|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Dziękuję dziewczynki za podpowiedzi
Na Kamińskiego trzeba mieć swoje ciuszki dla dziecka położna przychodzi i zabiera ubranka dla dzidziusia pokazując co wzięła z torby tak samo jest z kosmetykami dla dziecka. Dlatego zawsze masz pod kontrolą swoje rzeczy i nic raczej nie ginie. Mocno przytulam Aluniu oby humorek dobry wrócił ![]() maladT obyś jutro wszystko pomyślnie załatwiła w trybie ekspresowym ![]() Dziewczynki które mają jutro wizyty już dzisiaj trzymam kciuki aby wszystko było ok ![]() AGATA2605 gratuluje udanej imprezki tylko dlaczego wspomniałaś o kaczce teraz nie będę mogła zasnąć
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Martula śliczne pieluszki !!
Miałam gości dziś i brzuch mnie tak od śmiechu bolał, że jak czekaliśmy na pizzę to stwierdziliśmy, że w razie W zabiorę się z dostawcą bo pizzeria blisko szpitala:P Truję już Paulinie, ale Wam też potruję ... jakie zestawy bierzecie dla dzidziusiów do szpitala? Bo ja myślę o pajacach. Tylko czy sam pajac wystarczy czy pod spód trzeba body jakieś? Jeśli trzeba body to jakie? krótki rękaw będzie ok czy jednak lepiej długi ? Oczywiście do tego skarpeteczki, niedrapki i czapeczki .... myślałam też o bodziakach i półśpiochach, ale ze względu na kikut to chyba nie jest najlepszy pomysł ... zaczynam mieć stresa:P ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
ja miałam też dziś dziwny humor...mąż mnie irytował strasznie dziś także płakałam właściwie bez powodu, a on nie wiedział o co chodzi ..;/---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- noo jutro od groma wizyt ... ja mam ok 18. ALe potem standardowo do pracy pojadę i do rodziców, także dam znać wieczorem, chyba, żeby się coś działo to napisze sms Paulinie.
|
|
#3633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wzory mega.DARIA z allegro ale sprzedajacego nie pamietam, jutro bede na kompie to sprawdze w poczcie
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2015-01-06 o 23:34 |
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
ja swoje juz pokazywalam zestawyyyy
kroluje pajac+ body z krotkim rekawem pod spod bo cieplo na oddzialei mam tez zestaw body dlugi rekaw+polspiochy w razie czego w domu przygotowane pojedyncze sztuki roznych rzeczy w razie W ![]() ja juz w wyrku wykapana zaraz maz wroci spod prysznica, to dowie sie, ze czeka oliwka i syrki moje do smarowania
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka ja biorę body krótki rękaw, parę kaftanikow i część chyba mam śpiochów i trochę polspiochow ale juz pamięć nie ta wiec dokładnie nie powiem.ale bodziaki to na bank krotkie
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ciągle jakies wyprzedaże na smyku są :P może któraś czegoś potrzebuje jeszcze :P ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- to dobrze, bo ja właściwie większość body z krótkim rękawem mam:P
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze nie czlapie juz po sklepach
|
|
|
#3638 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w sumie to moja uczciwie zarobiona kasa, więc puszczam te teksty bez komentarza.A jeśli chodzi o powrót do formy to w ciąży zrobił mi się rozstęp mięśni brzucha, na wysokości pępka czuję młodą dosłownie pod skórą, bo mięśnie poszły na boki. Pooglądałam sobie zdjęcia jak to będzie po ciązy wyglądać i nie jest ciekawie Cytat:
Cytat:
A w kwestii dobrego ubierania to też się zastanawiam jak ubrać takie maleństwo do wyjścia? Czy starczy body plus jakiś ciepły pajacyk pod kombinezonem plus czapeczka? A może dodać kocyk na kombinezon? Na pewno podgrzejemy auto przez samym wyjściem do szpitala ale i tak będę miała dylemat czy dobrze robię. A co bierzecie dla siebie na wyjście z ubrań? |
|||
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
a dla siebie ubrania ciążowe, także pewno spodnie dresowe i sweter, żeby było luźno i wygodnie
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na wyjście dla Niuni mam body z długim rękawem, śpiochy, kombibezon, czapka cienka, czapka gruba, taki trójkątny szalik i kocyk. Dodatkowo flanelę, żeby osłonić dodatkowo fotelik.
Dla siebie mam ciążowe jeansy luźną koszulkę z długim rękawem i w razie w spodnie dresowe gdybym była za bardzo obolała na jeansy. Dobranoc
|
|
|
|
#3641 |
|
Konto usunięte
|
hope
na czczo 95 i więcej przez jakieś 10 dni po śniadaniu koło 130 przez tydzień to samo z kolacja i obiadem jak mam przez kilka kolejnych dni koło 130 przy tym samym posiłku to mi zwiększa dawkę Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- znowu nie mogę spać ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
ja nie mogę spać, od wczoraj wieczór boli mnie cała lewa strona od nerki do pipki, mam cały czas taki kłujący ból, nie mogę usiąść tak boli, a jak wstaje do łazienki to mam wrażenie że mi młoda domem wypadnie. Brzuch twardy pomimo nospy i magnezu.Oprócz tego czyściło mnie wczoraj na maksa, w łazience na 2 to byłam chyba z 5 lub 6 razy i tak się zastanawiam czy to sięjuz coś zaczyna dziać Muszę jakoś dotrwać do rana i zadzwonić do lekarza, a jeszcze mój tż ma nockę, więc lepiej żeby do rana nic się nie działo |
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa jak U Ciebie?
Ja meza wyprawilam do pracy. Noc makbra. Do ponad 1nie moglam zasnac. Potem do 3mala tańczyła obojętnie jak się położyłam było zle. A potem maz chrapal to go przekrecalam co chwile,pies lizal i mlaskal jak opętany i jeszcze wiatr wył jak nie wiem co. O 4.20pobudka by męża ogarnąć i do 7.40 mam czas spać ale czuje ze średnio mi się chce. Taa a jak bedzie trzeba wstać to bede chciała spać.ubijcie mnie
|
#3644 |
|
Konto usunięte
|
ewa jak sytuacja?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Hope a jakie masz te cukry?
Na wyjście mam grubsze getry ciążowe żeby byłowygodnie i lluźny sweter. Dla dzidziusia na pewno kombinezon gruba czapeczke kocyk jakiś śpioch body ale to siępewnie dopiero ookaże cz y będzie -20 czy +10 stopni |
|
|
|
#3646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#3647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mierzac od poniedzialku po kolacji :170 Wczoraj na czczo 98, sn 158, 106, po obirdzie nie udalo sie zmierzyc, podwieczorek: 128, po kolacji 156. Czyli cukry takie, ze kazdy posilek do wymiany Boje sie ze przez te cukry to lozysko jeszcze bardziej uroslo ![]() Nie wiem czy isc juz dzis do hakiegos lekarza czy jeszcze sama poprobowac z dieta to zbijac? Mlebi kochana co ty na te cukry? Jaka jest norma dla ciezarowek na czczo?
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2015-01-07 o 06:08 |
|
|
|
|
#3648 |
|
Konto usunięte
|
właśnie najpierw zacznij jeść wg diety
a co jesz na te posiłki po których masz źle cukry ? jak na czczo zły to spróbuj jeść o 21 mała kromke z serem żółtym i trochę mleka Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Ja już od czwartej nie śpię, wszystko mnie boli Ja też dzisiaj wizytuję o 16.00 u Gina mam nadzieję że tam w kolejce nie usnę, jedyne co mnie pociesz a to że zjem dzisiaj pyszne kluski na parze oblane sosem czekoladowym Lubcia- ja też już po zakupie rożka, wzięłam z wkładem kokosowym, troche usztywniany jest wydaje się mi stabilniejszy. Ewka- jak sytuacja u Ciebie??
|
|
#3650 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Hope a ty masz stwierdzoną cukrzycę czy sama tak dla siebie mierzysz bo nie pamiętam? Może więcej warzyw ja mam lepsze cukry jak mam dużo świeżych warzyw w posiłkach.
---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Ja wizytę mam u giną na 9 niestety bez usg bo państwowo a nie ma w gabinecie i nawet na innym piętrze jest usg a o 15 wizyta u diabetyka. 2 razy będę dziś na wadze juz się boję coco pokażą. Teraz Ewa nas będzie trzymać w niepewności |
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
I jestem chora ;( cala noc bolalo gardlo a jeszcze sie obudzilam z takimi dusznosciami
![]() I nie moge az mowic, poszlam mamie powiedziec zeby mi kupila jakies tabletki do ssania po drodze to nie moglam slowa wydusic I czemu znowu mnie wzielo?
|
#3653 |
|
Konto usunięte
|
tuti boisz się że schudlas?
emdzik leż grzecznie w łóżku. może czosnek zjesz ? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Dzis i ja dolaczam do bezsennych... Nie no 4h pospalam ale mnie biodro lewe juz napatrza a na innej stronie spac nie moge bo oddechu nie lapie.... Wiatr strasznie u nas dzis halasuje...zeszlam na dol i zombiakuje
![]() Ewekooo meczysz sie juz biedulko strasznie! Maladt dzis cie rozumiem :tuli: |
|
|
|
#3655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
emdzik- biedna jesteś z tym chorubskiem
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia tantum verde koniecznie w psikaczu...
Ewa jak sytuacja... Mamma mia to brzmiało jak początek..... Ja spałam do 3, szybkie siku i dalej sen ale już lżejszy, teraz mąż się szykuje do pracy, mnie coś tam podbrzusze kluje. Czekam aż kupi bułki, zjem i pójdę dalej spać Jak zwykle....
|
|
#3657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Melb wczoraj jadlam w miare normalnie ale male posilki czesciej, majac nadzieje ze wykluczenie slodyczy i mniejsze a czestsze porcje i bedzie lepiej. Nie chce wiedziec bo bylo na tej nieswiadomce z cukrami... na sniadanie 1 dojadlam resztke musli, mala porcyjka ale upa... (juz nie kupie). Potem po pkmidorowce z ryzem cukier ok. Po obiedzie nie udalo sie zmierzyc ale to byla rybka i surowa marchew. Na podwieczorek 3 cieniutkie nieduze kromki z niskoslodzonym dzemem i na kolacje 3 z odtluszczonym twarogiem. Wszystko do niczego, musze szukac co bedzie ok.
.Macie jakies pewniaki? Cytat:
Myszko nie mam stwierdzonej. Krzywa byla ok dla poprzedniej gin. Dla tego u ktorego bylam ostatnio tez, ale po usg jak zobaczyl to wielkie lozysko chyba pomyslal ze to moze od cukrzycy, rzucil okiem na krzywa i jednak byla lekko ponad te nowe normy. Polozyl mnie na oddziale, mierzylam 3 dni ale i pilnowalam sie z jedzeniem, to dobre byly cukry, wiec wypuscili mnie. Moze jakbym jadla jak zwykle porcje i produkty to by wczesniej wyszla. Teraz ewidentnie sa jeszcze wyzsze.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2015-01-07 o 07:01 |
|
|
|
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
EMDZIK zdrowiej
EWEK to była chyba 'sraczka przepowiadaczka'? OLCIA oglądane tę szkołę uczuć. A i patrzyłam wczoraj na te 7 dusz i pod koniec wyłam jak bóbr. Ja do szpitala ubranek nie biorę a na wyjście krótkie body, pajac, jedną czapę, kombinezon-worek więc dorzucę skarpetki i kocyk i ew ten zaliczek trójkątny choć pewnie go nie założę. A ubranka przyniesie mąż jak będziemy znać wymiary córci. To jego bojowe zadanie. W ogóle przygotowałam wszystko oprócz ubrań dla siebie. Nie pomyślałam o nich. Rożki mam 2, każdy z usztywnieniem. Jeden z kokosem a drugi z pianką. A usztywnienie mogę zawsze wyjąć. Dzisiaj pierwszy raz mam stres przed wizytą bo mam masę pytań do gina
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj cala armia lutowek wizytuje!
Kciuki dziewczyny Ja też pokasłuję już kilka dni,mam nadzieję że się to w nic nie przerodzi... Co do wyjścia dla siebie to przygotuje albo moje ciążowe leginsy albo dresy do tego jakąś tunike czyli to w czym teraz chodzę
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki, padł m telefon i nie miałam siły nawet poszukać ładowarki, u mnie bez zmian , ból sie utrzymuje, nie mam skurczy tylko taki jeden ciągły bolesny ból, brzuch twardy jeszcze mi się nospa skończyła, wzięłam ostatnia tabletkę, do gina zadzwonię tak koło 8 co by gina nie budzić za wcześnie. Najważniejsze że dotrwałam do powrotu męża
![]() Ja do szpitala zabieram getry ocieplane ciążowe i luźną tunikę , a dla Agatki na wyjście mam przygotowane body na długi rękaw,pajac cieplejszy i na wszelki wypadek gdyby było bardzo zimno to mam jeszcze dodatkowe spodnie i bluzę polarową, kombinezonik , czapeczkę cienką i zimową, a do nosidełka mam taki ciepły otulacz, on był w komplecie z nosidełkiem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

ślub 28.04.2012
Wojciech 22.02.2013 

ja miałam też dziś dziwny humor...mąż mnie irytował strasznie dziś także płakałam właściwie bez powodu, a on nie wiedział o co chodzi ..;/

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale w sumie to moja uczciwie zarobiona kasa, więc puszczam te teksty bez komentarza.