Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 09:32   #1771
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cześć Dziewczyny! można się dołączyć??
Mam na imię Natalia, mam 31 lat i jestem mamą 2-letniej Wiktorii.
Teraz termin mam na 13 czerwca, prawdopodobnie znowu będzie córeczka ale zobaczmy czy lekarz to potwierdzi na badaniu połówkowym.

Ta ciąża jest inna niż pierwsza no i czuję się inaczej - tak jak w pierwszej wszystko było ok tak teraz w 6 tyg. miałam krwawienie i musiałam leżeć plackiem (co przy dwulatce nie jest łatwe) ale już jest dobrze i mogę w końcu normalnie funkcjonować

Jeśli chodzi o wózki to my mieliśmy Mutsy Evo i ogólnie to bardzo dobry wózek, dobrze wykonany - ale o ile z gondoli byłam zadowolona to ze spacerówki już mniej- ta budka własnie jest taka trochę płaska i nie można jej było rozsunąć tak jak bym chciała. I mimo, żę zależało mi na jak najlżejszym wózku (ok. 12kg) - mieszkanie na 3 piętrze bez windy, to jak Wiktoria miała ok. 9 m-cy to ten sprzedaliśmy a kupliśmy leciutką 6-kg spacerówkę Inglesinę Trip, która nam służy do teraz. Podsumowując teraz nie wiem jeszcze jaki wózek kupimy ale na pewno używany bo szkoda mi będzie znowu wydać. ok 2tys zł na stosunkowo krótki okres.
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:36   #1772
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja mam połówkowe badanie 30.01 Kaja możesz dopisać wizytę

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

No ogólnie COŚ mi nie pasi w tej spacerówce, fakt.. Ale no funkcyjnie jest super. Bo i przodem i tyłem, i rozkłada się itd.

a w Igo spacerówka jest kubełkowa. Gdyby nie to, to wziełabym igo.
Ja i tak nie kupuję wózka, ale pooglądać sobie lubię
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:41   #1773
k a j a
Zakorzenienie

Witaj natallka !

Kejti dopisałam !

Jeju mam wielką nadzieje że w poniedziałek gin powie co tam się kryje miedzy nogami.. ! Będe musiała Blankę sprzedać do mamy, bo chce iść teraz z samym Tżem. Potem, na kolejną wezmę Blanke

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:50   #1774
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj natallka !

Kejti dopisałam !

Jeju mam wielką nadzieje że w poniedziałek gin powie co tam się kryje miedzy nogami.. ! Będe musiała Blankę sprzedać do mamy, bo chce iść teraz z samym Tżem. Potem, na kolejną wezmę Blanke
Dzięki

Noooo może już się ukaże Franuś Ja do mojego gina prowadzącego nie chodzę z Tż, bo on nic ciekawego nie mówi, ale na te genetyczne zabieram go. Na pierwszych to aż byłam w szoku, że taki zainteresowany
A Blanka jest trochę zainteresowana tym, że będzie miała rodzeństwo?
22.06.2015
Stary 2015-01-08, 09:52   #1775
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja mam połówkowe badanie 30.01 Kaja możesz dopisać wizytę [COLOR="Silver"]
no ja dalej nie wiem czemu mi gin tak pozno kaze robic to polowkowe (kazal miedzy 10 a 24 lutego, umowilam sie na 17 lutego)... ale czytam, ze lepiej pozniej bo lepiej widac serce malucha - zalezy mi na tym, w rodzinie tzta sa problemy kardiologiczne, chce zeby to wszystko dobrze sprawdzili
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:56   #1776
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Noooo może już się ukaże Franuś Ja do mojego gina prowadzącego nie chodzę z Tż, bo on nic ciekawego nie mówi, ale na te genetyczne zabieram go. Na pierwszych to aż byłam w szoku, że taki zainteresowany
A Blanka jest trochę zainteresowana tym, że będzie miała rodzeństwo?
Mój gin pokazuje mi samej dużo rzeczy, dokładnie wszystko pokazuje. Jak Byłam z Tżem na usg ciążowym z Blanką to też tłumaczył jak małemu dziecku, tu rączka, tu głowka, tu nóżka

A Blanka jest zainteresowana. Cóż, ona dłuuugi czas domagała się rodzeństwa i to ona nas zmobilizowała do tego żebyśmy zaczęli myśleć o drugim dziecku Jak przyniosłam do domu rożek i ręczniczki to musiała obejrzeć, rozłożyć itd A wczoraj na wieczór wypaliła że nie może uwierzyć ze mój brzuszek tak jej słucha, a jak jeszcze bedzie dziewczynka to już wogóle

Lena
Stary 2015-01-08, 10:01   #1777
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
no ja dalej nie wiem czemu mi gin tak pozno kaze robic to polowkowe (kazal miedzy 10 a 24 lutego, umowilam sie na 17 lutego)... ale czytam, ze lepiej pozniej bo lepiej widac serce malucha - zalezy mi na tym, w rodzinie tzta sa problemy kardiologiczne, chce zeby to wszystko dobrze sprawdzili
Ja na początku też chciałam trochę później, bo 30.01 to będę w 20tc, ale tam rejestruje położna i ona przecież wie, co robi tak samo jak Twój lekarz

poza tym moje dziecko trochę nadrabia, jest tydzień różnicy w jego rozwoju

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Mój gin pokazuje mi samej dużo rzeczy, dokładnie wszystko pokazuje. Jak Byłam z Tżem na usg ciążowym z Blanką to też tłumaczył jak małemu dziecku, tu rączka, tu głowka, tu nóżka

A Blanka jest zainteresowana. Cóż, ona dłuuugi czas domagała się rodzeństwa i to ona nas zmobilizowała do tego żebyśmy zaczęli myśleć o drugim dziecku Jak przyniosłam do domu rożek i ręczniczki to musiała obejrzeć, rozłożyć itd A wczoraj na wieczór wypaliła że nie może uwierzyć ze mój brzuszek tak jej słucha, a jak jeszcze bedzie dziewczynka to już wogóle
Fajnie Ja już wiem, że przy drugiej ciąży będę chodzić do tego lekarza, co robi mi genetyczne, bo jest cudowny.

Ja już sama jestem ciekawa co będziesz miała..
22.06.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 10:03   #1778
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Ktory bedziesz miec tydzien? Ja na polowkowe jakos w skonczonym 22 ide.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:05   #1779
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na początku też chciałam trochę później, bo 30.01 to będę w 20tc, ale tam rejestruje położna i ona przecież wie, co robi tak samo jak Twój lekarz

poza tym moje dziecko trochę nadrabia, jest tydzień różnicy w jego rozwoju

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Fajnie Ja już wiem, że przy drugiej ciąży będę chodzić do tego lekarza, co robi mi genetyczne, bo jest cudowny.

hahaha

Lena
Stary 2015-01-08, 10:20   #1780
mehja
Zakorzenienie

Ja dziś wychodze wcześniej z pracy bo umówiłam się do okulisty- coś mi się robi z oczami
odezwę się później
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:28   #1781
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Co do torby do wozka my mamy Fisher Price czarna z delikatnymi motywami. Z tego co kojarze jest jeszcze brazowa. Jest lekka i pojemna, osobiscie jestem z niej bardzo zadowolona. I ma mate do przewijania w zestawie
No właśnie myślę o tej torbie, jeśli nic innego nie znajdę. Bo zalezy mi na pojemności i na kolorze.

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
wczoraj wypatrzyłam na Allegro taki przewijak na wyjścia http://allegro.pl/przewijak-miekki-s...931416138.html
już sama nie wiem co będzie najlepsze
No ale problem w tym, że jeśli np kupisz wózek w zestawie z torba to ta torba zbyt pojemna nie jest i wtedy taki przewijak zajmie Ci w niej sporo miejsca. Dlatego ja muszę zobaczyć jak to wygląda w torbach gdzie przewijak jest już w komplecie.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
aaa i dodaje moje "garbate"
słodziak

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Jak tam dziewczyny czujecie jakieś ruchy? Ja jestem w 20 tygodniu i dalej nic... Czekam cierpliwie
Ja raczej przestałam czuć ostatnio No czuję coś, ale rzadko raczej. Czekam spokojnie.

Cytat:
Wgl to przepisałam się na wizytę wcześniej.. Miałam iść 19, ale wczoraj mnie olśniło że w sumie to za duża przerwa będzie między poprzednim usg a tym. Miesiac minął wczoraj, ale wczoraj było tyle babek, po tej przerwie że szok i zapisałam się na pon, na 18.15
no ale miesiąc czy nawet dwa to nie jest duża przerwa w usg (z medycznego punktu widzenia). Wiadamo dla nas mam, to jest długo, ale niektórzy lekarze nie zalecają usg na każdej wizycie (moja gin tak ma Jak ją nastraszę np, że mam bóle brzucha to zrobi, zeby zobaczyć szyjkę, ale jak powiem, że jest ok, to nie zrobi, bo uważa, że wystarczy połówkowe teraz).

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Teraz termin mam na 13 czerwca, prawdopodobnie znowu będzie córeczka ale zobaczmy czy lekarz to potwierdzi na badaniu połówkowym.

Ta ciąża jest inna niż pierwsza no i czuję się inaczej - tak jak w pierwszej wszystko było ok tak teraz w 6 tyg. miałam krwawienie i musiałam leżeć plackiem (co przy dwulatce nie jest łatwe) ale już jest dobrze i mogę w końcu normalnie funkcjonować

Jeśli chodzi o wózki to my mieliśmy Mutsy Evo i ogólnie to bardzo dobry wózek, dobrze wykonany - ale o ile z gondoli byłam zadowolona to ze spacerówki już mniej- ta budka własnie jest taka trochę płaska i nie można jej było rozsunąć tak jak bym chciała. I mimo, żę zależało mi na jak najlżejszym wózku (ok. 12kg) - mieszkanie na 3 piętrze bez windy, to jak Wiktoria miała ok. 9 m-cy to ten sprzedaliśmy a kupliśmy leciutką 6-kg spacerówkę Inglesinę Trip, która nam służy do teraz. Podsumowując teraz nie wiem jeszcze jaki wózek kupimy ale na pewno używany bo szkoda mi będzie znowu wydać. ok 2tys zł na stosunkowo krótki okres.
witaj!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
No widzisz, a ja skończony 18 tc. Także różnie zapisują.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:34   #1782
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
ja to wizyty jeszcze 12 dni... jak to się ciągnie.
Jak tam dziewczyny czujecie jakieś ruchy? Ja jestem w 20 tygodniu i dalej nic... Czekam cierpliwie
Ja też nie. Czasem wieczorem takie plum plum ale nie wiem czy to to.

A mnie w ogóle prawie nie rośnie brzuchem, trochę wyszedł ok. 13-15 tygodnia a teraz nic a nic Martwię się.
Stary 2015-01-08, 10:37   #1783
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
no to bedzie wlasnie skonczony 22, bede juz w 23 tyg + 3 dni. moze tak ma byc..
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:38   #1784
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

no ale miesiąc czy nawet dwa to nie jest duża przerwa w usg (z medycznego punktu widzenia). Wiadamo dla nas mam, to jest długo, ale niektórzy lekarze nie zalecają usg na każdej wizycie (moja gin tak ma Jak ją nastraszę np, że mam bóle brzucha to zrobi, zeby zobaczyć szyjkę, ale jak powiem, że jest ok, to nie zrobi, bo uważa, że wystarczy połówkowe teraz).[COLOR="Silver"]

Ale nie mówię tu ogólnie tylko o usg, ale o wizycie

Lena
Stary 2015-01-08, 10:41   #1785
marta1881
Zakorzenienie

witam
Czytam o tych wózkach i chyba nie stworzyli jeszcze dla nas ideału! zamiast się pytać mamusiek co by w wózkach chciały to robią barachło
U nas 18tc i czasami wydaje mi się, że juz ruchy czuje, ale sama pewna nie jestem. Podobno szczupłe kobiety czują ruchy szybciej, a mi do xs zdecydowanie daleko!
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 10:47   #1786
201710041131
Konto usunięte

Hej Natalka!

Wrócił internet, ciekawe na jak długo!!!

Wczoraj oglądałam z Tż "Jak urodzić i nie zwariować" i była laska, która miała wszystko - plan porodu, zarzekała się, że nie chce znieczulenia (no taka ja), a jak przyszło co do czego to w mordę dała swojemu chłopu żeby to znieczulenie dostać

Jak jeszcze nie oglądałyście (bo jakiś czas temu leciało w tv, ale załapałam się wtedy na samą końcówkę) to polecam, naśmiałam się

http://www. cda. pl/video/16706597/J...2012-Lektor-PL

Usuńcie spacje po www i po cda

A tu zwiastun https://www.youtube.com/watch?v=-pP3K3In6Xo

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-01-08 o 10:48
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:47   #1787
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj natallka !
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

witaj!

Kaja bardzo podoba mi się imię Twojej córeczki, sami myślimy o blance własnie, jeśli potwierdzi się,że będzie dziewczynka. Zdrabniacie jakoś to imię?

Cytat:

Kejti poczytałam troszkę stron wstecz i jesteśmy chyba z Myhą_818 z tym samych stron,nawet ten sam lekarz a Twojego - tego, którego polecasz znam osobiście-prywatnie ale to dawne dzieje
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:53   #1788
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Kaja bardzo podoba mi się imię Twojej córeczki, sami myślimy o blance własnie, jeśli potwierdzi się,że będzie dziewczynka. Zdrabniacie jakoś to imię?

Kejti poczytałam troszkę stron wstecz i jesteśmy chyba z Myhą_818 z tym samych stron,nawet ten sam lekarz a Twojego - tego, którego polecasz znam osobiście-prywatnie ale to dawne dzieje
Dziękuje

My nie zdrabniamy tego imienia, po prostu Blanka, czaaasem mówimy Blaneczko

Lena
Stary 2015-01-08, 10:59   #1789
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
nie miałaś rozpuszczalnych? ja bym się chyba nie dała tam tknąć tydzień po porodzie fakt, pierwszy tydzień najgorszy, potem już z górki
Mialam bodajze 3 normalne na zewnatrz jakby i 2 rozpuszczalne bardziej w srodku I te normalne zdejmowala polozna na wizycie domowej tydzien po porodzie. O dziwo nic nie bolalo ale na mnie goi sie jak na psie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 11:02   #1790
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mialam bodajze 3 normalne na zewnatrz jakby i 2 rozpuszczalne bardziej w srodku I te normalne zdejmowala polozna na wizycie domowej tydzien po porodzie. O dziwo nic nie bolalo ale na mnie goi sie jak na psie
U mnie nie powiedzieli jakie mam szwy, i schizowałam że może normalne i mi zgniją Ale mama powiedziała ze to rozpuszczalne. A położna na wizycie chciała mi się dobrać i wyjmować szwy

Lena
Stary 2015-01-08, 11:04   #1791
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

przelew dostajesz bezpośrednio z ZUSu czy przez pracodawcę? Jak bezpośrednio z ZUS to wiem, że sporo dziewczyn ma ten problem, że wypłata przychodzi na raty, w dziwnych terminach i nigdy nie wiedzą kiedy i ile kasy dostaną mi przelewał pracodawca to miałam zawsze w terminie.

ja na całe szczęście też mam wypłatę od pracodawcy ale nie raz słyszałam ,że te dziewczyny którym ZUS wypłaca mają w cały świat

Cytat:

helloł

szuu - w Coneco który miałm budka w gondoli też się głośno składała ale wbrew pozorom mojemu dziecku to w żaden sposób nie przeszkadzało

ale mi dzisiaj jakoś tak ciężko.....mam takie wrażenie jakby mi wszystko do góry podeszło

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 11:07   #1792
201710041131
Konto usunięte

alkamor - może mojemu też nie będzie

Mi też jakoś ciężko, w ogóle taka roztrzęsiona jestem jakby z głodu, ale najedzona, nie wiem o co chodzi...

Kaja jak będziesz miała chwilkę to wpisz mi proszę wizytę na 28.01.
Stary 2015-01-08, 11:09   #1793
barbaritka84
Rozeznanie

Cześć mamusie
Ja już po wizycie lekarz mówi że jak na jego oko będzie LASECZKA , więc mam nadzieje że po tylu siurkach rozpoczne wysyp pipek
Połówkowe mam 5.02.2015 możesz dopisać Kaja
Będzie Julcia i jestem szczęśliwa machała do nas i ssała kciuka.
Czekam na kolejne wieści z wizyt mamusie kochane
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 11:11   #1794
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
alkamor - może mojemu też nie będzie

Mi też jakoś ciężko, w ogóle taka roztrzęsiona jestem jakby z głodu, ale najedzona, nie wiem o co chodzi...

Kaja jak będziesz miała chwilkę to wpisz mi proszę wizytę na 28.01.
Dopisuje

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Ja już po wizycie lekarz mówi że jak na jego oko będzie LASECZKA , więc mam nadzieje że po tylu siurkach rozpoczne wysyp pipek
Gratulacje laseczki i już dopisuje!

Lena
Stary 2015-01-08, 11:13   #1795
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Cześć mamusie
gratuluję i mam nadzieję ,że idzie era dziewczynek

Maja
Stary 2015-01-08, 11:15   #1796
201710041131
Konto usunięte

Barbaritka gratuluję! Zaróżowi się trochę lista

Idę robić obiad, spaghetti dzisiaj, tylko musze sprawdzić czy pomidory w puszce Tż kupił
Stary 2015-01-08, 11:16   #1797
mycha_818
Zadomowienie

Cześć Natalka! Miło spotkać znów kogoś z naszych stron

Dziewczyny wy tak już o tych wózkach, niektóre zamawiają już i kupują. Ja chciałabym to zrobić dopiero w kwietniu, ale od zawsze podobało nam się coś w tym stylu i chyba na taki się zdecydujemy. Z góry uprzedzam, że nie znam się na tych wszystkich firmach itd

http://allegro.pl/wozek-roan-marita-2w1-najlepsza-oferta-na-allegro-i4886030559.html

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Cześć mamusie
Super!!! Gratulacje
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 11:18   #1798
k a j a
Zakorzenienie

Mycha nie wyświetla się link, ale wiem o jakim piszesz Dużo jeździ roanów

Oo widze Alkamor i mi się przypomniało.. Dziś spałam w takiej koszuli co wklejałyście ostatnio, te seksowiaste na cienkie ramiączka. Nie ta sama ale krój taki sam I to nie dla mnie cycki żyły swoim życiem, wgl były na wierzchu, a jeszcze jak ma mi z nich lecieć mleko to juz wgl odpada Jednak jak miałam mniejsze cycki to lepiej mi się spało w takich

Lena
Stary 2015-01-08, 11:21   #1799
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Cześć Natalka! Miło spotkać znów kogoś z naszych stron

Dziewczyny wy tak już o tych wózkach, niektóre zamawiają już i kupują. Ja chciałabym to zrobić dopiero w kwietniu, ale od zawsze podobało nam się coś w tym stylu i chyba na taki się zdecydujemy. Z góry uprzedzam, że nie znam się na tych wszystkich firmach itd

http://allegro.pl/wozek-roan-marita-2w1-najlepsza-oferta-na-allegro-i4886030559.html

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Super!!! Gratulacje
nie działa mi link

Cytat:
Mycha nie wyświetla się link, ale wiem o jakim piszesz Dużo jeździ roanów

Oo widze Alkamor i mi się przypomniało.. Dziś spałam w takiej koszuli co wklejałyście ostatnio, te seksowiaste na cienkie ramiączka. Nie ta sama ale krój taki sam I to nie dla mnie cycki żyły swoim życiem, wgl były na wierzchu, a jeszcze jak ma mi z nich lecieć mleko to juz wgl odpada Jednak jak miałam mniejsze cycki to lepiej mi się spało w takich
nie dobijaj mnie

Maja
Stary 2015-01-08, 11:25   #1800
mycha_818
Zadomowienie

To nie wiem dlaczego... A zdjęcie chociaż widać?

8.jpg
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości