|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Odnośnie upadków, mi wczoraj Oli spadła ze schodów, naszczęscie z samego dołu i na strachu się skończyło, ale maskara. Już raz sama weszła na schody, a Tż dalej się z bramkami ociąga.
Co ja przeżywam z tym zatwardzeniem Oliwki. Już wszystko co na necie napisane stoeuje. Przychodnia zamknięta. W lab qypy mi nie chcieli przyjąć bo pasożyty nic nie maja wspólnego z zatwardzeniem a na grzybice to wymaz z odbytu. A przy ostatniej qupie myślałam ze obie umrzemy.Na prawde myslałąm że będziemy na pogotownie jechac pupe zszywać. A jeszcze wiecie taka jej na dzieje jak sobie "pierdnęłą" ż eto już jej się udało zrobić. Jak sięona ocierpaiąła. W poniedziałek to było i Tz sie juz zdenerwowała i w aptece się porządnie wypytał ( bo ostatnio powiedzieli nam że tylko lactulocan i czopki) i dostał jakies tabletki - kapsułki i stosujemy od poniedziałku dwa razy dziennie i dzisiaj zrobiła rano kupe bez większych emocji. Nie życze nikomu żeby to przeżył. Ktoś coś moze mi jeszcze doradzić z naturalnych środków.
#3212 |
Zakorzenienie
|
Jeju Iwfka współczuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie ma opcji, zeby chodzic samemu. Ostatnio chcielismy pojsc ot tak sobie i odmowiono nam wejscia z dzieckiem w pieluszce. Tez mamy bardzo duzo zabaw, ogolnie kurs ma na celu poglebienie relacji opiekun-dziecko, rozwijanie umiejetnosci spolecznych dziecka w grupie a dopiero w drugiej kolejnosci oswojenie dziecka z woda i przygotowanie podstaw do plywania. Yae opanowala skakanie do wody, poprawna pozycje do plywania na plecach, plywa sama na brzuchu jesli ma przywiazany w pasie korek, oddychanie pod woda oraz chodzenie samodzielne wzdluz krawedzi basenu (tak jak krab). Nie wiem, czy to duzo, ale liczac zajecia przez rok, raz w tygodniu po pol godziny to chyba radzi sobie calkiem niezle. Teraz dogonila umiejetnosciami dzieci, ktore o pol roku wczesniej kurs zaczely. No i bezprzecznie najwieksza korzysc: pokochala wode pod kazda postacia. Do tej pory nalezala do grupy z dziecmi pol roku-1rok10m od stycznia miala zaczac zajecia z grupa dzieci do lat 3, to pewnie o wiele wiecej nauczylaby sie, ale musimy przerwac. Gdyby nie przeprowadzka, to poslalabym ja na samodzielna nauke plywania rozpoczynajaca sie dla 2,5 latkow- akurat grupe stworzono. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Oliwa z miodem i cytryna codziennie rano? Siemie lniane? Nie wiem co juz probowalas |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
Piotrus w nocy ok, ale od rana chyrla. Dopiero wieczorem mamy wizyte domowa ale nie pogarsza mu sie wiec staram sie byc spokojna. Humoru mlode nie ma kazda najdrobniejsza rzecz wyprowadza go z rownowagi wszystko jest "neeeeee". Od wczoraj nic nie jadlam bo Pietraszko uczepiony mnie jak zajme sie czyms innym od niego to placz krzyk zapowietrzanie sie. Przynajmniej schudne:P
Aaaa wiecie co ![]() ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano zawsze łyżeczkę oliwy, owoce przeróżne - od dziś jeszcze dołączam kiwi; sok jabłkowy, duuuużo pije ogólnie. Zero czkolady itp, sera żółtego, bananów i innych rzeczy zatwardzających. No i na sniadanie praktycznie codzinnie płatki owsiane. Czy zatwardzenie moze być spowodowane tym że zamiast krowiego mleka podaję sklepowe. bO jeszcze babka w aptece kazała dawać zamiast mm mleko sklepowe?? Jak ja mam jej przed spaniem butelkę mleka sklepowego zaserwowoać??
![]() |
#3216 |
Zadomowienie
|
Hej!
Pstryczku buziaki dla Kuby, mam nadzieję, że ślad duży nie zostanie. Gratulacje dla Leosia i Dadiego u nas obecnie mamy pieluszkowy regres, ale myśle, że to trochę nasza wina, że podczas wyjazdowych świąt nie bylismy konsekwetni i pakowaliśmy go w pampersa zamiast w majtki. Do tej pory było tak, że w ciągu dnia chodził bez pampka i wołał ładnie siusiu, kupke niestety załatwiał nadal cichaczem w kącie i zgłaszał po fakcie, że trzeba umyć pupę ![]() ![]() Iwfka ja tez polecam olej na czczo,sama to stosowałam w poprzedniej ciąży. Może spróbuj małej odstawić mleko na jakiś czas? Debrah zdrówka ![]() a jeszcze cos wam powiem, moje dziecko chyba zaczyna odsypiać czasy noworodka, wczoraj o 19.30 padł jak tylko wsiedliśmy do samochodu, 1,5 godziny jazdy sen, w domu tylko zmiana stroju na piżamkę i dziecko przytulone do tatusia nadal śpi. Owszem on sie budzi w nocy, coś zaskrzeczy, ale rzadko kiedy wymaga to naszej interewencji, przytuli się i dalej śpi. Tak to można żyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Banan wcale nie zatwardza! Jesli macie takie problemy i probujesz wielu rzeczy, to nie winilabym diety, ale moze to sa problemy zdrowotne. Olalabym pania z apteki, czopki i inne lekarstwa i poszla prosto do pediatry. Wyjasnila na czym rzecz polega, co robisz, jakie to daje efekty i niech pomoze. Poza tym poprosilabym o zrobienie lewatywy. Moze to pomoc. Jeszcze jedno, czy Oliwka duzo sie rusza? ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- ellmi pojawisz sie dzisiaj? Sto lat dla Fifka!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
lady niezly tekst....
dziewczyny jadly wasze maluchy pieczarki ?:p Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3219 |
Zadomowienie
|
Lady , ale spróbuj się też postawić z drugiej strony...jest praca do zrobienia, nagle schodzi wiadomość, że pracownika nie będzie, to mogła być odpowiedź w nerwach i jutro dalej będą Cię witać z otwartymi ramionami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieczarek nie, ale pieczarkopodobne grzyby tak. Zaczelam od niewielkich ilosci-pol jeden kapelusz i stopniowo zwiekszam, nic sie nie dzialo a jak smakuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zadomowienie
|
mój czasem coś skubnie, np. barszcze z uszkami w wigilię, ale jak są w większych kawalkach to mu nie smakują.
meneq mi się jednak wydaję, że dieta może mieć kluczowy wpływ na wypróżnianie Oliwkii ( o ile nie jest to problem natury psychicznej, który ja miałam od dziecka po pobycie w szpitalu na czerwonkę). Iwfka, ja bym owsiankę odstawiła rano, spróbuj może przez jakiś czas robić jej koktajle owocowe, na bananie będą bardzo treściwe. I skoro olej już podajecie to może dla odmiany, o ile wypije, to na czczo przed śniadaniem letnią wodę z cytryną? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Marsi. ..o sobie. ..:p
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meneq to widze,że podobnie- to jest świetne,że dzieci tak lubią wodę a im bardziej się leje na łepek tym lepiej hihih. Leo pływa nie na makaronie a w skrzydelkach- no i naprawdę rusza łapka i nogami i goni tz w wodzie, ostatnio zrobił mu awanture,że nie chce skrzydelek i tz....mu sciagnał, Leo się zdziwił i przeprosił ze skrzydełkami ![]() Iwka bardzo Ci wspolczuje moj S miał rane nie powiem gdzie przez zaparcia tylko,ze byl troszke starszy, nie lubil sie zalatwiac w innym miejscu niz dom a wyjechalismy na wakacje, normalnie zywa krew lecia, masakra ja od razy myslalam,ze to niewiadomo co jak krew ale chirurg uspokoił na mamie z klasą byl wątek o zaparciach mojej znajomej coreczka tak reaguje na mleko- i jest poprawa odkąd calkowicie wyeliminowali mleko, sery,jogurty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
Wymiekam, laski, no wymiękam- B. wiesza sie na mnie i wyje, nie chce jesc i wyje, nie moge sie na krok ruszyc od niego bo wyje, z kibelka mnie sciąga bo "mamunia am" i wyje, w nocy spi obok mnie, trzyma rece w moich włosach i miauczy "mamuniaaaaaaa",sam sie nie bawi nawet chwile, mam siedziec tuz obok bo wyje.... A to dopiero dwa dni........
Nawet nie mam siły ani ochoty kompa właczac... teraz jestem tylko dlatego,ze tz sobie chciał cos poszukac a akurat zadzwonił mu tel. Do zobaczenia w lepszych czasach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zeby do tego stopnia? Nawet jesli winna jest dieta, to wizyta u lekarza nie zaszkodzi. Tym bardziej jednorazowa lewatywa. Moze tam cos zalega? Moze jelita slabiej pracuja? Sprawdzilabym gospodarke elektrolitowa, nerki, bo moze za duzo wody jest pobierane przez organizm z jelit. A nie jest troche za mloda, zeby to juz byl problem natury psychicznej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny moja Marinka jest strasznym zmarzluchem, mimo iz w domu jest cieplo ona przy kazdej zmianie pieluszki dostaje czkawki i drzy jej broda, ja wiem,że niemowle ma problem z temp ale martwi mnie to troszkę bo nawet zwykla kąpiel jest stresująca- nagrzewam dodatkowo pomieszczenie a ona i tak cala sie trzesie
kojarzycie by Wasze niemowlaki miały problem z utrzymaniem temperaratury????? |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zakorzenienie
|
FILIPKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
![]() Deli Dawid jadl w zupie i na pizzy domowej |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zadomowienie
|
acha Ifwka i jeszcze jedno modny, albo raczej niemodny ostatnio gluten w diecie też własnie może powodować zaparcia u osób, które go nie tolerują. Piszę też trochę po swoim doświadczeniu, bo uwierz mi te problemy ciągną się za mną od zawsze, apogeum było w ciąży. Ja wtedy też jechałam na owsiankach, bo mi się wydawało, że tam tyle błonnika to musi coś ruszyć. Guzik prawda! to co na mnie działa obecnie to własnie jakieś 0,5 l wody z połową cytryny wypite ok. pół godziny przed śniadanie, potem owocowe śniadanko i oczywiście jak najwięcej ruchu. I im mniej glutenu tym lepiej te sprawy u mnie wyglądają.
Poniżej wrzucam pierwszy lepszy link do wpisu z listą przypadłości, które może gluten powodować: http://odzywianieodkuchni.blogspot.c...e-glutenu.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Makaron to ten palak styropianowy? Yae ma taki okragly styropian czy korek na plecach przywiazany, wielkosci skrzydelka. Skrzydelek zalapac nie potrafi i zamiast na brzuchu przekreca sie na plecy. Ale rozumiem to, mnie tez latwiej bylo opanowac plywanie na plecach ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
ifwka a moze to nietolerancja laktozy? Zrobcie badanie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2015-01-07 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaka ma podstawowa temp? Yae miala ok 35 i te same objawy. Samo minelo i jest zimnolubna a od urodzenia antycieplna mimo, ze marzla ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Tyle, ze ona juz diete zmienia a rezultatow brak. Wiec w sumie trudno stwierdzic, co jest winne, dlatego uwazam, ze powinna wytoczyc ciezsza artylerie. I moze skonsultowac sie z dietetykiem? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Problemy zaczęły sioę jakoś w połowie listopada. Mi przychodzą do głowy dwie rzeczy: zmiana mleka krowiego na sklepowe ( do płatków owsiancyh głównie; ale wcześniej stosowałyśmy kuone bądź zamiennie) i mniej owoców bo wiadomo sezon się skończył a tak to że tak powiem z krzaczka jadła. Z glutenem nigdy problemów nie było z laktoza też. Ruchu ma duzo, dużo pije - woda z sokiem i rumiankiem. Wogóle to wypija dziennie szkalnkę/dwie rumianku. Mleko cały czas NAN. Jak mam z niego zrezygnować. Na kolacje jeszcze coś bym innego wymyśliła ale w nocy - wypija 210mm. Wode z cytryną spróbuję bo może przejdzie. Wiecie do tej pory zawsze-codziennie rano po spaniu nocik i qupa. I był spokój. A jeszcze co do pediatry. Pisałam jaka jest moja. Na bolące dziąsła kazała skórkę chleba dawać i absolutnie niczym nie smarować. nic nie potrafi doradzić. Aż sioę boję iść tam. Zresztą dzisiaj dalej zamknięte. Zostaje prywatnie ale ciężko z terminami ale będe próbować. Ogólnie jeżeli chodzi o jedzenie oprócz tego mleka nic się nie zmianiło. Myślałam że to na tle psychicznym bo raz ją bolało to moze się boi teraz i wogóle. Ale w poniedziałek po prostu ten stolce był taki twardy że sama go nie mogła wypchnąć i wzięłam delikatnie kawałek "wygrzebałam" i potem już poszło. Teraz po tych tabletkach - dzisiaj- już nie był taki twrdy i się nie męczyła.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Filipku wszystkiego co najlepsze! ![]() Dziewczyny Hania mi nie śpi w dzień, przez co na noc zasypia już koło 18/19. to jest w sumie jakiś plus ale. budzi się w nocy na jedzenie ![]() Do tego nic jeść nie chce już nie mam siły ![]() no i kolejny problem to picie. tez za bardzo nie chce. jak wypije z 200ml na dzień to jest sukces. przez co mamy problemy z qpa. wczoraj miała chyba z 10 podejść do nocnika w końcu zrobiła w pieluchę. pierwszy raz od października:/ silver Hania bez drzemek jest od Wigilii ![]() ![]() pstryczku jak Kubua? ![]() ![]() neti nie maluj tych mebli ![]() Ifwka biedna Oliwka ![]() Debrah zdrowia!
#3235 |
Zakorzenienie
|
Misiael a o ktorej wstaje rano?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze ciezko z wizytami i lekarzami, ale tu chodzi o Oliwke, wiec czas zaczac dzialac. Mozesz isc do lekarza pierwszego kontaktu, jesli Ci pediatra nie odpowiada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
Filipku sto lat słodzinko nasza kochana
![]() Ifka z tą pediatrą to nie nastawiaj się źle, w zasadzie to dobrze,że odradziła Ci żele na ząbkowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Wtajemniczenie
|
w nocy się budzi zazwyczaj koło 2 a rano tak koło 9
#3239 |
Zakorzenienie
|
ifwka co ile Oli sie wyproznia? Czy krotko po twardym stolcu idzie taki biegunkowaty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
To fajnie ! Dawid zawsze ok 7
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.