|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Ponownie do Was trafiam, bo tak jak wcześniej do Was trafiłam to znalazłam pracę na lokalnym portalu, ale na umowę zastępstwo od 8.10.2014 do 28.11.2014. I tak teraz siedzę w domu i znowu przeglądam oferty pracy. W grudniu zeszłego roku dałam CV do E.Leclerc i powiedzieli mi że od stycznia mam zacząć pracę. Próbowałam dodzwonić się 1.01 ale nic z tego, w końcu następnego dnia odebrali, ale stwierdzili że wszystkie CV z zeszłęgo roku zostały zniszczone i mam złożyć je ponownie po przerwie świątecznej. Teraz czekam aż oddzwonią.....
![]() |
#3033 |
Raczkowanie
|
Ja jestem po pierwszym dniu w pracy i czuję się jakbym miała napisać przez dwa dni obszerną pracę inżynierską
![]() ![]() Ale już widzę, że ludzie (jest kierownik pracowni, dwóch projektantów - kobieta i mężczyzna i jeden asystent) są naprawdę świetni, asystent projektanta (w trakcie robienia uprawnień) siedział ze mną pół dnia i pomagał w pracy ![]() ![]() Teraz siedzę i czytam tę dokumentację techniczną, widzę, że przez rok nieużywania angielskiego typowo technicznego dużo zapomniałam, więc biorę się do roboty... A jutro znów na 7 i od razu jadę na budowę z projektantem bo mam się wdrożyć, bo to asystenci jeżdzą jak jest problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie c.d. płacz i zgrzytanie zębami. Ogłoszenie na produkcję w ciągu 12h wyświetlone 2300 razy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Wtajemniczenie
|
A w mojej obecnej pracy z dnia na dzień nas praktycznie wyrzucili, ahahaha.
Teraz przeglądam i wysyłam CV i mam nadzieję, że szybko coś znajdę bo inaczej się załamię chyba.
#3037 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Konto usunięte
|
No w sumie jak ktoś ma w domenie buziaczka czy innego całuska to czemu nie pracodawcę
![]() Wysłałam te 2 cv, zobaczymy czy coś się z tego urodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie 30.12 oznajmili nam że następnego dnia kończy się nasz projekt. Ale że niby żeby nei było - przerzucą nas na kolejny, wiec 2.01 szkolenie, a że firma ta sama itd, to szkolenie potrwa 3-4h i możemy pracować Oczywiście na szkoleniu się okazało, że zaczniemy 7.01 tj dzisiaj, a dzisiaj dzwonili że przesuwają na poniedziałek czyli 12.01. Pracuję na godziny, czyli liczy się to co przepracuję - a tak naprawdę to jest 2 tygodnie bez pracy i bez pieniędzy. Umowy podpisaliśmy w listopadzie i są niby do marca, więc praca powinna być do marca, tymczasem zostaliśmy zrobieni dosłownie w bambuko.
Ja wiem, że to praca na słuchawce - ale biorąc kilka nadgodzin i dostając premię można sobie było zarobić ponad 2k do ręki, więc to nie jest aż taka zła kasa. A tak naprawdę zostaliśmy brzydko wyrolowani. ![]() Dzisiaj chyba z 20 cv wysłałam, ale nie ja jedna, skoro u nas z 40 pracowników jest w takiej samej sytuacji jak ja, a i pewnie wiele osób na początku roku szuka pracy.
#3041 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
czy według Was rynek pracy jest już obciążony ludźmi po ZZL? zastanawiam się nad podyplomówką..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
U mnie ZZL to są jakby 4 bloki nauczania (prawny, zagadnienia gospodarki kadrami, stosunki międzyludzkie w organizacji, zarządzanie przedsiębiorstwem). Ogólnie podyplomówka ma przygotować do bycia takim menadżerem personalnym.
Zastanawiam się pomiędzy ZZL a doradztwem zawodowym. Często w miejscach gdzie szukam pracy są ogłoszenia o konsultantach ds. rekrutacji, doradcach zawodowych, pośrednikach pracy. Myślę, że taka praca by mnie najbardziej interesowała. Wśród wymagań na te stanowiska jest zazwyczaj właśnie wykształcenie w zakresie ZZL lub HR. Na dodatek obie podyplomówki zaczynają się w lutym. Dlatego idealnie by było gdybym się zdecydowała. Trwają 2 semestry. Chętnie przeczytam Wasze opinie na temat co wybrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49645389]A co się właściwie po tym robi? Pytam serio. ![]() Jak wyżej, siedzi się na dupie i szuka pracy w sklepie/na produkcji ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I odnośnie tych kierunków stomatologicznych, tj. higienistka czy asystentka stomatologiczna Waszym zdaniem mają sens? Warto sobie tym w ogóle myśli zaprzątać? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Wtajemniczenie
|
Jak jest jakiś kurs na asystentkę medyczną/stomatologiczną to można zrobić - ogłoszenia widzę, ale żeby określi to jako "przyszłościowa praca", to chyba się jednak nie da.
#3048 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek to luźnie skojarzenie bo nie znam nikogo kto pracował by w takim zawodzie i nie wiem jak tam zarobki się przedstawiają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Raczkowanie
|
Jako, że szukam pracy w branży medycznej i takie działy z ofertami przeglądam, to mogę potwierdzić, że faktycznie ofert pracy dla asystentek jest bardzo dużo. Zarobki raczej bez szału, moja teściowa przez kilkanaście lat pracowała właśnie jako asystentka...
#3050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
julk44 - asystentka - do bani, higienistka - już lepiej, raczej bez kokosów, ale daje jakies szanse na sensowna emigracje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49646822]Te zawody kojarzą mi się z tym, że z góry skazujesz się na to, że nigdy nie będziesz dużo zarabiać bo zawsze będziesz `tylko` asystentką.
![]() Aczkolwiek to luźnie skojarzenie bo nie znam nikogo kto pracował by w takim zawodzie i nie wiem jak tam zarobki się przedstawiają.[/QUOTE] Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Zakorzenienie
|
ja zdecydowałam sie po pół roku bezrobocia i bezskutecznego szukania pracy zarejestrować się w Urzedzie Pracy. jade dzis, na oferty pracy nie licze bo widze co maja na stronie, ale mam nadzieje na jakies kursy, szkolenia (sfinansowanie/dofinansowanie) bo to jest mi b. potrzebne. jesli nie pomoga mi w tym zakresie to trudno wyrejestruje sie. ale juz nie wiem co robic
![]()
#3053 |
Raczkowanie
|
Lazada, co do błędu: często słyszę tą złą formę więc później sama mam wątpliwości
![]() ![]() ![]() Doradca to mój pierwszy wyuczony zawód ![]() Jak się zaczęło coś dziać to wszystko naraz :P Dzwoniła do mnie pani dr UP z propozycją stażu w ich placówce. I nie wiem co robić. Dziś mam rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko specjalista ds.sprzedaży <o dziwo, wysyłałam na niższe rangą stanowisko, a zaprosili mnie na to "wyższe">. Nie jest to praca moich marzeń ![]() A żeby dojechać na staż z mojej wsi, musiałabym zabierać rodzicom samochód. Poza tym boję się że jak znowu zacznie sypać śnieg, to z mojej wsi będzie tylko wyjazd drepcedesem ![]() Jak byłam na doradztwie miałam pierwsze praktyki w swoim UP. Mieszkam w gminie miejsko-wiejskiej co tez wpływa na specyfikę osób zarejestrowanych w UP. Wkurzało mnie że dużo ludzi przychodzi tu bo musi i nie jest zainteresowana pomocą UP. Gdyby to był Powiatowy Urząd Pracy to ok., więcej ludzi, więcej wyzwań i większe szanse. To byłoby spokojne stanowisko, ale ja chcę robić coś co mi da szansę rozwoju. Proponują mi gwarancję 6 miesięcznego zatrudnienia <zwykle gwarancja to 3 miesiące>. Z drugiej strony <to już mniej istotniejsze> nie musiałabym wydawać kasy na stancję, jedzenie, rachunki itd. Nie bolał by mnie język od gadania ludziom by coś kupili, żebym dostała premię ![]() Na chwilę obecną mam wniosek iście Sokratejski. ![]() Chociaż jak nie dostanę dziś pracy, to pewnie nie będę miała wyboru z tym stażem.
Edytowane przez Fatalida Czas edycji: 2015-01-08 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do asystentki to też zamierzałam iść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zadomowienie
|
Ja w przyszłym tygodniu mam test wiedzy w budżetówce. Przyznam, że pierwszy raz udało mi się dotrwać do tego etapu rekrutacji do instytucji państwowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem ile osób u nas ma zatrudnienie w zawodzie, chyba niewiele bo u nas to nawet na produkcję ciężko się dostać - albo ja mam takiego pecha ![]() Co do tej policealnej to jeszcze nie poszłam, póki co zastanawiam się. Nie wiem czy zaczyna się teraz od lutego, czy dopiero od września... poza tym nie wiem czy jest płatna, czy bezpłatna ![]() ![]() ![]() Edytowane przez julk44 Czas edycji: 2015-01-08 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z drugiej strony czytałam, że rynek już jest przesycony asystentkami.. Dokładnie. Nie chcę pchać kasy w kierunek, który nie da mi pracy. Tylko teraz nigdzie po żadnym kierunku nie ma gwarancji zatrudnienia. ![]() Edytowane przez ama09 Czas edycji: 2015-01-08 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Konto usunięte
|
Czy jak wysyłam maila z gmail do osoby, która ma konto na innej domenie to widać moj avatar z google? Pytam, bo sie kapnęłam, ze jak wczoraj dostałam maila z kancelarii to widziałam ich (chyba maja konto google powiązane z mailami) i stwierdziłam, ze epatowanie seksownymi czerwonymi szpilkami w mailach w sprawie pracy jakoś tak nie przystoi
![]() Odkąd teraz szukam pracy wysłałam tylko ze 2 cv z pracuj.pl, za to ciagle wysyłam ze strony izby. Jutro mam rozmowę i się boję - na pewno będą pytać dlaczego chce zmienić prace po tak krótkim czasie...no i nie wiem jakie oczekiwania finansowe miec... |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Perfumoholik z wyboru
|
Czy tylko u mnie są takie czystki w ogłoszeniach? Kompletnie nie mogę znaleźć ogłoszenia dla siebie. Wszędzie widzę kierowców lub kucharzy, nie wspominając o telemarketingu. Może taki miesiąc...
#3060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może jak cisza przy wysyłaniu cv mailami, to warto spróbować po prostu osobiście pochodzić po firmach? Tak na żywioł - 20 CV do torebki i do każdej firmy na danej ulicy. Kolega kiedyś tak robił - oblatał całe osiedle na którym mieszkał we Wrocławiu i nie dość, że pracę znalazł, to jeszcze potem co parę tygodni jakieś telefony były. Wygrał tym, że wpisał, że mieszka na ulicy obok więc nigdy się nie spóźni. No ale startował do małych firm - kebaby, knajpy itd. Więc to miało znaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.