![]() |
#4291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Ja szczepienie 6w1, rota i pneumo też. Pneumo to faktycznie można później, jak dziecko nie ma kontaktu z innymi dziećmi, ale u mnie jest przedszkolak.
U małego dziecka sraczka może szybko się skończyć odwodnieniem i szpitalem, także ja szczepie. Poza tym jak całą rodziną przechodzilismy wirusówke, to syn najlepiej się trzymał, lekko go tylko przecisciło, a my zdychalismy.
#4292 |
Wtajemniczenie
|
My jutro tez idziemy na szczepienie... Naczytałam się tylko nie potrzebnie o powiklaniach i nie wiem sama na co szczepic.. Chłopakow szczepilam i nic sie nie dzialo... Mam nadzieję że i mała dobrze zniesie...
Jakiej firmy są najlepsze te szczepionki? Czy wszystkie mają rtęć w składzie? Które są produkowane gdzieś tam w Korei? Chyba lepiej je omijać szerokim łukiem? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Kurcze mala soala obudzil ja katar teraz znow przysypia ale co chwile sie budzi. Jak jej ulzyc sie zastanawiam. Psikam woda morska odciagam i troszke tej masci majerankowej smaruje. Ale na noc malo pomaga.
#4295 |
Zakorzenienie
|
no to mialo być o usypianiu.
jak się Malwa urodziła, bardzo źle spała, źle zasypiała i w ogóle źle. koleżanka pi podesłała "uśnij wreszcie" i ta ksiażka uratowała mi życie. aczkolwiek hmmm, no zerżnęłam z niej ideę, wiedzę, pewność, że dziecko może i będzie potrafiło samo spać w swoim łóżeczku. na "czyste" książkowe 3-5-7 nie miałam siły. więc zmodyfikowałam ten przepis na sukces, nie wiem czy dobrze, ale w sumie się udało, może trochę dłużej to trwało, ale ja przez to przeszłam w miarę łagodnie ![]() na początku Malwa zasypiała wyłącznie na moim ramieniu, kołysana na fotelu. do łóżeczka odkładałam ją dopiero jak spała bardzo mocno. zabawę w uczenie zasypiania zaczęłam świeżo po skoku, jak była rozkoszna i zrelaksowana, chyba miała wtedy 9 tygodni (co mi mówi, że u Jerza powinnam sie za to zabrać już ![]() najpierw zaczęłam ją odkładać jak jeszcze nie spała głęboko, tylko przysypiała, i siedziałam przy niej z dłonią na jej pupie albo ramieniu, aż usnęła mocno; jak się wybudzała to leciuteńko kołysałam pupę dłonią. potem zaczęłam ją odkładać jak była jeszcze przytomna, mocno uspokojona i bliska zaśnięcia, ale przytomna. i cały czas zasypiała z moją ręką na niej, tyle, że w łóżeczku. chwila moment i zaraz zaczęłam ją odkładać do łóżeczka po prostu nakarmioną i spokojną, ale przytomną. jak nauczyła sie zasypiać w ten sposób z moją ręką na sobie, to zrezygnowałam z ręki ![]() jeśli płakała, to wracałam co kilka minut żeby pogłaskać, utulić, jak sie uspokajała to wychodzilam. po pewnym czasie przestała płakać itd, po prostu odłożona do łóżeczka zasypiała w 5-10 minut. nie wiem ile to wszystko zajęło. pewnie z miesiąc? ciężko mi powiedziec, serio mam wrażenie, że ona od zawsze sama zasypiała, więc to nie mogło trwac za długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My tez jutro na bioderka jedziemy na 8 musimy być w przychodni ![]() A w czwartek do okulisty..... Znowu mnie podbrzusze boli i plamie, juz nie wiem o co kaman ![]()
#4297 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wyrosła. tzn z rok temu jeszcze się rumieniła jak jej zrobiłam naleśniki na czystym mleku, teraz to już chyba nawet na mleko w naleśnikach nie reaguje. czystego mleka jej nie daję bo uznaję je za szkodliwe :P jajko też juz toleruje od dawna, rosoły też. ja tak samo miałam skazę jako dziecko i mama mówi że wyrosłam jak miałam ze 3 lata. mnie wróciła w ciąży - pierwszej a rosoły, w drugiej na jajo. po ciązy przeszło jak ręką odjął. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() bebilon pepti był po 27zł, ale potem producent zrobił "nowy" hydrolizat, bebilon pepti DHA i on juz kosztuje 34zł. a podobno skład ma niemalże identyko, ten pierwszy też miał DHA ![]() także juz niedługo jak się zapasy pokończą (te w gemini mają termin ważności do marca - też zakupiłam jakiś czas temu jak jeszcze nie dostawałam recept ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Zalanczylam nawizacz powietrza niby ma pomoc na drogi odechowe malej. Ake ja sie na tym nie znam
#4299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malwi zrobiłam sukienkę szydełkiem ![]() ![]() Jurka nie wiem jak ubiorę. wszystko mi się nie podoba ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Ja malwinkę chrzciłam pod koniec listopada i miała kiecę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
koreańskie to na wzw - euvax i hepavax. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Wezcie mnie kobiety pogoncie bo ja leze i czekam az mala sie obudzi bo bez jedzenia juz 5 godzin i steka od godziny ale oczu nie otwiera. A wiem ze jak zamkne oxzy i przysne to zaraz sie obudzi
#4301 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- A nie lepiej nakarmic ja na spiocha? bez calkowitego wybudzania?
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4303 |
Rozeznanie
|
Mili po 3h snu pobudka, pojadla i odlozylam ja do wyrka i rzuca sie.na prawo i lewop..niby przysypia ale znow nerwowo zarzuca sie na ktorys bok i ja to wybudza... nie wiem wlasnie czy lepiej brac ja na rece moze szybciej zasnie czy nie uczyc i dac jej czas by sama sie wyciszyla i uspala w lozeczku..
#4304 |
Zadomowienie
|
Wedlug metody Anetki- dac jej czas i sama sie zmeczy i wyciszy
![]()
#4305 |
Zakorzenienie
|
Mala wiedzma z tego mojego dzieckz miala przerwe w niejedzeniu 7.30 ale z tego 4moze spala. Czemu tak nie ma ciurkiem w nocy.
Zaraz musze ja odlozyc do lozdczka. Bo tu ja chce odkladac dla tz mogla by spac z nami. Fiorella ja czasme daje tej mojej gwiazdeczce dwie minuty jak placze w lozeczku ( taa tez jestem straszna ) ![]()
![]() |
#4306 |
Rozeznanie
|
Tylko ze ona nie placze:p wierci sie, kreci i steka.
A moja jak w zegarku co 3h karmienie..jak jej to w nocy wydluzyc..
#4307 |
Rozeznanie
|
Moja oczywiście podczas karmienia zrobila kupke wiec teraz czekam az sie jej poodbija... potem przewine wybudzi sie będzie trzeba znowu karmic, znowu odbicie i tak schodzi z półtorej godziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
A my bedziemt chrzcic kolo maja to zaszaleje z sukienkami
![]() Dzis ide z Jasiem na usg w sprawie tej jego nerki. Mualam mu dac wczoraj espumisan na noc przed badanien ale zapomnialam przez ta jego kupe poprzedniej nocy.... dam mu jsk sie obudzi. Man nadz ze nie za pozno. Usg o 11. Mala odstawia poranne stekanie. Ale tez z zamkniętymi oczami i bez placzu. Na spiocha. Dziadek ma z nia zostac.... ![]() Musze malej kupic czapke bo wyrosla.... kolo tego usg jest sklep moze mi sie uda... chyba ze dziadek alarm podniesie i trzeba bedzie wracac. Tz szykuje sie wlasnie do pracy, wraca jutro wieczorem. ..
#4309 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja znowu tylko o sobie.. juz cała w nerwach jestem
![]() ![]()
#4310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrowka duzo!'!
![]() |
#4311 |
Zadomowienie
|
benetta, nie pomoge, bo ja mam zwykly pod pache.
#4312 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
Wczoraj Lila szalała wieczorem, nic jej nie pasowało, ryk co chwilę, ale jak zasnela po północy to do 6.30 spala. Eclariss, jak Lila tylko się kręci i steka w lozeczku to nie podchodzę,, chyba że już wścieklizny dostaje Benetta, ja mam zwykły termometr, ale dziewczyny microlife polecaly
#4313 |
Wtajemniczenie
|
BENETTA ja też nie pomogę bo mam rtęciowy, a chyba już takich nie produkują. Dla mnie jest on najlepszy i najdokładniejszy. Te wszystkie bezdotykowe tak pi razy drzwi pokazywały
![]() Moja pediatra ma Brauna bezdotykowy i sobie chwali, bo kiedyś ją podpytywałam, ale cena wysoka.. Chłopcy dzisiaj w końcu poszli do szkoły! Wyszykowałam ich i mąż ich zawiózł, a my z malutką idziemy jeszcze spać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4314 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
znalazłam nowy sklep dla siebie: http://bezalkoholowe.com/ któraś pisała o winie bezalkoholowym, w stacjonarnych sklepach nie mogłam dostać a wino uwielbiam, wiec po szukałam na necie ![]() Co do szczepień to dziś szczepimy 5w1 pierwszy raz, a po 1 półroczu na pneumokoki. Pediatra mówił, że jeśli dziecko nie ma za dużego kontaktu z innymi to z pneumokoki warto poczekać bo im starsze tym mniej dawek. Ciągle myślę nad rotawirusami, bo niby to do końca nie zabezpieczy, ale przebieg wirusowi jest łagodniejszy niby. Tylko nie wiem do kiedy na rota trzeba zaszczepić. Dziś się dowiem ![]()
MÓJ CAŁY ŚWIAT 01.11.2014 - Milan ![]() 03.09.2011 - Michał ![]() ![]() ![]() 28.07.2010 - Kisiel ![]() Edytowane przez karola19 Czas edycji: 2015-01-07 o 06:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- moje dzieci śpią.... mam parę sekund TYLKO dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- ja nie podlatuję też od razu na pierwsze kwilenie jak przy Jaśku, ale nie zostawiam na pół godziny płaczącej jak niektórzy ![]()
![]() |
#4316 |
Raczkowanie
|
Zobaczymy czy uda nam się na te rota załapać.
Ja tez się staram nie lecieć jak tylko usłyszę Milana i nieraz żeczywiscie to dobrze, bo zasypia i udaje mu się zasnąć, a nieraz przerodzić się to w jakieś większe okrzyki to już nie wytrzymuje i lecę zobaczyć co się stało. Co do ubioru chłopca na chrzciny. My mamy w lutym wiec pewnie będzie zimno. Mam plan kupić biały misiowy albo polarowy kombinezon. Dostaliśmy od koleżanki takie body ala koszula biała z mankietami i kołnierzykiem i czarna muszka. Ta koszula jest o tyle fajna ze jest to bawelna a tylko kolnierzyk i mankiety ma takie sztywne. Do tego chciałam dokupić białe skarpetki i welurowe czarne spodenki, ale jak nie znajdę spodenek to mam welurowe takę dresowe w kolorze ciemno morskim i je założę. W końcu w kościele w sumie i tak tylko kombinezonik będzie widać a na sali później to większość czasu i tak młody albo przespi w wózku abo będzie noszony wiec wychodzę z założenia że ma mu być wygodnie.
MÓJ CAŁY ŚWIAT 01.11.2014 - Milan ![]() 03.09.2011 - Michał ![]() ![]() ![]() 28.07.2010 - Kisiel ![]() Edytowane przez karola19 Czas edycji: 2015-01-07 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Rozeznanie
|
Ja mam microlife nc150 i mierzy dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do szczepien to już sama nie wiem co brać, albo te na nfz albo 5w1 i na pewno pneumokoki |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i niebieski kombinezon |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część
Silesiana fajnie sie to czyta gorzej z praktyka
![]() Ela - daj espumisan teraz nie zaszkodzi, cos mi sie kojarzy, ze 2-3 godziny przed badaniem... Benettanie pomoge mam microlife owulacyjny, mierze pod paszka Wlaczylam nawilzacz na noc i narazie raz kaszlnal od wczoraj wieczora wiec moze to jednak suche powietrze... Tieramam problem z tymi chrzcielnymi rzeczami, bo mi sie te garnitury, fraki itp dla dzieci nie podobaja ![]() Czy wasze dzieci tez wkladaja paluchy, raczki do buzi?? Boję sie, ze zacznie ssac kciuka jednak...jak lezy na plecach to najczesciej zaraz wklada raczki do buzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.