30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 17:37   #1381
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!

cześć
dzis się dowiedziałam że jestem w 3 tyg ciąży
planowaliśmy z chłopakiem ale tak czy siak jestem w lekkim szoku

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 18:20   #1382
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

aakkzzii gratulacje

Vanessa a ile po laparo sie udało?naturalnie?
Super,może i dla mnie jest jeszcze szansa..

Mam 37lat to nasze starania o pierwsza ciąże
W tej chwili jesteśmy zakwalifikowani do ivf,jeszcze tylko ta laparo wlasnie czeka mnie za dwa tyg..
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 19:05   #1383
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość
aakkzzii gratulacje

Vanessa a ile po laparo sie udało?naturalnie?
Super,może i dla mnie jest jeszcze szansa..

Mam 37lat to nasze starania o pierwsza ciąże
W tej chwili jesteśmy zakwalifikowani do ivf,jeszcze tylko ta laparo wlasnie czeka mnie za dwa tyg..
Laparo miałam w kwietniu, a w ciążę zaszłam w sierpniu, czyli 4 mce. Lekarz mi powiedział po laparo żebyśmy sobie dali czas pół roku no i się udało. Mojej koleżance udało się już w drugim cyklu po udraznianiu. Tyle tylko że mi po laparo wyszło ze mam drozne jajowody, ale to na pewno pomogło. Także może i Wam się uda. Trzymam kciuki.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
cześć
dzis się dowiedziałam że jestem w 3 tyg ciąży
planowaliśmy z chłopakiem ale tak czy siak jestem w lekkim szoku
Gratulacje
Stary 2015-01-08, 19:53   #1384
misiak17
Wtajemniczenie

Vanessa i aakkzzii gratulacje .

Ja w lipcu miałam usuwanego mięśniaka. W grudniu miałam jechać na kontrole do swojego lekarza, ale w listopadzie zaryzykowaliśmy i pod koniec miesiąca testy pokazały dwie kreski. Jednak 5 dni później doszło do samoistnego poronienia. Starania wznawiamy w lutym . Mamy nadzieję, że się uda niedługo.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 20:48   #1385
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość

Ja w lipcu miałam usuwanego mięśniaka. W grudniu miałam jechać na kontrole do swojego lekarza, ale w listopadzie zaryzykowaliśmy i pod koniec miesiąca testy pokazały dwie kreski. Jednak 5 dni później doszło do samoistnego poronienia. Starania wznawiamy w lutym . Mamy nadzieję, że się uda niedługo.
Uda się. Trzymam kciuki.
Ja właśnie na samym początku trafiłam do szpitala z rozpoznaniem poronienia zagrażającego. W jeden dzień zrobiłam test, jeszcze nie zdążyłam się nacieszyć i na drugi dzień zaczęło się krwawienie. W szpitalu brałam duphaston i po tygodniu wyszłam. Jak poszłam do jednego lekarza t pytał po co oni w ogóle mnie trzymali na oddziale bo tak wczesnej ciąży nie da się uratować, gdybym miała poronić to bym poronila i żadne leki by nie pomogły. Nie wiem na ile to prawda, ale więcej do tego lekarza nie poszłam.

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2015-01-08 o 20:56
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 21:39   #1386
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Cytat:
Napisane przez vanessa1781
Laparo miałam w kwietniu, a w ciążę zaszłam w sierpniu, czyli 4 mce. Lekarz mi powiedział po laparo żebyśmy sobie dali czas pół roku no i się udało. Mojej koleżance udało się już w drugim cyklu po udraznianiu. Tyle tylko że mi po laparo wyszło ze mam drozne jajowody, ale to na pewno pomogło. Także może i Wam się uda. Trzymam kciuki.

Fajnie że wam się udało.Moja koleżanka zaszła w drugim cyklu właśnie po laparo,ale u niej była torbiel i chyba ona uniemożliwiła zajście.
Ja miałam hsg z kontrastem i wyszly drozne jajowody tyle że ponad 2 lata minęły.
A w tym roku 2inseminacje nie udane dlatego gin przed ivf chce sprawdzić czy nic się nie dzieje głębiej.

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość

Życzę żeby obyło się bez długiego oczekiwania i szybkich tlusciutkich dwóch kreseczek.

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Uda się. Trzymam kciuki.
Ja właśnie na samym początku trafiłam do szpitala z rozpoznaniem poronienia zagrażającego. W jeden dzień zrobiłam test, jeszcze nie zdążyłam się nacieszyć i na drugi dzień zaczęło się krwawienie. W szpitalu brałam duphaston i po tygodniu wyszłam. Jak poszłam do jednego lekarza t pytał po co oni w ogóle mnie trzymali na oddziale bo tak wczesnej ciąży nie da się uratować, gdybym miała poronić to bym poronila i żadne leki by nie pomogły. Nie wiem na ile to prawda, ale więcej do tego lekarza nie poszłam.
Przykre że niektórzy lekarze mają takie podejście.ja bym też juz nie poszła do takiego lekarZa.
Moja szwagierka mieszka w Kanadzie i tam do 12tyg uznają ciążę za zatrzymanie miesiaczki :-(

Mam nadzieję że teraz już będzie wszystko dobrze

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez bombka666
Czas edycji: 2015-01-08 o 21:42
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości