Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 13:31   #1891
Papusia28
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Według tego będzie chłopak a według innych chińskich kalendarzy dziewczynka.

Wy tak piszecie o wadze i widzę, że jestem najcięższa
Po pierwszej ciąży z sierpnia nie zrzuciłam zbędnych kilogramów i zaczęłam z wagą 75 przy wzroście 169. No cóż.

to mamy podobną budowę bo ja mam 165 i 69,9 kg ;/ a u mnie dzis rano bylo -17 i musiałam po 7 wyjsc z domu bo na badania jechałam ;/
Papusia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 13:36   #1892
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Nie poprawiło się...

Też podczytuję, mało piszę, bo naprawdę aż się nie chce
Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Ja tylko podczytuje bo u mnie nic nowego dalej całodobowe mulenie i wymioty. Nie mam na nic siły i nie potrafię się w tym stanie cieszyć ciążą.

Nicole a jak u Ciebie coś się poprawiło?
Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
U mnie kiepsko, nie mam na nic siły. Niedobrze mi, słabo, kręci mi się w głowie. Jutro mam zaliczenie z chirurgii i nic nie umiem, nic mi w głowie nie zostaje. Jakbym mogła to bym cały dzień przespała.
Dziewczyny trzymajcie się i oby szybko Wam odpuściło. W końcu będziecie się mogły w pełni cieszyć.
A coś mi się obiło o uszy, że są jakieś leki na tak ciężkie wymioty magdowe próbowałaś może?

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
wklejam Ci co wyczytałam

Bóle wzrostowe: co złagodzi dolegliwości
Chociaż bóle wzrostowe nie są groźne dla zdrowia i nie wiążą się z żadnymi poważnymi stanami chorobowymi, to z pewnością należy starać się je złagodzić, by pomóc cierpiącemu dziecku. Oto kilka sprawdzonych sposobów:

- Bardzo pomocne mogą być delikatne masaże bolących partii mięśni oraz rozgrzewające okłady, ulgę przyniesie też ciepła kąpiel.
- Po konsultacji z lekarzem możesz także sięgnąć po delikatne środki przeciwbólowe zawierające paracetamol (Apap, Codipar) lub ibuprofen (Ibuprom, Advil).
Uwaga, dziecku, które nie ma jeszcze 12 lat, nie wolno podawać aspiryny, bo może to wywołać bardzo groźną chorobę Reya (RS), która atakuje mózg i wątrobę. Co prawda występuje ona rzadko, ale lepiej dmuchać na zimne.
- Warto zachęcić dziecko do ćwiczeń rozciągających (rozciągania stóp i prostowania palców ku górze), nawet kiedy odczuwa ból. Przydadzą się one też po ustąpieniu dolegliwości, aby przygotować mięśnie i ścięgna do kolejnego skoku wzrostu.
- Podczas dnia podawaj dziecku dużo płynów, najlepiej naturalnych soków owocowych i warzywnych rozcieńczonych wodą.
- Pamiętaj o odpowiedniej diecie. W okresie intensywnego wzrostu kości szczególnie ważne są wapń, wit. D3 oraz cynk. Składniki te znajdują się głównie w mleku, serach, jogurtach, chudym mięsie, rybach, warzywach i orzechach.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

A no i to bolą mięsnie, które sie rozciągają do roznących kości, a nie kości
o dziękuje Ci za te informacje! Postaram sie Mu troche pomóc w miarę dostępnych środków.

Muszę się zmobilizować i zrobić chłopakom obiad. Choć dzis w planach mielone to nie wiem jak ja to usmaże ten zapach miesa...bleaah
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:04   #1893
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Poradzimy Kochana nic sie nie martw, bedziemy sie razem wspierac! najwyzej jak juz bedziemy przypominac wieloryby to w lipcu napuscimy wode do basenu o pojemnosci 100tys l , postawimy Go w cieniu i nie bedziemy wychodzic az do sierpnia gwarantuje ze w FAKCIE bedziemy na pierwszej stronie

U mnie to samo tez w pierwszej miała byc córa a jest Miś a teraz pokazuje chłopaka... Każdy kalendarz co innego mówi
Przeczucia macie jakies? Ja w pierwszej ciazy od razu do brzucha mówiłam po męsku a teraz nie wiem czy to z pragnienia posiadania córki czy z przeczucia, mówie ONA

Zmykam do lekarza!!!!!!!!! odezwe sie wieczorem!

Ja nie mam tez jakos zadnego przeczucia, ale łapie sie ma tym, ze do brzucha w r. meskim mowie sama nie wiem czemu

Musze kupic wage i sprawdzic czy cos przytylam. Przed zajsciem w ciaze wazylam 53 kg przy wzroscie 164 , na pierwszej wizycie w 7t 5d mialam 55 kg... Ale to pewnie tez dlatego, ze podczas starań przestalam intensywnie sport uprawiac.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Gosia jak możesz to zmień mi tp na 1 sierpnia
No to mamy ten sam termin

Trzymam kciuki za wizyty Aliczka 88 i fiona27

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-07 o 14:40 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:12   #1894
Nicole`_
Zakorzenienie

Dzięki za słowa otuchy Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej
Stary 2015-01-07, 14:23   #1895
magdowe
Zadomowienie

Dzięki Mravka też mam nadzieje że niedługo przejdzie. Co do leków to lekarz mi ostatnio przypisał jakieś krople na wymioty i mdłości ale nigdzie w aptece nie mogłam ich znaleźć i musiałam zamówić w aptece internetowej i jeszcze nie doszły. Wogóle mam czas do następnego tygodnia jak się nie poprawi to idę do szpitala na kroplówki.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:27   #1896
AgaPlast
Zadomowienie

Odpoczywaj Gosia. A moze lepiej przełóż egzamin? da sie?
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:35   #1897
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Odpoczywaj Gosia. A moze lepiej przełóż egzamin? da sie?
Spróbuję napisać, potem mi się wszystko nałoży na siebie a może akurat jutro się uda.

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 14:44   #1898
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Spróbuję napisać, potem mi się wszystko nałoży na siebie a może akurat jutro się uda.
Powodzenia
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 17:02   #1899
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Poradzimy Kochana nic sie nie martw, bedziemy sie razem wspierac! najwyzej jak juz bedziemy przypominac wieloryby to w lipcu napuscimy wode do basenu o pojemnosci 100tys l , postawimy Go w cieniu i nie bedziemy wychodzic az do sierpnia gwarantuje ze w FAKCIE bedziemy na pierwszej stronie
haha dobre !! Nie wątpię - będziemy gwiazdami

U mnie dziś są mdłości, ale przychodzą i odchodzą. Za to boli mnie brzuch, tak jakbym się oberwała ;/ Dziś byłam na obserwacji dziecka z zaburzeniami w szkole specjalnej. Masakra jakie jest tam cierpienie, aż ciężko patrzeć...

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-01-07 o 17:04
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 17:05   #1900
Aliczka88
Zadomowienie

Wróciałam!
I widziałam serduszko
8 mm ma moje dziecie i ma sie dobrze, kolejna wizyta za miesiac i wtedy gin zrobi mi badanie ginekologiczne i cytologie. Dzis było tylko usg. Dał skierowanie na badania i kazał jesc witaminy.
Ale fajnie taka mała fasolka
Dzieki dziewczyny za kciuki!!

A termin na 26 sierpnia słabo mi na sama mysl gin powiedział tylko ze cięzkie lato przede mną

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 17:23   #1901
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciałam!
I widziałam serduszko
8 mm ma moje dziecie i ma sie dobrze, kolejna wizyta za miesiac i wtedy gin zrobi mi badanie ginekologiczne i cytologie. Dzis było tylko usg. Dał skierowanie na badania i kazał jesc witaminy.

A termin na 26 sierpnia słabo mi na sama mysl gin powiedział tylko ze cięzkie lato przede mną
Gratuluje serduszka !!!!!!!

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
haha dobre !! Nie wątpię - będziemy gwiazdami

U mnie dziś są mdłości, ale przychodzą i odchodzą. Za to boli mnie brzuch, tak jakbym się oberwała ;/ Dziś byłam na obserwacji dziecka z zaburzeniami w szkole specjalnej. Masakra jakie jest tam cierpienie, aż ciężko patrzeć...
Podziwiam Cie... Ja płakałabym strasznie...
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 18:02   #1902
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Mi też cały czas prawie niedobrze przeważnie z rana w ciągu dnia jakoś Leci nie mam kiedy o tym pomyśleć nawet przy tym moim szalonym synku. Może to i dobrze hehe noo to spytam lekarza bo mam 19 stycznia termin u niego.
Stary 2015-01-07, 18:29   #1903
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki

Byłam u lekarza i średnio było. Dostałam skierowanie na badania, usg zbadała mnie. Stwierdziła że mam tylozgiecie i ciążę wewnątrzmaciczna i tyle, tyle to ja wiem. Nie zapytała czy mam jakieś objawy czy biorę kwas foliowy czy cokolwiek. Kobiet w ciąży do niej najwięcej chodzi i ma bardzo dobre opinie ale rozczarowana jestem. Może nie miała nastroju? Zamiast 4 lekarzy przyjmowała tylko ona, może o to chodziło. Nie wiem. Ale tak smutno mi jest.
22 mam usg a 26 kolejna wizytę, mam nadzieję, że będzie lepiej. Jak wróciłam do domu to rozbolał mnie brzuch i nadal boli, tak jak na okres.

Dziewczyny też Was tak ciągnie w pachwinach?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 18:30   #1904
beatrix28
Zadomowienie

Aliczka88 gratuluje owocnej wizyty ,takie wiesci ciesza najbardziej pomijajac pocieszenie od gina na temat upałów ale nie ma co sie martwic na zapas
basen to sie przyda tylko jak ja mam go ukryc przed labkiem-na noc?

Jess ja tez mialam praktyki i staz w takich miejscach niestety sa ludzie ktorzy maja na prawde powazne problemy schorzenia uniemozliwiajace im normalne funkcjonowanie..

dopadło mnie przeziebienie,kupilam prenalen dzownilam do gina- moge wziac.do tego inhalator mam w naprawie i nie wiem kiedy go laskawie naprawią,najlepiej jakbym nie wychodzila z domu, ale nie jest to możliwe..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 19:20   #1905
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Moja koleżanka ma tyło zgiecie macicy. Oba porody przez cesarke były. To się da ale operować mówiła mi ze koszt kolo 2 tys euro czy jakoś tak. Upławy ja mam wiecznie lekarz mówi ze widocznie taka moja natura może mam więcej gruczołów moja mama ma to samo. Wiecznie wkładki trza nosić .
Beatrix dużo zdrówka ci życzę

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2015-01-07 o 19:21
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 19:24   #1906
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciałam!
I widziałam serduszko

Gratulacje
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 19:26   #1907
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ma tyło zgiecie macicy. Oba porody przez cesarke były. To się da ale operować mówiła mi ze koszt kolo 2 tys euro czy jakoś tak.
Ja rodziłam sn i nie było większych problemów, młody tylko główkę źle ułożył i tyle. Miał przodoglowie i ja ponad godzine parlam bo główka wyjść nie chciała. Mi to nie perzeszkadza w zajściu w ciążę też nie sprawiało trudności.

moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 20:44   #1908
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ma tyło zgiecie macicy. Oba porody przez cesarke były. To się da ale operować mówiła mi ze koszt kolo 2 tys euro czy jakoś tak. Upławy ja mam wiecznie lekarz mówi ze widocznie taka moja natura może mam więcej gruczołów moja mama ma to samo. Wiecznie wkładki trza nosić .
Beatrix dużo zdrówka ci życzę

dzieki,przyda sie robie miksture z mleka czosnku miodu, masla wypijam i ide spac...
a propo tylozgiecia ja mam,moja mama tez miala a mnie i brata urodzila sn
moniska mi w zajsciu tez tylozgiecie niespecjalnie przeszkadzało
Stary 2015-01-07, 22:07   #1909
roxana_lu
Zakorzenienie

Witajcie!
Przyznam szczerze, ze podczytuje Was na bierzaco ale jakos mi ten czas przez palce przelatuje i jak cos zacznę odpisywać to cos muszę zrobic, odkładam telefon i zapominam.

U mnie jakos tak dziwnie ostatnio. Nastroje zmienne jak nie wiem i dziwnie mnie brzuch pobolewa... Nawet nie boli a tak momentami dosc mocno kłuje... Dzieje sie tak od 2-3 dni, całe podbrzusze, czasami jajniki... Nie jest to bol jak przy @ ... Zobaczę jeszcze co sie bedzie działo, jak nie przejdzie to w piatek zadzwonie do mojego gina i spróbuje sie umówic na wizytę, zeby sprawdzić co i jak...

Junior dzis miał wielki powrót do zerowki, obawiałam sie ze po miesiącu spędzonym w domu nie bedzie chciał isc ale szedł dzis tak ucieszony, ze aż sama w szoku byłam !

Sprawdziłam dzisiaj ten chiński teścik, wyszło, ze dziewczynka. No ciekawe ciekawe hehe nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy no i przeczucie mam, ze to jednak chłopaczysko z krwi i kości no ale moze sie mylę ohhh ja tak bardzo tylko modlę sie o to, zeby zdrowe, to jest najważniejsze !!!!

Gosienka dasz rade! Ja tez leżałam na podtrzymaniu w szpitalu a pozniej zaraz na rozne zaliczenia chodziłam na uczelnie. Pamiętaj - nosisz pod serduszkiem malutki cud - i to wlasnie ten cud jest najważniejszy ! Jesli sie nie dasz rady to odpusc, szkoła nie zając, nie ucieknie liczycie sie teraz WY !

Beatrix duzo zdrowka !! ja zakupiłam ten syrop prenalen ale udało mi sie wlasnie domowymi sposobami załagodzić sytuacje wiec i liczę, ze Tobie pomogą babcine mikstury !

Aliczka gratulacje ! cieszę sie, ze wszystko w porządku

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 22:34   #1910
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

cześć kobietki!
przyszłam się przywitać i pragnę zostać tu z Wami na dłużej

spodziewam siś dzidziusia, 3grudnia pokazały się dwie kreseczki, 15grudnia lekarz potwierdził ciążę i usłyszałam serduszko, a termin mam na 8serpnia

Cytat:
Wróciałam!
I widziałam serduszko

super! bicie serduszka jest najcudowniejsze!

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Byłam u lekarza i średnio było. Dostałam skierowanie na badania, usg zbadała mnie. Stwierdziła że mam tylozgiecie i ciążę wewnątrzmaciczna i tyle, tyle to ja wiem. Nie zapytała czy mam jakieś objawy czy biorę kwas foliowy czy cokolwiek. Kobiet w ciąży do niej najwięcej chodzi i ma bardzo dobre opinie ale rozczarowana jestem. Może nie miała nastroju? Zamiast 4 lekarzy przyjmowała tylko ona, może o to chodziło. Nie wiem. Ale tak smutno mi jest.
22 mam usg a 26 kolejna wizytę, mam nadzieję, że będzie lepiej. Jak wróciłam do domu to rozbolał mnie brzuch i nadal boli, tak jak na okres.

Dziewczyny też Was tak ciągnie w pachwinach?

wszystko będzie dobrze, trzymaj się
ja też miewam momentami tępe bóle w podbrzuszu ale czytałam, że to macica się rozciąga i w ten sposób to odczuwamy

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Witajcie!
Przyznam szczerze, ze podczytuje Was na bierzaco ale jakos mi ten czas przez palce przelatuje i jak cos zacznę odpisywać to cos muszę zrobic, odkładam telefon i zapominam.

U mnie jakos tak dziwnie ostatnio. Nastroje zmienne jak nie wiem i dziwnie mnie brzuch pobolewa... Nawet nie boli a tak momentami dosc mocno kłuje... Dzieje sie tak od 2-3 dni, całe podbrzusze, czasami jajniki... Nie jest to bol jak przy @ ... Zobaczę jeszcze co sie bedzie działo, jak nie przejdzie to w piatek zadzwonie do mojego gina i spróbuje sie umówic na wizytę, zeby sprawdzić co i jak...

Junior dzis miał wielki powrót do zerowki, obawiałam sie ze po miesiącu spędzonym w domu nie bedzie chciał isc ale szedł dzis tak ucieszony, ze aż sama w szoku byłam !

Sprawdziłam dzisiaj ten chiński teścik, wyszło, ze dziewczynka. No ciekawe ciekawe hehe nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy no i przeczucie mam, ze to jednak chłopaczysko z krwi i kości no ale moze sie mylę ohhh ja tak bardzo tylko modlę sie o to, zeby zdrowe, to jest najważniejsze !!!!
j.w. pewnie macica się nam rozciąga, trzeba być dobrej myśli, wszystko będzie dobrze
ja mam wizytę w poniedziałek, badania (morfologię, mocz i glukozę) dziś zrobiłam, jutro odbiorę wyniki

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 05:44   #1911
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
cześć kobietki!
przyszłam się przywitać i pragnę zostać tu z Wami na dłużej

spodziewam siś dzidziusia, 3grudnia pokazały się dwie kreseczki, 15grudnia lekarz potwierdził ciążę i usłyszałam serduszko, a termin mam na 8serpnia

super! bicie serduszka jest najcudowniejsze!

wszystko będzie dobrze, trzymaj się
ja też miewam momentami tępe bóle w podbrzuszu ale czytałam, że to macica się rozciąga i w ten sposób to odczuwamy

j.w. pewnie macica się nam rozciąga, trzeba być dobrej myśli, wszystko będzie dobrze
ja mam wizytę w poniedziałek, badania (morfologię, mocz i glukozę) dziś zrobiłam, jutro odbiorę wyniki

Witaj !
Ja mam wizytę dopiero 20.01, jutro planuje isc na te wszystkie badania... Odkładam ciagle z dnia na dzien bo jak sobie pomyśle, ze mam jechac naczczo gdzies to mi sie słabo robiiiii .... Ale jutro juz muszę zalatwic sprawę bo na niektóre rzeczy sie u mnie dłużej czeka...

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-08, 08:42   #1912
goooosienka
Zakorzenienie

U mnie mdłości przeszły w wymioty, nie dojadę na uczelnie dziś

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 08:51   #1913
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:

Taki nasz los ! ale ja to sie cieszę, ze tak mnie to trzyma wszystko, na własne życzenie, w słusznej sprawie hihi
Kichaj szkole, na spokojnie sobie to ogarniesz, ja tez połowy nie mam zrobionej na uczelnie i szybko nie zrobie bo po prostu moje samopoczucie i mdłości, wymioty mi na to nie pozwalają

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-08, 08:56   #1914
beatrix28
Zadomowienie

katarina witaj jak może zauwazylas chyba polowa z nas bedzie rodzila 8go sierpnia ,ciekawa jestem jak bedzie w rzeczywistości
moniska tez mysle ze to przez rozciaganie się macicy.
gosienka widze ze i u Ciebie kiepsko ,u mnie nos nadal zatkany poza tym nie jest zle,jem juz w miare normalnie choc na niektore zapachy mam odruch wymiotny pt ciepla przegotowana woda lub sledzie..
po tej chorobie to wyniki nie beda imponujące,chyba zrobie dopiero za 1,5tyg...

skonczyłam album i robie kartki na dzien babci i dziadka,wiec tez mnie trochę nie ma.
mozecie je zobaczyc na blogu, link w podpisie , na razie jest ich tam niewiele.
Stary 2015-01-08, 09:33   #1915
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
katarina witaj jak może zauwazylas chyba polowa z nas bedzie rodzila 8go sierpnia ,ciekawa jestem jak bedzie w rzeczywistości
moniska tez mysle ze to przez rozciaganie się macicy.
gosienka widze ze i u Ciebie kiepsko ,u mnie nos nadal zatkany poza tym nie jest zle,jem juz w miare normalnie choc na niektore zapachy mam odruch wymiotny pt ciepla przegotowana woda lub sledzie..
po tej chorobie to wyniki nie beda imponujące,chyba zrobie dopiero za 1,5tyg...

skonczyłam album i robie kartki na dzien babci i dziadka,wiec tez mnie trochę nie ma.

Ja juz ostatnio podglądałam Twojego bloga super! dla mnie takie rzeczy to czary mary

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-08, 09:38   #1916
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Hej dziewczyny .. idzie sie wykonczyć . TŻet wyjechał znowu na ponad 2 tygodnie a ja sama z Adasiem. Jutro musze isc do gina a nie mam z kim dziecka zostawic , a co dopiero na jakies badania .. Coś musze wymyslic .. ehh ..
Witam nowe mamusie

I super Gosia że u Ciebie już wszystko dobrze a mdłości miną .. kiedyś muszą

Aliczka gratuluje serduszka

Nicole przytulam

Co do wagi to ja nawet nie sprawdzam , startuje z 60 kg a pewnie skonczy sie na 80.. takie uroki ciąży
Brzuszek lekko mi wybiło ale to pewnie dlatego że druga ciąża ..

Nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć.. w pierwszej ciąży wiedziałam już w 13 tygodniu a ruchy czułam już w 16 więc licze że i teraz też tak będzie ..

Uciekam
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:55   #1917
fiona27
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Wróciałam!
I widziałam serduszko

Widzę, ze kciuki zadziałały
Gratulacje serduszka

Cytat:

Może spróbuj wziąć nospe mi lekarz kazał brać w razie bóli brzucha, ona jest rozkurczowa z tego co kojarzę
Cytat:
Biedactwo Oby szybko przeszło.
Powiem szczerze, ze to moja druga ciąża, ale nie wiem co to znaczy wymiotować, bo nigdy mi się to nie zdarzyło.

Cytat:
Piękne robisz te cudeńka, jak nic masz talent kobieto !

Ja też wczoraj byłam na wizycie, ale bez usg. Dowiedziałam się więcej niż chciałam . Lekarz jak zaczął opowiadać o ciąży i przeprowadzać obszerny wywiad, to w gabinecie spędziłam 30 min. jestem mega zadowolona i u niego człowiek nie czuje presji, że ma wyjść, bo inni czekają w kolejce. Nie jest wyzyskiwaczem, jak większość jego kolegów normalnie wyszłam z gabinetu w skowronkach . Jeszcze jak podpytałam się kiedy możemy sprawdzić pleć, to zaczął się śmiać, ze my kobiety to byśmy chciały wiedzieć w momencie zajścia kto tam w brzuchu siedzi . Jak dzidziuś dobrze się ułoży, to już przy następnym usg spróbuje zerknąć co tam ma między nóżkami. A właśnie usg genetyczne mam 19 stycznia i już się boję .Będzie to 13tc.
A Wy umawiacie się już na genetyczne ?

Przytyłam 0,5 kg od początku ciąży, a jutro zaczynam 12 tc, więc jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy co będzie dalej...
Witam nową koleżankę

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny .. idzie sie wykonczyć . TŻet wyjechał znowu na ponad 2 tygodnie a ja sama z Adasiem. Jutro musze isc do gina a nie mam z kim dziecka zostawic , a co dopiero na jakies badania .. Coś musze wymyslic .. ehh ..
Witam nowe mamusie

I super Gosia że u Ciebie już wszystko dobrze a mdłości miną .. kiedyś muszą

Aliczka gratuluje serduszka

Nicole przytulam

Co do wagi to ja nawet nie sprawdzam , startuje z 60 kg a pewnie skonczy sie na 80.. takie uroki ciąży
Brzuszek lekko mi wybiło ale to pewnie dlatego że druga ciąża ..

Nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć.. w pierwszej ciąży wiedziałam już w 13 tygodniu a ruchy czułam już w 16 więc licze że i teraz też tak będzie ..

Uciekam
Może spróbuj podrzucić małego do jakiejś koleżanki ?

Ja też zaczęłam czuć ruchy na przełomie 16/17 tc. Nie mogę się ich doczekać

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-01-08 o 09:57
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 10:07   #1918
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 :)

Fiona cieszę sie, ze wizyta sie udała dobrze trafić na odpowiedniego lekarza, na którym wiesz, ze możesz polegać ja sie tez u tego mojego dopiero pierwszy raz w życiu spotkałam z tym, ze wizyty sa umawiane co 45 minut (!!!), nie ma żadnej kolejki, jak sie wchodzi to za mna nie ma nikogo a jak wychodze z gabinetu to jedynie kolejna kobietka czeka na wejście nie ma presji czasu co dla mnie jest mega udogodnieniem. ja tez bym chciała poznać juz płeć, a to dlatego, ze w lutym śmigamy na ta Austrie a tam zawsze trafie na małe cudeńka z ciuszków wiec fajnie byłoby wiedziec
Ja na genetyczne byłam zapisana juz przy okazji ostatniej wizyty w grudniu, wybieram sie 03.02 (13tc) moze sie uda podpatrzyć co tam miedzy tymi nóżkami jest

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-08, 10:17   #1919
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

dzień dobry!

Cytat:
Witaj !
Ja mam wizytę dopiero 20.01, jutro planuje isc na te wszystkie badania... Odkładam ciagle z dnia na dzien bo jak sobie pomyśle, ze mam jechac naczczo gdzies to mi sie słabo robiiiii .... Ale jutro juz muszę zalatwic sprawę bo na niektóre rzeczy sie u mnie dłużej czeka...
oj ja tez do szpitala mam spory kawałek, dlatego wolałam iść do laboratorium pod nosem, do którego mam z pół metra bo znajduje się w budynku obok mojego mieszkania

Cytat:
ja też jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Może spróbuj wziąć nospe mi lekarz kazał brać w razie bóli brzucha, ona jest rozkurczowa z tego co kojarzę

Biedactwo Oby szybko przeszło.
Powiem szczerze, ze to moja druga ciąża, ale nie wiem co to znaczy wymiotować, bo nigdy mi się to nie zdarzyło.

Ja też wczoraj byłam na wizycie, ale bez usg. Dowiedziałam się więcej niż chciałam . Lekarz jak zaczął opowiadać o ciąży i przeprowadzać obszerny wywiad, to w gabinecie spędziłam 30 min. jestem mega zadowolona i u niego człowiek nie czuje presji, że ma wyjść, bo inni czekają w kolejce. Nie jest wyzyskiwaczem, jak większość jego kolegów normalnie wyszłam z gabinetu w skowronkach . Jeszcze jak podpytałam się kiedy możemy sprawdzić pleć, to zaczął się śmiać, ze my kobiety to byśmy chciały wiedzieć w momencie zajścia kto tam w brzuchu siedzi . Jak dzidziuś dobrze się ułoży, to już przy następnym usg spróbuje zerknąć co tam ma między nóżkami. A właśnie usg genetyczne mam 19 stycznia i już się boję .Będzie to 13tc.
A Wy umawiacie się już na genetyczne ?

Przytyłam 0,5 kg od początku ciąży, a jutro zaczynam 12 tc, więc jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy co będzie dalej...
Witam nową koleżankę
mi też lekarz kazał brać nospę w razie bólów (max 3 tabletki na dobę)

też jestem ciekawa co będzie ale najważniejsze żeby było zdrowe.
pewnie jak będzie już widać to lekarz zapyta mnie czy chce wiedzieć, sama nie będę się wyrywać

a mnie lekarz nie zważył kurde i sama nie wiem ile ważyłam więc chyba będzie mi ciężko obliczyć ile w ciąży przytyłam (nawet wagi w domu nie mam)

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:31   #1920
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Fiona cieszę sie, ze wizyta sie udała dobrze trafić na odpowiedniego lekarza, na którym wiesz, ze możesz polegać ja sie tez u tego mojego dopiero pierwszy raz w życiu spotkałam z tym, ze wizyty sa umawiane co 45 minut (!!!), nie ma żadnej kolejki, jak sie wchodzi to za mna nie ma nikogo a jak wychodze z gabinetu to jedynie kolejna kobietka czeka na wejście nie ma presji czasu co dla mnie jest mega udogodnieniem. ja tez bym chciała poznać juz płeć, a to dlatego, ze w lutym śmigamy na ta Austrie a tam zawsze trafie na małe cudeńka z ciuszków wiec fajnie byłoby wiedziec
Ja na genetyczne byłam zapisana juz przy okazji ostatniej wizyty w grudniu, wybieram sie 03.02 (13tc) moze sie uda podpatrzyć co tam miedzy tymi nóżkami jest
Dokładnie dla mnie komfort, że wchodzę i lekarz ma dla mnie dużo czasu i przede wszystkim chęci do rozmowy są bardzo ważne. On jest człowiekiem starej daty i do pacjenta ma inne podejście niż nie jeden lekarz. Nawet mówił, ze jak na usg genetycznym dziecko ułoży się tak, ze nie będzie można go dobrze "zbadać", to przyjdę do niego na dyżur do szpitala następnego dnia, bo przecież nie będę płaciła za kolejną wizytę ... szok.
U niego też nigdy nie ma kolejki zawsze wchodzi sie punktualnie.

To Ty też taka ciekawska co do płci
Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
dzień dobry!

też jestem ciekawa co będzie ale najważniejsze żeby było zdrowe.
pewnie jak będzie już widać to lekarz zapyta mnie czy chce wiedzieć, sama nie będę się wyrywać

a mnie lekarz nie zważył kurde i sama nie wiem ile ważyłam więc chyba będzie mi ciężko obliczyć ile w ciąży przytyłam (nawet wagi w domu nie mam)
Zdrowe dziecko to podstawa . Ja już zaczęłam się stresować czy oby wszystko będzie ok.
Oj tam wyrywać zapytać można .
Z tym, ze na tak wczesnym etapie to lekarz tez może się pomylić.

Dopiero masz początek ciąży, więc jeszcze zdążysz się naliczyć tych dodatkowych kg . Powiem szczerze, ze bez wagi w domu, to by mi było ciężko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości