|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Migotka, gratuluję wizyty
![]() ![]() ![]() Wow! I czop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zadomowienie
|
nie wiem czy to czop, bo kilka tygodniu temu też takie grudki bywały...
![]() ale czop moze odchodzić tygodniami a i tak nic się nie dzieje, więc luz ![]() ...chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Zakorzenienie
|
mój gin mówi, że tak na 2 dni jest w stanie teraz przewidzieć co się stanie. Także niby wszystko pozamykane, a 3 dnia mogę urodzić :P
ja znów prasuję, kurcze nie wiem kiedy się ogarnę z tym wszystkim
#3964 |
Rozeznanie
|
Melduje się po wizycie,
wszystko dobrze, Mała zdrowa waga 2 kilo, rośnie ładnie chociaż nie za szybko także dużym dzieckiem nie będzie. Ja przez 3 tygodnie kilo przytyłam także cieszę się bo może dobije do tej książkowej 12-stki. Wg wstępnych obliczeń mojego Gina cesarkę będziemy mieć 17 lutego, także od 16-stego będę już leżeć na oddziale ![]() Któraś pisała o tych bodziakach z Pepko za 5 zł, też je kupiłam super są- dzięki za poradę. Daria i Ewka- dobrze doczytałam idziecie do szpitala???? trzymam za Was kciuki ![]() ![]() Ja się wyspałam w dzień i zastanawiam si co ze sobą począć, spać mi się nie chce, mąż na nockę pojechał ![]() ![]()
#3965 |
Rozeznanie
|
Biała, migotka,duszonamaciejka i nickisuper ze z waszymi maluchami wszystko dobrze
![]() ![]() Ładnie waza te wasze szkraby,ja mam jutro usg, mam nadzieje ze moja tez ma juz jakieś 2,5 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
haha jazda na oklep na lamie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3967 |
Zadomowienie
|
Widzę, że co SR to inna szkoła. U nas mówili (dzisiaj), że najlepiej pupy niczym nie smarować tylko wietrzyć. Ewentualnie czasem coś w stylu bepanthen. Sudocrem to ostateczność gdy są jakieś sączące się lub prawie-sączące się ranki.
No ale u nas też: - nie kąpią dziecka w szpitalu (podobno jak przestali ok 5 lat temu to jest dużo mniej jakiegoś tam rumienia) - w domu zalecają kąpiel 2-3 razy w tygodniu, a tak to tylko mycie - pielęgnację pępka "na sucho", czyli wietrzenie, ew. jak coś się sączy to octanisept. - nie każą obcinać pierwszych paznokci ani zakładać niedrapek - karmić co 2.5-3h (też w nocy), wybudzając dziecko jeśli samo się nie budzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To jest w ogóle skomplikowane, bo do 30 stycznia siedzę jeszcze w Warszawie, więc muszę torbę na wszelkie wielki spakować. Jeśli jednak wszystko będzie w lutym, to już u A., a tam nic nie trzeba brać dla dziecka a i dla siebie tylko szlafrok i kapcie, więc.... będę miała zamieszanie z tymi torbami. Ech... Może i lepiej byłoby zostać w 1 miejscu. W Wawie fajne są już te państwowe szpitale, ale chciałam w połogu skorzystać z pomocy mamy i teściowej, stąd ta decyzja o Białym, tylko ciągnięcie tych wszystkich klamotów w tę i z powrotem beznadzieja:/ MAciejka, ja też jeszcze w rozsypce. Na razie całe zakupy z Gemini wpakowałam po prostu do walizy.Jak przyjdą mi piżamy, szlafroki, legginsy i inne takie to się trochę na poczet torby szpitalnej zapakuję. Drugą przygotuję taką prowizoryczną na wszelki wielki, i tylko powiem mężowi gdzie stoi wyprawka dla dziecka, to jakbym jednak w Warszawie urodziła, to po prostu przywiezie, jak nie, to zabiorę ze sobą do Białego. Tylko wciąż nie wiem, kto to poprasuje. Mam koleżankę nieprasującą i mnie namawia. Ja też nie prasuję naszych rzeczy, więc z żelazkiem się nie lubimy bardzo, no i sama nie wiem, co zrobić, patrząc jak nasze mamuśki prasują już od tylu tygodni:P Jest jakaś, która nie zamierza? Może jakiś klub wsparcia wzajemnego założymy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3970 |
Rozeznanie
|
Tym bardziej duszona ze Ty takiego dużego brzuszka nie masz a taka duża pannica. Ale Ty i tak jesteś tydz przede mną wiec ja sie na pewno 3kg nie spodziewam
![]() Agata fajnie ze maluda zdrowa a waga to od rożnych czynników zależy. Ważne ze przybiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no no ładna waga, moja to bedzie pewnie duża dziewczynka jakoś tak na 3900 sie nastawiam przy porodzie ale 22.o1 sie okaze na usg jak rosnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
Agata, cieszę się, ze wizyta udana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ![]() Gin miło rozczarowany, że szyjka jeszcze trzyma, pogratulował i pozwolił rodzić hihi ![]() z usg tylko serduszko pokazał i upewnił się że główką w doł, w wymazie czysto, a wyniki krwi na granicy niedokrwistości więc ewentualnie więcej witamin póki co ![]() następna wizyta 28 stycznia o 14:15, ciekawe czy dotrwam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja na szybko bo ide pod prysznic, bo dopadl mnie taki bol brzucha i plecow, ze umieram ..no moze nie doslownie ale tak mnie ejszcze nie bolalo
i cale spojenie i w ogole dopiero wrocilismy ze SR dzis 3,5 godz siedzielismy nie daje rady naprawde nie wiem od czego czy od siedzenia czy cwiczen pozniej masakra widzialam,ze wizytujace sie zameldowaly wszystkie widzialam ok ![]() ide pod prysznic i jak bedzie mi lepiej to ejszcze tu wpadne dzis aaaaaaaaa odebralam wymaz nie ma paciorka ![]()
![]() |
#3976 |
Zakorzenienie
|
Aga, to po prysznicu odpoczywaj i niech Ci mąż masaż zrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Wtajemniczenie
|
My dopiero po SR! Umieram! Wszystko mnie boli!
Pędzę coś zjeść i pod prysznic! Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3979 |
Wtajemniczenie
|
Ja weszłam doczytać jak reszta wizyt, ciesze się że wszystkie macie się dobrze
![]() Daria nie mam czekolady, mieliśmy wracać we wtorek do domu i wszystko co się dało wywiozłam w poniedziałek żeby zostało jak najmniej i wszystkie słodycze zabrałam, bo to u taty zostać nie mogło i tak kupuje sobie tylko batonika jak jestem w sklepie ![]() Zmykam do wanny i pewnie będę oglądać filmy do późna po długiej drzemce :P Dobrej nocy
![]() |
#3980 |
Zakorzenienie
|
Mała współczuje z mandatem...
Nicki wizyta udana, to najważniejsze ![]() ![]() ![]() Zielona, Mała powodzenia jutro z badaniami ![]() Ewa dobrze że tętno się uspokoiło ![]() Tutti1234 ja teraz biorę dopegyt 2xdziennie po 1tab ale powiedział mi że chyba powinnam już 3xdziennie brać... Cieszę się że cukry dobre ![]() Migotka cieszę się że wizyta udana, dzieciaczki już chyba wszystkie mają min 2,5kg ![]() Agata cieszę się że jest ok.. kiedy następna wizyta? ![]() Logoasia to ładnie ![]() ![]() Aga gratulacje wyniku gbs ![]() A i jeśli chodzi o czopy... mi też dzisiaj coś wyleciało ![]() i teraz też myśli czy to był jakiś kawałek śluzu czy czopu ![]()
#3981 |
Zadomowienie
|
Gratulacje wizyt, super ze z maluchami dobrze
![]() Byłam na tym gbs Boże jaka okropna ginekolog :/ i jeszxze w moim szpitalu pracuje... kazała mi się rozebrać, ja się wtaszczylam na fotel, a ta stwierdziła żeccoś nie tak na skierowaniu i zaczęła sobie wypisywać jeszcze raz a ja leżałam z wywalona pipka... jakby nie mogła później tego wypisać... i stwierdziła że tylko z pochwy pobiera bo w odbycie jest to samo.... i nic ani me ani be czy wszystko ok, zero kontaktu... no i jeszxze ze powinnam jechać na drugi koniec miasta z tym bo oni zwolnili położna i mam za jej dobre chęci wystawić pozytywna opinie na znanym lekarzu ![]() ![]() Jutro mocz i morfo... i podobno to juz koniec badan.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja jak zwykle mecze się z internetem komórkowym i wywala mnie co chwila więc czasem Was podczytuje ale już podnosić się nie dam rady... Gratuluję dzisiejszych wizyt ![]() ![]() Trzymam kciuki za Dziewczyny w szpitalach ![]() A u nas bez zmian, nic się nie dzieje choć tu wszyscy chyba chcą żebym już urodzila, nic z tego mogą sobie czekać ![]() ![]() Edytowane przez monnnia80 Czas edycji: 2015-01-08 o 01:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Rozeznanie
|
emdzik- ja mam następną wizytę 28 stycznia
![]() Dziewczyny a po cesarce pewnie będę musiała jakąś maść używać przeciw blizną, macie jakąś sprawdzoną???? Mój Gin twierdzi że przy cesarce tego gbs nie robią bo i tak z automatu dostanę antybiotyk. Spać nie mogę ![]() ![]() ![]()
#3985 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiedzialam nawet ze jest kilka wersji linomagu ![]() oprocz dla dzieci i dla doroslych Panna migotka ![]() czyli wszystko dobrze uff ![]() Cytat:
![]() logoasia,agata(jesli dobrze pamietam?) rowniez gratki za udane wizyty ![]() rosna te nasze dzieciaczki juz asia a moze jednak by na koncowke cos lykac,zeby te wyniki polepszyc? lui matko co za baba ![]() ![]() monia to sie uspokoila sytuacja,no i dobrze moze,niech dzidzius poczeka jeszcze w brzuszku ![]() ale wiecie co,przykre to jest,ze niestety takie sa rozbieznosci ze jak sie kogos wynajmie,zaplaci to nagle opieka jest dobra a reszta pracuje od niechcenie,no starsznie przykre ![]() moja znajoma tez zachwala ze super miala lekarza,ze widac ze ordynator swoje stale pacjetnki lepiej traktowal,a ze na nia bylam zla przez to gadanie wiec jej mowie ze akurat to moim zdaniem nie jest powod do dumy,traktowac kogos lepiej tylko dlatego ze mu nabija prywatnie kieszen ![]() zielona wiesz,z tym prasowaniem to rob tak,jak Tobie bedzie dobrze,nic na sile ja tam lubie prasowac,odpreza mnie to machanie zelazkiem ![]() ![]() ![]() ale wiesz,przez prawie rok nie mialam zelazka i zylismy,i corcia z niewyprasowanymi rzeczami miala sie dobrze wiec da sie ![]() agata ja mojej corci jak miala blizne po zabiegu smarowalam contartubexem chyba czy czyms takim,jeszcze chyba cepan jest polecany? ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- dobra ide spac dobranoc |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Wtajemniczenie
|
Cepan jest na bazie cebuli bo ona naturalnie goi rany dlatego nawet popękane pięty się nią leczy. Używałam i tej i tej maści. Cepanu na blizny po operacji kolana a contratubexu na blizny po wypaleniu pieprzy więc to dwie całkiem różne blizny. Na kolanie blizny są widoczne ale były bardzo głębokie a tych na szyi po pieprzach nie ma więc chyba contratubex jest lepszy. Jest mały i stosunkowo drogi ale mało się go nakłada. Cepan jest sporo tańszy i jest go dużo dużo więcej..
Więcej nie pomogę.
#3987 |
Zadomowienie
|
Zielona, ja ten pierwszy rzut ubranej będę pracować, ale później juz nie chyba ze wyjściowe które się prezentować nie będą tak jak i dla siebie.
Biała znam stronie od poczatku ciąży czytalam nocami bezsennymi relacje ![]() Paulina, no teoretycznie mogę bynajmniej dzisiaj rozmawiała tak ze mną jakbym miała jakiś wybór, ale juz na pierwszej wizycie jak wypytywalam się o poród to powiedziała ze powyżej 3.5 by zalecała CC. Anielka ja dziś kupilam bepanthen bo znalazłam jakieś zapiski ze swojej szkoły rodzenia sprzed 3 lat i był polecany, ale jak juz od parzenia się zrobiły to tylko sudokrem u nas działał, ale to juz leczniczo. A na pępek octenisept i gaziki do wycierania na sucho i szybko odpadł, wiec teraz tak samo popielęgnujemy. Emdzik, teraz 21 IDE pobrac tego gbs'a, a właściwa wizytę mam dopiero tydzień przed potencjalna cesarska czyli 11.2, no chyba ze będzie się cos dziać. Agata ja miałam CC, a robilam gbs, a antybiotyku nie dostalam.. A ranę czymś smarowalam polecanym na sr... Ale żebym ja pamiętała nazwę.... W ogóle co do cesarski to z racji ze wiem jak to wygląda i ze przeszlam ja nie najgorzej nie mam AZ takiego parcia na SN jak przy pierwszym porodzie ze ryczalam przed CC, ale szkoda mi tego braku kontaktu z dzieckiem w pierwszej dobie, niemożliwości KP od razu i tego ze tyle siedzi się w szpitalu, sama operacja mnie nie przeraża juz. Nie wiem , na razie zaczelam kompletowac torbę i się nie spinam, będzie jak bedzie.. A może samo się zacznie niespodziewanie i jeszcze samo sie urodzi hehe ![]() Ja wlasnie ostatnio miałam więcej śluzu i takiego jak opisujecie gęstego i żółtawego czasem, a czasem bardziej białego i wyszła mi infekcja choć innych objawów typu pieczenie, swędzenie nie było.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 |
Konto usunięte
|
migotka gratulacje udanej wizyty
asia super że szyjka trzyma monia współczuję leżenia ale dla małej im dłużej tym lepiej ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- niki miałaś wizytę? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
Bezsenność... Wiedziałam że tak dziś będzie :-(
Eh w ogóle od dwóch dni mam chyba jakieś okropne coś żołądkowo przelykowe. Nie wiem czy to zgaga- bo mnie nic nie pali. Ale mam uczucie takiej miękkiej rurki w Przełyku jakby musiało mi się hmm ulać? Nie wiem jak to nazwać bo nigdy z czymś takim nie miałam do czynienia.. Ale to okropne.. Teraz nie wytrzymałam i wstałam,parze sobie ziołka, mam nadzieję że pomogą :-( No to czuję że jestem w ciąży, nie ma co.... No i zaliczyłam klęk nad toaleta... W sumie sama wywolalam, choć poszło bardzo gładko, bo myślałam że pomoże, ale jajco jest jeszcze gorzej bo dostałam dreszczy :-( Masakra :-( co za noc. Zaraz będę ryczeć :-(
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-08 o 03:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Konto usunięte
|
aga jak tam?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.