Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-06, 17:53   #4171
MilkaJestem
Zakorzenienie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Wykreślcie mnie. Wczoraj (owu) mąż powiedział, że nie potrafi i nie chce bzykać się na zawołanie tyle że.. kilka razy sam prosił o określenie kiedy jest najlepszy czas na zapłodnienie.
Po prostu wymiękłam.. noc nieprzespana i ryczę od rana.
Po co były te wszystkie rozmowy i przygotowania?
Dziewczyny, ja opuszczam wątek. Po tym wszystkim nie mam w sobie siły, aby go dalej czytać. Za wszystkie trzymam kciuki
Bidulko wiem co czujesz...jak bedziesz gotowa to wroc do Nas zawsze Cie przyjmiemy

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
42?43? Jakoś tyle
ohoho to lada dzień

BBG: R1 Week 2

MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 18:46   #4172
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ania mała witaj im nas więcej tym weselej

Gosiurek - trzymaj się! Trzymam kciuki żeby Ci się wszystko ułożyło

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 19:31   #4173
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
cześć, dzień dobry, witam
Witaj wśród staraczek i tych już brzuchatych dobrze trafiłaś mamy tu duuuuużo fluidków i II kreseczek

Cytat:
Wykreślcie mnie. Wczoraj (owu) mąż powiedział, że nie potrafi i nie chce bzykać się na zawołanie tyle że.. kilka razy sam prosił o określenie kiedy jest najlepszy czas na zapłodnienie.
Dziewczyny, ja opuszczam wątek. Po tym wszystkim nie mam w sobie siły, aby go dalej czytać. Za wszystkie trzymam kciuki
Ehhh współczuję... My w 1 cs też tak na zawołanie, w tym cyklu bardziej na luzie, ale wiadomo że jak są dni płodne to planujemy romantyczne wieczory, czy też myślimy wprzód np. tak planujemy wyjazdy służbowe żeby być w domu przed owu. Głowa do góry! a jak już dojdziecie do porozumienia wróć do nas koniecznie!
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 19:37   #4174
ania_mala
Zadomowienie

Oj Ci mężczyźni...gorsi niż dzieci...

Dziękuję za ciepłe przyjęcie
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 20:06   #4175
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
cześć, dzień dobry, witam
Nieśmiało pytam, czy mogę dołączyć?
Przeczytałam cały wątek, mocno przezywałam wszystkie Wasze historie i cieszyłam się do monitora, kiedy pojawiały się 2 kreski

Może coś o nas... Ja mam 28 lat, mąż 30. Po ślubie jesteśmy 3,5 miesiąca, a razem też niewiele, bo w lutym będzie 2 lata. Staramy się o dzidziusia 2 cykl. Poprzedni miesiąc podobnie jak u wielu z Was obfitował we wszystkie możliwe objawy, poza ciążąTeraz podchodzimy do tematu dużo spokojniej. Będzie co ma być.
Miłego popołudnia Wam życzę
witaj.
najważniejsze, to w miarę zachować spokój, choć nie zawsze nam wychodzi

Cytat:
Ufff ja tez dzis caly dzien w pieleszach
Jakies porodowe strachy mnie nachodzą i nie jestem w nastroju ...

Co do WOŚP- zawsze daję i jestem bardzo ZA nimi w tym naszym popapranym państwie.
masz prawo do starcha, ale spokojnie, bo dobre nastawienie też jest ważne.
Wiem nie łatwo, gdy w około kobiety lubią straszyć. Poczytaj o dobrych porodach.
Szpital wybrany? widziałaś już go?
Masz może szansę porozmawiać z położną?

Cytat:
Gosiurek
może na spokojnie porozmawiaj z tż jak w takim razie chce by, to wyglądało? niestety te typy niby takie "męskie" a jak przyjdzie, co do czego to wymiękają.
Z moim, też nie jest tak łatwo, zresztą ja też mam jakąś blokadę gdy widzę, że zbliżają się te płodne dni. Dlatego bez wina i innych pierdoł by się nie dało. Raz tak po pracy pognaliśmy do sypialni "na sucho" i byłam ciasna jak dziewica i tż szybko wymiękł i poszedł szukać obiadu
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 20:30   #4176
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
masz prawo do starcha, ale spokojnie, bo dobre nastawienie też jest ważne.
Wiem nie łatwo, gdy w około kobiety lubią straszyć. Poczytaj o dobrych porodach.
Szpital wybrany? widziałaś już go?
Masz może szansę porozmawiać z położną?
Szpital wybrany, tzn wybrany heh w Trojmiescie nie ma duzego wyboru tzn są szpitale, ale... średnie takie, w prawie zadnym ZZO nie uswiadczysz :/

Wiec wybralam taki blisko domu, po prostuKolezanki wypowiadaja sie o nim dobrze.
Widzialam go, bo zapisalismy sie do nowootwartej Szkoly Rodzenia w szpitalu Ogladalismy oddzial, poznajemy polozne
ale nie wiadomo na kogo sie trafi w TEN dzien
Jutro zaczynamy cykl o porodzie, moze sie troche uspokoje No w kazdym badz razie mnie to nie ominie ,ale przyznaje, ze trzese sie cala od wczoraj na sama mysl- domyslam sie,ze to normalne.
Grunt zebym sie opanowala

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 21:15   #4177
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Szpital wybrany, tzn wybrany heh w Trojmiescie nie ma duzego wyboru tzn są szpitale, ale... średnie takie, w prawie zadnym ZZO nie uswiadczysz :/

Wiec wybralam taki blisko domu, po prostuKolezanki wypowiadaja sie o nim dobrze.
Widzialam go, bo zapisalismy sie do nowootwartej Szkoly Rodzenia w szpitalu Ogladalismy oddzial, poznajemy polozne
Jutro zaczynamy cykl o porodzie, moze sie troche uspokoje No w kazdym badz razie mnie to nie ominie ,ale przyznaje, ze trzese sie cala od wczoraj na sama mysl- domyslam sie,ze to normalne.
skoro koleżanki mówią dobrze, to nie jest źle, dobrze,
bardzo dobrze chodzisz do szkoły rodzenia przy szpitalu poznasz położne przy szpitalu, nie będziesz już obcą. Więc spokojnie w TEN dzień będziesz mieć dobrą opiekę ze strony położnych. Ty znając szpital będziesz też już lepiej się czuła.

Czytałam, że dużo pomaga wyobrażenie sobie pozytywnego porodu. Jeśli masz koleżanki, które dobrze wspominają poród poproś je by opowiedział ci o nim.
Stary 2015-01-06, 22:48   #4178
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to właśnie się trochę boje właśnie wyboru szpitala, bo mam pakiet w LuxMedzie i ciąże bedzie mi prowadził taki dobry dr, no ale szpitala tu luxmedowego nie ma (jest tylko w wawie) no i kto inny będzie przy porodzie a kompletnie nie znam nikogo z żadnego szpitala. Byłam w jednym bo trafiłam na oddział rok temu, ale no nie umiem się wypowiedzieć, z resztą to był całkiem inny oddział.

Na pewno dasz radę! Jak masz wsparcie wokół siebie to wszystko pójdzie dobrze na pewno

Cytat:
Z moim, też nie jest tak łatwo, zresztą ja też mam jakąś blokadę gdy widzę, że zbliżają się te płodne dni. Dlatego bez wina i innych pierdoł by się nie dało. Raz tak po pracy pognaliśmy do sypialni "na sucho" i byłam ciasna jak dziewica i tż szybko wymiękł i poszedł szukać obiadu
Merry no u mnie za pierwszym razem tak było, niby dni płodne a susza jak nie wiem! Ciasno okropnie! Dziwnie w ogóle, pamiętam to jak dziś, to był pierwszy raz ze świadomością, że to "na dziecko" :P Teraz już odpuściłam, po prostu kochamy się bez zabezpieczenia, ja już nei patrzę kiedy mam dni płodne, nie robię testów owu. I jakoś tak lepiej

Stary 2015-01-07, 10:03   #4179
bianeczkaa
Zakorzenienie

HEj. Dzisiaj wreszcie w pracy, ale nuda :/ Mam głupi odruch zakładania nogi na nogę Ale tylko tu, w domu tak nie siada :/ Spać mi się chce!

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez MilkaJestem Pokaż wiadomość
Ja to właśnie się trochę boje właśnie wyboru szpitala, bo mam pakiet w LuxMedzie i ciąże bedzie mi prowadził taki dobry dr, no ale szpitala tu luxmedowego nie ma (jest tylko w wawie) no i kto inny będzie przy porodzie a kompletnie nie znam nikogo z żadnego szpitala. Byłam w jednym bo trafiłam na oddział rok temu, ale no nie umiem się wypowiedzieć, z resztą to był całkiem inny oddział.

Na pewno dasz radę! Jak masz wsparcie wokół siebie to wszystko pójdzie dobrze na pewno

Merry no u mnie za pierwszym razem tak było, niby dni płodne a susza jak nie wiem! Ciasno okropnie! Dziwnie w ogóle, pamiętam to jak dziś, to był pierwszy raz ze świadomością, że to "na dziecko" :P Teraz już odpuściłam, po prostu kochamy się bez zabezpieczenia, ja już nei patrzę kiedy mam dni płodne, nie robię testów owu. I jakoś tak lepiej
Myślę, że jak zapytasz swojego lekarza, to kogoś ci poleci

Gosiurek, strasznie mi przykro Faceci to są jednak z innego świata. Ale nie załamuj się, może miał gorszy dzień? Wiem, że to strasznie boli, bo przechodziłam podobne chwile, gdy mój był wymęczony ciagłym sexem i już uciekał ode mnie Teraz się z tego śmiejemy, ale mnie do śmiechu nie było.

Ja dzisiaj idę na szybką wizytę do mojej ginki co pomagała mi zajść, powiedzieć, że się udało i po skierowania, nie będę musiała w piątek tyle czekać bo ze skierowaniem to mogę iść najpierw na usg a później na wizytę i mi to bardzo pasuje. Wezmęteż od niej skierowanie na krew, mocz i progesteron i pójdę już z wynikami do tego nowego

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:07   #4180
MilkaJestem
Zakorzenienie

a my dzis ciag dalszy przegladanie mieszkan

Boze jak to dobrze ze mamy wlasne firmy bo przed chwila wstalam

Stary 2015-01-07, 12:56   #4181
ania_mala
Zadomowienie

Witam się i ja. Już po pracy Praca w oświacie ma swoje plusy
Stary 2015-01-07, 13:06   #4182
Fantasmagori
Zakorzenienie

Szczęściara :p ja dopiero mam przerwę ale rano dostałam dobrą wiadomość - moja przyjaciółka z ławki z liceum jest w ciąży w 6 tygodniu więc jak mi się udało będziemy razem się kulać szkoda że mieszka w innym mieście ale poza nią jeszcze 2 inne bliskie koleżanki będą rodzić w 2015 - czyli jedna z liceum, jedna z gimnazjum i jedna z pracy ja coraz bardziej wierzę że się udało mam już chytry plan na powiedzenie TŻ

Stary 2015-01-07, 14:06   #4183
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Szczęściara :p ja dopiero mam przerwę ale rano dostałam dobrą wiadomość - moja przyjaciółka z ławki z liceum jest w ciąży w 6 tygodniu więc jak mi się udało będziemy razem się kulać szkoda że mieszka w innym mieście ale poza nią jeszcze 2 inne bliskie koleżanki będą rodzić w 2015 - czyli jedna z liceum, jedna z gimnazjum i jedna z pracy ja coraz bardziej wierzę że się udało mam już chytry plan na powiedzenie TŻ
Sprawdzalam na wyliczance i powinnas miec okres tydzien temu! Dalej nie wiesz? testy wychdza negatywne? robilas bete?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:14   #4184
meryy82
Zakorzenienie

Hej, ja też dopiero na przerwie, przy kawie.

Wczoraj z tż byliśmy u znajomej, która jest na końcówce ciąży i chyba mi się jakieś jej hormony udzieliły, do tego ten zapach ciepłego gniazdka, w którym zaraz pojawi się Dzidziuś i biust mi na brzmiał i co jakiś czas czuję jakby ciepło go wypełniało. Jednak w człowieku ten zegarek jednak tyka.
Stary 2015-01-07, 14:16   #4185
MilkaJestem
Zakorzenienie

No właśnie Fantasmagori powinnas pojsc na bete

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

a My o 16:00 jedziemy ogladac kolejne mieszkanko, jakies dwupietrowe

Stary 2015-01-07, 14:42   #4186
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Fantasmagori pisała, że 10 zrobi jeszcze jeden test i ja wierzę, że będą wtedy dwie ll, chyba Aga pisała, że w dniu spodziewanej @ nic nie było, dopiero kilka dni później.

Aaaaaale śniegu na padało )))))
Stary 2015-01-07, 14:55   #4187
MilkaJestem
Zakorzenienie

A to nie doczytałam ja bym już dawno poleciała

u nas nie pada nic a nic

Stary 2015-01-07, 15:06   #4188
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie doczytałam ja bym już dawno poleciała

u nas nie pada nic a nic
Ja z racji tego, że boję się igieł, nie lubię zapachu w laboratorium, to też bym wolała poczekać. No chyba, że coś się dzieje, to wtedy lecę do lekarza.
Stary 2015-01-07, 16:22   #4189
Fantasmagori
Zakorzenienie

Już mówiłam że robię test w sobotę do tej pory testy negatywne a na betę pójdę jak będą 2 kreski albo jak nie dostanę @ do soboty w wyliczance tak zostało na razie żeby nie robić zamieszania

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

U mnie ani jednej śnieżynki tylko wieje strasznie

Stary 2015-01-07, 16:23   #4190
ania_mala
Zadomowienie

Też bym z betą czekała, bo cierpię na syndrom białego fartucha i lekarzy nie cierpię, a testy lubię robić
W Poznaniu też pięknie biało
Stary 2015-01-07, 17:37   #4191
cienwiatru
Wtajemniczenie

Wyliczanka na dziś:

Fantasmagori - 01.01. - czekamy i kciuki mocno zaciskamy

velika
- 09.01. - 2 dni!

Meryy82 - 16.01. - 9 dni!

srebrna_smuga
- 19.01. - 12 dni!

jasiulek - 21.01. - 14 dni

Chupacabra88
- 21.01. - 14 dni!

isabel89 - 26.01. -19 dni!

kallina_2014
- 03.02. - 27 dni

MilkaJestem -
04.02. - 28 dni

FK - ??.02. - ?? dni

II kreseczki:

1141655 - 1 cs

LovelyGizmo - 1 cs

beatrix28 - 2 cs

Nicole - 2 cs

moniska139 - 1 cs

ankaaa206 - 8 cs

Molise - 2 cs

bianeczkaa - 3 cs

monic167 - 2 cs

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cześć dziewczynki i ja się witam Fantasmagori mocno trzymam kciuki, żeby były dwie kreski, w zasadzie innej opcji nie przyjmuję do wiadomości
A ja siedzę z kalendarzem i zastanawiam się, kiedy mam wcisnąć w terminarz wizytę u fryzjera, u ginekologa i u dentysty bo albo mi godziny nie pasują, albo daty nie takie... heh...

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 17:46   #4192
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziękuję bardzo wierzę że Wasze wirtualne wspomaganie da radę i test będzie zaliczony :P

Stary 2015-01-07, 18:39   #4193
bianeczkaa
Zakorzenienie

Melduje się po wizycie, karta ciąży założona, jutro pierwsze badania, a jest ich 16 :P

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 18:44   #4194
Fantasmagori
Zakorzenienie

Nieźle

Stary 2015-01-07, 19:09   #4195
ania_mala
Zadomowienie

O rety Bianeczka, to Cię czeka maraton
Mogę prosić o dopisanie w wyliczance? Testuję w dzień dziadka- 22.01.
Stary 2015-01-07, 19:11   #4196
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Już mówiłam że robię test w sobotę do tej pory testy negatywne a na betę pójdę jak będą 2 kreski albo jak nie dostanę @ do soboty w wyliczance tak zostało na razie żeby nie robić zamieszania

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

U mnie ani jednej śnieżynki tylko wieje strasznie
ja bym nie wytrzymala!!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 20:12   #4197
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

i jak mieszkanko?

Cytat:
Też bym z betą czekała, bo cierpię na syndrom białego fartucha i lekarzy nie cierpię, a testy lubię robić
W Poznaniu też pięknie biało
hehe, witaj Poznanianko, pozdrawiam z Łazarza (okolice Areny)

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Wyliczanka na dziś:

Fantasmagori - 01.01. - czekamy i kciuki mocno zaciskamy

velika
- 09.01. - 2 dni!

Meryy82 - 16.01. - 9 dni!

srebrna_smuga
- 19.01. - 12 dni!

jasiulek - 21.01. - 14 dni

Chupacabra88
- 21.01. - 14 dni!

isabel89 - 26.01. -19 dni!

kallina_2014
- 03.02. - 27 dni

MilkaJestem -
04.02. - 28 dni

FK - ??.02. - ?? dni

II kreseczki:

1141655 - 1 cs

LovelyGizmo - 1 cs

beatrix28 - 2 cs

Nicole - 2 cs

moniska139 - 1 cs

ankaaa206 - 8 cs

Molise - 2 cs

bianeczkaa - 3 cs

monic167 - 2 cs

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cześć dziewczynki i ja się witam Fantasmagori mocno trzymam kciuki, żeby były dwie kreski, w zasadzie innej opcji nie przyjmuję do wiadomości
A ja siedzę z kalendarzem i zastanawiam się, kiedy mam wcisnąć w terminarz wizytę u fryzjera, u ginekologa i u dentysty bo albo mi godziny nie pasują, albo daty nie takie... heh...
i weź jeszcze w tym wszystkim znajdź czas na ciążę, na po macierzyński
dzisiaj próbowałam sobie wyobrazić jak ja się z brzuszkiem ciążowym zmieszczę w pracowni, bo ciasno tu jak cholera, z pomieszczenia do pomieszczenia i bez dodatkowych gabarytów jest ciasno
Do tego wyobraziłam sobie jak z wózeczkiem po porodzie zapieprzam bo trzeba skończyć szablony

Cytat:
Dziękuję bardzo wierzę że Wasze wirtualne wspomaganie da radę i test będzie zaliczony :P
wirtualnie wspomagam
Stary 2015-01-07, 20:25   #4198
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
i jak mieszkanko?

hehe, witaj Poznanianko, pozdrawiam z Łazarza (okolice Areny)

i weź jeszcze w tym wszystkim znajdź czas na ciążę, na po macierzyński
dzisiaj próbowałam sobie wyobrazić jak ja się z brzuszkiem ciążowym zmieszczę w pracowni, bo ciasno tu jak cholera, z pomieszczenia do pomieszczenia i bez dodatkowych gabarytów jest ciasno
Do tego wyobraziłam sobie jak z wózeczkiem po porodzie zapieprzam bo trzeba skończyć szablony

wirtualnie wspomagam
Pracująca i aktywna mama Wyobraziłam sobie jak nie możesz się zmieścić w pracowni Ale będzie dobrze, pomieścisz się jakoś

Dzięki śliczne za wspomaganie

Stary 2015-01-07, 20:29   #4199
ania_mala
Zadomowienie

Piątkowo pozdrawia- okolice Plazy

Ja dziś sobie myślałam, jak sobie będę radzić z mdłościami między jedną zabawą, pracą plastyczną, a leżakami
Stary 2015-01-07, 21:00   #4200
velika
Winter is coming

Fantasmagori, trzymam kciuki! I podziwiam, że nie lecisz na bete, nie wytrzymałabym
Milka, jak tam mieszkanie? Współczuję szukania, nic przyjemnego My szukaliśmy pół roku z tym, że mieszkamy w małym mieście i nie bardzo było z czego wybierać, albo wielka płyta albo stare kamienice z patologią, już miałam wizje wspólnego klopa na klatce na szczęście udało nam się upolować fajne mieszkanie w sensownym bloku.
heh merry w razie czego będziesz musiała uważać, żeby gdzieś nie utknąć

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości