Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 08:39   #4471
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
nam zostało 55 dni do porodu
3 marzec tuż tuz
a u mnie dzisiaj równo 2 miesiące do terminu

ale wolałabym trochę szybciej urodzić

a dużo ludzi mnie straszy, że jak pierwsze dziecko i dziewczyna to przenosze

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
teraz to cyrki się dzieją z tymi przychodniami

ja też się trochę boję, ale chyba radość jest większa niż strach

Leż, leż

mamy swój miesiąc miodowy przed ślubem

My używaliśmy Dady przy siostrzeńcu i nic złego się nie działo. Z tym, że u mnie w najbliższej rodzinie nie ma raczej uczuleń, azs czy czegoś w tym stylu
no u mnie też nie ma uczuleń, ale czytałam, że te chusteczki mogą powodować sklejanie warg sromowych u dziewczynek i bym się schizowała, że u nas tak będzie

smv leż i odpoczywaj !!
Stary 2015-01-07, 08:40   #4472
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
do Niemiec ale ja tu w Polsce raczej wszystko dostanę w zbliżonych cenach, a przynajmniej nie muszę tłumaczyć tż co, gdzie, za ile ma kupić Bo to by prędzej szympans pojął swym rozumkiem Ja tylko zamówienia na niemieckie słodycze robię u tż
a no to racja, ale slodycze to maja pyszne w Niemczech hahahahahaha, tez wole sama pojsc i kupic co trzeba, bo TZ tlumaczyc pozniej sto razy, bo ciekawy jest, to jakas tragedia.....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 08:46   #4473
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

no u mnie też nie ma uczuleń, ale czytałam, że te chusteczki mogą powodować sklejanie warg sromowych u dziewczynek i bym się schizowała, że u nas tak będzie

smv leż i odpoczywaj !!
ja być może wcześniej urodzę, bo nie mam możliwości się oszczędzać, a na dodatek cały dzień latam po 3 piętrach. Ale to też nie jest reguła, bo na niektórych ta zwiększona aktywność nie działa

A o tym sklejaniu warg sromowych też czytałam. Tylko, że to chyba każde chusteczki mogą spowodować. Myślę, że po prostu trzeba tego pilnować i sprawdzać czy nic złego tam się nie dzieje.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
a no to racja, ale slodycze to maja pyszne w Niemczech hahahahahaha, tez wole sama pojsc i kupic co trzeba, bo TZ tlumaczyc pozniej sto razy, bo ciekawy jest, to jakas tragedia.....
wczoraj uczyłam mojego jak 'zaparzać' siemię lniane. Dziś będzie robił to sam i jestem ciekawa czy zapamiętał

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
dobre i to Moj TZ po slubie musial wyjechac wiec mnie zostawil w pustym domu hi hi korzystajcie
mój też zaraz po ślubie wyjeżdża więc korzystamy, póki możemy...

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 08:50   #4474
ojustyna
Zadomowienie

witam się w 32 tc,
zaczynam się bać

zazdroszczę biedronkowych koszul, zaraz chyba po nie pojade do inej biedry (u mnie brak)
Stary 2015-01-07, 08:53   #4475
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja być może wcześniej urodzę, bo nie mam możliwości się oszczędzać, a na dodatek cały dzień latam po 3 piętrach. Ale to też nie jest reguła, bo na niektórych ta zwiększona aktywność nie działa

A o tym sklejaniu warg sromowych też czytałam. Tylko, że to chyba każde chusteczki mogą spowodować. Myślę, że po prostu trzeba tego pilnować i sprawdzać czy nic złego tam się nie dzieje.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

wczoraj uczyłam mojego jak 'zaparzać' siemię lniane. Dziś będzie robił to sam i jestem ciekawa czy zapamiętał

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

mój też zaraz po ślubie wyjeżdża więc korzystamy, póki możemy...
Wazne by na porod zdazyl
Ja mojego TZ ostatnio uczylam robic obiad znaczy sie on umie, ale najlepiej to ugotowac makaron i cos gotowego na to
A od ziolek i lekarst mojego TZ musze trzymac z daleka bo kiedys zamiast przeciwbolowa tabletke lyknal antybiotyk, po ktorym on akorat wymiotuje, i lyknal 3 tabletki, i myslal ze sie czyms strul, a ja patrze a on nie te tabsy wzial co trzeba

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

dziewczynki nie boimy sie, strach i bol bedzie nam towarzyszyc, ale warto w koncu to bedzie nasze pierwsze spotkanie z naszymi dziecmi
Stary 2015-01-07, 08:56   #4476
aaakarolina
Wtajemniczenie

dobra czas spać
piszcie dużo żebym miała co czytać jak wstanę
no i nowy wątek tuż tuż
Stary 2015-01-07, 09:00   #4477
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
dobra czas spać
piszcie dużo żebym miała co czytać jak wstanę
no i nowy wątek tuż tuż
zazdroszcze, ja juz nie usne
Stary 2015-01-07, 09:22   #4478
nusiekowa
Wtajemniczenie

hejjjjka ,
dobija mnie ból pod zebrami,nie moge sie schylic i przewracanie w nocy na drugi bok to jakaś masakra....zaczynam schizować czy tak ma być czy powinanm sie niepokoić wizyta w poniedziałek ....

ide was nadrobić bo znowu mam zaległości
Stary 2015-01-07, 09:25   #4479
lesyeux
Zadomowienie

hej
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Prawnie umowa się mi należy i dyr juz to potwierdziła. Bylam tez u prawników i inspekcji pracy - nerwów co nie miara. Jeśli za tydzień umowy nie będziecie do burmistrza na skargę ja mam dość nerwów i płaczu. Brzuch mnie rozbolal z tego wszystkiego aż się moim wspolokatorkom pozalilam i dopiero idziemy spać.
U nas kadr jako takich nie ma tylko sekretarka to pisze... Za tydzień sie okaże co i jak a jeśli nie to pisze skargę do kuratorium. Trudno narobić sobie wrogów ale to są kpiny jakieś. Mam już wszystkiego dosyć. Dosłownie. Jak nie urok to sraczka.

Moja szyjka jest ok zamknięta ale leżeć mam tak czy siak ze względu na twardnienie bebzola. Głowa mnie boli z nerwów idę spać dobranoc kochane ;ł
Co za dyr!!! Na takim stanowisku powinna byc konkretna osoba a nie obibok, który lekceważy swoją pracownice injeszcue w ciąży. Durny z niej babsztyl
Oby dała tą umowe, a jak nie to skarge pisz na kretynke
Cytat:
tak doszła, właśnie wlazłam w prywatne żeby Ci odpisać

koszulowe łowy udane, hottie wysłałam wiadomość
Kupiłam jeszcze chusteczki nawilżane 4 pakowania + pudełko za 16.99

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

w ogóle to zauważyłam, że konkretnie mi się przytyło. Rano musiałam wsiadać od strony pasażera, bo drzwi zamarzły i sobie własnym ciałem ustawienia w samochodzie poprzestawiałam, przeciskając się

co dziś robicie?
Hehe super, że koszule kupione
A ja dzisiaj kanapa i tv. A ok 17 jade na SR, jedyna rozrywka w ciągu dnia

Cytat:
Nic się nie bać mi dziewczyny
Jesten po obchodzie dr stwierdził że brzuch nam dalej twardy mam leżeć i mnie potrzymają jeszcze... Ciekawe ile ;/
Dadz radę. Jak lekarz karze to mus
Może pt Cie wypuszczą, by na weekend w domu już być.

Cytat:
Niunia a ewentualnie on prywatnie nie przyjmuje? W moim mieście zadna przychodnia nie działa ;/
No teraz to i u Nas na ginekologii strajk położnych. Odsyłają do innych szpitali oddalonych ok. 40km nie przyjmują.
Ja sie pytam jak tak można.... a jak ktoś nie ma jak dojechac na inne IP!!!! co to sie wyrabia
Cytat:

smv leż i odpoczywaj !!
Ja słyszałam że dziewczynki 2 tyg wczesniej lubią już wyjsc. Zaś innym rz2m,że są po terminie. Ni ma reguły. Ja tam bym 2 tyg wczeniej chciała
Po 37tc moge rodzic
Ale jakbym miała po terminie bym taka poschizowana chodziła,że ho ho ho
Stary 2015-01-07, 09:30   #4480
smv
Zakorzenienie

Moja szwagierka mała myła przez jakieś pół roku jak zrobiła kupkę ale to te końcówki co na pupie zostawalo bo to rzadkie to zmywala chusteczkami i nic się złego nie działo. Chusteczki są dla dzieci od 1 dnia życia nie dajmy się zwariowac

A czy któraś mama chłopca może napisać jak się myje małego pisiorka bo TŻ mi ostatnio mówił ze coś z napletkiem się robi.. Matko ja nic nie wiem!

Lesyeux snilas mi się w ogóle że u ciebie w domu na podłodze leżało ciasto takie od pizzy i musiałysmy na to ciasto skakać z dziećmi żeby porobić odciski stop swoich i maluchów hehehehr

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-07 o 09:32
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 09:33   #4481
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Moja szwagierka mała myła przez jakieś pół roku jak zrobiła kupkę ale to te końcówki co na pupie zostawalo bo to rzadkie to zmywala chusteczkami i nic się złego nie działo. Chusteczki są dla dzieci od 1 dnia życia nie dajmy się zwariowac

A czy któraś mama chłopca może napisać jak się myje małego pisiorka bo TŻ mi ostatnio mówił ze coś z napletkiem się robi.. Matko ja nic nie wiem!
Wlasnie TZ tez mi o tym mowil ze podczas mycia trzeba troche poruszac czy cos takiego, zeby nie doszlo do jakiegos sklejenia sie i zabiegu pozniej. Ale nie bede pisac tez, bo sama za duzo o tym nie wiem, a TZ tylko troche ale chetnie poslucham
zgadzam sie smv nie dajmy sie zwariowac
Stary 2015-01-07, 09:38   #4482
smv
Zakorzenienie

Właśnie wyczytałam ze nie wolno tego napletka ruszać. Ze on sam się odkleja po jakimś czasie..hmm sama nie wiem już
Stary 2015-01-07, 09:41   #4483
mama_kasia88
Raczkowanie

Wiecie co, z tymi napletkami to są 2 szkoły- jedna mówi że podczas mycia delikatnie ściągnąć i wodą przepłukać- aby mastka się nie zbierała (ale to od lekarzy starszej daty), zaś druga i coraz bardziej powszechna mówi aby nic nie ruszać do ok 2 roku życia. Ja nie ukrywam- stosowaliśmy 2 zasadę i czy to był dobry pomysł? Małemu się napletek nie zsuwa tak jak powinien w sensie nie do końca, ale lekarze mówią ze spokojnie, żadnych zabiegów do 4 lat się nie robi, że ma jeszcze czas....
Heh wiecie ja bym tam chciała aby syn był kiedyś dumny z przyrodzenia a nie miał do matki pretensje że źle dbała

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 09:41   #4484
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wyczytałam ze nie wolno tego napletka ruszać. Ze on sam się odkleja po jakimś czasie..hmm sama nie wiem już
Ja tez wlasnie nie wiem bo slyszalam ze cos tam trzeba ruszac po troszku przy kapieli. a mojego TZ brata syn wlasnie na zabieg musi isc na to a ma 5 lat, ale nie dopytywalismy sie konkretnie bo tak glupio.
Stary 2015-01-07, 09:42   #4485
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej mamuśki
Jestem dzisiaj jakaś nieswoja córka po długiej przerwie poszła do przedszkola i tak jakoś mi smutno bez niej. Popijam teraz kawkę i was podczytuje. Dzisiaj mam wizytę więc proszę o kciuki
A tak w ogóle to czuję się fatalnie synek tak się rozpycha że czasami brakuje mi tchu, akrobata jeden i jestem cała obolała, czy was też bolą pachwiny bo mnie od paru dni coraz bardziej, z córką miałam podobnie tylko troszeczkę później niezbyt miłe uczucie, chodzę przez to jak pingwin.
A tak w ogóle to zaczyna dziś 33 tc

smv- też jestem ciemna co do higieny u chłopców, ale o ile dobrze pamiętam to siostra swoim synom podczas kąpieli ściągała napletek, po to żeby nie doszło do zrośnięcia i zakażenia, bo niestety moja przyjaciółka to zaniedbała z synkiem i musiał mieć operację biedulek
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 09:45   #4486
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Wiecie co, z tymi napletkami to są 2 szkoły- jedna mówi że podczas mycia delikatnie ściągnąć i wodą przepłukać- aby mastka się nie zbierała (ale to od lekarzy starszej daty), zaś druga i coraz bardziej powszechna mówi aby nic nie ruszać do ok 2 roku życia. Ja nie ukrywam- stosowaliśmy 2 zasadę i czy to był dobry pomysł? Małemu się napletek nie zsuwa tak jak powinien w sensie nie do końca, ale lekarze mówią ze spokojnie, żadnych zabiegów do 4 lat się nie robi, że ma jeszcze czas....
Heh wiecie ja bym tam chciała aby syn był kiedyś dumny z przyrodzenia a nie miał do matki pretensje że źle dbała
To nie ulatwia jak sa dwie szkoly hi hi zglupiec mozna
ale dziekuje za odpowiedz tylko teraz pytanie czy to robic czy nie hi hi

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Jestem dzisiaj jakaś nieswoja córka po długiej przerwie poszła do przedszkola i tak jakoś mi smutno bez niej. Popijam teraz kawkę i was podczytuje. Dzisiaj mam wizytę więc proszę o kciuki
A tak w ogóle to czuję się fatalnie synek tak się rozpycha że czasami brakuje mi tchu, akrobata jeden i jestem cała obolała, czy was też bolą pachwiny bo mnie od paru dni coraz bardziej, z córką miałam podobnie tylko troszeczkę później niezbyt miłe uczucie, chodzę przez to jak pingwin.
A tak w ogóle to zaczyna dziś 33 tc

smv- też jestem ciemna co do higieny u chłopców, ale o ile dobrze pamiętam to siostra swoim synom podczas kąpieli ściągała napletek, po to żeby nie doszło do zrośnięcia i zakażenia, bo niestety moja przyjaciółka to zaniedbała z synkiem i musiał mieć operację biedulek
ale corka wroci niedlugo 3mam kciuki za wizyte tez mam
moj sie rozpycha ale grzecznie, raczej bezbolesnie grzeczne dziecko ale mnie bardzo ciagnie od wczoraj, gdzie konczy sie brzuch a nogi sie zaczynaja , nie wiem jak to nazwac to miejsce
Stary 2015-01-07, 09:47   #4487
mama_kasia88
Raczkowanie

SMV kurde faktycznie "stresów" Ci się nazbierało, nie ma co się dziwić że brzuch twardy ;/ Życzę spokoju, relaksu i jeszcze raz spokoju

Niunia mam nadzieje, ze kontrakt przedłużą, niezła akcja... Oni w ogóle nie myślą o pacjentach ?!
Ogólnie w radiu mówili ze w końcu jakieś porozumienie podpisali i przychodnie maja od dziś "normalnie" zacząć funkcjonować... zobaczymy co to będzie...

Gratuluje łowów biedronkowych
I postępów wyprawkowych
jednego i drugiego zazdraszczam

Heh poinformowałam starszaka wczoraj przed spaniem że w końcu dziś idzie do przedszkola (ostatnio był 2tyg temu). I co? od 6 wisiał nam nad łóżkiem- mama wstawaj do przedszkola idziemy nie wspomnę że wychodzimy dopiero o 8.30 ....

ależ miała noc bajkę zasnęłam ok 23.30 i spałam do 6 Nawet siusiu nie musiałam :P Jeny jak mi to było potrzebne

Stary 2015-01-07, 09:48   #4488
MaMusKA29
Wtajemniczenie

crystal25- no to trzymam za wizytę
Stary 2015-01-07, 09:51   #4489
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
crystal25- no to trzymam za wizytę
dziekuje my to dzis na kontrole, ale lekarz obiecal nam szybkie usg, bo mial nadzieje na ostatnim dac nam zdiecie naszego synka, ale wazniejsze byly pomiary wiec nie chcial go tam ruszac za duzo, zeby sie nie schowal caly
Stary 2015-01-07, 09:52   #4490
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

nie ma co słuchac głupich zabobonów:/ u styczniówek kilka dziewczyn urodziło przed tp, także bądźmy dobrej myśli
Stary 2015-01-07, 09:52   #4491
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie ulatwia jak sa dwie szkoly hi hi zglupiec mozna
ale dziekuje za odpowiedz tylko teraz pytanie czy to robic czy nie hi hi[COLOR="Silver"]
ciekawe co połozna powie na SR na ten temat. znajomi tez mieli problem bo nic nie robili z siusiakiem i pozniej cos sie tam zrosło i lekarz ich opieprzyl że nie naciągali małemu -ale szczegółów nie znam bo jak mi to mówili to temat mało interesujący dla mnie byl
Stary 2015-01-07, 09:52   #4492
aneta_s13
Rozeznanie

Dzień dobry

W nocy obudziłam się z krzykiem tak nagle złapał mnie ogromny skurcz w łydce...

Co do pielęgnacji chłopaków to ja swoim nic nie ruszałam i wszystko jest ok
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 09:53   #4493
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

ależ miała noc bajkę zasnęłam ok 23.30 i spałam do 6 Nawet siusiu nie musiałam :P Jeny jak mi to było potrzebne
poszalałaś dziewczyno mnie to wstawanie na siku w nocy dobija masakrycznie
Stary 2015-01-07, 09:54   #4494
mama_kasia88
Raczkowanie

wpadłam ostatnio na pewien pomysł i z ogromna chęcią poznałabym Wasze opinie
Chcielibyśmy przerobić łóżko 2,5 latka na niską antresolę i pod spodem miałby mini regały z zabawkami i itp. Oczywiście wszystko byłoby zrobione przez stolarza, miałby schodki i dość mocno podwyższoną barierkę. Niby z łóżka nam jeszcze nie spadł, ale wiadomo lepiej się zabezpieczyć.
Dla ans byłoby to fajne rozwiązanie bo mielibyśmy gdzie tam łóżeczko małej wstawić, tylko pytanie czy 2,5 latka na antresolkę to nie za mało?

Stary 2015-01-07, 09:58   #4495
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ciekawe co połozna powie na SR na ten temat. znajomi tez mieli problem bo nic nie robili z siusiakiem i pozniej cos sie tam zrosło i lekarz ich opieprzyl że nie naciągali małemu -ale szczegółów nie znam bo jak mi to mówili to temat mało interesujący dla mnie byl

Po porodzie i tak mnie beda uczyc kapac i ubierac dziecko, bo nie dadza mi go kapac osobno, dopoki nie zobacza ze sie nauczylam
wiec pewnie mi polozna pokaze i powie, i wtedy przy tym zostane, bo naprawde nie wiem :/ ogolnie przeraza mnie to , smialam sie do TZ ze to on bedzie kapac dziecko , ja bede wstawac na karmienie i przewijanie hi hi
Stary 2015-01-07, 10:02   #4496
tout-petit-fille
Zadomowienie

Witam się z rana

Ja dziś lecę z koleżanką na SR, jednak się zdecydowałam, choć już miałam nie zwracać sobie tym głowy. Ale podobno szkoła jest świetna, trzeba sprawdzić
A dodatkowo przeraził mnie trochę fakt, że jakoś nie bardzo wiem jak specjalistycznie oddychać przy porodzie. Jeszcze bym w bezdech popadła

Cytat:
Prawnie umowa się mi należy i dyr juz to potwierdziła. Bylam tez u prawników i inspekcji pracy - nerwów co nie miara. Jeśli za tydzień umowy nie będziecie do burmistrza na skargę ja mam dość nerwów i płaczu. Brzuch mnie rozbolal z tego wszystkiego aż się moim wspolokatorkom pozalilam i dopiero idziemy spać.
U nas kadr jako takich nie ma tylko sekretarka to pisze... Za tydzień sie okaże co i jak a jeśli nie to pisze skargę do kuratorium. Trudno narobić sobie wrogów ale to są kpiny jakieś. Mam już wszystkiego dosyć. Dosłownie. Jak nie urok to sraczka.

Moja szyjka jest ok zamknięta ale leżeć mam tak czy siak ze względu na twardnienie bebzola. Głowa mnie boli z nerwów idę spać dobranoc kochane ;ł
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam w Ikei pościel. Tylko mają takie niestandardowe wymiary...
Popatrz na stronie co mają ciekawego Do IKEI mam kawałek drogi, bo u mnie obiecują od kilku lat, że wreszcie wybudują

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
ja zamawiałam z tego linka http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...922215784.html ale jeszcze nie przyszła - dam znać jak dotrze

nie stresuj się kochana , na pewno wszystko się ułoży - dobrej nocki
To jest piękne Zwariować można w takim pokoiku

Cytat:
dzień dobry

wstałam na siku i już spać nie mogę :banghead:
poczytam sobie coś i jednak spróbuję jeszcze zasnąć...
miłego dnia!!
Skąd jaa to znam. Też ciężko mi się po siku zasypia, a TŻ jeszcze ostatnio przytula się do mnie mocno w nocy i tak pięknie chrapie do ucha. Ale jak ja mam go odgonić, jak tak ślicznie się przytula?

Cytat:
Ja tez się witam.... Spod biedronki
Wariatka Też się niedługo wybieram na jakieś zakupki i miałam za cel biedronę.

Cytat:
jestes mega kobieto Mnie TZ zbudzil i jestem jakas nijaka bo nie obudzona Jak ty masz sily wstawac o tej godzinie specjalnie po zakupy

przytylo to sie mi a nie tobie hi hi
Dzis wizyta u ginekologa na 17 musze golarki kupic i zel, a TZ mowi ze po co sie golic, a ja nie lubie nooo.... musze....
Ja mam kupione pampersa chusteczki 5 paczek sensitive, ale byly w dobrej cenie dlatego sie nie zastanawialam a u mamy sa one jeszcze taniej i to bez promocji wiec jak tylko bedzie do mnie przyjezdzac to mowilam zeby kupila z kilka paczek zawsze
Kciukasy za wizytę

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witam się po badaniu krwi i moczu
do wizyty 5 dni , a nie wiadomo co z moim lekarzem czy ma umowę nadal , ale jestem zła no taki fajny lekarz teraz gdzie ja pójdę jak się okaże że on nie będzie kontynuował mojej ciąży no zawsze coś , a w recepcji mówiła mi że wtedy inny lekarz będzie przyjmować , ale ja nie chce innego!!
nie no załamka
mam iść i się pytać czy dali mu umowę czy nie w recepcji :bojesie:
A masz numer tel bezpośrednio do lekarza?? Ewentualnie może w sekretariacie Tobie podadzą. Najlepiej zapytać bezpośrednio co dalej

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Witam i ja gratuluję udanych lowow koszul w biedronce my dzis mamy 33 tydzień ciąży, 53 dni do porodu ) boje sie
Gratki! Nie bój się- ja się nie mogę doczekać, aż będę tulić malutką kruszynę

Cytat:
Nic się nie bać mi dziewczyny
Jesten po obchodzie dr stwierdził że brzuch nam dalej twardy mam leżeć i mnie potrzymają jeszcze... Ciekawe ile ;/
Pewnie brzuszek jest twardy też ze względu na nerwy związane z tą umową cholerną.. Trzymaj się kochana
Dyrektorce życie zwróci te cierpienia, jakie musisz przechodzić.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:05   #4497
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Chcielibyśmy przerobić łóżko 2,5 latka na niską antresolę i pod spodem miałby mini regały z zabawkami i itp. Oczywiście wszystko byłoby zrobione przez stolarza, miałby schodki i dość mocno podwyższoną barierkę. Niby z łóżka nam jeszcze nie spadł, ale wiadomo lepiej się zabezpieczyć.
Dla ans byłoby to fajne rozwiązanie bo mielibyśmy gdzie tam łóżeczko małej wstawić, tylko pytanie czy 2,5 latka na antresolkę to nie za mało?
pomysł super tylko mi sie wydaję ,ze 2.5 roku to mało troche no bo jak bedzie chciala w nocy zejść do rodziców to da sobie rade?

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Po porodzie i tak mnie beda uczyc kapac i ubierac dziecko, bo nie dadza mi go kapac osobno, dopoki nie zobacza ze sie nauczylam
wiec pewnie mi polozna pokaze i powie, i wtedy przy tym zostane, bo naprawde nie wiem :/ ogolnie przeraza mnie to , smialam sie do TZ ze to on bedzie kapac dziecko , ja bede wstawac na karmienie i przewijanie hi hi
też sie tego boje,że dadzą mi dziecko do domu bez instrukcji obsługi ale w koncu musimy sami sie siebie nauczyć-juz sie nie moge doczekać!!!!!!!
Stary 2015-01-07, 10:08   #4498
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
To masz fajnie, mnie nikt po porodzie córki nie uczył zajmowania się noworodkiem, sama musiałam wszystko opanować, mój tż do dzisiaj w miarę możliwości kąpie i usypia córkę i powiem szczerze że ma on większą do niej cierpliwość niż ja, może dlatego że pracuje od rana do wieczora i widuje ją tylko rano i podczas szykowania do snu

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Pomysł fajny, ale ja bym się jeszcze nie zdecydowała ze względu na strach czy nie spadnie w nocy z łóżka, ostatnio z mężem rozmawialiśmy o takim łóżku dla naszej córki ( 5 lat) ale zrezygnowałam z tego pomysłu bo właśnie boję się że spadnie
Stary 2015-01-07, 10:09   #4499
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
pomysł super tylko mi sie wydaję ,ze 2.5 roku to mało troche no bo jak bedzie chciala w nocy zejść do rodziców to da sobie rade?

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

też sie tego boje,że dadzą mi dziecko do domu bez instrukcji obsługi ale w koncu musimy sami sie siebie nauczyć-juz sie nie moge doczekać!!!!!!!
Tez zalezy od dziecka, bylam kiedys z TZ u jego rodziny w Niemczech, i tam byla dziewczynka 2 letnia,ale taka lobuziara ze masakra, i ona na gorze miala lozeczko, a skakala jak szalona, i nikt nie musial jej pilnowac, to samo na slubie tescia, tez byli, i malutka po murkach biegala na zewnatrz, dosc wysokich to tylko kazdy patrzal co by dziecko sobie krzywdy nie zrobilo. ale np. pamietam mojego brata jak mial dwa lata, to nie nadawalby sie jeszcze na takie lozko.
A takie lozko ma corka TZ, 8 lat w swoim pokoju, bo mamy jeden pokoj tylko dla niej. I cos czuje ze rok dwa lata bedzie chciala normalne lozko.

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-07 o 10:11
Stary 2015-01-07, 10:16   #4500
mama_kasia88
Raczkowanie

crystal a zebyś wiedziała ze z tym kąpaniem malucha to rewelacyjny podział obowiązków u nas tż Bartasa kąpał od początku do ponad roku :P fakt potem jakieś masażyki, ubieranie piżamki to moja specjalność była, ale kąpiel tylko tata Raz ze byłam po cc i mimo stojaka pod wanienką trzeba było się trochę nachylić, to dwa jakby nie było mój tż ma wielkieee dłonie i wygodniej mu było niż mi
i mieli swój czas razem :P

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

ogólnie jest dość sprawnym dzieckiem... ale własnie o noc się boimy...
i jeszcze inna spraw że tez byśmy za wiele nie chcieli mu zmieniać w pokoju, pojawienie się siostry na świecie będzie mocnym przeżyciem

a słuchajcie zastanawiałyście się nad basenem z maluchami? Z Bartasem zaczeliśmy jak miał skończone 7 tyg był najmłodszy :P ale i najcichszy, heh szybko się przystosował. Cały czas chodzimy.
Teraz jeśli wszytsko będzie oki też byśmy chcieli szybko pójść.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości