Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-06, 13:36   #2221
kasienka1985
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

Dzięki dziewczyny że we mnie wierzycie!!
Uciekam się ubierać i pędzę do znajomych, wystarczy tego siedzenia w piżamie
Miłego dnia kochane

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:39   #2222
agnes188
Zakorzenienie

Pytam.o okuliste bo ponad rok temu mialam wade.ok, - 2.5 ale wlasnie mialam cos z dnem oka. Wada mi sie bardzo pogorszyla.bo malo co widze w okularach juz nawet.sa duzo za. Slabe. Chcialam sie wczoraj do okulisty zapisac to pani mi powiedziala ze dobrze ale w 3 kwartale wizyta a jak pow. Ze bede rodzic to dopiero powiedziala prosze przyjsc w marcu w ciagu dwoch tygodni przyjmiemy.
Na czym polegala ta konsultcja zwykle komputerowe badanie i standardowe jak u okulisty
Ja wole rodzic sn. No chyba ze ma mi wada pojsc dalej to juz przezyje i to cc. Bo wole zeby wzrok mi sir juz bardziej nie popsul;(

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:41   #2223
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
zawsze jest stół w salonie, tylko lepiej sie pewnie bedzie kąpało w mniejszym pomieszczeniu bo cieplej niz na "otwartej przestrzeni" w salonie, bo ja nie mam zamiaru jakos ekstra grzac, nie lubie jak jest za gorąco w mieszkaniu

z wiaderka moja mama i babcia się śmieją ,ze jakis wynalazek , ale dziewczyny mega chwaliły więc mnie kusi zeby pozyczyc i chociaz wypróbowac

Jesu dziewczyny ale sie boje ze będąc samiuteńka z dzieckiem 24 h nie dam rady to mnie chyba bardziej przeraża niż samo to , że niebawem bede rodzic i zostanę mamą. Wiadomo że przez te pierwsze dni pomoże mi mama, mozliwe ze ja u niej zamieszkam jakis czas, to sie zobaczy, ale jednak i tak się boję jak diabli

Nie martw się, kobieta jest tak sprytnie skonstruowana, ze w takich ekstremalnych, podbramkowych sytuacjach genialnie daje sobie rade, Ty też sobie dasz rade! Wszystkie jesteśmy tutaj o tym przekonane
Stary 2015-01-06, 13:42   #2224
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
ewentualnie na stoliku mogłabyś kąpać wg mnie jednak stelaż nie jest jakiś koszmarnie drogi, można kupić używany gdzieś na olx a ułatwia życie, po złożeniu nie zajmuje za wiele miejsca

wiaderko też ponoć super!

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

coś Ty ja w ogóle niewiele krwawiłam, więc nie miałam takich przygód... aż się martwiłam, że za mało bo po 5 dniach to tylko brudziłam ale lekarz mówił, że jest ok
A powoedz czy krwawienie ma.jakis zwiazek z krwawieniem.miesiaczkowym ?w sensie chodzi mi o ilosc. Bo ja mialam zawsze obfite miesiaczki . A podkladow zamoeilam 4 paczki. 1 szt belli 1 szt babyono 1 sztuke absorgyn i jeszcze jakas jedna. Nie pamietam jaka

Stary 2015-01-06, 13:52   #2225
201606011622
Konto usunięte

hej
dorka czasami nie dało się zedytowac jak za duzo bajerów się dało do posta, tj, pogrubien, kolorów itp.
no ale w zasadzie to nie za często
scotasia powiem tylko ze slubu nie bd, przynajmniej nie w tym terminie. dosc patowa sytuacja, nie mam siły o tym mówić.. moje zdanie oczywiscie zostało olane, bo co ja mogę... szwagierka rządzi jak chce wszystkimi... mamy kłopoty i wiecie, dlatego tez mało ostatnio tu bywam..

witam nową mame

no i byłam wczoraj z nadzieja ze zrobie badania tarczycowe.. ale się spóźniłam.. i muszę jutro jechac, a w czwartek wizyta u endo
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:00   #2226
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
hej
dorka czasami nie dało się zedytowac jak za duzo bajerów się dało do posta, tj, pogrubien, kolorów itp.
scotasia powiem tylko ze slubu nie bd, przynajmniej nie w tym terminie. dosc patowa sytuacja, nie mam siły o tym mówić.. moje zdanie oczywiscie zostało olane, bo co ja mogę... szwagierka rządzi jak chce wszystkimi... mamy kłopoty i wiecie, dlatego tez mało ostatnio tu bywam..

witam nową mame

no i byłam wczoraj z nadzieja ze zrobie badania tarczycowe.. ale się spóźniłam.. i muszę jutro jechac, a w czwartek wizyta u endo
wszystko się ułoży kochana
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:12   #2227
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ola, bidulko
Kłopoty, ostatnio modne na majówkach dobrze chociaż ze z Maluszkami jest wszystko w porządku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 14:13   #2228
Santilia
Wtajemniczenie

Kinga, a możesz napisac co miałaś z USA? Mam tam koleżankę, na pewno gdybym ją poprosila to by mi kupila i wysłała..

to nie chodzi o wadę, a o siatkówkę. Generslnie z tego co mi mówiła dr to te badanie jest pod znieczuleniem gałki ocznej, sprawdzają po jakąś soczewka czy są zmiany zwyrodnieniowe. I jesli sa, to zabezpieczają to laserem, i po 2 tyg. Okazuje się, czy dobrze sie zabezpieczylo. Jesli tak- mozna rodzic sn, jesli nie- cc.. no i ta wizyta w 30-32 tc najlepiej, laser praktycznie od razu i po 2 tyg. Konsultacja żeby zdazyc się zapisać na cc ewentualnie.
Na poczatku byłam niekoniecznie dobrze do tego nastawiona, sle gin powiedziała, że tak to sie teraz odbywa. Także jestem spokojniejsza.

kssienka, kto jak kto, ale powiem Ci ze Ty masz tyle w sobie siły, że podziwoam Cie na kazdym kroku! Takze musi byc dobrze i na pewno dasz sobie radę

nie cytuję, bo znowu cos mi nawali:p

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:13   #2229
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
wszystko się ułoży kochana
czasami mam wrażenie, ze gówno się ułoży... nic się nie ułoży.
Stary 2015-01-06, 14:14   #2230
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
A powoedz czy krwawienie ma.jakis zwiazek z krwawieniem.miesiaczkowym ?w sensie chodzi mi o ilosc. Bo ja mialam zawsze obfite miesiaczki . A podkladow zamoeilam 4 paczki. 1 szt belli 1 szt babyono 1 sztuke absorgyn i jeszcze jakas jedna. Nie pamietam jaka
nie mam pojęcia

Ola

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:14   #2231
jagodowa07
Zadomowienie

Jejku, dziewczyny jak jak Wam dziękuję za te wszystkie informacje o porodach, podkładach, krwawieniach, szwach serio, serio! ja tyle rzeczy nie wiem, dla mnie to takie nowe i przerażające
Sylwia, Tien Kinga i pozostałe mamusie jak to zapamiętać że to było w 4 części strony po 70 bo pewnie jeszcze nie raz zechce tu wrócić po nazwy płynów itd

też mam wzrok kreci, i po 16 stycznia, po wizycie jeszcze podpytam lekarza co i jak, planuje się zapisać do okulisty, i będzie pewnie luty - marzec (o ile się zdecyduje na nfz, bo może lepiej prywatnie?)
i pewnie do porodu sn szkła konktaktowe trzeba zdjąć? to jak jak zobaczę moje dzieckO

Ola będzie dobrze musi

Edytowane przez jagodowa07
Czas edycji: 2015-01-06 o 14:19
jagodowa07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 14:17   #2232
agnes188
Zakorzenienie

Kurcze zawsze chcialam nosic szkla komtaktowe ale boje sie ich wkladania do oka

Stary 2015-01-06, 14:24   #2233
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
czasami mam wrażenie, ze gówno się ułoży... nic się nie ułoży.
Wszystko się ułoży. Będziecie rodzina mimo braku papierka i nictego nie zmieni poza głupim prawem w Polsce .

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Jejku, dziewczyny jak jak Wam dziękuję za te wszystkie informacje o porodach, podkładach, krwawieniach, szwach serio, serio! ja tyle rzeczy nie wiem, dla mnie to takie nowe i przerażające
Sylwia, Tien Kinga i pozostałe mamusie jak to zapamiętać że to było w 4 części strony po 70 bo pewnie jeszcze nie raz zechce tu wrócić po nazwy płynów itd

też mam wzrok kreci, i po 16 stycznia, po wizycie jeszcze podpytam lekarza co i jak, planuje się zapisać do okulisty, i będzie pewnie luty - marzec (o ile się zdecyduje na nfz, bo może lepiej prywatnie?)
i pewnie do porodu sn szkła konktaktowe trzeba zdjąć? to jak jak zobaczę moje dzieckO

Ola będzie dobrze musi
Okulary mąż mi poda już po porodzie .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 15:20   #2234
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
hej

witam nową mame

Ola będzie dobrze, jakoś być musi...

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:

Ola będzie dobrze musi
teraz do okulisty potrzebne jest skierowanie, chyba że ktoś się zapisał przed 31 grudnia.
możesz mieć szkła kontaktowe w czasie porodu

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Tak się Was Kochane naczytałam wczoraj i wpadłam w panikę,że nic nie mam i nic nie wiem,że chyba z tego powodu obudziłam się już o 3.30, a poszłam o 24 spać i do rana nie mogłam zasnąc z takim uczuciem strachu..a mały w piłkę grał do rana chyba..tak mnie kopał

Ja mam prośbę jeszcze, bo piszecie o rodzeniu i super naprawdę..a mogę prosić kogoś o wypowiedź na temat cc ?? Bo mnie to raczej na 90% czeka i nie wiem czego mam się spodziewać i czy przygotowywać się jakoś inaczej..
o CC to ja mogę trochę "od kuchni", jeśli chcesz
zależy co chcesz wiedzieć
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 15:47   #2235
201606011622
Konto usunięte

fistaszek, ten papierek jest akurat najmniej wazny. bardziej martwi mnie atmosfera w rodzinie i hierarchia... dla m

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 15:56   #2236
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
fistaszek, ten papierek jest akurat najmniej wazny. bardziej martwi mnie atmosfera w rodzinie i hierarchia... dla m
Kiedy sie przeprowadzacie?
Stary 2015-01-06, 16:04   #2237
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, rób sobie jakieś notatki może? Moja koleżanka miała cały zeszyt zapisany
"co potrzebne do szpitala" i nazwy
"co na pępek" i nazwy

byliśmy chwilę na dworze, z jednej strony super ten śnieg ale z drugiej - ledwo idę! z ledwością z wózkiem wchodzę do nas pod górę a co dopiero jak chodniki zawalone ciężka zima dla kulki

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-01-06 o 16:05
Stary 2015-01-06, 16:10   #2238
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, rób sobie jakieś notatki może? Moja koleżanka miała cały zeszyt zapisany
"co potrzebne do szpitala" i nazwy
"co na pępek" i nazwy

byliśmy chwilę na dworze, z jednej strony super ten śnieg ale z drugiej - ledwo idę! z ledwością z wózkiem wchodzę do nas pod górę a co dopiero jak chodniki zawalone ciężka zima dla kulki
U Nas maz byl na sankach z mala. Wozkiem na szczescie juz nie jezdzimy.
Stary 2015-01-06, 16:20   #2239
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
U Nas maz byl na sankach z mala. Wozkiem na szczescie juz nie jezdzimy.
mnie z wózkiem jest zdecydowanie łatwiej ogarnąć zakupy ale za niedługo będzie trzeba się przestawić na to, że będę je robiła popołudniu jak małż w domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 16:21   #2240
Nadzieja87
Zakorzenienie

Czy to normalne, że dziecko się tak w brzuchu kotłuje?? nie mam na myśli kopniaczków... Tylko takie wiecie wypiecie się z jednej strony gdzie brzuch się robi twardy? dziś jak juz się wypielo i myślałam, że już bardziej się nie da, tymczasem w tym samym momencie poczułam coś jakby rozpieranie pod żebra -jakby dziecko prostowalo nóżki i główką się wbijalo? I jak namacałam to poczułam ręką główkę (tak mi się wydaje....) Poza tym Zabolało to rozpieranie i to dziś nie pierwszy raz taki kocioł tylko kolejny... Tez tak macie ??

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-01-06 o 16:24
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 16:22   #2241
agnes188
Zakorzenienie

Nadzieja normalne ponoc. U mnie tz dotknie reka to mala ucieka zaraz na druga strone i z drugiej strony sie nagle twarde robi i czasem tak sie rusza ze mnie wszystko w srodku boli

Stary 2015-01-06, 16:24   #2242
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Czy to normalne, że dziecko się tak w brzuchu kotłuje?? nie mam na myśli kopniaczków... Tylko takie wiecie wypiecie się z jednej strony gdzie brzuch się robi twardy? dziś jak juz się wypielo i myślałam, że już bardziej się nie da, tymczasem w tym samym momencie poczułam coś jakby rozpieranie pod żebra -jakby dziecko prostowalo nóżki i główką się wbijalo? Zabolało to rozpieranie poza tym to dziś nie pierwszy raz taki kocioł tylko kolejny... Tez tak macie ??
poczekaj aż urośnie, jak się wypnie to będziesz błagać by się przesunęło

Stary 2015-01-06, 16:26   #2243
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Czy to normalne, że dziecko się tak w brzuchu kotłuje?? nie mam na myśli kopniaczków... Tylko takie wiecie wypiecie się z jednej strony gdzie brzuch się robi twardy? dziś jak juz się wypielo i myślałam, że już bardziej się nie da, tymczasem w tym samym momencie poczułam coś jakby rozpieranie pod żebra -jakby dziecko prostowalo nóżki i główką się wbijalo? Zabolało to rozpieranie poza tym to dziś nie pierwszy raz taki kocioł tylko kolejny... Tez tak macie ??
Mi sie wydaje, ze moj caly dzien spi. Rozpieranie jest normalne.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
poczekaj aż urośnie, jak się wypnie to będziesz błagać by się przesunęło
Ja wczoraj blagalam zeby sie przesunaol i posluchal .
Stary 2015-01-06, 16:29   #2244
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Ola będzie dobrze, jakoś być musi...

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

teraz do okulisty potrzebne jest skierowanie, chyba że ktoś się zapisał przed 31 grudnia.
możesz mieć szkła kontaktowe w czasie porodu

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

o to dobrze że piszesz o tym skierowaniu, zapytam lekarza żeby mi dał i jak szkła mogę mieć to ulga ufff! oby tylko było wszystko w porządku z siatkówką i dnem oka bo trochę się tego boję.
A notatki chyba faktycznie zacznę robić, potem się przydadzą
Stary 2015-01-06, 16:30   #2245
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość

Hmm..ja wiem w którym miejscu jest nacięcie i tyle..hehe..wiem,że dłużej się jest w szpitalu..
A cały połóg się tak samo odbywa prawda? Potem trzeba na siebie jakoś uważać czy coś? Sama nie wiem o co zapytać :/

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 16:32   #2246
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ja to myślałam, że na takie rozpychanie to za wcześnie....
A to nie było wcale przyjemne... Bo zaparło się z lewej strony na dole a wyparlo pod żebrem z prawej
Stary 2015-01-06, 16:36   #2247
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Hmm..ja wiem w którym miejscu jest nacięcie i tyle..hehe..wiem,że dłużej się jest w szpitalu..
A cały połóg się tak samo odbywa prawda? Potem trzeba na siebie jakoś uważać czy coś? Sama nie wiem o co zapytać :/
no na pewno nie można za bardzo dźwigać i przez kilka tygodni oszczędzać się bo to jednak spora rana jest

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

moja kruszyna się ostatnio usadowiła w jednej części brzucha niech już rośnie większa bo nadal bardzo mało czuję

Stary 2015-01-06, 16:38   #2248
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Kinga, a możesz napisac co miałaś z USA? Mam tam koleżankę, na pewno gdybym ją poprosila to by mi kupila i wysłała..

Zapytam żonę mojego taty i dam Ci znać

Cytat:
Sylwia, Tien Kinga i pozostałe mamusie jak to zapamiętać że to było w 4 części strony po 70 bo pewnie jeszcze nie raz zechce tu wrócić po nazwy płynów
Zapisuj na kartce albo w notatniku na kompie

No i fakt jest taki, że ciąża ciąży nierówna i tak samo jest z porodem i różne są też dzieci, więc wszystko sprawdzi się w praniu tak na prawdę dlatego ja nie nastawiam się na nic, nie planuję - wszystko zweryfikuje życie i dzidziuś

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 16:39   #2249
fistaszek24
Zakorzenienie

Wygralam aukcje za 12zl .
Stary 2015-01-06, 16:40   #2250
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Wygralam aukcje za 12zl .
Co kupiłaś?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości