|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
no właśnie na podgórzu też jest dopiero termin 14/15 marzec ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
To może na Dobrego Pasterza? My teraz byliśmy i było ok, może bez jakiś większych zachwytów, wiele nowego nie odkryliśmy, ale w miarę szybko zleciało, dało się te dwa dni wytrzymać bez większego znużenia czy irytacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zadomowienie
|
dziewczyny będziecie mieć jakiś inny alkohol oprócz wódki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Raczkowanie
|
Ślub koło Kasinki Małej, wesele - Zajazd Mogielica w Jurkowie
![]() Co do alkoholu - myślę, że oprócz wódki musi być wino - niektórzy w ogóle nie piją wódki, a coś w zamian powinni mieć ![]() ![]() Odwiedziłam sklep na Kasztanowej i powiem tak - jeśli ktoś nie chce kupić butów typowo tanecznych, to świetna opcja. Jest mnóstwo różnych butów, dużo takich zwykłych, ładnych szpilek, można wybrać kolor, wysokość obcasa. Uwaga - rodzaj obcasa u nich to tylko szpilka (taka na chyba pół cm średnicy) - nie mają ani słupków, ani flare. No i jest dość tanio - pierwsze z brzegu buty, które przymierzałam - 150zł. Ja jednak kupię buty w sklepie tanecznym, bo tak się będę czuła bezpieczniej - no i ta szpilka mi nie odpowiada, strasznie niestabilnie się w nich czułam. W Galerii Tańca jeszcze nie mają Sensatiano/Akces2 z powrotem, a już się przymierzam do jednego modelu i o ile nie stanie się nic strasznego, kupię właśnie tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zakorzenienie
|
Mieliśmy wino (białe i czerwone) - uważam, że obecnie to jest raczej standard, dużo osób jednak nie przepada za wódką. Do tego piwo lane - świetny pomysł na wesele w upalne dni. U nas można było samemu nalać piwa do kufla, u panów zrobiło to ogromną furorę
![]() Muirinn Który model tanecznych butów wpadł Ci w oko ![]()
#3970 |
Zakorzenienie
|
a na podgórzu patrzyłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Zakorzenienie
|
Szokolatte jak macie niedaleko do Niepołomic to może warto tam się zapisać na weekendowe?
http://www.narzeczeni.niepolomice.pl/ zapisy na luty od połowy stycznia ![]()
![]() |
#3972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do makijazu to tez niestety nie pomogę bo mnie maluje przyjaciółka siostry, która pracuje w Sephorze ![]() ![]() Moja koleżankę malowala tez Joanna Jawor ale nie wiem gdzie ona ma salon ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
szokolatte Co do katechez sprawdź bezpośrednio na stronie Duszpaterstwa rodzin: http://www.wdr.diecezjakrakow.pl/nar...owe/w-krakowie i tu http://www.wdr.diecezjakrakow.pl/nar...sztatow-kursow
Cytat:
Z tego co wiem, to Joanna Jawor dojeżdża do PM.
![]() |
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedzcie mi jaki przelicznik wina na osobę stosujecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Raczkowanie
|
U nas też wino i barman.
Wino to raczej standard bo tak jak dziewczyny wspominały zwlaszcza kobiety nie zawsze piją wódkę. Barman to moje życzenie bo będę mogła sobie zamówić bezalkoholowego drineczka który będzie ładnie wyglądał
#3976 | |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() ![]() odnośnie alkoholu właśnie się zastanawiam ile wina kupić i jakie... myślałam dodatkowo o martini.... ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() a tak pytanie do dziewczyn które już uczestniczyły... jak to wygląda? to tylko są wykłady? czy jakieś zadania się robi itp rzeczy?.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Raczkowanie
|
Vanessa:
![]() Jeszcze żadnych nie mierzyłam - nie wiem, jak wyglądają na nodze i co z wygodą, ale ten model produkuje chyba każda firma (widziałam w Akces i w butach Kozdra), więc widziałam na żywo i mi się podobają ![]() xxxJuanaxxx, cornflower_girl - dzięki za propozycje! ![]() Rzeczywiście, dojeżdżanie do Myślenic może być uciążliwe niezależnie od tego, o której godzinie mam ślub; fryzjerka/makijażystka, która dojeżdża, to chyba najlepsza opcja. |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Wtajemniczenie
|
My byliśmy na Podgórzu. Głównie to były fajnie prowadzone wykłady ale były też zadania typu wypisanie Wszystkiego co nas łączy, ankieta zgodności, wypisanie hierarchi wartości
![]() Co do wina to 1 butelka na 5 osób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Raczkowanie
|
Ja gdzieś znalazłam że liczy się butelkę wina na siedem osób.
A ponieważ będziemy mieć wino (białe i czerwone) oraz piwo, zastanawiamy się czy zamiast liczyć po 0,5 L wódki na głowę, nie policzyć 2 butelek na 3 osoby. Ciągle się zastanawiamy, bo byłoby słabo gdyby jednak brakło ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3982 |
Rozeznanie
|
Ooo! U nas (parafia NMP z Lourdes "Na miasteczku") też to było! Niestety nie znam nazwiska tych państwa którzy prowadzili, ale było okej
![]() Babikowie ![]() ![]()
#3983 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś chce iśc do dominikanów, to polecam z uwagi na Babików, bo są spoko.
Chodziliśmy 4 tygodnie, teraz są do wyboru albo poniedziałki albo środy i UWAGA w poniedziałki jest lepiej bo trwają 1,5 godziny a w środy 2. Tak, że no my chodziliśmy poniedziałki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Wtajemniczenie
|
A jaka cena tych butów?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam satynowe, płaciłam 280 zł za nie, ale miały jakieś kryształki, wygodne zapięcie, żelowe wkładki i temu podobne bajery
![]() Wytrzymałam w nich w dzień ślubu od 14 do 6 nad ranem dnia następnego ![]()
![]() |
#3987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Przyczajenie
|
Cześć kobietki, jakby któraś szukała sukienki dopasowanej z koronki oryginalny projekt, rozmiar 34 to odstąpię w krakowie: http://olx.pl/oferta/suknia-slubna-k...7-ID868aD.html
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Raczkowanie
|
My też - Cyje Zbóje?
![]() Dzięki za polecenie makijażystki!! ![]() 240zł podstawowy model (czyli welurowa wkładka, dowolny obsas, wybór paska, wykończenie satyną albo skórą ekologiczną). O ile dobrze pamiętam, to za skórę naturalną +30zł, za wkładkę ze skóry też 30-40 Na swojej stronie Sensatiano ma cały cennik, są tam też ceny za jakieś kryształki etc. Czy wiecie, czy warto dopłacać za wkładkę ze skóry? Jeśli chodzi o nauki przedmałżeńskie - chodzimy do Dominikanów i jestem trochę zawiedziona. Myślę, że mimo wszystko jest to jedna z najlepszych opcji, bo tak Babikowie, jak i zakonnik, są w porządku, ale nie do końca jest tak, jak myślałam, że będzie. Czasem chodziliśmy do Dominikanów na Msze i kazania były świetne (wtedy był jeszcze o. Szóstak) - na coś takiego miałam nadzieję na naukach - żeby było ciekawie, mądrze i zabawnie. A tu jest w porządku, ale jednak trochę śpię i trochę się męczę ![]() Dziś przeszłam Długą i Karmelicką w poszukiwaniu kopertówki, kolczyków, baletek (jeżeli jednak będę musiała zmienić na płaskie) i białej, krótkiej sukienki na poprawiny. Nie znalazłam nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
Nie, ale znam ten zespół ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.