![]() |
#1591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-01-07 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-01-07 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to witam się po długiej przerwie, miałam 2 tyg wolnego w pracy to też w domu niemal kompa nie włączałam, głównie fb z telefonu ![]() U nas dobrze, ja się czuję juz niemal całkiem dobrze, jedynie mam częste bóle głowy, chyba co kilka dni i to pewnie już z miesiąc. Na ostatniej wizycie gin mówił, ze to normalne w tym czasie, taaa chyba na odczepnego tak powiedział bo jakoś nie mija. Chyba ze to reakcja na zbyt niskie ciśnienie? Sama już nie wiem co myśleć. Bynajmniej do wczoraj to chyba całą dobę mnie męczyło :/ Za tydzień mam następną wizytę, ale tez ten czas ucieka. Ciekawe czy będzie mi robił usg i czy tez potwierdzi płeć.
![]() |
#1596 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama jak byla z nami w ciazy ( blizniaczej, jednojajowe) to lekarz jej caly czas mowil ze bedzie jeden wielki chlopak. Wtedy nie bylo usg tylko lekarz przystawial tube do brzucha zeby slyszec tętno. Moje i siostry sie nakladaly wiec slyszal tylko jedno. Mama pojechala do porodu, urodzila siostre a polozne sie jej pytaja czy jest otyla. Mama mowi, ze nie a one na to " o matko tu jest jeszcze jedno". Tata jak sie dowiedzial to malo zawalu nie dostal. Mial byc syn a mu sie 2 corki urodzily. Ja mam nadzieje poznac plec w poniedzialek to bedzie 18 tydz. Jak nie to musze na polowkowe czekac 27 stycznia. Mam nadzieje, ze bedzie dziewczynka, chincycy tez przepowiadaja dziewczynke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Wawy, orientujecie się gdzie moge pomacać wózek mutsy
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
No kiedys to nie bylo takiej techniki,ale mnie na pierwszej wizycie nim zrobil usg sprawdzal maciczke i mowi ze za duza jak na jedno dziecko :P Ale wyobrazam sobie twojego tate i jego reakcje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - są mamy, które nie podają nigdy swojego mleka z butli (ani mm), choć sporadycznie uważam to za bardzo dobre rozwiązanie (swoje z butli). jednak nie zawsze dziecko można/warto wszędzie zabrać, a przez pół roku nigdzie nie wyjść bez dziecka to też średnia opcja, zwłaszcza, że nie każde dziecko wytrzymuje 3 godziny od karmienia do karmienia, czasem dużo częściej się karmi. także jeśli nie będę miała problemów ze ściągnięciem mleka to osobiście jak najbardziej zakładam, że od czasu do czasu wyjdę na zakupy czy coś załatwić a mąż nakarmi dziecko butelką. - u nas cały czas woda + waciki. chusteczki miałam w szpitalu, w domu od razu waciki i woda. chusteczki jakieś takie zimne i nieprzyjemne mi się wydają, zresztą sama nie chciałabym się "odświeżać" chusteczkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo monika pocieszylas mnie! ja tez tak chce! Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-01-07 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ciocia zadzwonila powiedziec tacie to zaniemowil a potem powiedzial " ja pojde teraz do toalety a Ty zadzwon za 10 min i powiedz mi to jeszcze raz " haha |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | ||||||
Zakorzenienie
|
http://www.srokao.pl/2014/12/o-produ...o-dla-was.html
Proszę ![]() E tam, wcale nie ![]() Ja wychodzę z założenia, że chcę wiedzieć dużo, dużo, dużo, chcę się uczyć od innych ale wyciągać z tego własne wnioski, nie przesadzać w żadną stronę. Mam swój rozum i myślę, że dodam lub odrzucę rzeczy które będą przydatne bądź zbędne ![]() Zresztą przechodzę teraz etap (który chyba mi już zostanie) kupowania rzeczy/kosmetyków które są mi naprawdę potrzebne. Nie lubię jak zalega mi tyle rzeczy w łazience ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Serio, jak Ci nie przejdzie to jedź. Ja się lepiej czułam po kroplówkach a męczyłam się cały miesiąc codziennie. Teraz też głowa boli ale już nie tak często. Cytat:
![]() Niezły poród ![]() A ja się chciałam się zapytać o ten nawał. Jak to się objawia i czy pojawia się w jakimś określonym czasie czy po prostu, tak jest? I jeszcze chciałam się zapytać mamy-jak przechodziłyście połóg?
![]() |
#1605 |
Zakorzenienie
|
Moja położna opowiadała mi taka historię która zdarzyła się w 2012 roku przy CC.
CC wykonywał lekarz prowadzący ciążę i po wyciągnięciu drugiego dziecka załamał się i powiedział ze idzie targac dyplom. CC była pod narkoza i jak się pacjentka wybudziła to mówią jej ma pani synów - dwóch Ona na to: wiem! ( miała juz jednego kilkuletniego) A oni na to: nie dziś pani urodziła dwóch synów. Do babki dotarło dopiero drugiego dnia.
![]() |
#1606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha dobre |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
Nawal pojawia się ok 3 dni po porodzie.
Cycki jak balony i masz wrażenie ze zaraz ci je rozerwie. I wtedy najlepiej żeby dziecko jadło jak najwiecej albo laktatorem trochę dopuszczać plus okłady z cieplej wody Niektórzy robią z kapusty. I z ciekawostek. Argumentem niektórych kobiet za nie karmieniem jest piękny biust itp. A tak naprawdę nawału nie da się uniknąć a to wtedy najczęściej wyskakują rozstepu i cycki flaczeja ![]() U mnie nawały był chyba 4 dnia po CC A co do połogu to jestem jieadekwatna bo miałam cc
#1609 |
Zadomowienie
|
ja mialam ten: http://www.hulka.it/it/vea_olio.php tassia to ten sam ktory ty znasz? nie wiem czy ty znasz wloski, ale tu na stronie pisza, ze polecaja zaczac stosowanie na sutki juz 15-20 dni przed porodem, bo stan skory sie poprawia po okolo 20 dniach stosowania. tak zrobie!
o pologu ja tez chetnie przeczytam... a co do chusteczek to masija ja mysle, ze moze to i wygodne poza domem, ale sproboj sie podmywac ciagle chusteczkami fuj fuj ja nie czulabym sie "czysta" bez wody, tak jakby perfumowac sie po brudzie zamiast umyc ![]() Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-01-07 o 11:48 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są jakieś badania ze chusteczki mogą powodować bezpłodność. Ja tam nie do końca w to wierze ale generalnie to sztuczny syf jest. Ja mylam pupke woda, a jak był większy to w ogóle nie mylam. Ani nie smarowalam niczym. Po kupie jak jestem w domu to wsadzam go pod prysznic a jak gdzieś to chusteczki. Świetne są chusteczki z tesco. Bez alkoholu, parabenow i bez czegoś na f. Chyba jedyne tak naturalne chusteczki. Takie błękitne. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Poldzik i jeszcze do czytalam ze ta wit e jest ekstra na blizny np. Po rozstepach ![]()
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
Chusteczki z biedry tez podobno maja nienajgorszy sklad.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
Tez mam od paru dni non stop migrenę.
Juz nie mam sił!!! Pp kawie przechodzi. Po paracetamolu tez Ale ilez można?
#1615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, moja mama na pewno będzie tłukła mi kapustę ![]() ![]() Cytat:
Popytam w mojej aptece czy mają coś podobnego. A jak nie to chyba zrobię sobie z zsk.pl ![]() Nie no jasne, że lepiej tyłek umyć. Ale jak takiego malucha przebierasz non stop.. jest trochę zachodu. Spróbuję tak zrobić ale chusteczki na pewno będę miała przy sobie ![]() Ale mi coś niedobrze.. Wróciłam ze sklepu i brzuch mnie okropnie boli:/ Dziewczyny, naprawdę dobrze Was rozumiem. Migreny to najgorsze co może być. Dawniej brałam pyralginę i jakoś, powoli przechodziło wieczorem. Teraz-tragedia. Płacz i zgrzytanie zębami, tak boli. Do tego wymioty.. Dlatego ja uważam, że lepiej jechać na pogotowie, pod kroplówkę i pomoże. I mówię to ja, która nie lubi jeździć po szpitalach,lekarzach, etc. i robić problemów ![]()
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-01-07 o 11:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawał najczęściej ok 3-4 doby po porodzie, po cc może trochę później. ja nie miałam typowego nawału. objawia się nadmiarem pokarmu, twardymi, gorącymi i bolącymi piersiami. połóg.. trudno powiedzieć na ile połóg na ile ogólnie nową sytuację, ale było mi ciężko ogarnąć siebie, dziecko, mieszkanie i nastrój szedł z tym w parze, taka sinusoida, raz dobrze, raz się martwiłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no masija drogie toto jest, tubka malutka... ale jak pomyslec, ze to praktycznie czysta witamina e, to musi kosztowac... Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-01-07 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce nie ma nic podobnego ale jak znajdziesz to koniecznie napisz. Ja rok temu szukalam w paru aptekach ale nic nie mieli. A co do wacikow to ja miałam kolo przewijają miseczkę z woda i dolewalam trochę wrzątku z termosa i juz. Ciepła woda w miseczce waciki pod ręką.
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
A co do nawału i połogu. Nawał chyba nie zawsze musi się pojawić, mi raz niemal rozsadziło cycki jak młody przespał ciągiem chyba 7 godz w nocy, oj ciężko było to rozmasować, ale powoli, powoli, potem jego przystawiłam i wróciło do normy.
Co do połogu to najgorsze dla mnie to krwawienie potężne, takie fuj. No ale delikatny prysznic dawał na chwilę poczuć się bardziej świeżo. No i do wycierania ręczniki papierowe, delikatne, czyste, dobrze wchłaniają wodę, wystarczy lekko przyłożyć. Połóg najbardziej kojarzy mi się właśnie z tym bałaganem z krwawieniem. Potem jeszcze czekałam aż mi się hemoroidy zmniejszą, bo wylazły okropne przy porodzie i bolałay bardziej niż szycie w kroczu :/ W szpitalu czułam się taka spięta jak szłam do łazienki z tą wielką podpachą (raz mi pokapało na podłogę), łazienka z grubymi drzwiami, nie słyszałam dobrze czy to mój mały czasem nie płacze, w domu wiadomo swobodniej, własna łazienka, nikt obcy nie patrzy, no nie trzeba tłumaczyć różnic ![]()
#1620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o połóg, to przechodziłam go całkiem nieźle.. Szybko przeszłam na podpaski takie zwykłe, boleć też długo nie bolało, z tym że mi zrobiło się takie tzw "dzikie mięsko' po nacięciu.. Zagoiło się po 3 tyg. dużo pomagało mi podmywanie tantum rosa ![]() po 5tyg pamietam miałam swój 'pierwszy raz' ![]() Cytat:
![]() Musze popatrzeć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.