|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
oj Bajka Bajka
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie no, ja wiem, że prawko jest potrzebne. Ja się po prostu tak bardzo boję i nie ogarniam, no nie ogarniam nadal tych samych rzeczy, a wyjeździłam już 35h... a teoria i te wszystkie systemy, ci policjanci sterujący ruchem - no czarna magia dla mnie
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka nie martw się, jak zaczniesz jeździć to Ci przejdzie, chociaż ja mam prawko prawie 10 lat a i tak jak widzę policję to mnie paraliżuje
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka, ale ja nie ogarniam tych policjancików w testach. :P uwalę przez nich i tyle będzie mojego jeżdżenia :P
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
hahaha nooo tak by bylo najlepiej. bo juz mi sie syn jakis po nocach sni
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
wpadam się przywitam i zaraz wypadam do łóżka, bo spuchłam niemiłosiernie (ząb) i ból rozsadza mi czachę teacherka zdasz na pewno! :kopnaszczescie: ![]() bajka do mnie właśnie przyszła @ ale mogę ją przepędzić do Ciebie jeśli chcesz
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bolu zeba wspolczuje teacherka, prawko to zarabista sprawa wiec rob wszystko zeby zdac trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem cyrki odstawiałam byle nie jechać ![]() jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby policja kierowaal ruchem, podejrzewam, że nei wiedziałąbym o co im chodzi Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
mi-sia mi-sia mi-sia!!
Cytat:
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Misia!
Cytat:
I powodzenia będzie dobrze!
|
|
#315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biszkoptow unikamy, bo uczulają (jajko). wg mnie (i najnowszych wytycznych zywienia) umiar jest najwazniejszy. btw - co z tego ze arturowi daje zdrowe jedzenei do szkoly jak koledzy go chipsami i wafelkami czestuja (a jemu wyjadaja rodzynki ). maja akcje owoc w szkole i artur te owoce przynosi najczesciej... coz. nie przeskocze wszystkiego.
|
|
|
|
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
Cytat:
Ale w de jest dobre pieczywo takie hmmm ciemne i dlugie kromki. Napewno wiesz o czym mowie - jak na zlosc nie pamietam nazwy. Jak bedziesz miala glukometr to sie sama przekonasz... Bo nawet w pl na niektorych te pieczywa dzialaja a na niektorych nie. Nie ma reguly chyba Ja mialam wynik bardzo zblizony do twojego Cytat:
Ja uważam ze są nie zdrowe i chce oszczędzić swojemu dziecku złych nawyków odżywiania od urodzenia. Czyli cos co mi doskwiera i pomimo ze jem naprawdę zdrowo to co jakiś czas mam giga wpadki i wiecznie za duży brzuch. Poza tym jak się popatrzy ile cukru spożywa przeciętne dziecko to naprawdę można zemdlec. Kaszki, jogurciki, danio, niektóre sloiczki tez maja cukier, owoce , kakao, napoje, skoczki, slodzone herbatki. Pozostaje obiadek Dlatego moim założeniem jest ze wole dac domowe ciasto, owoce niż tyle sztucznego cukru. Szczególnie ze mój syn musi mieć do wody dolana odrobinę soku.
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Dżizyyyyys, w życiu nie będę na bieżąco
Mam taki kocioł w domu i szkole,że autentycznie sobie nie radzę,dziewczyny Mama postanowiła przylecieć, także od przyszłego tygodnia powinnam odczuć lekką ulgę
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
ja daję kaszkę bobovita. nestle ma więcej cukru. Szymek dostaje ją na noc. Tylko robię lżejszą- bardziej płynną, nie taki "kit" jak z proporcji na opakowaniu. Chociaż mam świadomość, że to zło. Staram się zdrowo go odżywiać, ale wszystkiego nie uniknę. A zwykłej kaszy manny nie chce tknąć, mimo dodanych owoców, itd
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra zarejestrowałam sobie wizytę na 28 stycznia z położną
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, część z Was pisze że daje kaszki Bobovity/Nestle bo innych dziecko nie je. A musi jeść te nieszczęsne kaszki? Dziecko które ma niemal 1,5 roku? u nas od dawna nie ma kaszek, dosypuję tylko 1-2 miarki do mleka i wtedy to jest zdrowy brzuszek albo holle/babysun. Przecież te kaszki ryżowe naprawdę nie są do niczego potrtzebne
![]() no i widzę że część z Was zaczyna się spinać z mówieniem dzieci, a przecież jeszcze sporo czasu nasze dzieci mają na mówienie najpierw były stresy bo nie chodzi, bo nie raczkuje, a teraz bo nie mówi ![]() ale może mam luźniejsze podejście, bo to drugie dziecko Marysia zaczęła mówić mają 2l i 2 miesiące a mając 2,5 roku śpiewała piosenki, mówiła wierszyki teraz marzę czasami żeby poszła już spać bo tylko wtedy nie mówi ![]() 83monia, ale czy starszyzna musi dostawać ten "syf" ?aha, Hania też bezsmoczkowa, za to maniaczka pieluch tetrowych Marysi udało się odstawić smoczka dopiero jak wyszły jej wszystkie zęby, czyli nieco ponad 2 lata miała. Metoda - obcinanie po 1 mm co kilka dni
|
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Natala jeśli o mnie chodzi o chyba tylko rzecz jest w tym, że kaszka daje mi takie poczucie, że dziecko jest najedzone i że w nocy nie będzie głodne (wiem, głupie trochę, bo przecież czymś innym też się naje). Albo po prostu nie mam pomysłów na kolację dla juniora
co Wy dajecie dzieciom na kolację?Szymek dalej smoczkowy ale tylko do usypiania, więc się nie spinam. A co do mówienia to jesteśmy na etapie: babo, baba, tata, dziadzia, dada, mama (rzadko), baboch. i tyle i wcale się nie przejmuję. w święta dopiero zaczął chodzić więc pewnie teraz zacznie "pracować" nad mówieniem
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Mariaasia, ja już od dawna nie daję Mai do mleka nic
|
|
|
|
#324 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wydaje mi się, że co jak co, ale w wymuszaniu płaczem Ola jest mistrzem. A mój tata skomentował po świętach, że on mnie podziwia, jak ja sama z nią daję radę cały dzień, bo on by się zastrzelił Taki to mi walnął komplement a propo mojego dziecka![]() To mocny musi mieć Leoś sen ![]() Cytat:
Cytat:
żeby się rozwiązało po twojej myśli ![]() Dawaj Misia ![]() Cytat:
Cytat:
I to jest moja odpowiedź na pytanie, dlaczego nie daję np. danonków. A wszyscy na mnie patrzą ze współczuciem, że biedne dziecko, jak to danonków nie może jeść, to co ono ma z dzieciństwa...Cytat:
Fajnie, że mama przyjeżdżaPszczoua my wprowadziliśmy jogurt naturalny (bez mleka w proszku) przed świętami i chyba jest ok, choć od czasu do czasu coś się na skórze pojawia i nie jestem pewna, od czego. Np. teraz ma Ola takie szorstkie czerwone policzki, ale poza tym nic. Najpierw dawałam po łyżeczce, potem po 2 i tak stopniowo. Teraz czasem zje mi cały nawet 150 ml i widzę, że zaczął jej smakować, bo na początku w ogóle nie chciała. Nie wiem za to, jak z kupkami, bo u nas są kiepskie ciągle, ale nie wiem, czy to nie od zębów. Właśnie się zastanawiam, czy nie spróbować z jakimś twarożkiem, ale nie mam pojęcia jakim
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
tu o cukrze.,.. http://fitmama24.pl/wrobieni-w-cukier/
dostalam z poradni taka tabelke o mowie dziecka jak znajde bo gdzies sie zapodziała to zeskanuje i wrzuce
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#327 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dzięki za mile słowa dzisiaj Lenka kolejny dzień z babcia narazie wiem tyle ze wstala znowu z płaczem jak w pon. Ale to też nie jest jakaś nowość często tak.bywalo wiec tym się nie stresuje właśnie poszła teraz na drzemke a ja pracuje noc była tragiczna co rusz się budziła :/ No masakra no ale wstałam w miarę szybko wiec nie wpływają na mnie te jej częste pobudki nie wiadomo jak źle jak mam dużo pracy to się nie wynudze i nie chce się mi tak spać mocno ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
zeby i uwas było ok po Twoim powrocie do pracy moze nie bedzie tak zle? dasz rade ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
moja ciocia mi wlasnie ostatnio mówiła że mojej kuzynki córka ma 4 albo 5 lat nie pamiętam, dopiero teraz przesypia noce ja mam nadzieje że nasze dzieci odpuszczą i szybciej to nastąpi bo inaczej to nie wiem czy sie zdecyduje szybko na drugie dziecko przy budzeniu się w nocy milion razy przez Lene ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
#328 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo hejoooo
![]() od rana biegam po badaniach, bankach, pracowniach rtg i sklepach. ale w końcu wróciłam i usiadłam, ufff ![]() matko- bosko sobie wyglądasz nie wiem zupełnie o co Ci chodzi, jesteś yummy mummy jak chyba żadna inna ciężarna,którą znam![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ostatnio obczaiła ciasteczka, które dostała od Samby w szufladzie i też ciągle tylko tam pokazywała i "daj" zapamiętują dzieciaki![]() Cytat:
![]() ale ona chyba mówiła sporo słów z tego co pamiętam?i naśladowała? bo jak nagle przestała to pewnie skok, Tusia tak miała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() takie zwykłe kasze daję do obiadu, ale ona te uwielbia na kolację. zawsze jest ryk jak widzi,że zaczynam robić, także nie wyobrażam sobie robić kaszki nieekspresowe ![]() Cytat:
Cytat:
Misia uródź dzisiaj, śliczna data!
|
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nawet jak gdzieś wychodzimy i wiemy,że wróćimy później, to muszę zabrać cały kaszkowy zestaw, bo mam jak w banku,że koło godz. 18 będzie się upominała. masakra ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Teacherka kciukam za egzamin ![]() Bajka i kciukam za Twój @
|
|
#330 |
|
dryfuję słowami
|
Koszmarna noc. I młody sie meczyl przez zeby i my przez kaszel. Az sie boje brac go na rece zebym nagle mnie nie zlapalo... Mialam dzis dzwonic do MOPSu i nie da rady. Szczekam jak pies. ![]() Znacie cos dobrego na suchy kaszel i chrype? W nocy z tz jedziemy na dwa glosy... :/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

A bo tak sie do tego zabieram, a jak cos wrzucisz to znowu mi sie zachciewa szyć

A banana wieczorem je bardzo często 
[/RIGHT]

co Wy dajecie dzieciom na kolację?

Ja w piątek wracam do pracy i jak sobie pomyślę o dojazdach, czekaniu na autobusy, pociąg, no i o samym fakcie pracy i tylu godzin poza domem, to aż mi słabo
to dopiero mnie obrzydziło