|
|
#4471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
a u mnie dzisiaj równo 2 miesiące do terminu
![]() ale wolałabym trochę szybciej urodzić ![]() a dużo ludzi mnie straszy, że jak pierwsze dziecko i dziewczyna to przenosze ![]() Cytat:
![]() smv leż i odpoczywaj !!
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o tym sklejaniu warg sromowych też czytałam. Tylko, że to chyba każde chusteczki mogą spowodować. Myślę, że po prostu trzeba tego pilnować i sprawdzać czy nic złego tam się nie dzieje. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
więc korzystamy, póki możemy...
|
|||
|
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
witam się w 32 tc
zaczynam się bać ![]() zazdroszczę biedronkowych koszul, zaraz chyba po nie pojade do inej biedry (u mnie brak)
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojego TZ ostatnio uczylam robic obiad ![]() A od ziolek i lekarst mojego TZ musze trzymac z daleka ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- dziewczynki nie boimy sie, strach i bol bedzie nam towarzyszyc, ale warto w koncu to bedzie nasze pierwsze spotkanie z naszymi dziecmi |
|
|
|
|
#4476 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra czas spać
![]() piszcie dużo żebym miała co czytać jak wstanę ![]() no i nowy wątek tuż tuż
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
hejjjjka ,
dobija mnie ból pod zebrami,nie moge sie schylic i przewracanie w nocy na drugi bok to jakaś masakra....zaczynam schizować czy tak ma być czy powinanm sie niepokoić wizyta w poniedziałek ....ide was nadrobić bo znowu mam zaległości
|
|
#4479 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Oby dała tą umowe, a jak nie to skarge pisz na kretynke ![]() Cytat:
A ja dzisiaj kanapa i tv. A ok 17 jade na SR, jedyna rozrywka w ciągu dnia ![]() Cytat:
Może pt Cie wypuszczą, by na weekend w domu już być. Cytat:
Ja sie pytam jak tak można.... a jak ktoś nie ma jak dojechac na inne IP!!!! co to sie wyrabia ![]() ![]() Cytat:
Po 37tc moge rodzic ![]() Ale jakbym miała po terminie bym taka poschizowana chodziła,że ho ho ho
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Moja szwagierka mała myła przez jakieś pół roku jak zrobiła kupkę ale to te końcówki co na pupie zostawalo bo to rzadkie to zmywala chusteczkami i nic się złego nie działo. Chusteczki są dla dzieci od 1 dnia życia nie dajmy się zwariowac
A czy któraś mama chłopca może napisać jak się myje małego pisiorka bo TŻ mi ostatnio mówił ze coś z napletkiem się robi.. Matko ja nic nie wiem! Lesyeux snilas mi się w ogóle że u ciebie w domu na podłodze leżało ciasto takie od pizzy i musiałysmy na to ciasto skakać z dziećmi żeby porobić odciski stop swoich i maluchów hehehehr
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2015-01-07 o 09:32 |
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam sie smv nie dajmy sie zwariowac
|
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wyczytałam ze nie wolno tego napletka ruszać. Ze on sam się odkleja po jakimś czasie..hmm sama nie wiem już
|
#4483 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co, z tymi napletkami to są 2 szkoły- jedna mówi że podczas mycia delikatnie ściągnąć i wodą przepłukać- aby mastka się nie zbierała (ale to od lekarzy starszej daty), zaś druga i coraz bardziej powszechna mówi aby nic nie ruszać do ok 2 roku życia. Ja nie ukrywam- stosowaliśmy 2 zasadę i czy to był dobry pomysł? Małemu się napletek nie zsuwa tak jak powinien w sensie nie do końca, ale lekarze mówią ze spokojnie, żadnych zabiegów do 4 lat się nie robi, że ma jeszcze czas....
Heh wiecie ja bym tam chciała aby syn był kiedyś dumny z przyrodzenia a nie miał do matki pretensje że źle dbała
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo slyszalam ze cos tam trzeba ruszac po troszku przy kapieli. a mojego TZ brata syn wlasnie na zabieg musi isc na to a ma 5 lat, ale nie dopytywalismy sie konkretnie bo tak glupio.
|
|
|
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Jestem dzisiaj jakaś nieswoja córka po długiej przerwie poszła do przedszkola i tak jakoś mi smutno bez niej. Popijam teraz kawkę i was podczytuje. Dzisiaj mam wizytę więc proszę o kciuki A tak w ogóle to czuję się fatalnie synek tak się rozpycha że czasami brakuje mi tchu, akrobata jeden i jestem cała obolała, czy was też bolą pachwiny bo mnie od paru dni coraz bardziej, z córką miałam podobnie tylko troszeczkę później niezbyt miłe uczucie, chodzę przez to jak pingwin. A tak w ogóle to zaczyna dziś 33 tc smv- też jestem ciemna co do higieny u chłopców, ale o ile dobrze pamiętam to siostra swoim synom podczas kąpieli ściągała napletek, po to żeby nie doszło do zrośnięcia i zakażenia, bo niestety moja przyjaciółka to zaniedbała z synkiem i musiał mieć operację biedulek |
|
|
|
#4486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zglupiec mozna ale dziekuje za odpowiedz ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
3mam kciuki za wizyte tez mam ![]() moj sie rozpycha ale grzecznie, raczej bezbolesnie grzeczne dziecko ale mnie bardzo ciagnie od wczoraj, gdzie konczy sie brzuch a nogi sie zaczynaja , nie wiem jak to nazwac to miejsce
|
||
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
SMV kurde faktycznie "stresów" Ci się nazbierało, nie ma co się dziwić że brzuch twardy ;/ Życzę spokoju, relaksu i jeszcze raz spokoju
![]() Niunia mam nadzieje, ze kontrakt przedłużą, niezła akcja... Oni w ogóle nie myślą o pacjentach ?! Ogólnie w radiu mówili ze w końcu jakieś porozumienie podpisali i przychodnie maja od dziś "normalnie" zacząć funkcjonować... zobaczymy co to będzie... Gratuluje łowów biedronkowych ![]() I postępów wyprawkowych ![]() jednego i drugiego zazdraszczam ![]() Heh poinformowałam starszaka wczoraj przed spaniem że w końcu dziś idzie do przedszkola (ostatnio był 2tyg temu). I co? od 6 wisiał nam nad łóżkiem- mama wstawaj do przedszkola idziemy nie wspomnę że wychodzimy dopiero o 8.30 ....ależ miała noc bajkę zasnęłam ok 23.30 i spałam do 6 Nawet siusiu nie musiałam :P Jeny jak mi to było potrzebne
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
crystal25- no to trzymam
za wizytę
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4492 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
W nocy obudziłam się z krzykiem tak nagle złapał mnie ogromny skurcz w łydce... ![]() Co do pielęgnacji chłopaków to ja swoim nic nie ruszałam i wszystko jest ok
|
|
|
|
#4493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie to wstawanie na siku w nocy dobija masakrycznie
|
|
|
#4494 |
|
Raczkowanie
|
wpadłam ostatnio na pewien pomysł i z ogromna chęcią poznałabym Wasze opinie
![]() Chcielibyśmy przerobić łóżko 2,5 latka na niską antresolę i pod spodem miałby mini regały z zabawkami i itp. Oczywiście wszystko byłoby zrobione przez stolarza, miałby schodki i dość mocno podwyższoną barierkę. Niby z łóżka nam jeszcze nie spadł, ale wiadomo lepiej się zabezpieczyć. Dla ans byłoby to fajne rozwiązanie bo mielibyśmy gdzie tam łóżeczko małej wstawić, tylko pytanie czy 2,5 latka na antresolkę to nie za mało?
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie i tak mnie beda uczyc kapac i ubierac dziecko, bo nie dadza mi go kapac osobno, dopoki nie zobacza ze sie nauczylam wiec pewnie mi polozna pokaze i powie, i wtedy przy tym zostane, bo naprawde nie wiem :/ ogolnie przeraza mnie to , smialam sie do TZ ze to on bedzie kapac dziecko , ja bede wstawac na karmienie i przewijanie hi hi
|
|
|
|
|
#4496 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
Ja dziś lecę z koleżanką na SR, jednak się zdecydowałam, choć już miałam nie zwracać sobie tym głowy. Ale podobno szkoła jest świetna, trzeba sprawdzić ![]() A dodatkowo przeraził mnie trochę fakt, że jakoś nie bardzo wiem jak specjalistycznie oddychać przy porodzie. Jeszcze bym w bezdech popadła Cytat:
Cytat:
Do IKEI mam kawałek drogi, bo u mnie obiecują od kilku lat, że wreszcie wybudują Cytat:
![]() Cytat:
Wariatka Też się niedługo wybieram na jakieś zakupki i miałam za cel biedronę.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dyrektorce życie zwróci te cierpienia, jakie musisz przechodzić.
|
|
|
#4497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no bo jak bedzie chciala w nocy zejść do rodziców to da sobie rade?---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
ale w koncu musimy sami sie siebie nauczyć-juz sie nie moge doczekać!!!!!!!
|
|
|
#4498 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo na slubie tescia, tez byli, i malutka po murkach biegala na zewnatrz, dosc wysokich to tylko kazdy patrzal co by dziecko sobie krzywdy nie zrobilo. ale np. pamietam mojego brata jak mial dwa lata, to nie nadawalby sie jeszcze na takie lozko.A takie lozko ma corka TZ, 8 lat w swoim pokoju, bo mamy jeden pokoj tylko dla niej. I cos czuje ze rok dwa lata bedzie chciala normalne lozko.
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-01-07 o 10:11 |
|
|
|
|
#4500 |
|
Raczkowanie
|
crystal a zebyś wiedziała ze z tym kąpaniem malucha to rewelacyjny podział obowiązków
u nas tż Bartasa kąpał od początku do ponad roku :P fakt potem jakieś masażyki, ubieranie piżamki to moja specjalność była, ale kąpiel tylko tata Raz ze byłam po cc i mimo stojaka pod wanienką trzeba było się trochę nachylić, to dwa jakby nie było mój tż ma wielkieee dłonie i wygodniej mu było niż mi i mieli swój czas razem :P ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- ogólnie jest dość sprawnym dzieckiem... ale własnie o noc się boimy... i jeszcze inna spraw że tez byśmy za wiele nie chcieli mu zmieniać w pokoju, pojawienie się siostry na świecie będzie mocnym przeżyciem ![]() a słuchajcie zastanawiałyście się nad basenem z maluchami? Z Bartasem zaczeliśmy jak miał skończone 7 tyg był najmłodszy :P ale i najcichszy, heh szybko się przystosował. Cały czas chodzimy.Teraz jeśli wszytsko będzie oki też byśmy chcieli szybko pójść.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Ja tylko zamówienia na niemieckie słodycze robię u tż 

3mam kciuki za wizyte tez mam 
za wizytę