Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 09:32   #2371
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Jeju można paść po tej glukozie. O 10.20 mam pobranie. Slabo mi i niedobrze :-(
Trzymaj się dasz radę - chociaż Ci powiem że i mi gorzej się jakoś robi. Ostatnie pobranie 10 10 i banana wciągam szybko.
Stary 2015-01-08, 09:42   #2372
madzixx88
Zakorzenienie

Violka-wlasnie! Dzis 26 tydzien !

Widze, ze i Tobie smakowala glukoza, ja jak na razie czuje sie bez zmian

Tylko moj kalafior przeszedl dzis siebie, zagapilam sie z godzina, a wlasciwie zaczytalam sie a jakos ubzduralam sobie, ze mnie beda wolac a oczywiscie samemu sie czasu pilnuje i na drugie pobranie poszlam po 1h15min a nie po 1h pielegniarka mowi, zeby sie nie przejmowac bo najwazniejszy wynik to ten po 2 h ale sama juz nie wiem czy nie bedzie przeklamany ktoras z Was sie orientuje??
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:45   #2373
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
oj Black dasz rade, jestes silna!
to juz bedzie ostatnie pobranie?
Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Hihi a myślałam, że tylko ja mam zawsze takie wrażenie, że ze szpitala wychodzę bardziej chora niż byłam

Black wytrzymasz.
ja tez tak mam;d
Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Trzymaj się dasz radę - chociaż Ci powiem że i mi gorzej się jakoś robi. Ostatnie pobranie 10 10 i banana wciągam szybko.
mi bylo nieardzo po wypiciu poitem juz luz,a po 2gim pobraniu coraz lepiej sie robilo

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Tylko moj kalafior przeszedl dzis siebie, zagapilam sie z godzina, a wlasciwie zaczytalam sie a jakos ubzduralam sobie, ze mnie beda wolac a oczywiscie samemu sie czasu pilnuje i na drugie pobranie poszlam po 1h15min a nie po 1h pielegniarka mowi, zeby sie nie przejmowac bo najwazniejszy wynik to ten po 2 h ale sama juz nie wiem czy nie bedzie przeklamany ktoras z Was sie orientuje??
hehe nie umiem Ci powiedziec;*
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:46   #2374
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
No i najlepsze takie rozpinane po całości
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
BLACK a rzeczywiscie sory i tak jak mowisz najlepiej najzdrowiej w bawelnie i najwygodniej

A co do pajacow to ja uwielbiam je i mam od groma ich.. na 56 mam co najmniej 15 a na 62 mam 16..
ja też jestem fanką pajaców

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Co do listy ubranek to ja już zamknęłam zakupy na 56-62 i nawet 50 się trafiły.
Mamy:
łapki niedrapki-3
skarpeteczki-6
koszulki 56-4
koszulki 62-4
Czapki-7
body krotki 50-6
body krotki 56- 6
Body dlugi 56-11
Body dlugi 62- 5
Spiochy 56- 5
Spiochy 56/62- 5
Pajace 56-5
Pajace 62-4
Polspiochy 56- 6
Polspiochy 62-6
Kaftaniki 56-6

Pozdrawiam
Malinka
super lista!

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Sprawdź w Biedronce, u mnie ostatnio na 12zl przecenione były
ja patrzyła ale u mnie nie ma..

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Mam wyniki glukozy!
Na czczo 83
Po 1 h 113
Po 2 h 69 .
Także chyba spoko
Robiłam też morfologię i płytki znów spadły..teraz jest 115... ehh.. reszta wyników ok.
świetne wyniki, dobrze że wszystko w normie!

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
A dziękuję bardzo Niestety skonczyla się era dwudziestki w moim życiu...

No o moim szpitalu też wszysy w superlatywach mówią, ze ma super sprzęt i specjalistów przede wszystkim jesli chodzi o noworodków, gdyby cos się zadziało to odratują, ale znam wiele osob które w nim rodzily i nie byly specjalnie zachwycone... Ja bylam podczas tej ciazy juz tam dwa razy, raz na ginekologii, potem na patologii i w zaleznosci od tego na kogo sie trafiło bylo fajnie lub mniej fajnie. Ale sprzet musze powiedziec ze faktycznie maja super Więc będę tam rodzić już zdecydowałam prawie na 90% tymbardziej, ze mamy tam 3 minutki autkiem
ja pod nosem nam 2 szpitale ale jade do tego w którym rodziłam Młodego(zaraz obok mieszkają moi rodzice i teściowa też) bo tam jest najlepszy oddział noworodkowy w 3mieście. A i Młodego w razie porodu będzie gdzie i komu zostawić. Tylko dalej jest 20min autem bez korków

Własnie szamam śniadanko.Zaraz nadrobie reszte.

dziś spałam do 9.30 bo mialam taka beznadziejną noc.. co przewrócenie na drugi bok to sie budziłam bo mnie mięśnie ciągną bo mnie Malutka okopuje w 1 miejscu ciągle. A i poleciała mi siara w nocy pierwszy raz - to też mnie obudziło. Normalnie spie tak czujnie..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:48   #2375
violka848
Zakorzenienie

Madzia to dobra jesteś hehe gapka myślę że nic nie będzie możesz powiedzieć lekarzowi że to było po 1h 15 min - dobrzeże to nie ten ostatni pobór opóźniony. Teraz budzik nastaw
Stary 2015-01-08, 09:49   #2376
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Witam się i ja w 29 tygodniu

Dziewczyny powodzenia z tą glukozą, za wyniki zaciskam

Nic Wam nie jest? Przecież leżysz w szpitalu
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Dla Marcelka również!

Tobie także dużo zdrówka! Idź do lekarza

Mnie 2,3 razy kłuło tam w dole. Wiem że moze boleć spojenie łonowe ale jaki to ból, czy to takie kłucie to nie wiem

Sweet

Współczuję tego szpitala.
Ja z perspektywą leżenia kilku tyg. w szpitalu , w sytuacji, gdzie mam już dziecko chyba bym sie załamała. Dla mnie to byłaby katastrofa, ale mamy chyba różne podejscie do tematu Twoje jest zdrowsze dla wszystkich. Ja bym tylko płakała.
Oby szybko zleciało i dzieciaki posiedziały w brzuszku do 36 t.c.
Gratki 29 tyg
Ja mam takie same podejscie jak Ty, jak wtedy mnie polozyli do szpitala to pierwszy dzien byl masakryczny, plakalam jak dzieciak, na szczescie rodzinka byla ze mna bo bym sama nie dala rady a dziecka w domu jeszcze nie mam to co by bylo wtedy
Potem jakos minelo, jak juz wiedzialam, ze falszywy alarm i wszystko ok i ze zaraz wychodze to latwiej bylo znosic ten szpital
Dziewczyny tez byly fajne na sali to sie posmialysmy, poogladalysmy tv, czas lecial..sama chyba bym sie zanudzila

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-01-08 o 09:51
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:49   #2377
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja też jestem fanką pajaców

super lista!

ja patrzyła ale u mnie nie ma..

świetne wyniki, dobrze że wszystko w normie!

ja pod nosem nam 2 szpitale ale jade do tego w którym rodziłam Młodego(zaraz obok mieszkają moi rodzice i teściowa też) bo tam jest najlepszy oddział noworodkowy w 3mieście. A i Młodego w razie porodu będzie gdzie i komu zostawić. Tylko dalej jest 20min autem bez korków

Własnie szamam śniadanko.Zaraz nadrobie reszte.

dziś spałam do 9.30 bo mialam taka beznadziejną noc.. co przewrócenie na drugi bok to sie budziłam bo mnie mięśnie ciągną bo mnie Malutka okopuje w 1 miejscu ciągle. A i poleciała mi siara w nocy pierwszy raz - to też mnie obudziło. Normalnie spie tak czujnie..
o kurde dobrze ze pospalas;*
ja dzis tragedia..:/
Cytat:
Mam wyniki glukozy!
Na czczo 83
Po 1 h 113
Po 2 h 69 .
Także chyba spoko
Robiłam też morfologię i płytki znów spadły..teraz jest 115... ehh.. reszta wyników ok.
super
Stary 2015-01-08, 09:52   #2378
gosiak0512
Zakorzenienie

Dzieciak odprawilam do szkoly i juz po sniadaniu. Pranie zebralam i biore sie za prasowanie pierwszych ubranek

Powodzenia na glukozie

MADZIX ja mialam tylko na czczo i po 2h pobranie.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:55   #2379
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Dzieciak odprawilam do szkoly i juz po sniadaniu. Pranie zebralam i biore sie za prasowanie pierwszych ubranek

Powodzenia na glukozie

MADZIX ja mialam tylko na czczo i po 2h pobranie.
o jak fajnie
ja mialam na czczo, po h i po 2h

jakas suczka ma cieczke i po prostu marudzi mi ciagle gnojek. nie spie od 5:30. zwariuje zaraz

ubiore sie i z nim wyjde. potem sie ogarne i kawe strzele bo leb mi peka i zjem gofry, bo na sniadanie jednak byl chleb z pasztetem i pomidorki w smietanie z cebulka do tego herbatka z cytrynka
Stary 2015-01-08, 09:56   #2380
rosarioV
Zakorzenienie

Madi biedaczku dobrze że już masz pokupowane dla dzoeciaczkow.
Black trzymcaj glukoze w ryzach! !!!
U mnie bez zmian tzn samopoczucie lepiej ale nadal sikam :/ najgorsze z tego wszystkiego jest ból pleców znacie sposoby na plecy bo nie wyrabian... cały dolny odcinek...

A kot właśnie przyszedł i położył mi się w miejscy gdzie plecy bolą mam nadzieję że wyciągnie mi ból z pleców pozdrawiam i trzynajcie się ;* powodzenia dla reszty glukozujących

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:57   #2381
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś pytała kiedy wychodzę. No to mój lekarz mówi, że raczej bez dzieci już mnie nie wypuszczą za tydzień dostanę kolejną dawkę sterydów. I pewnie do tego 34/35tc będą czekać i cięcie. Już nie mogę się doczekać, aż zobaczę szkraby
To się należysz

A dzieciaki chociaż będą mogły Cię potem odwiedzać?
Mąż jakoś daje radę sam z pozostałą gromadka?

Sonia - synuś słodki
A rysy twarzy mu się jeszcze kilka razy zmienią, także spokojnie

Ja już spakowana na wyjazd, w międzyczasie zjadłam śniadanko,rozebralam choinkę, posprzatalam kuchnię i jeszcze mam 15min na odsapniecie

U mnie nocka bardzo średnia,do 2 nie umiałam usnąć,a potem co pół godziny pobudka,więc pewnie zaraz po zajęciach się pójdę zdrzemnac...
A nie chce mi się na uczelnię wracać tak,że szok

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:00   #2382
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Madi biedaczku dobrze że już masz pokupowane dla dzoeciaczkow.
Black trzymcaj glukoze w ryzach! !!!
U mnie bez zmian tzn samopoczucie lepiej ale nadal sikam :/ najgorsze z tego wszystkiego jest ból pleców znacie sposoby na plecy bo nie wyrabian... cały dolny odcinek...

A kot właśnie przyszedł i położył mi się w miejscy gdzie plecy bolą mam nadzieję że wyciągnie mi ból z pleców pozdrawiam i trzynajcie się ;* powodzenia dla reszty glukozujących
lepszego samopoczucia;*
Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
To się należysz

A dzieciaki chociaż będą mogły Cię potem odwiedzać?
Mąż jakoś daje radę sam z pozostałą gromadka?

Sonia - synuś słodki
A rysy twarzy mu się jeszcze kilka razy zmienią, także spokojnie

Ja już spakowana na wyjazd, w międzyczasie zjadłam śniadanko,rozebralam choinkę, posprzatalam kuchnię i jeszcze mam 15min na odsapniecie

U mnie nocka bardzo średnia,do 2 nie umiałam usnąć,a potem co pół godziny pobudka,więc pewnie zaraz po zajęciach się pójdę zdrzemnac...
A nie chce mi się na uczelnię wracać tak,że szok
hehe jak dla mnie moze byc i wykapany tata, tak sie smialam
o my dzis tez rozbieramy choinke;*
i wspolczuje nocki, wiem cos o tym;/ ;/

my dzis tez rozbieramy choinke, jedziemy tez do tesciow zamowic wozek i po te ciuszki.
jutro tesciowa wpada na hybrydy do mnie
Stary 2015-01-08, 10:03   #2383
lekkaatletka
Zadomowienie

Madi sie pokazala uff trzymam kciukasy za zdrowko
Jeszcze nadaje z lozka ale zaraz schodze zrobic sobie sniadanko.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:10   #2384
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Któraś pytała kiedy wychodzę. No to mój lekarz mówi, że raczej bez dzieci już mnie nie wypuszczą za tydzień dostanę kolejną dawkę sterydów. I pewnie do tego 34/35tc będą czekać i cięcie. Już nie mogę się doczekać, aż zobaczę szkraby
Jejku to chyba tylko 1,5 miesiaca.
No to pierwsza bedziesz
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:11   #2385
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej to sie tam biedna nalezysz... no ale to wszystko dla dobra dzieciakow, wiec wiadomo ze czlowiek innaczej na to patrzy. Trzymaj sie i odzywaj co u Was

ROSARIO jedziesz do lekarza? Uwazaj zeby sie nie odwodnic bo to niebezpieczne.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:14   #2386
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Gratki 29 tyg
Ja mam takie same podejscie jak Ty, jak wtedy mnie polozyli do szpitala to pierwszy dzien byl masakryczny, plakalam jak dzieciak, na szczescie rodzinka byla ze mna bo bym sama nie dala rady a dziecka w domu jeszcze nie mam to co by bylo wtedy
Potem jakos minelo, jak juz wiedzialam, ze falszywy alarm i wszystko ok i ze zaraz wychodze to latwiej bylo znosic ten szpital
Dziewczyny tez byly fajne na sali to sie posmialysmy, poogladalysmy tv, czas lecial..sama chyba bym sie zanudzila
A ja tam lubie lezec w tutejszym szpitalu.Ale w tej ciazy nie moge sobie na to pozwolic.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:16   #2387
Edzik_87
Zadomowienie

Ja dopiero po śniadanku, jeszcze kawkę popijam
A dziś wizyta u gina..może uda się podejrzeć Olka na usg . Ciekawe ile waży młodzieniec

Madison zdrówka dla Was! jesteś pod dobrą opieką i to najważniejsze..te kilka tygodni szybko minie.. a i za 29 tc.

Majka za 29tc.

Sonia Mikołaj bardzo ładne imię Też się nad nim zastanawialiśmy z tż, ale miesiąc temu urodził się w mojej bliskiej rodzinie właśnie Mikołaj ,więc siłą rzeczy u nas odpadło

Cytat:
Ja siedze w labie i witam sie glukoze wypilam raz dwa i mi bardzo smakowala hehe mowilam, ze takie ulepy mnie nie ruszaja
Mi też glukoza gładko poszła wcale to tak źle nie smakuje

Cytat:
Hej nie doczytam was teraz... ze mną chyba źle. .. rozwolnienie, drgawki, zimno mi, mięśnie mnie niesamowicie bolą o plecach noe wspomne... o dziwo gorączka się jeszcze nie pokazała. Jak mi do rana nie przejdzie jadę do lekarza nie będę się męczyć. Tż pojechał właśnie do teściowej po rutinoscorbin i apap bo jak na złość nic w domu nie mamy :/ odezwe się rano... życzę wam spokojnej nocy. Dobranoc
O kurcze..współczuję.. mam nadzieję że szybko przejdzie
Też mnie zatrucie dopadło z miesiąc temu..całą noc i następny dzień miałam tak jak Ty.. masakra.. :/

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

To nasz synek... usta i nos po tacie
Ale słodziak! i jak ładnie buźkę widać!

Cytat:
Hej babeczki ja już po jednym wkłuciu i po wypiciu glukozki - młoda szaleje niesamowicie Nie jest taki zły ten napój - nic przyjemnego bo wolę ogólnie kwaśne od słodkiego ale do przeżycia. Dobrze że tak straszyłyście to się prxynajmniej ciut pozytywnie zaskoczyłam

A co do lenistwa Tżetów to i tak macie spoko jak mówią "zaraz, potem"
mój nadużywa "jutro" hehe Czasami mam wrażenie że łatwiej byłoby żyć z kobietą , ale to też ryzyko Hih
Widzę,że kolejna której glukoza gładko przeszła dobrze, za wyniki

Mój tż jest zupełnie inny, to on w naszym domu zajmuje się rachunkami, opłatami, załatwianiem administracyjnych spraw ,zawsze ma wszystko uporządkowane i zapisane, tak,żeby o niczym nie zapomniał. A "zaraz i potem" to często z moich ust padają.. on jest taki,że wstaje i od razu coś robi. Jest bardziej zorganizowany niż ja. Ja taka bardziej roztrzepana.. ale przeciwieństwa się przyciągają,więc dlatego tak dobrze chyba nam ze sobą hehe

Cytat:
Dasz radę oby nie zemdliło..
za wyniki

Cytat:

za 26 tc
Myślę,że najważniejszy ten wynik po 2h. Więc obyś na ten się nie"spóźniła" to będzie ok

violka też za 26 tc

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:17   #2388
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
I to jest jedyne słuszne podejście do wagi
Bo waga to zło.. Mi wychodzi że tyje teraz 1kg tygodniowo, toż to miazga jakas!! Niedługo będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
też nie chodziłam nigdy do szkoły rodzenia.Przy pierwszym synku faktycznie byłam wszystkim przerażona na początku, nie wiedziałam co i jak.pamietam ze mi go przynieśli juz zeby był przy mnie cały czas, w samej pieluszce, obok rzucili kaftanik...mamo 15 minut go ubieralam a sie spociłam ale dałam radę.kakos intuicyjnie wszystko przyszło i jeszcze pamietam jak wróciliśmy do domu tp w pierwszy wieczor strasznie sie darł a my z mężem staliśmy patrzyliśmy na siebie i przerażenie, ze moze chory ze cos,a on tylko głodny był :p
hehehe. Ja uważam że jak sie ma niedaleko i jeszcze niedroga to warto.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ja w sr za rowny tydz. ciekawe czy to usg mi zorbi? bo to sie powinno w 30-32tc czy 28-32 tc?
a ja mam wizyte dzień po Tobie
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:19   #2389
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

A dziś wizyta u gina..może uda się podejrzeć Olka na usg . Ciekawe ile waży młodzieniec

Madison zdrówka dla Was! jesteś pod dobrą opieką i to najważniejsze..te kilka tygodni szybko minie.. a i za 29 tc.

Majka za 29tc.

Sonia Mikołaj bardzo ładne imię Też się nad nim zastanawialiśmy z tż, ale miesiąc temu urodził się w mojej bliskiej rodzinie właśnie Mikołaj ,więc siłą rzeczy u nas odpadło

Też mnie zatrucie dopadło z miesiąc temu..całą noc i następny dzień miałam tak jak Ty.. masakra.. :/

Mój tż jest zupełnie inny, to on w naszym domu zajmuje się rachunkami, opłatami, załatwianiem administracyjnych spraw ,zawsze ma wszystko uporządkowane i zapisane, tak,żeby o niczym nie zapomniał. A "zaraz i potem" to często z moich ust padają.. on jest taki,że wstaje i od razu coś robi. Jest bardziej zorganizowany niż ja. Ja taka bardziej roztrzepana.. ale przeciwieństwa się przyciągają,więc dlatego tak dobrze chyba nam ze sobą hehe

za wyniki

za 26 tc
Myślę,że najważniejszy ten wynik po 2h. Więc obyś na ten się nie"spóźniła" to będzie ok

violka też za 26 tc
Kurde szkoda ze nie mozecie miec Mikolaja:-(

Kciuki za usg Olka
Stary 2015-01-08, 10:26   #2390
cashmere
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki glukoz! Fajnie ze Wam bezproblemowo poszlo

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:26   #2391
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ojej to sie tam biedna nalezysz... no ale to wszystko dla dobra dzieciakow, wiec wiadomo ze czlowiek innaczej na to patrzy. Trzymaj sie i odzywaj co u Was

ROSARIO jedziesz do lekarza? Uwazaj zeby sie nie odwodnic bo to niebezpieczne.
Nie jadę poczekam jeszcze... Tż pojechał po wegiel wezmę i zobaczymy... w ogóle wydaje mi się że on nie zdaję sobie sprawy z tego że naprawdę źle się czuję i mogę się odwodnic ;/ olewa to przecież to tylko rozwolnienie...
Czy jest możliwość aby to było od zęba?

Stary 2015-01-08, 10:29   #2392
soniuska
Zakorzenienie

masakra Rosi wspolczuje
Stary 2015-01-08, 10:33   #2393
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
najlepsze jest wygrzanie, bo smarować sie teraz maściami za bardzonie możemy. no i lezenie. mnie tez bolą plecy od kilku dni, ale ne od nerek

Kochane, mozecie mi podpowiedziec, jak zapobiegawczo odzywiac się,zeby cukier nie przekraczał norm? bez słodyczy, mało pieczywa bialego itp., dobrze mysle?
mi glukoza (wczoraj) wyszła w normie, ale nie taka ładna jak Wam niektórym bo po 2 h mam 116. czy to ze dzien wczesniej najadlam sie truskawek z kompotu (duzo cukru) i cukierkow czekoladowych (przed południem, ale jednak) moze miec wpływ na taki wynik?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:35   #2394
soniuska
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49654271]

najlepsze jest wygrzanie, bo smarować sie teraz maściami za bardzonie możemy. no i lezenie. mnie tez bolą plecy od kilku dni, ale ne od nerek

Kochane, mozecie mi podpowiedziec, jak zapobiegawczo odzywiac się,zeby cukier nie przekraczał norm? bez słodyczy, mało pieczywa bialego itp., dobrze mysle?
mi glukoza (wczoraj) wyszła w normie, ale nie taka ładna jak Wam niektórym bo po 2 h mam 116. czy to ze dzien wczesniej najadlam sie truskawek z kompotu (duzo cukru) i cukierkow czekoladowych (przed południem, ale jednak) moze miec wpływ na taki wynik?[/QUOTE]
nie masz wskazan zeby sie odzywiac jak cukrzycy, naprawde.
nie swiruj
jadlas duzo cukru dzien przed a i tak masz bardzo ladne wyniki.
Stary 2015-01-08, 10:36   #2395
rosarioV
Zakorzenienie

mi glukoza (wczoraj) wyszła w normie, ale nie taka ładna jak Wam niektórym bo po 2 h mam 116. czy to ze dzien wczesniej najadlam sie truskawek z kompotu (duzo cukru) i cukierkow czekoladowych (przed południem, ale jednak) moze miec wpływ na taki wynik?[/QUOTE]

Ja w ogóle nue używam cukru tylko do ciast i takich tam a tak to slodze wszystko miodem z tego co czytałam to lepiej przed glukoza nie jeść nic slodkiego bo może wynik zawyżyć ale ile przed to nie wiem

Stary 2015-01-08, 10:38   #2396
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w ogóle nue używam cukru tylko do ciast i takich tam a tak to slodze wszystko miodem z tego co czytałam to lepiej przed glukoza nie jeść nic slodkiego bo może wynik zawyżyć ale ile przed to nie wiem
tu nie chodzi tez o same slodycze, ale ogolem ja szlam 2.01 na badania i babka w labie mi powiedziala ze zle ze teraz przychodze bo byly swieta i sylwester i na pewno wiecej sie jadlo niz zawsze.
a glukoza wyszla mi spoko.

chodzi ogolem o jedzenie, poczytac trzeba o indeksach ig.
choc moim zdaniem jak ktos nie jest cukrzykiem,ani slodka mama to po chol.ere ma to czytac i kombinowac?
wszystko jest w normie!
Stary 2015-01-08, 10:41   #2397
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
tu nie chodzi tez o same slodycze, ale ogolem ja szlam 2.01 na badania i babka w labie mi powiedziala ze zle ze teraz przychodze bo byly swieta i sylwester i na pewno wiecej sie jadlo niz zawsze.
a glukoza wyszla mi spoko.

chodzi ogolem o jedzenie, poczytac trzeba o indeksach ig.
choc moim zdaniem jak ktos nie jest cukrzykiem,ani slodka mama to po chol.ere ma to czytac i kombinowac?
wszystko jest w normie!
Ja się kurcze denerwuje że przez to że teraz próbuje omijać słodkie szerokim łukiem to jak wypije tą glukoze to jakby mój organizm bombe dostał okaże się w środę

Stary 2015-01-08, 10:47   #2398
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Mam pytanie- czy czasami czujecie kłócie na samym dole? Tak jakby w pochwie/ szyjce macicy? Gin mnie wczoraj badał i twierdxi że szyjka ok ale tylko poprzez usg może powiedzieć czy na pewno wszystko dobrze. Mnie kłøjuje tylko czasem.
ja czuje rozchodzenie spojenia lonowego, a czasem czuje tez tak jakby mlody mial wypasc, klucie czasem, ale rzadko

Cytat:
To nasz synek... usta i nos po tacie
Mikolaj super imie, Maja nadal walczy o nie dla brata
Fakt podobny do taty, a gin mi kiedys w zartah powiedzial, ze dzieci po urodzeniu sa podobne do rodzicow, bo jest to uwarunkowane genetycznie by ojciec nie odrzucil dziecka, ze nie jego
Maja nic ze mnie nie miala oprocz plci na poczatku, teraz raczej jak ja z mala domieszka tz
Cytat:
Hej

Ja siedze w labie i witam sie glukoze wypilam raz dwa i mi bardzo smakowala hehe mowilam, ze takie ulepy mnie nie ruszaja
Szalona

Cytat:
oj to trocge jeszcze potrwa, dobrze, ze pozniej dzieci beda mogly Cie odwiedzic

Cytat:
Hej babeczki ja już po jednym wkłuciu i po wypiciu glukozki - młoda szaleje niesamowicie Nie jest taki zły ten napój - nic przyjemnego bo wolę ogólnie kwaśne od słodkiego ale do przeżycia. Dobrze że tak straszyłyście to się prxynajmniej ciut pozytywnie zaskoczyłam
nastepna szalona

Madzix nic sie nie przejmuj, ze zrobilas po 1h 15 min pozniej, bo to jest tylko do zbadania jak rosnie cukkier gdyby bylo cos nie tak, ja teraz nie mialam w ogole po 1h, tylko po dwoch, bo albo organizm sobie poradzi albo nie i to wlasnie po 2 h widac.
Z Maja mialam np. po 1h wynik w normie, ale po 2h byl zly, wiec sie nic nie stresuj.

Ja juz tez po klujce jestem oczywiscie kolejki najpierw do recepcji, pozniej do labo, nawet sie nikogo nic nie pytalam, stawalam na poczatku i juz, nikt nic nie mowil, ze sie wpycham, przeciez widac, ze w ciazy
Tz od razu mnie zawiozl, nic nie mowil, wiec wczoraj tylko gderal by gderac i czuc sie waznym
Dzwonili z warsztatu i tylko akumulator do wymiany, a tz pojedzie po tel, wiec ulga duza

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:52   #2399
rosarioV
Zakorzenienie

Z tego wszystkiego zapomniałam wziąć tabsy na tarczyce a już zjadlam chleb z masłem

Co do klucia to mnie też czesto kluje tylko u mnie to przez magnez...

Stary 2015-01-08, 10:53   #2400
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki 29 tyg
Mamy identyczne podejscie

Cytat:

Majka za 29tc.

za wyniki

za 26 tc

violka też za 26 tc
Dzięki.
Glukoza to nic strasznego. Kto twierdzi inaczej to cienias

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Bo waga to zło.. Mi wychodzi że tyje teraz 1kg tygodniowo, toż to miazga jakas!! Niedługo będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść

hehehe. Ja uważam że jak sie ma niedaleko i jeszcze niedroga to warto.

a ja mam wizyte dzień po Tobie
No cholera bo my tyjemy zamiast wzdłuż to wszerz

Cytat:
Nie jadę poczekam jeszcze... Tż pojechał po wegiel wezmę i zobaczymy... w ogóle wydaje mi się że on nie zdaję sobie sprawy z tego że naprawdę źle się czuję i mogę się odwodnic ;/ olewa to przecież to tylko rozwolnienie...
Czy jest możliwość aby to było od zęba?
Jeśli masz też wymioty to pij po łyżce rozgazowanej coli, wody i elektrolitów (chyba je mozna w ciaży). Na biegunkę weź kapsułki enterol.

Nie masz cukrzycy, wynik chyba nie powinien być zaburzony przez to co zjadłaś dzień wcześniej. Cukier skacze przy produktach o wysokim indeksie glikemicznym tj.biały ryż i pieczywo, gotowana marchew i buraki itd. (w necie sa takie tabele produktów i ich IG)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości