|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
heej
Aga i jak tamten samopoczucie lepiej doczytałam ze reszta wizyt udana, to super kciuki za dzisiejsze wizyty, u mnie o dziwo nawet noc przespana, no ale od 5 latam z baniakiem na siusiu i jeszcze muszę trafic w tą dziurkę w malej niewygodnej łazience ![]() no i czekam na dzisiejsze usg, zobaczymy co tam u Agatki ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- Monika dobrze że u ciebie ok i fajnie ze nie spieszysz się,młoda ma jeszcze czas, u mnie 37 tydzień i też nie chcą bez powodu wcześniej wyciągnąć malej, trzymam kciuki aby z ciśnieniem juz do końca bylo ok |
|
|
|
#3992 |
|
Konto usunięte
|
ewa kciuki za usg
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa trzymam kciuki za wizytę
![]() A Aga pewnie umordowana zasnęła..
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już od 6 nie śpię, Tż wyszedł do pracy a mój kocur oszalał wrrrr
co za menda z niego, jak mu się nudzi to podbiega i gryzie aż do krwi pala: Hope miałam mieć wczoraj wizytę, ale mój gin przełożył na jutro, więc zobaczy co tam się ciśnie. A posiew robiłam przed świętami i nic nie było Oby do jutra Anielka ja do dupci na co dzień będę używała Bepenathen, a dopiero jak będzie się coś działo to wtedy Sudocrem. A do pępka spirytus. Jeśli chodzi o Oilatum to jestem na nie, będę używała jak skóra będzie wyraźnie sucha i będzie taka potrzeba No ale to wiadomo, że każda ma swoją koncepcję Olcia czytałam, że niestety krwotoki w ciąży są częste ;/ łącze się w bólu, mi non stop dziąsła krwawią Aga może zjadłaś na noc coś co Ci wywołało taki objaw? Lepiej już? Maciejka, Duszona, Agata, Nicki, Logoasia brawa za wizyty!!
|
|
#3995 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja noc też do udanych nie należy. Ból spojenia jest okropny. Nie mogę zmienić pozycji. Przekręcam się na bok 2 minuty stękając i jęcząc z bólu.
KASIULKA śniłaś mi się dzisiaj. Byłam z wizytą u dziadków i tam było parę osób w tym Ty. Wieczorem poszliśmy spać do kotłowni bo sypiało się właśnie w kotłowniach a nie w pokojach. Spaliśmy parami na łóżkach (były chyba 4) i Ty jedyna spalas dobrze bo byłaś w parze ze swoim tatą a moim ukochanym dziadkiem i mogłaś się do niego przytulić bo łóżka były małe.. A my byliśmy w parach z obcymi osobami.
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
Aga lepiej już?
Ewa dawaj znać na bieżąco ![]() ja zaraz zbieram się do labu, napadało tyle śniegu... nie chce mi sie ubrać... echhhh |
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
jedna pobudka
|
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Moja noc też masakryczna! Popłakałam się normalnie Wszystko mnie boli. Nie mogłam znaleźć dobrej pozycji. Jak już po ciężkich bólach się jakoś ułożyłam to oddychać nie mogłam! Ja chcę spać Idę na śniadanie. Potem ogarnianie przed wizytą, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Dziewczyny kciuki za Wasze wizyty
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
a my od wczoraj wkroczyłyśmy z malutką w 37 tc
![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
ja tez mam problem z oddychaniem w nocy |
|
|
|
|
#4000 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Moj mąż wczoraj po 3 tygodniach urlopu poszedl do pracy na nocke, jak ja sie za☠☠☠iś.cie wyspałam |
||
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Heellooooo...
![]() Ja sie witam w 38tc.. (37+0).. do porodu 21 dni... ![]() Wspolczuje ciezkich nocek Kochane.. ja na szczescie spie ostatnio nie najgorzej.. pierwsza pobudka na siku dopiero o 4.. dalej sen no i teraz wstaje... ehhh... ciekawe czy to cisza przed burza... czy organizm zbiera sily na porod..
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia, Meire gratuluję bezpiecznych tygodni
|
|
|
|
#4003 |
|
Konto usunięte
|
asia meire gratulacje nowych tygodni:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4004 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja w miarę dzisiaj spałam, całe 6 godzin Wieczorkiem spotkanie na SR z położną.
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
Gratki nowych tygodni
![]() Ja dziś zaczynam 36 31 dni do porodu ale mam nadzieje, ze mala pojawi sie chociaz tydzien wczesniej :PAle Wam zazdroszcze z tym spaniem, ja ani na prawej stronie, ani na lewej, średnio do kibla chodze 5 razy w ciągu nocy... ;/ Takze Asia łączę się w bólu... |
|
|
|
#4006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde a u mnie dzis 37 tydzień sie zaczął... za tydzień moge rodzic
Asia, Meire gratki z powodu postarzenia sie Waszych dzieciątek ja zjadłam śniadanie i ide spac na chwile chyba Byłam w labo oddałam siki i krew, jutro wyniki. potem młoda do szkoły, ja do biedry i spacer z psem. serio to w labo tak mnie brzuch bolał ze sie zastanawiałam czy dam rade jutro wyniki odebrac, tj. czy wczesniej nie urodze...
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
WItam, zapisałam się na ktg na 21 stycznia ajj będzie się działo
![]() Przespałam się z myślą o cc i kurce teraz trzeba to organizacyjnie ogarnąć, no bo niby się leży 5 dni po cc i się zastanawiam kiedy tż ma wolne wziąć bo chciałabym , aby mnie odwiedzał w szpitalu, ale nie chciałabym, żeby wyszło, że jak wyjdę ze szpitala to zostanie mu już tylko tydzień wolnego ajj tak źle i tak nie dobrze...
|
#4009 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
ja też byłam w labie, pusto było
![]() gratki za tak poważne tygodnie ![]() i kciuki za wizyty, czekamy na wieści. Chyba pójdę spać... poszłam spać późno, przebudziłam się o 3.00 nie mogłam zasnąć a o 7.00 budzik TZ a podobno ciążą to wspaniały czas i można leżeć, odpoczywać i się wysypiać. taaaaa.
|
|
|
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia nowy wątek gotowy?
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Meire, Martula, MaladT, Logoasia gratuluję kolejnych tygodni
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na relacje ![]() A ja się jeszcze przespałam i nie wiem czy to był dobry pomysł, teraz jestem wykręcona, że nie wiem
|
|
#4013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maciejka- my też się zastanawialiśmy z mężem jak to będzie przy cc wyglądać z pracą mojego tż i wymyśliliśmy tak że weźmie 2 dni okolicznościowego na dzień cesarki i dzień po, później pójdzie do pracy i będzie do mnie popołudniami przyjeżdzał a jak wyjdę ze szpitala to pojdzie na te 2 tyg na opiekę. Nie wiem jaka jest sytuacja u ciebie jak Twój tż pracuje i czy któś do Ciebie do szpitala do południa da rade przyjechać, bo ja liczę na mamę
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meire, Martula, MaladT, Logoasia gratuluję kolejnych tygodni ![]() i ja sie witam w 36tyg,choc u mnie pokazuje martula 35 dni do porodu ![]() moze bedziesz jednak szybciej rodzic hehe ale zobaczylam napis 9mesiac-ale to zlecialo,naprawde jeszcze wczoraj mi znajoma napisala ze strasznie szybko jej moja ciaza minela heh dziewczynki wizytujace dziskciuki! Aga jak samopoczucie?i bol?przeszlo cos ja sie przylaczam do tych,ktore po 5 razy na siku wstaja ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Ewa to daj znac po ktg jak tam Agatka
|
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś boska Niestety nie śpię dobrze... albo mi się źle oddycha, albo co półtorej godziny wstaję z takim pęcherzem jakby mi miał trzasnąć i takim kłuciem w pęcherzu, że mam wrażenie iż zaraz mi po nogach poleci ![]() Kochane zaraz spróbuję Was nadrobić bo nic nie wiem. Ja byłam u diabetolożki, o paski poprosiłam bo przez to, że ostatnio zapomniałam małż mi kupił bez recepty za 40 zł paczkę. Wsio ok, powiedziała że cukry dobre, czasami mi wywali bo to przez cukrzycę ciążową, ale ogólnie są luks. Ciśnienie miałam jak umrzyk, chyba jakąś kawę walnę, bo było 95/51.... ja ostatnio niezbyt się czuję, może to też dlatego. No i nic nie przytyłam, to też nie za dobrze, ale tragedii nie ma. Dziś zjadłam dwa śniadania, ach normalnie jestem z siebie dumna Dobrze, że w przychodni do mojej diabetolog nie było dużo ludzi, ale mówię Wam kochane co się działo po sąsiedzku u endokrynologa. Ludzie w kolejce mieli się ustawić bo tak im lekarz kazał i dawać karty. Pchali się na siebie, kłócili, gorzej jak dzieci jak to ktoś tam powiedział... naprawdę dantejskie sceny. Potem byłam do rejestracji zapisać się za dwa tygodnie do diabetolog jeszcze i kolejki dwie mega długie, jakaś babeczka do mnie podeszła (taka przechodząca obok), że powinnam bez kolejki... myślicie, że kogoś to ruszyło? zgadnijcie ![]() spoko luz, bo na nos nie leciałam, ale mówię Wam kochane życzliwość ludzka naprawdę już wymiera
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga jak się czujesz? Wiesz ja też miałam tak ostatnio w gardle coś czułam i właśnie tak jak by mi się ulewało, 2 dni tak się męczyłam i to chyba było tym czasie jak piłam mniej ciepłego tylko same soki i wodę.
Biedulka nic odsypia na pewno. Niki dobrze że gin mi nie dał wyboru bo ja bym chyba stchórzyła na starcie :P i chciała cc. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Maciejka ja na czas szpitala nie chce żeby Tż brał wolne, całe dnie i tak nie będzie ze mną tam siedział wiadomo a chciała bym żeby jak najdłużej był ze mną w domu. Zawsze po pracy może do Was przyjechać a gdybyś potrzebowała pomocy może do Ciebie przyjechać ktoś z rodziny. No ja tak bym to zorganizowała. Ewa ja też jestem ciekawa co u Agatki Dzień dobry, Miałam koszmarną noc, jestem jak zombi Bolał mnie brzuch miałam kilka skurczy, nie wiedziałam co ze sobą zrobić, a że humor miałam taki jaki miałam to rano jak Tż mnie obudził to wpadłam w ryk Dobrze że był już w pracy. Zawiozłam małą i pojeździłam po sklepach, kocham wydawać pieniądze Kupiłam sobie sweterek, dresy które muszę wymienić i mojej żabce sukienkę przecenioną w biedronce Taką dresówkę dwustronną za 15 zł
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka najwazniejsze ze cukry w porzadku
![]() a o tych ludziach,wez mi nie mow nawet bo wczoraj bylam w przychodni,tam gdzie my bylysmy pusciutko ale to co widzialam przez szybe ![]() az sie boje jechac jutro na pobranie krwi,musze zalatwic to sobie i malej,ale nie wiem za jednym zamachem,z jednej strony super by bylo,ale ona tez juz nie wspopracuje,i wlasnie z dzieckiem Cie i tak nikt nie przepusci mimo ze wiedza,ze tylko stoje po probowke bo pobieraja dzieciom w innym gabinecie ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- mamazuzi pokaz co kupilas
|
|
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
Buu nie mam aparatu, jego też wywiozłam :P I zła na siebie jestem bo nawet nie mam jak brzucha obfocić a chciałam Wam pokazać jak wisi
W ciąży można się wyspać tiiaaaa ja może z 3 noce dobrze spałam a tak chodzę jak zombi, a do wc to wstaje minimum 5 razy. Dzisiaj poszłam do wc o 1:20 i chwile potem dopiero zasnęłam o 2:08 już była pierwsza pobudka na siku :/
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka widzisz? cukry masz eleganckie i nie potrzebnie sie tak przejmujesz jak Ci czasem wywalą
Ale ciśnienie to faktycznie masakra, puls jakiś masz? ![]() A ludzie w kolejce nie przepuszczą, ja zawsze mówię do Tż, że widocznie wcale nie mam takiego wielkiego brzucha skoro nikt mnie nie zauważa ![]() Ale kij im wszystkim w dupsko, na szczęście nie padam w kolejce, więc sama się nie upominam, jakoś nie lubię
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z naleśnikiem w ręku
Ja dzisiejszą noc przespałam dobrze, była tylko jedna pobudka na siuku i wsio. Mąż w nocy zabrał mi moją poduchę, co na niej śpię Rano już było gorzej. Mega głód, niewygodnie...aj, jakoś zasnełam dalej. Monia, Trzymajcie sie Aga, bidulko, mam nadzieję, ze już się lepiej czujesz Ewa, kciuki za USG ![]() Asia, kciuki za wizytę współczuję ciężkiej nocy W ogóle kobietki współczuję Wam ciężkich nocy, wiem jak jest ciężko ![]() Logoasia, za 37 tcMeire, za 38 tc Martula, za 36 tc Mala, za 37 tcBuu, za 36 tc Kasiulka, niektórzy ludzie nie mają szacunku do kobiet w ciąży ![]() Czyli wizyta udana Ale ciśnienie jakie mega niskie, wow! oj, żeby Cię głowa nie rozbolała :/.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

ja na szczescie spie ostatnio nie najgorzej.. pierwsza pobudka na siku dopiero o 4.. dalej sen no i teraz wstaje... ehhh... ciekawe czy to cisza przed burza... czy organizm zbiera sily na porod.. 

ajj tak źle i tak nie dobrze...

a podobno ciążą to wspaniały czas i można leżeć, odpoczywać i się wysypiać. taaaaa.