Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 22:58   #3421
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
hmmm raczej w moim otoczeniu nie mówi się pracodawcy wcześniej niż po zakończeniu pierwszego trymestru.. tak biorąc pod uwagę poczynania znajomych.. to raczej taki standard i nikt tego nie traktuje jako bycie nie w porządku... w mojej firmie głównie mężczyźni pracują w wieku 40+, więc do współpracownic nie mam odniesienia. Jedna dziewczyna ode mnie z wydziału zaszła w ciążę i też mówiła po pierwszym trymestrze. Tak więc się na niej trochę wzorowałam. Nie zostanie to odebrane jako bycie "nie w porządku".
Ale fakt faktem - mam też personalny powód. Mam niby obiecane - niestety na tzw. gębę - wyrównanie pensji w lutym. Awansowałam w zeszłym roku ale zarabiam mniej od ludzi na moim stanowisku o średnio półtora tysiąca na rękę... Od 7miu lat w firmie i zawsze jako taka najmłodsza sierotka.....najbardziej wykorzystywana i najmniej opłacana O swojej frustracji w stosunku do mojej pracy mogłabym rozprawiać godzinami Doszłam w końcu do wniosku, że już mnie w tej firmie nic dobrego nie czeka - więc albo zdecyduję się na dziecko teraz... bo posadka ciepła, ale walę w niej głową w mur... albo idę szukać szczęścia w innej firmie, za większe pieniądze.. ale wizja zostania matką odejdzie na kolejne 3 lata gdzieś w dal. Wybrałam to pierwsze.. i niby nie mam złudzeń co do zmiany mojej sytuacji płacowej... to jednak tli się we mnie jeszcze ta iskierka nadziei, że mój pracodawca zachowa się w porządku - tak jak mi to obiecał...
Ale wiem, że do lutego czekać nie mogę........
Rozumiem .. w sumie mam trochę podobnie, siedzę w tej robocie 7 rok bo praca pewna a wiadomo, że lepiej taką mieć zachodząc w ciążę .. ciągle czekam na jakąś podwyżkę, ciągle mam przekładane i obiecane, ze kiedyś tam ... ciągle kryzys sryzys i inne takie ... no ale nie miałam nic obiecane na teraz więc w sumie nie miałam powodu ukrywać ciąży.
No to jeśli jest tak jak piszesz to może warto zaryzykować ...
Co do informowania to ja raczej spotykam się z tym, że laski od razu informują ale i od razu uciekają na zwolnienie .. ja głupia tylko pracuję jeszcze nie wiem po co .. jakieś głupie poczucie odpowiedzialności, mimo, że firma ciągle mnie nie docenia .. eeeh
Stary 2015-01-06, 01:07   #3422
Kropkaa
Rozeznanie

Ja juz po wizycie Malenstwo ma 7 cm I wszystko jest w porzadku.Rosnie dzidziaNiestety nie podali mi wagi.

Na plec jest za wczesniej Bo zaczelam 13 tydzien.

Tutaj robia 2 USG chyba ze cos jest nie tak po polowkowym.

Kolejne wizyta jest 30 stycznia o 15.00 bez USG.

Moja corka z lezenia plackiem na podlodze postanowila stawac na kolana I Potem opierajac sie o sofe/krzesla wstawac na stopki) w ciagu tygodnia wyszedl jej 3 zabek I jest Coraz silniejsza.

Proszę o zmianę daty porodu z 11.07 na 12.07

Zapuszczam paznokcie dzień:2

Edytowane przez Kropkaa
Czas edycji: 2015-01-06 o 02:29
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 09:24   #3423
andzya
Zakorzenienie

Kropka a gdzie Ty konkretnie w USA mieszkasz? Bo mam znajoma stamtąd i ona dużo cześciej miała robione usg niż Ty piszesz.
Stary 2015-01-06, 10:06   #3424
ewelina1988_20
Rozeznanie

Za niedługo usg w nocy nie mogłam spac tylko przewracalam sie z boku na bok :/
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:02   #3425
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
na pewno będzie dobrze, daj znać

ja nie mogę się doczekać...jeszcze tydzień, szkoda że synek nie może iść z nami, on to by na wszystkie badania ze mną chodził żeby "bronić dzidziusia w razie niebezpieczeństw", bardzo się wczuł, już wózek chciałby prowadzać
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:04   #3426
elinka21
Zakorzenienie

Ja tez za tydzien

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:16   #3427
cicha1990
Rozeznanie

wee a ja dopiero 19 stycznia.. no ale jak mus to mus:P
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:35   #3428
Sikorka0204
Zakorzenienie

Ma któraś z Was ustalony termin połówkowego?
Zastanawiam się jaka jest szansa, że zrobią w 18 tygodniu
Stary 2015-01-06, 11:49   #3429
niezalogowana
Rozeznanie

cześć Mamuśki

daaaaawno mnie tu nie było, bo mąż zabrał mnie na niespodziankowy wyjazd na tydzień do spa kochany jest, prawda?
oczywiście z wielu udogodnień nie mogłam korzystać, ale i tak było cudownie, wypoczęliśmy i pełni energii witamy nowy rok pełen zmian

w sylwestra dopadły mnie bóle brzucha, takie jak w pierwszy dzień okresu... bardzo się zmartwiłam i już miałam jechać do lekarza sprawdzić czy wszystko gra, ale one nagle przeszły ja nie wiem czy to było jakieś rozciąganie się macicy mocniejsze niż zawsze, ale oczywiście od tego czasu zaczęłam się niepokoić, ale mam nadzieję że wszystko gra, trzymajcie kciuki jutro idę do lekarza

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:50   #3430
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
a czemu w 18?
powinno sie wykonac między 18-22tygodniem (chociaż słyszałam że często lekarze proponują między 20-22, że lepiej).

Ja teraz będę miała w 14t5d, a kolejne usg wypada 17t5d i nie wiem w sumie jak to będzie

Edytowane przez jesuismagnifique
Czas edycji: 2015-01-06 o 11:53
Stary 2015-01-06, 12:03   #3431
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
w sylwestra dopadły mnie bóle brzucha, takie jak w pierwszy dzień okresu... bardzo się zmartwiłam i już miałam jechać do lekarza sprawdzić czy wszystko gra, ale one nagle przeszły ja nie wiem czy to było jakieś rozciąganie się macicy mocniejsze niż zawsze, ale oczywiście od tego czasu zaczęłam się niepokoić, ale mam nadzieję że wszystko gra, trzymajcie kciuki jutro idę do lekarza
SPA
Nie martw się, miałam to samo kilka dni temu i dziewczyny powiedziały, że to normalne
Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
a czemu w 18?
powinno sie wykonac między 18-22tygodniem (chociaż słyszałam że często lekarze proponują między 20-22, że lepiej).

Ja teraz będę miała w 14t5d, a kolejne usg wypada 17t5d i nie wiem w sumie jak to będzie
A bo mam wizytę akurat w 18 tygodniu
A Ty chodzisz na nfz czy prywatnie?
Bo ja idę w czwartek (16tydz) i na 99% będzie bez usg i tak się zastanawiam skąd lekarz będzie wiedział, że z dzieckiem jest wszystko ok
Stary 2015-01-06, 12:22   #3432
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
SPA
Nie martw się, miałam to samo kilka dni temu i dziewczyny powiedziały, że to normalne

A bo mam wizytę akurat w 18 tygodniu
A Ty chodzisz na nfz czy prywatnie?
Bo ja idę w czwartek (16tydz) i na 99% będzie bez usg i tak się zastanawiam skąd lekarz będzie wiedział, że z dzieckiem jest wszystko ok
chodzę na NFZ, ale nie wiem w sumie jak z USG bo nic nie mówił, że nie będzie.
A ile miałaś USG robionych? skąd wiesz że nie będzie robił?
Stary 2015-01-06, 12:25   #3433
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
chodzę na NFZ, ale nie wiem w sumie jak z USG bo nic nie mówił, że nie będzie.
A ile miałaś USG robionych? skąd wiesz że nie będzie robił?
Bo już ostatnio nie chciał robić tylko zauważył, że to 12 tydzień więc trzeba zrobić te obowiązkowe dlatego przypuszczam, że teraz nie zrobi. No i teoretycznie na nfz robią 3 przy bezproblemowej ciąży. Do tej pory miałam 3 ale tylko dlatego, że przy 1 usg serce jeszcze nie biło
Tzn wiadome, że bym chciała mieć usg ale jeśli jest inny sposób po którym rozpoznaje, że z dzieckiem jest wszystko ok to niema problemu (tylko właśnie skąd lekarz wie, że jest ok bez usg?)
Stary 2015-01-06, 12:44   #3434
fuertka88
Rozeznanie

Cześć
Piękne słonko u nas i mnóstwo śniegu!

Cytat:
Mi na prenatalnych powiedzieli, żebym na połówkowe dzwoniła umawiać się w 18 tygodniu; więc pewnie będę je mieć w okolicach 20 tygodnia. A gin zrobił mi połówkowe na wizycie w 18-19 tc albo 20-21 tc (bo tak wypadną wizyty).

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie Malenstwo ma 7 cm I wszystko jest w porzadku.Rosnie dzidziaNiestety nie podali mi wagi.

Na plec jest za wczesniej Bo zaczelam 13 tydzien.

Tutaj robia 2 USG chyba ze cos jest nie tak po polowkowym.

Kolejne wizyta jest 30 stycznia o 15.00 bez USG.

Moja corka z lezenia plackiem na podlodze postanowila stawac na kolana I Potem opierajac sie o sofe/krzesla wstawac na stopki) w ciagu tygodnia wyszedl jej 3 zabek I jest Coraz silniejsza.

Proszę o zmianę daty porodu z 11.07 na 12.07
Cieszę się, że wszystko ok!

A tp zaraz poprawię

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
cześć Mamuśki

daaaaawno mnie tu nie było, bo mąż zabrał mnie na niespodziankowy wyjazd na tydzień do spa kochany jest, prawda?
oczywiście z wielu udogodnień nie mogłam korzystać, ale i tak było cudownie, wypoczęliśmy i pełni energii witamy nowy rok pełen zmian
Cześć
Super niespodzianka!

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
A jakiś konkretny model polecasz?
Wstępnie upatrzyłam sobie Baby Jogger Citi Mini Double; a znajome z pierwszej ciąży polecają Baby Jogger Citi Mini albo Baby Jogger Citi Mini GT
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:48   #3435
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Nie, są takie zwykłe, cienkie.
Patrzyłam też na ubrania na tym dziale. Jakaś masakra, ani jakieś ciekawe kroje, większość w czarnym kolorze... sweterki jak dla babci.
Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Kurde wolala bym ocieplane bo ja zmarzluch
Przechodziłam zimę w tych leginsach, do tego długa tunika lub sukienka i wysokie kozaki. Nie marzłam

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Wygląda na to, ze nielicze z nas szczęściary u mnie 15 tydz jestem pewna. że nie będę mieć okazji dowiedzieć sie czym są ciążowe mdłości i wymioty.
ja też należę do tej grupy w pierwszej ciąży reagowałam źle na niektóre zapachy ale nigdy nie wymiotowałam a w tej ciąży nic kompletnie mi nie doskwiera. Zdarza mi się co trzeci dzień jednak zrobić krótką drzemkę. W pierwszej ciąży za to do końca pierwszego trymestru mogłabym cały dzień spać

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ja dorwałam takie zwykłe w Auchanie na przecenie po 18 zł, akurat 2 pary zostały, czarne i ciemne szare. Więc jak któraś ma Auchana w pobliżu niech sprawdzi.

A te ciuchy w HM w jakich cenach? Jak dla mnie nie musi być szał, w końcu to na kilka miesięcy byle tanio coś kupić.
Cytat:
A co do HMu - nie ma teraz w przecenach nic ciążowego? Któraś może zaglądała? Ja nie lubię łazić po galeriach, zwłaszcza jak są tłumy na przecenach ..
W H&M raczej promocji na ciążowe ciuchy nie uświadczymy. Z moich obserwacji wynika, że zwykle to są takie smutne czarne, białe klasyczne ubrania albo worki bezkształtne. Chyba nie ma tam zbytniej zmiany kolekcji. Leginsy tam brałam i teraz też kupię. A tak to szukałam w normalnych działach większych dzianinowych bluzek, dłuższych to mam takie dwie jako sukienki są super. Kiedyś w reserved taką sukienkę luźny krój kupiłam też wyglądałam super jak brzuszek te wolne przestrzenie wypełnił, za to bez brzucha to wyglądam fatalnie w niej a też kupiona w zwykłym dziale Na zakup kostiumu kąpielowego ciążowego w promocji też raczej nie ma co liczyć.

Cytat:
Ale dlaczego za wcześnie? Właśnie lepiej nie czekaj za długo, a co jak nagle będziesz musiała iść na L4? Tak łatwo znajdą kogoś za Ciebie?
Ja powiedziałam już w 7 tygodniu właśnie dlatego, żeby mieli czas kogoś znaleźć i żebym zdążyła tą osobę przeszkolić. Wydaje mi się, że ukrywając ciążę trochę jesteś nie w porządku wobec firmy i właściwie nie rozumiem czemu to robisz?
ja jeszcze też nie mówiłam w pracy.

Cytat:
cześć Mamuśki

Kochany, kochany! A z tymi bólami to pewnie tak jak dziewczyny piszą. Miewałam takie w poprzedniej ciąży a w tej nawet nie. Widać co ciąża to inne dolegliwości.

Za to zaczyna mi się pojawiać pewien ból innego rodzaju, którego doświadczyłam w pierwszej ciąży - rwa kulszowa :/ na razie to takie małe ukłucia w pośladku, krótkie i mało bolesne ale wiem co zwiastują

Mam jeszcze pytanko do mamuś. Czeka mnie zakup fotelika i chcę kupić taki montowany tyłem do kierunku jazdy, nie mamy isofixa. Czy któraś z was taki ma? Wpadł mi w oko maxi-cosi mobi ale na fotelik.info nie ma ocen bezpieczeństwa

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:58   #3436
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Bo już ostatnio nie chciał robić tylko zauważył, że to 12 tydzień więc trzeba zrobić te obowiązkowe dlatego przypuszczam, że teraz nie zrobi. No i teoretycznie na nfz robią 3 przy bezproblemowej ciąży. Do tej pory miałam 3 ale tylko dlatego, że przy 1 usg serce jeszcze nie biło
Tzn wiadome, że bym chciała mieć usg ale jeśli jest inny sposób po którym rozpoznaje, że z dzieckiem jest wszystko ok to niema problemu (tylko właśnie skąd lekarz wie, że jest ok bez usg?)
Lekarz sprawdza tętno detektorem na każdej wizycie kontrolnej
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:59   #3437
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn, króre chodzą do lekarza prywatnie. Właśnie nie wiem jak to jest z tym usg, czytałam że powinno się zrobić 3 razy obowiązkowe usg w ciąży. Ale nie wiem jak to się ma do prywatnych wizyt, czy ja mogę sobie zażyczyć usg na każdej wizycie jeśli chodzę do lekarza prywatnie?? W końcu słono płacę za każdą wizytę, do tej pory miałam 2 usg i byłam na dopiero na 2 wizytach, pierwsza wizyta by potwierdzić ciąże, na drugiej było robione usg genetyczne. Za niecałe 2 tyg kolejna wizyta, będzie to 17 tyg więc na usg połówkowe za wcześnie. Ciekawa jestem czy lekarz mi zrobi usg?

A jak to jest u Was? Będziecie miały usg na każdej wizycie? Nawet jeśli lekarz nie zaproponuje Wam usg to będziecie się o nie upominały?

Edytowane przez ciezka_sytuacja
Czas edycji: 2015-01-06 o 13:01
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:01   #3438
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
wiesz co podobno ogolnie lekarz tez moze poznac czy dzidzia rosnie wystarczajaco itd bo wielkosci macicy.. maca ja i bada dno macicy i wtedy orientuje sie czy to sie zgadza z terminem tygodnia ciazy czy nie bardzo wiec moze to o to chodzi

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, króre chodzą do lekarza prywatnie. Właśnie nie wiem jak to jest z tym usg, czytałam że powinno się zrobić 3 razy obowiązkowe usg w ciąży. Ale nie wiem jak to się ma do prywatnych wizyt, czy ja mogę sobie zażyczyć usg na każdej wizycie jeśli chodzę do lekarza prywatnie?? W końcu słono za to płacę za każdą wizytę, do tej pory miałam 2 usg i byłam na dopiero na 2 wizytach, pierwsza wizyta by potwierdzić ciąże, na drugiej było robione usg genetyczne. Za niecałe 2 tyg kolejna wizyta, będzie to 17 tyg więc na usg połówkowe za wcześnie. Ciekawa jestem czy lekarz mi zrobi usg?

A jak to jest u Was? Będziecie miały usg na każdej wizycie? Nawet jeśli lekarz nie zaproponuje Wam usg to będziecie się o nie upominały?
wiesz ja na kazdej wizycie mam usg. wizyty wypadaja mi srednio co miesiac i tak mam badanie na fotelu najpierw a pozniej podgladanie maluszka nie musze o nic prosic bo w cenie wizyty jest usg
Stary 2015-01-06, 13:13   #3439
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Mój lekarz też ma podobno usg w cenie wizyty. Jakoś sobie nie mogę wyobrazić wizyty bez usg, poprzednie wizyty były z usg bo była taka potrzeba, a tym razem nie wiem jak to będzie. Zapytam się lekarza
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:16   #3440
malenstwo1988
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, króre chodzą do lekarza prywatnie. Właśnie nie wiem jak to jest z tym usg, czytałam że powinno się zrobić 3 razy obowiązkowe usg w ciąży. Ale nie wiem jak to się ma do prywatnych wizyt, czy ja mogę sobie zażyczyć usg na każdej wizycie jeśli chodzę do lekarza prywatnie?? W końcu słono płacę za każdą wizytę, do tej pory miałam 2 usg i byłam na dopiero na 2 wizytach, pierwsza wizyta by potwierdzić ciąże, na drugiej było robione usg genetyczne. Za niecałe 2 tyg kolejna wizyta, będzie to 17 tyg więc na usg połówkowe za wcześnie. Ciekawa jestem czy lekarz mi zrobi usg?

3 są takie najważniejsze ale ogólnie ja mam usg co wizyte i w pierwszej to samo było a pod koniec to co 1,5-2 tygodnie lekarz kontrolował czy nic się nie dzieję i szczerze w innym wypadku dla mnie płacenie za wizytę trochę mijało by się z celem Jeśli masz wątpliwości może zadzwoń dopytaj a i spotkałam się też z praktyką że np. wizyta kosztowała 100 zl a z usg 150 zł

niezalogowana zazdroszcze )))

W poniedziałek 12.01 mam wizytę, któraś też ma w tym dniu?
malenstwo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:33   #3441
gda
Zakorzenienie

Ja chodzę do prywatnej przychodni, ale nie ma usg w gabinecie, więc zawsze robię dodatkowo. Teraz wyjątkowo mam więcej usg przez torbiel, ale w poprzedniej ciąży usg miałam tylko kilka razy.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:34   #3442
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Lekarz sprawdza tętno detektorem na każdej wizycie kontrolnej
Dziękuje bardzo to już spokojniejsza jestem
Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
wiesz co podobno ogolnie lekarz tez moze poznac czy dzidzia rosnie wystarczajaco itd bo wielkosci macicy.. maca ja i bada dno macicy i wtedy orientuje sie czy to sie zgadza z terminem tygodnia ciazy czy nie bardzo wiec moze to o to chodzi
Niby tak ale samo macanie by mnie raczej nie uspokoiło Mam nadzieje, że zbada tętno bo przynajmniej będę wiedzieć, że serducho bije
Stary 2015-01-06, 13:37   #3443
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje bardzo to już spokojniejsza jestem

Niby tak ale samo macanie by mnie raczej nie uspokoiło Mam nadzieje, że zbada tętno bo przynajmniej będę wiedzieć, że serducho bije
mnie tez nie:P
ale moja lekarka jest fajna i zawsze mowi no to teraz zobaczymy co slychac u maluszka i wiem wtedy ze zaraz zobacze malenstwo) ale i tak chodzilabym czesciej podgladac niz tak co miesiac no ale wiadomo chyba bym zbankrutowala gdybym tak chodzila co chwile
Stary 2015-01-06, 13:40   #3444
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
mnie tez nie:P
ale moja lekarka jest fajna i zawsze mowi no to teraz zobaczymy co slychac u maluszka i wiem wtedy ze zaraz zobacze malenstwo) ale i tak chodzilabym czesciej podgladac niz tak co miesiac no ale wiadomo chyba bym zbankrutowala gdybym tak chodzila co chwile
Hehe mam to samo już bym chciała, żeby kopać zaczęło przynajmniej bym wiedziała, że wszystko jest tak jak powinno
Stary 2015-01-06, 13:46   #3445
ewelina1988_20
Rozeznanie

Wróciłam z wizyty było super
Serduszko bije dzidzia ma 64.4mm i jest to 12t6d. Tp mam na 15 lipca. Wszystko jest w normie i następne usg mam na 2 marca dopiero ale najważniejsze ze malec rośnie. Jeszcze tylko zadzwonię do położnej sie umówić za 2tyg.
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:10   #3446
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
właśnie wylicytowałam 3 śpioszki +1 pajacyk za 1zł
Cena taka, że nawet ryzykować można bo wiele się nie straci a nóż będą ok
A ja w lumpkach nie umiem kupować (dla siebie nigdy nic znaleźć nie mogę) ale pójdę popatrzeć za ciuszkami dla dzieci bo faktycznie lepiej zobaczyć na żywo
ha ha mi kiedyś też udało się wylicytować ubranka dla noworoka po 1 zł . babeczka która mi je sprzedala byla oburzona że prawie za darmo kupiłam i prawie nowe....bo maluch ubranek nie niszczy chyba liczyla na więcej....
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:11   #3447
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Wróciłam z wizyty było super
Serduszko bije dzidzia ma 64.4mm i jest to 12t6d. Tp mam na 15 lipca. Wszystko jest w normie i następne usg mam na 2 marca dopiero ale najważniejsze ze malec rośnie. Jeszcze tylko zadzwonię do położnej sie umówić za 2tyg.
O to super że wszystko w porządku

Te terminy co chwila inne . Podobno najbardziej miarodajne są terminy porodu z USG między 8-12tc.
U mnie w sumie przy 1 ciąży miałam 3dni między OM a USG różnicy, a przy USG zawsze miałam 1 dzień odchyłu od 1wszego usg.
Teraz w sumie miałam na 1 usg 8.07. a później 5.07. ale lekarz uznał, że ważniejszy jest ten z 1usg

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
ha ha mi kiedyś też udało się wylicytować ubranka dla noworoka po 1 zł . babeczka która mi je sprzedala byla oburzona że prawie za darmo kupiłam i prawie nowe....bo maluch ubranek nie niszczy chyba liczyla na więcej....
mało opłacalne takie licytacje
ja kiedyś pełny wór fajnych ciuchów z kombinezonami sprzedałam za 46zł...
nijak mi się to nie kalkulowało
Stary 2015-01-06, 14:16   #3448
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
kiedyś lekarz mówił ze to za wcześnie dla serduszka. z corką bylam w 20 tygodniu to proponował żeby przełożyć o tydzień-dwa. powiedział że serduszko jest większe i lepiej wszystko widać .
ja planuję iść na 4d
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:38   #3449
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
kiedyś lekarz mówił ze to za wcześnie dla serduszka. z corką bylam w 20 tygodniu to proponował żeby przełożyć o tydzień-dwa. powiedział że serduszko jest większe i lepiej wszystko widać .
ja planuję iść na 4d
ja chyba też tak zrobię, skoro i tak chodzę do swojego na nfz to skuszę sie na usg odpłatne w 21tc i od razu młody poogląda rodzeństwo już fajna buzia będzie
Stary 2015-01-06, 14:40   #3450
Sikorka0204
Zakorzenienie

też chce iść na 4d tylko zastanawiam się czy nie lepiej jak dziecko większe będzie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości