Mamusie lutowe 2015 - cz. 6 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 16:57   #4171
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

aaa koleżanka październikowa urodziła dziś miała termin na 11 stycznia. Mamy dzieci w tym samym wieku
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:01   #4172
lui_89
Zadomowienie

lubcia, ala brawa za wizytę
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:11   #4173
zielona butelka
Zakorzenienie

Alunia, 10 to super, gratki! U mnie na razie stanęło na 15 i tak trzyma.... ech.
Malutka też jeszcze niewielka, w porównaniu do Agatki- 3800!
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:11   #4174
emdzik
Zakorzenienie

Ala gratulacje wizyty

To dzisiaj juz chyba wszystkie po wizytach

Logoasia gratulacje dla kolezanki

Aga przeslij mi nalesnika jak takie dobre

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:14   #4175
iskra_boza
Raczkowanie

Hej.

Nie odzywałam się, bo nie miałam weny, nie było też o czym pisać.

Po moich przejściach z odmową cesarki i zgłoszeniem zażalenia w szpitalu, że lekarka wprowadziła zamieszanie, umówili mnie z nią na dziś. Na wejściu pielęgniarka mi powiedziała, że profesor mnie przyjmie. Ufff. Wszystko się wyjaśniło. Prof potwierdził cc i zaklepał mi miejsce na 30.01. Będę na początku 39 tygodnia. Ulżyło mi Mam tylko nadzieję, że mały zechce wytrzymać te 3 tygodnie i nie będzie się pchać wcześniej. Wtedy mają 75 minut na organizację szybkiej cesarki dla mnie, po co mi to. Trzeba się teraz modlić, żeby nie zacząć rodzic wcześniej

Kupiliśmy wózek na Ebay, nóweczkę ze sklepu Internetowego. Red Kite Push Me Zebu. Załączam zdjęcie.

Ale mi hemoroidy dokuczają. Miałam jeden, on okresowo wypadał, raz na ruski rok. A teraz mam z 5, w życiu tak nie miałam. Matko, jak boli! Dostałam krem, ale guzik on pomaga. Nie ominęła mnie też seria antybiotyków. Katar ciążowy przeszedł w zapalenie zatok. Dostałam Amoxy i Allertek. Już mi lepiej na szczęście
No i tyle u mnie. Wybaczcie, nie doczytałam jeszcze co u was, bo tyle tego, że nigdy nie przebrnę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg redKite.jpg (118,3 KB, 18 załadowań)
iskra_boza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:15   #4176
ewccik
Zadomowienie

dopadlo mnie mega zbudynienie
zadzwonila jakas babka do drzwi, poszlam otworzyc no i ona z teczka ze niby w sprawach osiedla czy moze wejsc na chwilke usiasc. no to ja glupia wpuscilam ją do salonu gdzie siedział tż - oczywiscie on dupy nie podniósł żeby otworzyć. no i gadka szmatka i okazuje sie ze ona z jakiejs tv cyfrowej chce naciagac na umowy czy cos. tz ją pogonił.i teraz się wyzywa na mnie jak moglam kogos do pokoju wprowadzać - ja sama sie sobie nadziwic nie moge bo nigdy wczesniej takidj akcji nie zrobilam. przeciez ona mogla nas okrasc, zaciukac albo niewiadomo co.
i teraz siedzimy wkurzeni na siebie na maksa

Edytowane przez ewccik
Czas edycji: 2015-01-08 o 17:17
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:17   #4177
201704210903
Konto usunięte

ala gratulacje dzielna kobieto:p

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
aaa koleżanka październikowa urodziła dziś miała termin na 11 stycznia. Mamy dzieci w tym samym wieku
misia? gratulacje dla mamy:p

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 17:18   #4178
1141655
Zakorzenienie

Iskra Fajnie, ze się odzywasz Trzymamy teraz kciuki do konca stycznia, co by Malutki nie zapukał wcześniej
Fajne kolorki ma wózio

Ewcik - noooooooo żeś zbudyniała trochę, no ale co, no było minęło. następnym razem nikogo w gościnę nie zaprosisz

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:20   #4179
201704210903
Konto usunięte

iskra cieszę się że wszystko wyjaśnione z cc

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

u mnie kolednicy chodzą
udaje że mnie nie ma

Stary 2015-01-08, 17:26   #4180
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość
Ja tylko szybki raport z usg. Mała ładnie rośnie, wg pomiarow ma ok 2850g , takze chyba bedzie spora, skoro jeszcze 5 tyg do terminu zostało...
Ułożona główką do dołu, szyjki nikt nie badał, bo w uk tego nie robią, takze nie wiem czy twarda, miekka itp :P
super! mała już całkiem spora!

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
witam po ktg... ide nadrabiac... z ktg wsio ok. zrobili za darmo, mała spała i nawet budzenie jej srednio cos dało. skurcze minimalne
dobrze, że na ktg nie wyszło nic niepokojącego czyli musisz się oszczędzać bardziej...

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Raport z wizyty
Jeszcze nie rodzę
Szyjka krótka, ale twarda i zamknięta
Niunia waży 2500 g i wszystko jest ok
super

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja po wizycie. szyjka się skróciła ale to podobno normalne.
od przyszłego tygodnia ktg mam już robić. mały waży 2400 i jak tak dalej pójdzie to do 3 kg dojdzie w dniu cc.
no to nieduży bedzie super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki
Szybka relacja z wizyty mały rośnie ma 2600 choć do końca nie wiem bo lekarz ma stary sprzęt w gabinecie i tak orientacyjnie powiedział. Lepsze pomiary będę miała 21 stycznia bo idę prywatnie do lekarza, który pracuje w szpitalu i tam po prostu mają bardzo dobry sprzęt Ale wracając do wizyty szyjka troszeczkę się skróciła ale w dalszym ciągu wszystko pozamykane na cztery spusty. Lekarz powiedział że do końca stycznia raczej nie urodzę 29 mam przyjść i wtedy ustalimy termin cc. Mam jeszcze do tego czasu zrobić badania mocz i morfologię i dziś pobrał gbs. Te pieczenie i swędzenie oraz śluz to infekcja grzybicza wiec mam globulki dla Bożenki a potem mam zrobić badania moczu czy wszystko jest ok. We wtorek mam się pojawić na pierwszym ktg a później chodzić raz w tygodniu. To chyba tyle apropo mojej wizyty u gienia Najważniejsze że z małym jest wszystko dobrze
kolejna pozytywna wizyta

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Ja tylko na chwilkę zdać relacje z wizyty i lecę na SR, nadrobię później.
A więc przytyłam standardowo 1,5 kg i na dzień dzisiejszy, tj. 35 t 5 dc mam 10 kg na +
Moja żabcia również standardowo przybiera po 200g na tydzień i waży 2170g
Szyjka długa, zamknięta, czop na swoim miejscu. Znów się pytał, czy nie chcę cesarki? Jak powiedziałam, że jeśli nie ma przeciwwskazań do sn to chcę spróbować naturalnie. Uśmiechną się i powiedział że dzielna i odważna jestem ale jak będę chciała cc to niema problemu powiedziałam, że jak pierwszą urodziłam naturalnie to i drugą spróbuję zapytał ile lat temu pierwszą rodziłam. Jak powiedziałam, że 18 to zrobił " uuuu, to traktujemy tak jakby pierwszy, bo po tylu latach". Dał mi skierowanie na gbs krew i mocz. A i mam dużo bakterii w moczu, to dał jakieś lekarstwo. Zwolnienie dostałam już do 6.03 a następna wizyta 29.01 Emdzik uaktualnij mi proszę
Na niespokojne nogi niestety nic mi nie może dać. Powiedział żeby wyżej trzymać i magnez brać. Puchnięcie i drętwienie też naturalne bo wyniki nie mówią żeby było coś nie tak. Ciśnienie idealne.
To chyba tyle.
haha! powtórna pierworódka

Cytat:
gratulacje dla koleżanki

Cytat:
Napisane przez iskra_boza Pokaż wiadomość
Hej.

Po moich przejściach z odmową cesarki i zgłoszeniem zażalenia w szpitalu, że lekarka wprowadziła zamieszanie, umówili mnie z nią na dziś. Na wejściu pielęgniarka mi powiedziała, że profesor mnie przyjmie. Ufff. Wszystko się wyjaśniło. Prof potwierdził cc i zaklepał mi miejsce na 30.01. Będę na początku 39 tygodnia. Ulżyło mi Mam tylko nadzieję, że mały zechce wytrzymać te 3 tygodnie i nie będzie się pchać wcześniej. Wtedy mają 75 minut na organizację szybkiej cesarki dla mnie, po co mi to. Trzeba się teraz modlić, żeby nie zacząć rodzic wcześniej

Kupiliśmy wózek na Ebay, nóweczkę ze sklepu Internetowego. Red Kite Push Me Zebu. Załączam zdjęcie.

Ale mi hemoroidy dokuczają. Miałam jeden, on okresowo wypadał, raz na ruski rok. A teraz mam z 5, w życiu tak nie miałam. Matko, jak boli! Dostałam krem, ale guzik on pomaga. Nie ominęła mnie też seria antybiotyków. Katar ciążowy przeszedł w zapalenie zatok. Dostałam Amoxy i Allertek. Już mi lepiej na szczęście
No i tyle u mnie. Wybaczcie, nie doczytałam jeszcze co u was, bo tyle tego, że nigdy nie przebrnę
fajnie, że się odzywasz
cieszę się, że udało się wyjaśnić sprawę cc mam nadzieję, że spokojniejsza jesteś
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:29   #4181
maladT
Zakorzenienie

Ja też właśnie zaswiecilam budyniem znowu klucze zostawiłam w drzwiach a wraz z kluczami do domu były do auta. Dobrze ze sąsiedzi zawsze pukają do nas jak zostawię ale tak mi glupio

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 17:32   #4182
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też właśnie zaswiecilam budyniem znowu klucze zostawiłam w drzwiach a wraz z kluczami do domu były do auta. Dobrze ze sąsiedzi zawsze pukają do nas jak zostawię ale tak mi glupio
to tak jak ostatnio ja dobrze, ze mam dobrych sąsiadów

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:35   #4183
lui_89
Zadomowienie

Cytat:
ja też to robię

mój mocz woła o pomstę do nieba pewnie stąd te monocyty
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:42   #4184
iskra_boza
Raczkowanie

Dzięki, dzięki Teraz się spokojnie mogę wyluzować, wylegując się do góry podwoziem z książką w łapce
iskra_boza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:47   #4185
201704210903
Konto usunięte

a jeszcze miałam wam napisać że od 37 tyg mam odstawiać magnez i duphaston. nie wiem czy też tak macie?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Dzięki, dzięki Teraz się spokojnie mogę wyluzować, wylegując się do góry podwoziem z książką w łapce
no i teraz odpoczywaj bez stresu kochana

Stary 2015-01-08, 17:48   #4186
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze miałam wam napisać że od 37 tyg mam odstawiać magnez i duphaston. nie wiem czy też tak macie?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

no i teraz odpoczywaj bez stresu kochana

mi zmienili na luteinę , i już 3 tyg temu miałam odstawić. No i wczoraj gin mówił o no spie, żeby nie brać i nie hamować nią skurczy

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:50   #4187
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Daria, współczuję Ci jedzenia szpitalnego. Nich Twój Tż przemyci coś dobrego

Asia, gratuluję wizyty ładną wagę ma Twoja córeczka

Melbi, gratuluję udanej wizyty już finisz Twój synek ma dobrą wagę

Lubcia, tak, najważniejsze, ze z synkiem jest wszystko w porządku Ładna waga

Alunia, cieszę się, ze wizyta udana Malutka już spora
Fakt, mój gin mówi to samo co do sn ostatnio na wizycie mi powiedział, ze tylko nieświadoma kobieta chce sn
Wszystkie jesteśmy dzielne i odważne

Iskra, jak dobrze, ze wszystko się poukładało zaciśnięte do 30 stycznia
Piękny wózek

Ewcik, oj każdemu się zdarza, sama nie wiedziałaś kim ona jest....
Ja pamiętam jak kiedyś otworzyłam drzwi Pani z Fundacji dzieci niepełnosprawnych xxx. Pokazała mi różne dokumenty dotyczące Fundacji, a później wyjęła różne rzeczy ręcznie robione przez te dzieci z masy solnej. Ok, kupię, pomogę. Zapłaciłam.
Później coś mnie podkusiło, żeby zajrzeć na ich stronę internetową.
Fakt, istniała ta Fundacja, tylko, ze na ich stronie było napisane grubymi literami, że nie chodzą po domach i nie sprzedają rzeczy z masy solnej robionych przez dzieci
A jak chcemy przekazać pieniążki na Fundacje, wyświetlony był numer konta bankowego
Zła byłam jak cholera

Edytowane przez Ollllciaaa
Czas edycji: 2015-01-08 o 17:52
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:50   #4188
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
tak, też mam odstawić magnez
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 17:51   #4189
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Hej.

Najważniejsze że cc zaklepane teraz tylko trzeba dotrwać do terminu Co do hemoroidów to współczuje bo mój brat miał i wiem jak długo się z tym męczył
Cytat:
Gratulacje dla koleżanki ja mam jedną koleżankę i też mamy w jednym wieku naszych synów i teraz przy drugim dziecku też będziemy miały w jednym wieku tylko jej będzie o dwa tygodnie starsze od mojego
Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
dopadlo mnie mega zbudynienie
zadzwonila jakas babka do drzwi, poszlam otworzyc no i ona z teczka ze niby w sprawach osiedla czy moze wejsc na chwilke usiasc. no to ja glupia wpuscilam ją do salonu gdzie siedział tż - oczywiscie on dupy nie podniósł żeby otworzyć. no i gadka szmatka i okazuje sie ze ona z jakiejs tv cyfrowej chce naciagac na umowy czy cos. tz ją pogonił.i teraz się wyzywa na mnie jak moglam kogos do pokoju wprowadzać - ja sama sie sobie nadziwic nie moge bo nigdy wczesniej takidj akcji nie zrobilam. przeciez ona mogla nas okrasc, zaciukac albo niewiadomo co.
i teraz siedzimy wkurzeni na siebie na maksa
Oj te nasze kalafiory i budynie faktycznie dokuczają ważne że nic się złego nie stało
Cytat:
Dobrych macie sąsiadów bo u nas to różnie bywa przeważnie jest ok ale jak ktoś obcy się zakręci to trzeba się mieć na baczności
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 17:52   #4190
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Raport z wizyty
Jeszcze nie rodzę
Szyjka krótka, ale twarda i zamknięta
Niunia waży 2500 g i wszystko jest ok

Madzia, dopisz mi proszę wizytę na 27 stycznia na 14:30.

Śmigam na zakupy i do SR
gratulacje

Cytat:
ja po wizycie. szyjka się skróciła ale to podobno normalne.
od przyszłego tygodnia ktg mam już robić. mały waży 2400 i jak tak dalej pójdzie to do 3 kg dojdzie w dniu cc.

gratulacje zazdroszczę wagi, mojej waga mnie przeraża , chociaz dobrze ze to cc a nie znowu kolos naturalnie rodzony

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki
Szybka relacja z wizyty mały rośnie ma 2600 choć do końca nie wiem bo lekarz ma stary sprzęt w gabinecie i tak orientacyjnie powiedział. Lepsze pomiary będę miała 21 stycznia bo idę prywatnie do lekarza, który pracuje w szpitalu i tam po prostu mają bardzo dobry sprzęt Ale wracając do wizyty szyjka troszeczkę się skróciła ale w dalszym ciągu wszystko pozamykane na cztery spusty. Lekarz powiedział że do końca stycznia raczej nie urodzę 29 mam przyjść i wtedy ustalimy termin cc. Mam jeszcze do tego czasu zrobić badania mocz i morfologię i dziś pobrał gbs. Te pieczenie i swędzenie oraz śluz to infekcja grzybicza wiec mam globulki dla Bożenki a potem mam zrobić badania moczu czy wszystko jest ok. We wtorek mam się pojawić na pierwszym ktg a później chodzić raz w tygodniu. To chyba tyle apropo mojej wizyty u gienia Najważniejsze że z małym jest wszystko dobrze
gratulacjeno i dobrze ze dostałaś coś na ten stan zapalny

Cytat:
super
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 18:00   #4191
201704210903
Konto usunięte

to dobrze że też odstawiaćie leki w podobnym terminie

ewa z agaty konkretna laska będzie. dobrze że nie rodzisz naturalnie :p

w sumie teraz się cieszę że mam trochę ubran na 56 bo wygląda na to że synek nie będzie bardzo duży

Stary 2015-01-08, 18:15   #4192
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Aaaa Mala! Jak dobrze, że wszystko w porządku z Twoja córeczką uspokoiłas się
Stary 2015-01-08, 18:16   #4193
201704210903
Konto usunięte

zaczynam czuć stres że to już tak blisko
muszę kupić i uprac rzeczy do lozeczka
wózek już po porodzie ogarniemy

Stary 2015-01-08, 18:16   #4194
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
zaczynam czuć stres że to już tak blisko
muszę kupić i uprac rzeczy do lozeczka
wózek już po porodzie ogarniemy

Będzie dobrze jesteśmy silne kobietki
Stary 2015-01-08, 18:17   #4195
ewek000
Zadomowienie

olcia bałwanek boski
martula ty chyba też miałaś dzisiaj wizytę więc gratulacje
maladt super ze po ktg ok
Alunia super gratulacje u nas w szpitalu wszystkim laskom po inwitro robią cc, tak wiec super że ty masz taka opcję, trzymam kciuki żeby wszystko poszlo gładko
iskra super że z cc się wyjaśniło , ja mam podobny problem z hemoroidami ale mi gin kazał używać i maści i czopków więc jest lepiej, zostały dwa oporne
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 18:18   #4196
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Będzie dobrze jesteśmy silne kobietki

ale jak paulina już urodzi to będzie u większości d w ogniu. a na pewno u mnie

Stary 2015-01-08, 18:25   #4197
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ale jak paulina już urodzi to będzie u większości d w ogniu. a na pewno u mnie

Racja! będziemy trząść portkami

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Dzisiaj fajny film jest na Polsacie o 20.00 Burleska
Stary 2015-01-08, 18:28   #4198
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Racja! będziemy trząść portkami

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Dzisiaj fajny film jest na Polsacie o 20.00 Burleska
nie znam
muszę w mecie sprawdzić

Stary 2015-01-08, 18:38   #4199
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Melduje po ktg że ja to szybko nie urodzę, cholerka no.
Serduszko pięknie pukało Mała ruchliwa a skurczu żadnego

Przed chwilą miałam jeden, Chyba jutro przejdę całe miasto dookoła i tak 3 rundki dziennie Może to mnie ruszy
Stary 2015-01-08, 18:40   #4200
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Melduje po ktg że ja to szybko nie urodzę, cholerka no.
Serduszko pięknie pukało Mała ruchliwa a skurczu żadnego

Przed chwilą miałam jeden, Chyba jutro przejdę całe miasto dookoła i tak 3 rundki dziennie Może to mnie ruszy
no co Ty. przecież masz być pierwsza:p
może po schodach spróbuj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości