|
|
#2791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX
Dzień Dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
Jejku nieciekawie. Potwierdzone masz to pęknięcie szyjki? Ono ozn.cc czy możesz rodzić sn? Bedzie dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
Sylwia - synek od początku był w swoim pokoju, mam nianie z monitorem, wstawał przez pierwszy m-c dwa co ok.3 godz. Były momenty że brałam do łóżka i zostawiałam go p karmieniu. ok.2 tyg.spał z nami w łóżku ale sie zaparłam i odkładałam do łóżeczka i spał u siebie. Szybko zaczął spać ciagiem 5-7 godz. Z jedzenia nocnego też w miare szybko wyrósł. Jak ząbkował itp. to sie latało, ale dla mnie najgorsze to wyrwanie ze snu a nie fakt że muszę przejsć do pokoju obok
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin mi tłumaczył że problemy z szyjka są zazwyczaj po poronieniu i coś jeszcze mówił ale kalafior zapomniał :/ Tłumaczył, że każde badanie szyjki, wprowadzanie tam usg itd. to jest ingerencja w nią, może powodować infekcje i jak się nic złego nie dzieje (usg przez brzuch mam co wizytę) to nie ma potrzeby jej spr. Ja nie wiem ile ma moja szyjka itd. i w sumie co z tego że bym wwiedziała jak ona juz nast.dnia może sie skrócic itd. jak u Mirelki było. Staram sie nad tym nie zastanawiać, ale u nas często ten temat na forum więc siłą rzeczy się przypomina
![]() Co do poglądów to ja uważam ze jak najbardziej można wyrażać swoje zdanie, dlaczego nie? Oczywiście trzeba szanować odmienne poglądy, ale to ze sie ich nie rozumie i nie podziela nie powinno nikogo obrażać. Można przemilczeć lub odpowiedzieć. Najgorsze w takich syt.jest jak odbiorca naszych słów bierze coś do siebie, osobiście, a tak sie niestety b.często dzieje
|
#2794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
jesli tylko czujesz taka potrzebe. szary pieknie sie komponuje z innymi kolorami. a jesli juz dwa pokoje masz w odcieniach szarosci to dobrze, jak i w kolejnym to powielisz, fajnie sie calosc utworzy a do szarego pasuje kazdy kolor wiec bedziesz miala pole do popisu
|
|
#2795 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wczoraj miałam wizytę u swojej ginki. Z Olkiem wszystko w porządku, rośnie ładnie, waży już (25w2d) mniej więcej 818gram ![]() Mam brać biofer, bo hemoglobina spadła do 11,2. Z niskimi płytkami mam się zgłosić do hematologa. Ale dr twierdzi,żeby się nie martwić ,więc tak też zamierzam ![]() Byliśmy też wczoraj z Tż oglądać wózki..ale nic w tym sklepie nam nie wpadło w oko.. no może jeden Hartan..ale jego cena była na tyle odstraszająca,że przestał się szybko podobać ![]() Cytat:
Prawie nówka i to za jaką cenę! zazdroszczę ![]() Cytat:
ale przynajmniej będziesz już miała spokój. Cytat:
Trzymaj się ![]() Cytat:
trzymaj się
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() madziu kochana trzymjacie sie tam, informuj nas na bierzaco i tlumacz trej dzidizulce zeby siedziala jeszcze w cieplym domku. wierze, ze bedzie wszytko dobrze
|
|
#2797 |
|
Raczkowanie
|
Oj żeby to wszystko było takie łatwe jak się mowi :-( staram się nie zalamywac tylko trzymać jakos. Wszystko na raz tu mały się pcha malutka w domu ciągle placże nie daja sobie rady z nia wczoraj musiala na wieczor dostac syrop na uspokojenie. Dziś nie chciala isc do przedszkola tylko żeby ciągle być u mnie, ale przyjedzie po przedszkolu. Beda do wieczora. Mam lezec jak najwięcej lekarz ordynator powiedział że 80% lezenia to leczenie. Mam nadZieje że do czwartku mnie puszcza bo niunia ma bal przebierancow i chce ja ubrac. Ja tu ciagke placze jak o niej myślę. Wiem że tu się zrobilo lepiej i już tak nie myślę. Ale cóż musze jakos brać się w garść. Weekend bedzie decydujacy. Mam nadzieje że puszcza do domu po weekendzie
|
#2798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powinno sie tego poddawac publicznej ocenie.a bronienie swoich pogladow to podstawa, tu sie z toba zgodze sama czasem walcze jak lew jesli ktos na sile cos innego probuje mi wcisnac.---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
tylko nie jestesmy tu po to, zeby sie oceniac. ja tez wiele razy mam swoje zdanie, odmienne od innych i wyrazam je, uwazam ze to nic zlego i nie bede siedziala cicho jesli mysle inczej niz inni tlyko po to by wpasowac sie w tlum ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() gratuluje samozaparcia. ja mam wielkie obawy przed tym, zeby od razu to niewiniotkol zostawic samo w pokoju, tyle ze wiem, ze tak jak piszesz gorzej bedzie jak bede go miala pod reka bo co chwile bede sprawadzala czy wszystko jest z nim dobrze. juz myslalm o kolysce, zebty na te najgorsze pierwsze 3 miesiac ebyl obok. naprawde chcialbym dac go od razu do si9ebie, ale nie jestem pewna czy ja dam sobie z tym rade.
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-01-09 o 10:03 |
|||
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Decyzja podjęta - malujemy
![]() Będzie chyba szary z białym pasem,do tego te nasze biało brązowe mebelki i żółte dodatki
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, te glupie szyjki lubia sie skracac a czlowiek mysli, ze sie dobrze czuje i jest ok-na ost wizycie szyjka miala 3,8 cm :/
Ale z tego co sie zorientowalam to dosc popularny problem i moje trzy znajome w ciazy mialy to samo a jedna to juz w ogole w 3 miesiacu miala stwierdzone i donosila do samego konca a core urodzila cudna. Takze trzeba byc dobrej mysli! Czekam na usg, ciekawa jestem ile ma moja corunia
|
#2802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa dla Olka, rosnie nam zdrowy chlopczyk ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam fotelik za 40zl jest jak nowy oprócz tego ze naklejki schodzą i paru dydek na plastiku
mega sie ciesze! A do tego ubranka za 16zl. Chcecie foty?
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2805 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super! i jaka cena! pokazuj
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik-fajnie, ze na wizycie wszystko ok!
to Twoj Olus podobnie jak moja cora (25w1d)-ciekawe jaka waga u nas ![]() Blackberry-gratki fotelika ![]()
|
#2807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie co trzeba jeszcze prócz krzyża i wody swieconej? Cytat:
Kciukam za wysokie odszkodowanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
dzwonil pan ze sklepu, w przyszlym tyg bedziemy mieli lozeczko
ogladam wlasnie asporatorki elektroniczne dla dzieci. chyba bardziej do mnie przemawiaja niz odciagacze
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-01-09 o 10:30 |
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Mirelko, madziu - wspolczuje tego szpitala bardzo i trzymam kciuki za dzieciatka, zeby jak najdluzej siedzialy w brzuchach. Mirelko Twoja cora jakos to przetrwa, nic jej nie bedzie a brutalnie mowiac ale maly jest teraz wazniekszy, chyba nie chcesz, zeby teraz sie urodzil? Mala nie jest sama i w koncu zobaczy, ze nic zlego sie z Toba nie dzieje. Na pocieszenie- moja mama miala podobna historie ze mna w 4 miesiacu ( ale byla po dlugim i ciezkim porodzie brata), lezala sporo w szpitalu, pozniej lezala w domu a ja sie urodzilam tydzien po terminie. S bylo to prawie 30 lat temu. Takze myslec pozytywnie i to wszystko jest dla dobra dziecka
|
|
|
|
#2810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
maluj maluj musi być tak żebyś była zadowolona, a jest jeszcze trochę czasu ![]() madzixx88 Mirelka Trzymajcie się tam.! Lekarze wiedzą co robią i pomogą jak będzie taka potrzeba. Dacie rade.! juz niewiele zostało do rozwiązania. Dla dziecka zniesiemy wszystko szkoda tylko córki Mirelki
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
hmmm..świece i kropidło?
|
#2812 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
Kochana trzymam kciuki za Ciebie, żeby wszystko się unormowało i za Twój szybki powrót do domu ![]() Cytat:
Cieszę się że ok! Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie że chcemy fotki!
|
|
#2813 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W PL tez nie wpuszczalismy, a jak tesciowa wpuszczala to siedzielismy na gorze. |
|
|
|
|
#2814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie obwiniaj się, Twoja Córa przeżywa, ale dostosuje się Cytat:
|
||
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny ale mi sie udało dzisiaj z tymi zakupami
oprócz 3 rzeczy reszta jest ze smyka, reserved, nexta :-DFotelik pozniej bo wrzucilam do pralki od razu pokrowiec i od 62 do 74 rozmiar.
|
#2816 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeszcze maly ulewal, nie zawsze od razu zauwazylam, wiec czasamizdarzalo musie pare-parenascie minut mokrylezec. |
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2818 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tylko u nas to mezowie chyba podzielaja nasze zdanie na szczescie, a nie zawsze tak jest. Nikt podomach nie chodzi i nie pyta czy przyjmujemy ksiedza czy nie. Moze jakby sie pojechalo do kosciola i zamowilo to by przyszedl, nie wiem... U nas we wiosce kosciol protestancki, katolicki to nawet nie wiem gdzie jest. |
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo!
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jem śniadanie, tzn, mam aż dwie kromki chelba ale dojem bananem, u mnie śniegu napadało i teraz jest temperatura na plusie i jest wstrętnie, ślisko, mokro, pies mi się ukrył pod kołdrą i już nigdzie pewnie nie będzie chciał wyjść dziś. Miałam takie plany - pepco, inna biedra, ale chyba sobie daruję. Człowiek od ubezpieczenia był i sobie pojechał, kwotę mają wpłacić na konto a jak za niska to mamy im odesłać i negocjować. Mega dziwna procedura Może coś mu się pomyliło, chociaż nie wiem, nigdy jeszcze tak nie miałam.a z tymi 19 stopniami - u mnie jest teraz 20 i ja marznę ![]() Moja maleńka leży tak bardzo na dole brzucha, że jest twardy jak głaz i muszę siedzieć b. wyprostowana - dba o mamy plecy I mówiłam Wam, jak z TŻetem podsłuchiwaliśmy ją przez stetoskop ? Nie mógł uwierzyć, że to jej serduszko tak bije
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Prawie nówka i to za jaką cenę! 

Może coś mu się pomyliło, chociaż nie wiem, nigdy jeszcze tak nie miałam.