|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze
i proszę o kopa solidnego na rozruch bo roboty od groma a ja mam mega lenia jeszcze kolęda dzisiaj wrrrrr...
|
#3692 | |
|
Wtajemniczenie
|
MLEBI smacznego
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
|
#3693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zia ja mam jedna coreczke,druga w brzuszku
![]() tez licze na to,ze ten porod bedzie troche szybszy,milo by bylo ![]() nie obraze sie za dotarcie do szpitala z pelnym rozwarciem i zeby mala juz najlepej schodzila do kanalu,3 parcia i koniec noo to sobie pomarzyc moge nie? ![]() Cytat:
u nas w szpitalu tez raczej malo realne ze cos z ubranek zginie,bo wlasnie oprocz pierwszego razu gdzie dzidziusia ubieraja polozne to dzidzius jest z mama i ona go przebiera,ubiera,kapiel byla raz na kilka dni,moja sie akurat zalapala,bo chyba raz na 2 albo 3 dni,no i wtedy oni rozbieraja przy tobie,ubieraja tez bo ta kapiel byla ekspresowa i do dzis ja pamietam ![]() ewek ooo rany rany,dawaj znac co i jak kochana! moze to juz cos sie dzieje? emdziku biedactwo dziewczyny dobrze pisza,moja mama tez hwali imbir,ja nie moglam sie przemoc bo nie lubie,ale ja w przeziebieniu szybko na nogi postawil Cytat:
![]() IncognitoNick nie wiem co to za stresujaca sytuacja,ale mam nadzieje ze uda sie ja opanowac jak najszybciej,zycze Ci tego i oby noce byly lepszeja dzis tez mialam koszmary Cytat:
serio?u nas tylko -5 musze sie zbierac z mala do przychodni,i boje sie isc na ten oblodzony chodnik witaj sie ![]() cos mialam pisac jeszcze aha ja dla siebie i dla niuni jeszcze nic nie mam spakowane,aale dla niej pewnie body kr rekaw,polspiochy albo spodenki,i na to jakas grubsza bluzka albo sweterek,a dla siebie,nie wiem,moze wroce po prostu w tym w czym pojade
|
|||
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 38 tygodniu- 21 dni do terminu
![]() Ja jeszcze w łóżku, zrobiłam sobie herbatkę i zajadam drożdżówkę, Tż rano poszedł zakupić bułki, więc nie muszę schodzić nawet na dół do sklepu ![]() Asia ja tak tylko z ciekawości zapytałam o te ciuchy ja tam w sumie i tak nie mam wyboru, bo muszę mieć swoje dla małego, ale po powrocie wypiorę i tyle W ogóle to mam stracha jak tu założyć body przez tą latającą główkę ![]() Madzia biedaku i rozłożyło Cię całkiem ehh Dziewczyny Ci tu dużo rad napisały, więc mi pozostaje tylko przypilnować się ![]() Ewa hoho czyżby to już? ![]() Hope jeśli mogę coś od siebie jeszcze dodać, to kapusta kiszona jedzona do obiadu obniża cukier Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Na wyjście naszykowałam body z krótkim rękawem, grubego pajaca, kombinezon i grubą czapeczkę i szalik A do szpitala zabrałam komplety body z długim rękawem plus półśpiochy
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka gratki za 38tydz
![]() haa dlatego ja zabieram body kopertowe a pamietam ze jak polozne zabieraly ode mnie ciuszki na pierwsze ubranie,to polowe odrzucily ze tego nie chca bo sie zle ubiera wszystkie wizytujace dziewczynki dzisiaj ![]() czekamy na relacje ![]() bo duzo was dzis |
|
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
Hope ja na pierwsze rozruchowe śniadanie zjadam serek wiejski i cukier jest ok. Potem dwie kromki chleba, zazwyczaj, żytniego, no a teraz to już jadam później normalnie, bo cukry są ok.
Ale u mnie była tak tendencja, że jak rano cukier się rozchulał to potem co bym nie zjadła to był wysoki! |
|
|
|
#3697 |
|
Wtajemniczenie
|
ILONKA gratki! To już tylko 3 tyg!
BUU a wydawałoby się ze pielęgniarki są tak zaprawione w boju że wszystko ubiorą dziecku.
|
#3698 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Flight też jest dobry ja przygotuje leginsy i długi sweter zeby nic nigdzie nie uciskałopołożna na SR przestrzegała chłopaków przed nieprzemyślanym przywożeniem żonom ciuchów na wyjście - szczególnie, że może im przyjść do głowy zabranie ciuchów sprzed ciąży. I tragedia gotowa. Biorąc pod uwagę huśtawkę hormonalną może skonczyć sie rozwodem jako złotą radę poradziła zabrać te ciuchy, w których się małżonkę przywiozło do porodu - dla własnego bezpieczeństwa - o ile nie są zabrudzone ![]() Ewa dawaj znam znać bieżąco! może rzeczywiście coś jest już na rzeczy? Madzia kochana trzymaj się dzielnie, choróbsko w ciąży to kiepska sprawa Cytat:
![]() wczoraj pod wpływem Olci chyba oglądaliśmy z TZ "7 dusz", oczywiście cała upłakana szłam spać ale bardzo fajny film ![]() no i poszłam spać ok 1 i całkiem fajnie mi się spało! wstawałam tylko na siku, ale nie było problemów z zaśnięciem i znalezieniem wygodnej pozycji
|
|||
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde a ja żadnych kopertowych body nie mam ;/ Chyba jeszcze dokupię, obym zdążyła
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona no nie?tez mi sie wydawalo ze one to ubiora wszystko
![]() ilonka dla mnie super sie body kopertowe sprawdza,ale np juz mojej kolezance nie pasowaly zupelnie,za duzo dla niej tam bylo guziczkow do zapinania/nap ![]() hmm moze skocze z mala do sklepu po lekarzu,wprawdzie jak kupie jakies ciuszki to maz mnie chyba zabije,ale i tak musze jej kupic rekawiczki,to moze wlasnie jakies male body kopertowe wezme tez? dziewczyny a czym mozna posmarowac,albo przeplukac podraznione dziaslo?szalwia mozna?dentoseptem?bo juz nie pamietam i teraz sama nie wiem |
|
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
kurcze... musze jecać odebrać wyniki na dzisiejszą wizytę...a tak mi się nie chce wychodzić na dwór... do 11 muszę zdążyć..
chyba nawet sie nie będę malowac, tylko się opatulę szczelnie i nikt nie zobaczy ![]() ja mam kilka kaftaników kopertowych i chyba z nimi będę podejmowała pierwsze próby ubierania, żeby głowa nie odpadła
|
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
przeklęte- mama kupiła mi w sobotę te kopertowe w pepco po 5 zl, juz wyprałam nic się z nimi nie dzieje, nie rozciągnęły się a ja stwierdziłam ze potrzebuję z 4 sztuki do szpitala
Mój gin przed chwilą do mnie zadzwonił bo wcześniej nie odbierał, kazał mi jechać na szpital, co prawda on dzisiaj nie jest w Płocku ale na szpitalu wojewódzkim ma dyżur jego żona, już do niej dzwonił że przyjadę, więc dam wam znać później co i jak
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie pije się tego, więc jest bezpieczna |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
buu szałwia jest ok
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buu ja płukałam rumiankiem i tez pomogło Ale szałwia tez podobno pomaga, moja mama zawsze nią płukała pamiętam ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Ewa ja chyba zamówię przez neta, bo już nie ruszę dupy do pepco, nie ma szans ![]() No koniecznie daj znać co tam u Ciebie się dzieje
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Odezwę się bo od wczoraj próbuję Was nadrobić, ale nie mogę tego uczynić bo ciągle coś mi staje na przeszkodzie. Dziś u nas rano -14. Masakra, zamarzłam, już myślałam że moj bobas w brzuchu również. Za długo nie jadłam śniadania, więc już się obawiam jaki cukier za chwilę mi skoczy. Jutro będę musiała coś wszamać i przymusić się do jedzenia. Zasapkę kosmiczną na tym mrozie miałam, jeszcze trochę i padnę jak nic ![]() Dobrze było z tą przerwą, ale teraz powrót do szarej rzeczywistości, wstawania i odprowadzania dziecka. Jeszcze mi nogi nie odmarzły, a starłam się ciepło ubrać, miałam mega grube skarpety. Jeszcze córa cyrk mi zrobiła w przedszkolu... Czekałam z nią 30 minut na koleżankę, która się spóźniła i jak my już do odprowadzania na salę - mieli mieć już śniadanie, moje dziecko sobie wymyśliło żuć gumę w tej chwili... i cyrk mogiła, histeria, okulary zalane łzami itp... sama myślałam, ze się tam poryczę z bezsilności, jakiegoś totalnego spadku sił. Czuję małego mega nisko... w samej ferdynandzie naprawdę... ale przypuszczam, że wciska mi tam nogi. Pod żebra też coś wciska, ale nie mam pojęcia co
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej.
U nas dziś już po kolejnym kontrolnym KTG. Jak to jednak wszytsko zależy od ludzi. PIsałam Wam, ze ta lekarka wczoraj mnie nastraszyła i takie chore z dupy wizje. Dziś Pan doktor, arcymiły.... " Magdusia, chodź do wujcia słoneczko, sobie pogadamy. Już nic raczej sierotko nie będzie złego z tego, tak brzuszkiem padać, to już nie miałaś jak?" I w tym tonie. Ale jeszcze w piątek mam jedno KTG. Zaraz wrócę, sniadanie męzu zrobię Bo kochany!
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
ide działac bo jeszcze dokumenty zbierałam do urzedu. na 10.45 lekarz
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahh trafić na takiego przy porodzie ![]() Kasiulka podziwiam i jak tak czytam to dziękuję Bogu, że ja póki co nie mam takich obowiązków i jak po prostu mi się nie chce-to nie wstaję
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa kciuki za Ciebie i Agatkę
Daj znać co i jak Hmm, a ja nic kopertowego nie mam i raczej nie planuję. Ogarniałam jedno dziecko normalnym body i było spoko. A zaznaczę, że pierwszy raz miałam do czynienia z bejbikiem, i to takim co miał dwa tygodnie. To swojego nie ogarnę?! Dam radę
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Asia pewnie ze ogarniesz,czemu by nie?
![]() Ja zwykle tez zakladalam,ale kopertowe wygodne bardzo,no i moj maz w razie w tez je zakladal,a on sie bardzo bal ze takie to male i cos oderwie chociaz szybko przestal sie bacEwa czekamy na wiesci !
|
|
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Ja po wizycie u gina wszystko ładnie pozamykane, mam brać dalej magnez, w razie potrzeby no spe bo dziś juz nic nie twardnie brak skurczy no ale coś na obniżenie ciśnienia mi przepisał bo przez parę dni miałam troszkę wyższe. Usg 22.01 mam mieć a potem wizyta 28.01. PPo słuchałam dziś serduszka dzidziusia, a i powiedział że cukry mam ładne. No i wróciłam do wagi z przed 1,5 miesiąca ale to jeszcze się skontrololuje u diabetyka po południu jak na ich wadze wyjdzie.
Zielona super ze trafiłaś na fajnego lekarza tym razem. Dziewczyny dużo zdrowia życzę żeby wam to choróbsko szybko przeszło. |
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa siedzę jak na szpilkach i czekam na wieści od Ciebie
hi ![]() Ale mam meksyk z tymi zdjęciami, padam już a gdzie tam jeszcze do końca i wkładanie tego do albumów. Obiecuje sobie że przynajmniej raz w roku będę wywoływać zeby tyle nie nazbierać. A najlepiej uzbierać 100 i na nic nie czekać. Teraz będzie jedna istotka więcej to fotek
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutti gratuluję wizyty
|
|
|
|
#3715 |
|
Konto usunięte
|
tuti super że wszystko dobrze. daj znać po dietetyku
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3716 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutti
za wizytę
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale... było minęło. |
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Tutti dobrze, że wszystko ok
A ja Wam powiem, że mam nadzieję, że usłyszę na wizycie, że coś się już dzieje
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
Tutti gratuluję udanej wizyty
![]() Zielona co za odmiana! gdyby na świecie byli tylko tacy lekarze! a nie służbiści odhaczający kolejnego pacjenta na liście
|
|
|
|
#3720 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam 2 czy 3 kopertowe body, wzielam w razie gdybym sie bała tej głowy, normalne też mam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() hehhehe <zart>![]() A w ferdynandzie moze juz jest główka nietoperka ?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
takie glupie czasy :P a fakt, niedlugo dojdzie nowych zdjec mnoooooooostwo ![]() Ja juz sie przebudzilam tzn telefon mnie obudzil nawet nie chcecie wiedziec kto dzwonił ![]() Od poniedzialku wydzwania do mnie moj stary gin. Nie odbieram, zeby sie nie denerwowac pewnie teskni za mna,bo mialam miec wizyte w pon KIJ mu w oko.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

jeszcze kolęda dzisiaj wrrrrr...

nie wiem co to za stresujaca sytuacja,ale mam nadzieje ze uda sie ja opanowac jak najszybciej,zycze Ci tego i oby noce byly lepsze
serio?

I tragedia gotowa. Biorąc pod uwagę huśtawkę hormonalną może skonczyć sie rozwodem 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)