|
|
#3541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zaraz zbieram do lekarza więc proszę o kciuki
![]() Co do czucia ruchów, u mnie 16tydz, pierwsza ciąża a chyba już czułam...jakiś tydzień temu raz a wczoraj najpierw czułam coś dziwnego w brzuchu a później takie dziwne coś jakby mi o ściankę uderzyło kilka razy a że to nie trwało chwilę to jestem pewna, że to nie wzdęcia ale też nie jestem pewna, że to dziecko już Choć podobno szczupłe osoby mogą czuć wcześniej Choć szczypiorek też nie jestem
|
#3543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3544 |
|
Konto usunięte
|
Ja na razie nic nie czuję a jestem niesamowicie ciekawa tego wrażenia
Jutro o 17 mam wizytę. |
|
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tylko nic złego sie u niej nie wydarzyło... Cytat:
![]() kolejny chłop na wątku ![]() Cytat:
![]() gratuluję i zazdroszczę dziewczynki Ja już też baaaardzo czekam na pierwsze ruchy. Chciałąbym coś poczuć, ale chyba jeszce za wczęsnie...
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie obudzilam z bolem glowy
|
|
#3547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście trzymamy kciuki ![]() Co do ruchów ja też je czuję i jestem pewna, że to dzidziuś. Od kilku dni mam takie bardzo delikatne bulgotanie. Co prawda podobne do pracy jelit, ale jednak różnice dostrzegam jelita czuję znacznie bardziej i to są inne odczucia. A tak pozatym może to głupie, ale tak się naczytałam o tych ruchach dziecka po 20 tyg o tych bolesnych kopniakach w żebra, w żołądek, że aż się ich boję trochę
|
|
|
|
|
#3548 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno będzie wszystko okCytat:
koleżanka mówiła mi, że początkowe ruchy czuć jako bulgotanie w brzuchu ![]() za wizytębidulka może się zdrzemnij jeszcze jak masz możliwość?ja niestety nie mogę sobie już leniuchować, do pracy trzeba się powoli zbierać... |
||
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie moze tak zrobie, przespie sie i moze minie? Ja na L4 wiec moge leniuchiwac
|
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
13tydz i jestem pewna ze to nie jelita bo juz kiedyś to czułam i wydaje mi sie ze to dziecko.
A kopniaki to cos pięknego nie trzeba sie bać
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale czy jak mi się tak przelewa pod linią pępka to może być dzieć?
![]() Takie jakgdyby babelki... bo takie coś czuję.. ale ja nie wiem czy to od jedzenia czy od dziecia? ![]() chociaż w sumie nigdy czegos takiego nie czułam...
|
|
#3554 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Raczkowanie
|
wiecie ja bulgotanie mam od 10tc i nie uważam tego za ruchy dziecka, raczej to jest inne odczucie gdy dziecko się rusza, ruchów bąbelkami tego bym nigdy nie nazwała bo to po prostu jeden z objawów ciąży, w poprzedniej też miałam bulgotanie które ustało dopiero w 16tc... (lekarz polecał pić herbatkę koperkową na to).
2 dni temu to smyrnięcie też nie sądzę by to było to...może moja psychika się czegoś doszukuje zbyt szybko, ja i tak myślę że to dopiero za kilka tyg będę czuć to na prawdę z resztą wczoraj rozmawiałam z lekarzem i potwierdził że to niemożliwe by 7-9cm dziecko mogło dać poczucie "ruchów" na zewnątrz mamie. Nie wiem, myślę, że ma rację.
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-01-08 o 11:18 |
|
|
|
#3556 | ||||
|
Rozeznanie
|
Świetne zdjęcie!
Cytat:
![]() Z synkiem poczułam w 18t0d, teraz nastawiam się że może poczuję za jakieś 2-3 tyg ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To z moimi są już 4 ![]() Ciekawe czy będzie więcej dziewczynek czy chłopców na wątku ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-01-08 o 11:20 |
||||
|
|
|
#3558 | ||||
|
Rozeznanie
|
Tak!
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Witamy Cytat:
![]() Cytat:
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-01-08 o 11:24 |
||||
|
|
|
#3559 |
|
Rozeznanie
|
Fuertka zmienisz mi tp na 15 lipca proszę
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie czułam żadnego bulgotania, czy smyrania tylko takie małe kopniaczka. Teraz czuje je intensywniej,w sensie mocniej, ale dosyć rzadko. Głownie wieczorem jak sie położę to coś sie zaczyna dziać, chociaż teraz zjadłam jogurt waniliowy i czuje po prawej stronie
I ruchy chyba racZej na początku czuje sie niżej zdecydowanie niż linia pępka. Powiem Wam,ze ruchy są fajne do pewnego momentu. Bo potem dostać pod zebra, albo w wątrobę w najmniej spodziewanym momencie,albo mieć zmasakrowany pęcherz to juz nie jest przyjemne
|
#3561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zawsze miałam z tymi płynami problem. W ogole nie mam poczucia pragnienia i muszę sama sobie przypominać o tym żeby się napić. Pewnie masz rację z ta wodą. Ja ruchów jeszcze nie czuję. W pierwszej czułam dopiero w 20tc. też myślałam, że takie pyszne malinowe dopóki nie wzięłam do buzi. Ale fakt - pomogły! a to najważniejsze |
|
|
|
|
#3562 | ||
|
Zakorzenienie
|
w Szanghaju
A to długa historia![]() W sumie miałam wrócić w lutym no ale chcieliśmy się starać, wrócić mieliśmy jak się nie uda no ale jak widać ![]() Nic nie załatwiłam, lekarz został wezwany do szpitala i nie przyjął mnie ![]() Umówiłam się na wtorek Cytat:
Podobno kopniaki z zewnątrz czuć po ok 20 tygodniu Właśnie myślałam nad tym. Sesje noworodkową mam prawie zaklepaną bo siostra się tym zajmuje i obiecała przylecieć ![]() Cytat:
Oficjalnie zaczynam tyć
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny uciekam do dentysty....
boję się bo strasznie nie lubię tam chodzić... mogę isć do gina i do każdego innego lekarza, ale dentysta... brrrr...... powiedzcie mi tylko czy orientujecie sie czy w ciąży można brać znieczulenie?
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Tematycznie
![]() A PREGNANT LADY & A HANDSOME GUY This is from an actual trial in the UK. A young woman who was several months pregnant was sitting in a bus. When she noticed a handsome guy smiling at her she began feeling humiliated on account of her condition. She changed her seat & he seemed more amused. She moved again and then on seeing him laughing more. She filed a court case on him. In the court the man's defense was:- When the lady boarded the bus I couldn't help noticing she was pregnant. She sat under an advertisement, which read "Coming Soon - The unknown boon". I was even more amused when she then sat under a shaving advertisement, which read:- "William's stick did the trick". Then I could not control myself any longer, when on the third move she sat under an advertisement, which read: "Dunlop Rubber would have prevented this accident". The case was dismissed. The judge fell off his chair laughing.
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo nareszcie ktoś zaczyna na wadze przybierać
Ja już 5 na plusie, załamana jestem Wczoraj byłam po L4 u gina, tak ad hoc, bez umawiania wizyty, ale szybko zbadał na fotelu i posłuchał - bicie serduszka usłyszałam. Zdziwił mnie tylko, że nie może tak w nieskończonosc wystawiać mi L4 (teraz dalej mam na kolejny msc, z powodu wymiotów).. wiec nie wiem czy nie okaze się, że 5 lutego do pracy bede musiała wrócic.. Nie bardzo mi si ę chce i z lekka się przeraziłam Pierwsze ruchy, to takie właśnie muśnięcie motylka. Przez chwilkę mysłałam, ze czuję, ale to chyba włąsnie gazy. Zauważyłam też u siebie pewną prawidłowość, kiedy one mi się zatrzymują, boli mnie brzuch... ktoś na sali też tak ma ? Chyba musze espumisan nabyć, bo zdaje się wolno. Sikoreczko, gdzie mieszkałaś w Azji, jesli nie tajemnica? Wiesz, że ja w 2mc z Gabrysią wybrałam się na 3tygodniowe wakacji do Tajlandii Lekarze stukali się w głowę, ale zaryzykowałam i było super Jedynie zapachy mnie dobijały....
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkałam w Szanghaju przez ponad 2 lata, w Tajlandii byłam w 2013 Z chęcią bym wróciła No ale dobre czasy się skończyły i teraz prędko się nigdzie nie wybiorę ![]() Ale wspomnienia zostaną
|
|
#3567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wolę rodzić niż chodzić do stomatologa robiłam zęby w ciąży z Antosiem i miałam znieczulenie, podobno nie ma przeciwskazań. Cytat:
aktualnie ważę☠70 kilo mam w planie przytyć max do 75-78 a i tak będę miała co zrzucać
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). No ale przeżyłam i jestem bardziej pewna siebie
|
|
#3569 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)... umówiłyśmy się na czerwiec ale wciąż myśle nad tematem i plenerem, chociaż chyba będziemy się przemieszczać... i cudowne bo córka jedzie ze mną więc mam nadzieje że efekt będzie mega Cytat:
właśnie chciałam wspomnieć o pęcherzu dlatego mnie osobiście ruchy jakoś nie napawają szczęściem, bo pamietam jak mała potrafiła przyłożyć i średnio mi się widzi mały wiercipiętek Cytat:
super sprawa! marzy mi się Azja i Meksyk od zawsze... no ale to już chyba zawsze pozostanie sferą marzeń Toż to właśnie wspomnienia są najlepsze !!! |
|||
|
|
|
#3570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
która mogłaby spowodować skurcze macicy. Ja w pierwszym trym. wyleczyłam zęba kanałowo, teraz musze od nowa się zapisać na drugiego ząbka ![]() Cytat:
Chociaż ja to bym wolała sesję noworodkową chyba bardziej
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

juz zapomniałam jakie to dziwne uczucie
niby wiedziałam ze w drugiej ciazy mozna je czuć dużo wcześniej ale zeby juz??? Zobaczę czy sie powtórzy i jutro dam znac. 
Choć podobno szczupłe osoby mogą czuć wcześniej
Choć szczypiorek też nie jestem

na pewno będzie wszystko ok
może się zdrzemnij jeszcze jak masz możliwość?

). No ale przeżyłam i jestem bardziej pewna siebie