|
|
#2611 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie wolne, które ja bym chciała zostały przez niego odrzucone. Dochodzi do tego wszystkiego jeszcze to, że będę miała obszerniejszą sukienkę niż zazwyczaj. I chociaż występuję w długich to nie będzie wcale łatwo
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
muszę iść się uczyć, a ciągle tu siedze
chcieliśmy iść na targi do spodka, ale dzisiaj czytam, że 20 zł wstęp i nie wiem teraz.... w sumie chcieliśmy iść tylko zaproszenia obczaić + jakieś dodatkowe atrakcje...
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Mam, nasze menu
![]() MENU NA WESELE Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą oraz lampką wina musującego na toast. OBIAD : Zupy: - rosół z makaronem (mielismy do wyboru 4 ale postawilismy na klasyke) Dania główne : (3,5 kawałki miesa na osobe, porcje spore) - rolada śląska - pieczeń wieprzowa duszona w ziołach - udko z kurczaka macerowane w zalewie czosnkowej - schab faszerowany śliwką - kaczka pieczona w jabłkach - kluski białe - kluski ciemne - ziemniaki z wody z koperkiem ( w sezonie młode ) - kapusta czerwona zasmażana z boczkiem - kapusta biała zasmażana z grzybami - surówka z marchewki z mandarynką - surówka z selera z orzechami i rodzynkami - surówka z czerwonej kapusty z śmietaną i octem winnym DESER ( mielismy do wyboru 3) - świeżość kiwi – mascarpone z kiwi, świeżą bitą śmietaną i gorzką czekoladą ZIMNA PŁYTA : - deska serów ( gouda, rolada wędzona, salami, camembert, sery pleśniowe, radamer, morski, edamski ) - deska wędlin ( baleron, sopocka parzona, salami, sopla wiśniowa, konserwowa, cygańska, mozaikowa z goudą, tyrolska, sucha, indyk z ziołami, kabanosy) - szynka parmeńska zawijana z melonem - karczek szpikowany czosnkiem - schab ze śliwką i morelą - indyk faszerowany szpinakiem - pasztet z dziczyzny z sosem kaparowym - śliwka suszona zawijana w boczku - tymbaliki z golonka - roladki szynkowe faszerowane pastą jajeczną - terrina z wędzonego łososia - śledziki marynowane w sosie musztardowym z ziarenkami gorczycy - śledzie na sałatce cebulowo-paprykowej - sałatka z gruszkami i serem pleśniowym - sałatka z kurczakiem, grzankami i sosem czosnkowym - sałatka grecka - ogórki pikantnym, pomidory - pieczywo, masło Zimna płyta uzupełniana przez cały wieczór na szwedzkim stole KOLACJA I : ( do wyboru) -- grill (w sezonie) : - szaszłyki drobiowo-wieprzowe, karczek macerowany w ziołach, pikantne skrzydełka z kurczaka, kiełbasa, krupniok - ziemniaki pieczone z rozmarynem - frytki - mix sałat z sosem ogrodowym - sos czosnkowy, sos pikantny, musztarda, chrzan, ketchup - pieczywo KOLACJA II : (do wyboru) - żurek śląski / bogracz / strogonoff / jeszcze nie wiemy. ![]() - pieczywo KOLACJA III : - barszcz z pasztecikiem Gratisy : 1. nielimitowana ilość napojów typu : kawa i herbata podawanych w termosach. 2. nielimitowana ilość napojów typu :woda nie gazowana z cytryną i soki owocowe do spożycia w czasie przyjęcia na sali weselnej, 3. słodycze na stole, 4. apartament dla nowożeńców z możliwością wymeldowania późniejszego 5. śniadanie dla nowożeńców z możliwością serwowania do apartamentu 6. nielimitowana ilość butelek wódki czystej Sobieskiej do spożycia w czasie przyjęcia na sali weselnej, 7. nielimitowana ilość piwa Tyskiego lanego z beczki do spożycia w czasie przyjęcia na sali weselnej, 8. lampka wina wytrawnego czerwonego i białego podawana do obiadu, 9. ciasto weselne w trzech rodzajach 10. tort weselny Tel. Mistrz Cukierni Pan Andrzej 602 758 628 11. zdobienie stołów w kwiatach 12. fontanna czekoladowa z owocami 13. limuzyna do ślubu Mercedes S
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Anabele a idziecie na kurs tańca?
bo gdybyście poszli i pokazali jaką wybraliście piosenkę to instruktor by coś wykombinował
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
pysia macie wódkę i piwo w cenie? Ile płacicie za osobę?
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jednak dojdziecie do porozumienia. najlepiej wszystko wyjaśnic na spokojnie pogadać . no nie wiem. tak mi się wydaję. |
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Tak my z racji czwartku mamy rabat 15% wkec wychodzi nam 245zł/os ![]() W zał nasza sala Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2015-01-07 o 10:22 |
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
O to własnie nam chodziło ja tylko bede musiala zawiesc dzien wczesniej Winietki i plan stołow, o cała reszte sie nie martwie bo wszystko w cenie ![]() Napoje gazowane tez od nich ale do tych bedziemy doplacac (chyba 2,5zł/butelke 0,2). Ale noe chciałam wielkich plastikowych butli na naszych pieknych okrągłych stolikach Tak samo wino nam udostepnia, ale bedzie doplata nastepnego dnia
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
pysia menu wyglada baardzo smacznie aż ślinka mi cieknie
![]() Cytat:
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ilu osobowe macie stoliki?
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;49634203]A my dzisiaj zamówiliśmy wódeczkę 14x12 sztuk Tadeuszka Dostaliśmy cynk, wychodzi 21 z groszami za butelkę 0,5l W sumie nie wiem, czy to drogo, czy to tanio, ale sama taniej nie znajdę [/QUOTE]My tez mamy pana tadeusza po 21zl tylko 17x12 ![]() A butelke macie standardowa czy ta limitowana?
|
|
#2626 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
, ale ze względu na brak urlopu czekamy z podróżą poślubną do stycznia 2016 także dokladnie rok ![]() [1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;49634203]A my dzisiaj zamówiliśmy wódeczkę 14x12 sztuk Tadeuszka Dostaliśmy cynk, wychodzi 21 z groszami za butelkę 0,5l W sumie nie wiem, czy to drogo, czy to tanio, ale sama taniej nie znajdę [/QUOTE]Super cena! Gdzie tak tanio?
|
|
|
#2627 | |
|
Konto usunięte
|
Witam
dzisiaj nawet przed budzikiem wstałam A myślałam, że nie będzie mi się chciało iść po 2-tygodniowym urlopie na 6 do pracy ![]() Cytat:
![]() u nas pokoje po 60zł/os ale zbiliśmy do 50zł ![]() EDIT: u nas barman 60zł/h Edytowane przez 201711281030 Czas edycji: 2015-01-07 o 10:53 |
|
|
|
|
#2628 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Chciałabym dołączyć do Was - też będę panną młodą w 2015 roku. Mam pytanie. Czy znacie może jakiś dobry zespół muzyczny lub dj'a, który/którego możecie polecić? Najlepiej z okolic stolicy.
|
|
#2629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem tego pojęcia 'biżuteria ślubna', ja będę mieć kolczyki i bransoletkę, które będę potem chciała wykorzystać na inne okazje, a nie, że raz założę i będzie leżeć, bo ślubna ![]() Cytat:
Ja chciałam się wybrać na targi w Pałacu Kultury i Nauki, ale też wstęp 20 zł i nie wiem, bo chciałam zaproszenia i jubilerów obczaić, bo reszta mi niepotrzebna, bo nie biorę ślubu w Warszawie ![]() Pysia, super to menu wygląda I fajnie, że nie musicie się martwić wódką etc. My też jedną taką salę oglądaliśmy, ale przy naszych 200 osobach na liście to trochę cena nas zabiła (290 zł/os)I super buty |
||
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
i ja
dlatego nie mam typowo ślubnej biżuterii, bo te biało-srebne przyprawiają mnie o mdłości ja mam takie kolczyki, jak w załączniku do tego będzie zlota bransoletka z serce,i mam jeszcze problem ze stroikiem do włosów wszędzie są w srebnym kolorze, a ja chce złoty!! widział może ktoś cośkurna i ten sklep z bolerkami, dalej nie czynny i teraz nie wiem czy dzwonić do pracowni gdzie szyje suknie, bo tam mi na pewno tiulowe zrobią, a ja chyba wolę takie z wełny i nie wiem co robić |
|
|
|
#2631 |
|
Konto usunięte
|
a zresztą, my mamy takie drinki:
Czar teściowej (Mojito) Potulny zięć Wódka Blue Curacao Malibu Sok Pomarańczowy Sok Ananasowy Całus panny młodej Gin Sok z cytryny Sprite Grenadine Szwarno świadkowa (Caipirinha) Wódka Cachaca Syrop cukrowy Sok z limonki Noc poślubna (Electric lemonade) Wódka Blue Curacao Sok z cytryny Sprite Biały miś Wódka Baileys Kahlua Mleko Zakazany owoc (Sex on the beach) Weselny pląs Wódka Martini Extra Dry Sprite Sok z cytryny Takie tango Tequila Triple sec Sok Pomarańczowy Grenadine Fantazja teścia Whisky Cola Podróż poślubna (Pina colada) Weselny mix Sok pomarańczowy Sok ananasowy Syrop cukrowy Limonki Miętusek Sprite Woda Limonka Mieta Syrop cukrowy Para młoda Soki owocowe Kiwi Melon Syrop passion fruit + bezalkoholowe do uzgodnienia |
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale właśnie na ślub się nadaje bo wg mnie nie każda ale nie wiem czy załoze te kolczyki na ślub .i nie wiem też czy zakładac jakąś niebieską biżuterie skoro będa niebieskie buty pasek u sukni i bukiet |
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Asica, nazwy mnie zabiły
Super Zapisuje do inspiracji ![]() Aga, no nadaje na ślub
Edytowane przez aneta_91 Czas edycji: 2015-01-07 o 11:10 |
|
|
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam zamiar jesc na swoim weselu ![]() 10-12 ale przy niektórych bedzie tez 8-9 ![]() Cytat:
No to faktycznie my mamy gości ok 80 wiec trochę lepiej Marzyly mi się buty 12cm szpilki ale trzeba mierzyć siły na zamiary
|
||
|
|
|
#2635 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bawiłam się super a zabawy były takie, że płakałam ze śmiechu i hejka tak w ogóle
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ostatnio żubrówka po 17,90 była.
Nazwy drinków są rewelacyjne, fantazja teścia mnie powaliła. |
|
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pysia zrobiła fajne podsumowanie to na jej podstawie ja opiszę ![]() welon i ozdoby do włosów - do kościoła planuję długi welon bo mam suknie z odkrytymi plecami, później na sali chciałabym go zdjąć i mieć tylko jakąś opaskę albo woalkę..SQ rozglądałaś się już za takimi opaskami? Ja na razie tylko patrzyłam na pakamerze.. menu My mamy takie jak tu padło określenie "hamerykańskie" Ale nam się takie podoba, wg. nas jest bardziej eleganckie i nie wprowadza niepotrzebnego zamieszania.Na wejście będzie przystawka, najprawdopodobniej carpaccio później dwie zupy do wyboru i na obiad polędwiczki w sosie kurkowym/lub boczniakowym. Z deseru zrezygnowaliśmy, będzie słodki stół z pokrojonymi ciastami, deserami w pucharkach itd. Później będą już dania ciepłe: szaszłyk drobiowy z ryżem curry lub ziemniaczkami opiekanymi i surówką, zrazy z kluskami śląskimi i kapustą,strogonow, barszczyk. Do tego zimne płyty i sałatki (ale nie majonezowe)..Chciałam jeszcze kanapeczki mini-bankietowe ale coś mi właścicielka sali nosem kręci..może ją przekonam ![]() podróz poslubna chcemy Maroko objazdówkę 7+7 ![]() pierwszy taniec tutaj niestety się zmienia jak w kalejdoskopie. Miał być G.Hyży, później piosenka z Króla Lwa a teraz to w ogóle jakaś zagraniczna..Jedno co jest na + to od soboty idziemy na kurs tańca dla narzeczonych ![]() winietki, numerki, menu U nas też będą okrągłe stoły..chociaż nie wiem jeszcze jak ja tych gości pousadzam , winietek brak za to będzie plan stołów ![]() buty muszę wreszcie zamówić! tzn. najpierw muszę wymierzyć moją stopę. Chciałam pójść gdzieś w Wawie i niech mi oni zmierzą ale moja świadkowa była w takim sklepie i mówi że nie warto. Lepiej samemu i wszystko sobie przez internet dobrać. biżu Perły Teraz jeszcze bransoletka
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiedz coś o Was ja mam Aster- grają w okolicach wawy ib łomży
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do jubilerow to polecam.My byliśmy na Stadionie Narodowym na Targach i dostaliśmy na nasze 40% rabatu.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

ja jestem tak uparta, że czasem potrafię zrobić coś nawet wbrew sobie ale pójdę w zaparte i nie odpuszczę 

my z racji czwartku mamy rabat 15% wkec wychodzi nam 245zł/os 

Zapisuje do inspiracji
ponad 30 stron