|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Pstryniu, spokojnie, buzia mocno ukrwiona, zawsze mocno krwawi. Na przyszłość - lód w lodówce, to i ból uśmierzy, i krwawienie zatamuje (owijacie kostki w ściereczkę). Buziaki w bolący pyszczek!
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Pstryniu calujemy! Dobrze Szaja mowi, ja tez przykladam cokolwiek z lodowki chocby jogurt
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu
![]() Tulę cię mocno, dobrze, że tylko tyle się stało! U nas też wypadek 3 dni temu. Dotąd Ami miała "tylko" 2 razy zdarte kolanko i rz przygryzioną wargę jak się przewróciła, a 3 dni temu bawiła się domkiem dla lalek, siedząc na kanapie, domek stał na tym takim małym niskim stoliku z ikea kwadratowym (lack) więc był prawie, że równo z tą kanapą. No i ona się jakoś wychyliła z kanapy do tego domku, żeby ludzika włożyć. My z tż w tym czasie na łóżku też byliśmy, z czego ja obok małej. Ale jakoś jej się ręka omsknęła i poleciała. Ja ją złapałam w locie, ale zdążyła się uderzyć o ten stolik. Pierwsza myśl : głowa, bo wpadła w okropny płacz. Tulę, głowa cała, ale buzi, od strony policzka, dokładnie jak kość policzkowa się zaczyna a kończy oczodół - czerwony wielki ślad i przejechane, zadrapane aż pod oko na dół :-( jak po walce bokserskiej. Uderzyła się o kant cholernego stolika. Dzięki Bogu, że nie w skroń albo oko ![]() A wicie co najlepsze jest? w rączce miała figurkę z tego domku, co ją chciała włożyć zanim się wydarzyło. Ja ją tulę, ona płacze coraz bardziej, ja już nogi jak z waty, że jezu tak ją boli.. i mamrocze pod nosem "dziadzia do domku włozić chciała, dziadzia " (wymyśliła że figurki to babcia i dziadek bo mają białe włosy ![]() Na szczęście już schodzi , ma tylko żółty siniaczek pod okiem. Wiem jak w takich sytuacjach, kiedy wiesz że coś się stało, ale jeszcze nie wiesz co - serce staje.
|
|
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny, czlowiek z tm szoku to nawet dobrze nie mysli. teraz juz bede pamietac. aczkolwiek mam nadzieje ze nie bede musiala korzystac z waszych rad
bida teraz bedzie pewnie na plynnych pokarmach az do wygojenia bo raczej ciezko mu bedzie gryzc cokolwiek ;( ehhh, czlowiek ma wiecej szczescia niz rozumu. ze tez nie zabezpieczylismy tych zaj.ebanych nozek wczesniej ---------- Cytat:
![]() Cytat:
----------- siedze w papierach ale jakos skupic sie nie moge
|
||
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Neti - ja też bym nie malowała.
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo, dokladnie. pierwsze co to ja sie wlasnie "ucieszylam" ze krew leci z okolic buzki/ust a nie gdzies z glowy, skroni itp. |
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu ale nie obwiniaj sie bo nie przewidzisz! U nas ostatnio sie po łóżku rozpedził potknął i z impetem w ścianę głową przywalil. Zamiast świętować Nowy Rok to obserwowalismy dziecko..
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli mogę Ci coś poradzić w sprawie łóżka. Moja kuzynka ma takie jak wy tylko te kanty jeszcze wyłożone jakimś metalem. Ona po prostu kupiła taką grubą piankę i obkleiła te wystające kanty. Niestety jak człowiek robi zakupy jeszcze przed urodzeniem dziecka to nie myśli o takich rzeczach, nawet nie jest w stanie przewidzieć. |
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, biedny Kubuś
ucałuj go Neti, ja też bym zostawiła tak jak jest. Bardzo ładnie to wygląda
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). wygalda to jak idz stad i nie wracaj ale w doopie to mam
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko zdrówka dla Ciebie i dla Kuby
![]() pstryczku ucałuj Kubusia w poharatany policzek Bidulek ![]() Debrah padłam z Amelki i współczuję wypadkuneti też bym nie malowała ![]() misiaeel silver współczuję bezdrzemkowych dni |
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, dziekuje
ja szczerze czuje sie zmeczona jak nigdy. Jednak ta drzemka Darii dużo daje. I ona wypoczęta i ja. Mam nadzieję że nie rezygnuje całkowicie z drzemki Debrah, biedna Amelcia. Ucaluj
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
To może faktycznie nie będę malować. ... Chciałam mu stworzyć chociaż trochę dzieciecy kącik. . Skoro nie ma pokoju.
Antonio rano miał temperaturę a potem spadła i do wieczora nic. Teraz przez sen wołał nas. podchodzę a on cały rozpalony i 38,6 temperatura. Dałam nurofen i teraz śpi bida taki gorący. A jak mnie grzeje. . ![]() Pstryku Ucaluj maluszka. ale dobrze ze tak się to skończyło. Będzie ok!
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jakieś pomysły na jarmuż? Tż ostatnio kupił, bo robiłam roladki i mi sporo jeszcze zostało...Nie mam kompletnie pomysłu
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
no i czas wracac do rzeczywistosci..... tztdo pracy ja pije kawe i zawoze amelle do zlobka i lece na wyklady... kurde chcialabym do job iscccccc.....
u nas tez etap mamamammama no i cyc ciagle w nocy, nie wysypiam sie i jestem polamana, jak przejdzie ten etap to odstawiam amelke bo to sie samo nie skonczy :p Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- PStryniu ojojoj.... ucaluj Kubusia ** dobrze ze "tylko tyle " esz... ![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3196 |
|
Lurker ;)
|
Witam sie z rana, nie spie od godziny, bo po 5 moja corka zorientowala sie, ze spadla jej skarpetka
Zaczela wolam nie mam nie mam! i machac noga, zalozylam skarpetke i poszla spac dalej- ja nie...Pstryku o kurde ucaluj Kubusia Silver u nas tez problemy z drzemkami ;/ Wczoraj znowu koszmar, nie chciala isc spac a po 17 padla jak nieprzytomna po histerycznym ryku... Mam nadzieje, ze sie to zmieni jak wroci teraz do zlobka... Milego dnia, my za godzinke do zlobka, a ja pozniej do PUPu Moze w koncu przedstawia mi jakas oferte? :P
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
U nas od godziny WYJE alarm przeciwpozarowy: mnie glowa boli, tz przeklina na czym swiat stoi a Yae cierpi, bo zasnac nie moze a wyraznie jest zmeczona po plywalni. Dzis byl fotograf i byla sesja w wodzie, juz sie doczekac efektow nie moge |
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U mnie wszyscy śpią a ja się szykuje na wyjazd do stolicy-musze ogarnąć obiegowke w pracy bo od jutra jestem na wychowawczym.
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Misiael silver wspolczuje braku drzemki dla mnie te 2 h to spory oddech
Pstryk i Debrah tulaski dla dzieci za wypadek. Meneq czekam na foty z basenu, moje chlopaki dzis ida plywac Lady wczoraj pisala ze dzis maja prywatna wizyte, ciekawe jak Pietraszko zniosl noc. A Leos po dlugich feriach nie chcial isc do przedszkola za to dalej mamy nocnikowy sukces Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-07 o 07:30 |
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my ostatnie podrygi na basenie, dzis akurat tz mogl pojsc, pewnie za tydzien ostatni raz i pozniej nie wiadomo kiedy znow. Pewnie Yae juz do trzylatkow sama zacznie chodzic |
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Pstryczku jak się czuje Kuba? Ucałuj Go od nas! Marsi u nas nadal totalny regres nocnikowy. Leoś sam z siebie zaczał robić czy jakoś Mu "pomogłaś"? |
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, Pstryniu czekamy na wiesci jak sie czuja chłopcy!
Nawijko jak Kubus i Twoje oczy? Marsi brawo dla Leosia! Fewciu ja nie Marsi, ale u nas też był regres. Ale on sam zaskoczyl. Wtedy kiedy ja dopuściłam |
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia zupelnie sam.Robilismy treningi od wakacji fakt ze siedzial ale nic poza tym.i przed wczoraj zawal qpe i reszta jakos poszla czyli to dowod ze sam dorosl do tego.W ostatnim czasie bylo tak, ze wolal ale jak juz zrobil
Smieszny jest bo jak sie zalatwi to skacze i mowi: brawo dla Lelona Meneq moj Leos juz dawno na kurs nie chodzi tylko indywidualnie z tz.Ostatnii kurs zakonczylismy przed latem.A umiesz podsumowa umiejetnosci Yae w plywaniu? Podejrzewam ze umie o wiele wiecej od Leo bo pewnie wiecej macie na zajeciach.U nas to glownie zabawa dlatego poki co nie bede kontynuowac kursu dopier gdzies za rok dwa Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-07 o 07:59 |
|
|
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej jestem i ja.. nie wiem czy w tym roku dam rade nadrobic
ale będę dzielnie próbować. Zaczęłam od osttaniej strony![]() Zdróweczka do Kubusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto jeszcze zalapal? Na pewno Ania Ewulki Fifi od Ellmi, myslalam ze Blanka fewciowa tez Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Ifka witaj kochanaaaa Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ostatniego dnia @ można zajść w ciążę?
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Neti teoretycznie tak a o siebie pytasz??
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Neti tak a masz plan na dzis
![]() Pstryniu jak tam Kuba ucaluj go od nas My mieliśmy na bilans isc dzis ale dopiero na jutro nas zapisali, ja dzis zaraz do labu lecę na krew
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze PZ dogadal sie z ministrem i maja dzis gabinety otworzyc, nie mniej jednak tak mnie urazilo podejs ie mojego osrodka, ze mam ochote papiery zabrac i dzieci przeniesc
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Masakra jak mnie od.wczoraj żołądek boli. Objawów zero innych tylko pobolewanie. Wieczorem bolało mocno, potem słabiej, poszłam normalnie spac, wstałam.i też dziwnie jakoś. Nie wiem czy jeść normalnie czy poczekać co będzie. Dietę chyba sobie zrobię. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Bidulek 

22.05.2008