|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
I jeszcze mi sie przypomnialo, jak opowiadala nam wczoraj, ze jak slyszy na porodowce "Umieram, zaplace, ale mnie pokrojcie" i inne tego typu teksty,to juz wie,ze jest koncowka
![]() i w ogole fajna ta polozna,bo jak opowiadala o rodzeniu,ze bol ze cos tam, ze potem parte to pryszcz tylko wysilek,ale szybko idzie- a potem ta wielka nagroda, najpiekniejsza w zyciu,to az lzy jej lecialy i mowila,ze najpiekniejszy widok, ktory uwielbia, i za ktory nie zmienilaby swojej pracy na zadna inna, to jak facet, ktory stoi taki spanikowany, nagle przecina pepowine, łzy mu leca jak grochy - i wtedy tez jej łzy poleciały hehe ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- A w sobote znow bedzie dlugo , mamy ok 4 godziny sobie zajac, bo przyjada ludzie z jakiejs firmy oferujacej TENS. Sprzedaja,ale tez wypozyczaja i zrobia nam o tym prezentacje, nawet kazdej przykleja i pokażą o co chodzi. Ja się na tym zaczęłam zastanawiać. Wypozyczenie chyba drogie nie jest, a położna mówi, że te, które miały to na 4 rodzące 3- bardzo sobie chwaliły. A 4ta skończyła CC więc powiedziała, że nie wie czy jej to pomagało ![]() Słyszała któraś o tym, miała? chcecie spróbować ???
#4052 |
Zadomowienie
|
duszona rety
![]() aga dobrze, że już lepiej ja własnie zwolnienie chyba podam koleżance bo sie koło mnie przesiada z tramwaju na autobus jak jedzie do pracy chociaż z drugiej strony pogadałabym z szefową jak tam w zusie srusie było. I wczoraj byłam u brata TZ przypilnować dzieciaki, bo jego żona się rozchorowała, a on miał sporo pracy i był wczoraj pierwszy dzień w pracy po świętach i dostał już dwie sprawy w sądzie właśnie z zusu. W obu napisali, że w sumie wszystkie wymagane dokumenty można podpisać dopiero po wezwaniu od nich, więc sie nie pracowalo ![]() a i najlepsze mój tata dzisiaj jedzie do zusu na jakąś kontrolę z dokumentacją medyczną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
Aga przeraża mnie łyżeczkowanie na żywca
![]() Hmm ciekawe dlaczego nawet znieczulenia nie dają ![]() Pamiętam, że mnie do łyżeczkowania po # uśpili.. Ale może to insza inszość?
#4054 |
Zakorzenienie
|
kurcze dzis mała mi sie poruszyła tylko 2 razy... to nie w jej stylu. chyba jade na ktg bo cos mi sie to nie podoba. takze moja córke odbiore o 13.30 i smigam z nia bo kurcze tak to młoda ma adhd az nie wiem co z soba zrobic a dzis cisza, tylko brzuch bolał ale to nie były jej ruchy
ja chce urodzic łożysko tak jak z Wiki... jak mnie babka szyła to ja w panice pytałam czemu to robi skoro jeszcze łozysko nie wyszło, a okazało sie ze minute po porodzie małej samo poszło
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maladT Czas edycji: 2015-01-08 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zadomowienie
|
Mala daj znać
![]() buu śliczności, a ubranek nigdy nie jest za dużo ![]() Melbi pisałas, że pesel dziecka jest do odebrania w miejscu zameldowania matki, zawsze tak jest czy tylko w przypadku nie bycia małżeństwem? bo ja jestem zameldowana w czestochowie, nie w Łodzi i jakbym miała po ten pesel po porodzie gnać to krzyz na drogę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja na szczęście nie daje o sobie zapomnieć, więc jestem spokojna. Wypij pół szklanki coli, połóż się na lewy bok i licz ruchy. Jak w godzinę będzie 10 powinno być ok, ale oczywiście, jeśli czujesz niepokój, leć na KTG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
Przeklete... starszy sie moze martwi... ale o to ze pomocy nie otrzyma od Ciebie... że tak powiem nieładnie uj mu w dupę, siekiera w plecy
to powiem ze nie maja wyboru i musza mnie wpuscic. po drugie ja wezme córce gre wiec ona bedzie siedziec jak zakleta. o to sie nie martwie bo skoro na warsztatach siedziała 4h to i teraz posiedzi ta nawet godzine
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maladT Czas edycji: 2015-01-08 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zadomowienie
|
Buu sliczne ciuszki
![]() Mala może rzeczywiście warto sprawdzić... chociaż mój gin mówił, że niepokojące powinno byc mniej niż 10 ruchów na dobę, ale skoro dziecko ma już własny rytm który my znamy i rusza się często to bym chyba nie czekała aż tyle... |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4061 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
a w jakim urzedzie sie to załatwia? stanu cywilnego czy miasta czy gdzie? bo ja juz kurde zapomniałam a tego mojego baranka (męza) musze poinstruowac
#4063 |
Konto usunięte
|
ja znowu mam dola jedzeniowgo
jest coraz gorzej jeśli chodzi o chęć na słodycze cy mi się płakać chce w nocy mi się śniło że jem mufinke czekoladowa i nawet we śnie myślałam że p cukier muszę ja zjeść Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zadomowienie
|
"Pracownik sam decyduje, kiedy chce skorzystać z urlopu okolicznościowego w związku z urodzeniem się jego dziecka. Przepisy nie nakazują pracownikowi, aby wykorzystał dni wolne w dniu narodzin dziecka."
"Przepisy prawa pracy nie wskazują terminu, do którego pracownik może wykorzystać urlop okolicznościowy. Jednakże ze względu na jego cel, taki urlop powinien zostać pracownikowi udzielony w dniu szczególnego zdarzenia, w dniu poprzedzającym lub następującym po takim dniu lub w innym dniu w terminie pozostającym w rozsądnym związku czasowym z wydarzeniem uprawniającym do urlopu okolicznościowego."
![]() |
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O no dokładnie! Pewnie przyszły jakieś rachunki albo znowu stracił robotę na czarno za picie i szuka sponsora ![]() A jego rodzina to zawsze jego stronę trzymała, chodzili i mówili, że no on taki już jest ![]() MaladT jeśli nie czujesz ruchów to też bym gnała na ktg, bo jakby nie było to już połowa dnia Buu właśnie zapomniałam Ci pisać, że śliczne ciuszki ajjj jak patrzę na takie fatałaszki to też bym chciała dziewczynkę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ehh szkoda że masz taką sutuacje ale to ty i dzidziuś jesteście najważniejsi wiec dbaj o was i nie przejmuj sie bo szkoda nerwów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4068 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie umiem dać linka z kom Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
Buu jakie piękne ciuszki <3 rajuu i te kombinezony
![]() Ilona eh co za ludzie :/ naprawdę spokoju Ci nie dadzą.. teraz Ci nerwy jak najmniej potrzebne... Naprawdę zmień ten numer. Niech dadzą Ci spokój. Ty nic złego nie zrobiłaś! P.S pamiętaj mi dać nowy numer ![]() Aga ooo dziękuje za wiadomości ![]() Ale straszne jest mi to czytać ![]() Musze sobie to wszystko chyba zapisać co piszesz bo później zapomnę ![]() Mlebi a nie możesz spróbować czegoś małego zjeść i zobaczyć jaki cukier będziesz miała ? może wcale źle nie będzie ? Ja jak wtedy mierzyłam miałam gorzej po czymś z mąką niż po typowych ciastkach/batonikach.
#4070 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
przeklete no dokladnie co to ma byc,jakies wypisywanie do Ciebie? to niech ona zajrzy do niego,wiem ze niby ojciec w jej mniemaniu martwi sie o Ciebie,ale noszzz kurde ![]() Aga no calkiem sensowne te zajecia wczorajsze ![]() w kazdym szpitalu chyba jest inaczej tam gdzie ja rodzilam bylo wszystko bardzo podobnie,jedynie ze najpierw mierzyli dzieciaczka,sprawdzali wszystko,owineli go czyms i mi dali na brzuch a potem przez 2 h zapomnieli o nas,bo pamietam jak weszla polozna i mowi jezu jeszcze to dziecko tu jest? ![]() lozysko-tez sie tego balam,na szczescie mialam tak jak mala pisze,nim sie obejrzalam to babka je juz trzymala w rekach przed moimi oczami i mowila ze piekne ![]() nie wnikalam,i nie mialam do jego rodzenia podawanej oksy,ale moze to tez od szpitala zalezy a o tym TENS nie slyszalam,nie wiem co to jest za bardzo nawet lui matko co ten Zus sie tak uparl na was ? ![]() dobra czas znikac,moze zajrze pozniej ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Mlebi juz niedlugo,a moze jakbys taka mala muffinke zjadla czy kostke czekolady,czy jednego wafelka to nie bylo by tragedii z tym cukrem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Mała ja też wczoraj właśnie pisałam że Małej nie czuje, przeciągnęła się rano ze 2 razy lekko i była póxniej cisza.. i dopiero wieczorem zaczęła się ruszać jak zjadłam kaszke manną
![]() Ale też może spróbuj coś słodkiego, postukaj w brzuch, mi pomaga też leżenie płasko na plecach i stukanie w brzuch, wtedy się zawsze rusza. Jak nic nie działa to lepiej się uspokoić i jechać na to KTG, ja się wczoraj nie ruszałam bo i tak chora jestem, to zwalalam też to że pewnie Młoda przez to też mniej ruchliwa. Jeśli chodzi o okolicznościowy to ja też słyszałam, że od razu po urodzeniu trzeba wykorzystać. Ale nie wiem czy to 100% prawdy. Mój mąż powiedział że jutro do kadrowej pójdzie i jej zapyta jak to wygląda na 100% ze wszystkim, żeby wiedzieć na czym stoi i na co ma być gotowy ![]()
#4072 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepsza jest dziewczyna w naszej grupie co w 37tc jest ![]() ale smiga az milo hehe Cytat:
i samemu sie wciska jak skurcz idzie i one wtedy blokuja? ten bol w jakims tam stopniu w sobote sie dowiem jak to dziala ![]() jesli nie ma ZZO to bede sie ratowala czym popadnie ![]()
![]() |
#4073 |
Zakorzenienie
|
kurde mała sie nie rusza ale za to brzuch stawia sie jak porąbany.zaraz ruszam po core i jedziemy. dam znac jak wroce
#4074 | |
Zakorzenienie
|
Ide robić ciasto na naleśniki, nie chce mi się, ale nic innego nie zaplanowałam na obiad więc trzeba się zmusić. Mam nadzieje, ze brzuch pozwoli mi troche ustać:/
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4075 |
Zakorzenienie
|
Aga Ja też czasem śmigam jak cały dzień odpoczne a później wiem, że coś muszę zrobić, a to że później cierpie po bokach to nic
![]() ![]() Też nie wiedziałam co to ten tens jest... Ale ja dalej mam przeczucie, że będę miała CC więc się chyba nie zagłębiam ![]() ![]() Aaa a mówili jak to dokładnie w końcu wygląda z higieną noworodka ? Tzn nie kąpią.. ale że wcale czy przez ileś godzin po porodzie a na 2 dzień kąpią ?
#4076 |
Wtajemniczenie
|
Ilonka zmień jak najszybciej numer będziesz spokojniejsza.
Aga ja też się wzruszyłam aj piękne chwile, ale mój Tż to jest za "cienki" żeby przeciąć pępowinę. A przy porodzie ze mną będzie nie ze względu na magiczną chwilę tylko ze względu na mnie żeby mi pomóc jak będę tego potrzebować, no ale jakoś przywykłam już do tego że on tak bez emocji do tego podchodzi. Ja też bym wolała być równo nacięta niż popękać ![]() Tak samo wczoraj chciał ze mną wybrać telewizor ![]() ![]() ![]() Buu no właśnie te czerwone są tylko w pojemnikach, na wagę ich nie ma a mi kiedyś siostra tą puszkę kupiła i złożyłam zamówienie na czekoladę tą czerwoną właśnie ale mama pewnie przyjedzie już jak urodzę więc musiałam się zaspokoić cukierkami ![]() Śliczne ciuszki ![]()
#4077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w szpitalu nie ma tens, tylko prysznic i gaz ![]() Ja dzisiaj umyłam lodówkę w środku i to by było na tyle A nie, jeszcze pranie wstawiłam ![]()
![]() |
#4078 |
Wtajemniczenie
|
Aga mi gin mówił że te kleszcze to są używane tylko wtedy jak zanika akcja a dziecko już jest w takim miejscu że cc nie da się zrobić.
Kurde nie chciała bym żeby mi ktoś ręką w brzuchu grzebał przez pipkę ![]()
#4079 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż pojechał mi po wynik GBS.. podobno ten też wyszedł ujemny
![]() ![]() I w ogóle poszedł się dowiedzieć czy mogę pojechać na ktg czy coś, to nie :/ bo oni mają szpital a nie przychodnie położniczą Że przyjechać mogę ale jak się coś dzieje. Masakra ![]() A jak chce szpital obejrzeć to niby można ale trzeba wcześniej dzwonić bo to też nie wiadomo jak oni mają czas ![]()
#4080 |
Wtajemniczenie
|
A ja prawie choinkę rozebrałam :P Trzeba ją na środek przesunąć żeby móc lampki pozdejmować ale to już z Tż zrobimy.
Spać mi się bardzo chce. Mała jedź na ktg będziesz spokojniejsza, ciekawa jestem czy u mnie chociaż będzie jeden maleńki skurczyk ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.