Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 10:05   #2941
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

Hej

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane,
Idę dzisiaj w ramach poprawy nastroju do fryzjera. Wstawię potem fotkę.

Wysypało mnie na twarzy, same wulkany, wkurza mnie to. Mam nadzieje, że mi alergia się nie daje we znaki.

Kochane, mam pytanie.
Wg miesiączki mam teraz 20 tydzień, a wg usg mam 20tc i 6dzień, czyli, że termin porodu może być wcześniej?

Wczoraj zjadłam prawie całe opakowanie Rafaello i dziś mnie mdli.
Z terminami jest tak:
zawsze obowiązuje termin z miesiączki, skorygowany o długość cyklu - czyli liczy się zawsze w którym tygodniu ciąży jesteś wg miesiączki.
Termin z usg jest istotny, jeśli są: duże wahania, nieznana data ostatniej miesiączki, cykle typu 60-90 dni itp, leczenie niepłodności (ze zmianami cyklu lub metodami inwazyjnymi).
Wtedy usg w pierwszym trymestrze do 12 tygodnia powinno określić przewidywaną datę porodu, bo wtedy dzieci wszystkie rosną równo.
W późniejszych tygodniach określa się w usg "wzrost płodu" - czyli przede wszystkim, czy nie ma zaburzeń wzrastania (głównie: czy nie za mało, lub czy nie za bardzo niesymetrycznie). System z automatu przelicza zmierzone parametry na tygodnie ciąży, żeby było łatwiej porównać wyniki miedzy sobą.
Nigdy późniejsze usg nie korygują terminu porodu.
No i trzeba pamiętać, że to jest bardzo niedoskonała metoda określania masy dziecka - około 25% niedokładności; zależy głównie od wzoru, z jakiego się oblicza (a wzorów jest około 60, co oznacza że kompletnie żaden nie jest "dobry i pewny"), dodatkowo dochodzi "ręka i oko" badającego i jakość sprzętu. O dziwo często sprawdza się metoda najprostsza, tzw. wzór Johnsona - czyli pomiar brzucha centymetrem (stąd położne w UK tylko to mierzą - wystarcza jako badanie przesiewowe, jak są mądre i mają wątpliwości to wysyłają do lekarza).
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:09   #2942
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Hej

Z terminami jest tak:
zawsze obowiązuje termin z miesiączki, skorygowany o długość cyklu - czyli liczy się zawsze w którym tygodniu ciąży jesteś wg miesiączki.
Termin z usg jest istotny, jeśli są: duże wahania, nieznana data ostatniej miesiączki, cykle typu 60-90 dni itp, leczenie niepłodności (ze zmianami cyklu lub metodami inwazyjnymi).
Wtedy usg w pierwszym trymestrze do 12 tygodnia powinno określić przewidywaną datę porodu, bo wtedy dzieci wszystkie rosną równo.
W późniejszych tygodniach określa się w usg "wzrost płodu" - czyli przede wszystkim, czy nie ma zaburzeń wzrastania (głównie: czy nie za mało, lub czy nie za bardzo niesymetrycznie). System z automatu przelicza zmierzone parametry na tygodnie ciąży, żeby było łatwiej porównać wyniki miedzy sobą.
No i trzeba pamiętać, że to jest bardzo niedoskonała metoda określania masy dziecka - około 25% niedokładności; zależy głównie od wzoru, z jakiego się oblicza (a wzorów jest około 60, co oznacza że kompletnie żaden nie jest "dobry i pewny"), dodatkowo dochodzi "ręka i oko" badającego i jakość sprzętu. O dziwo często sprawdza się metoda najprostsza, tzw. wzór Johnsona - czyli pomiar brzucha centymetrem (stąd położne w UK tylko to mierzą - wystarcza jako badanie przesiewowe, jak są mądre i mają wątpliwości to wysyłają do lekarza).
Dziękuje

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:10   #2943
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane, mam pytanie.
Wg miesiączki mam teraz 20 tydzień, a wg usg mam 20tc i 6dzień, czyli, że termin porodu może być wcześniej?
oczywiscie urodzic mozesz wczesniej ale teraz usg pokazuje po prostu wzrost dziecka jedne są mniejsze inne większe stąd te rozbieżności bo aparat pewnie oblicza na podstawie jakiejś średniej
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy już te staniki kupujecie? Czy po porodzie dopiero?
Ja kupię po porodzie a właściwie to po nawale do szpitala biorę sportowe

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-01-09 o 10:11
TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:12   #2944
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Hej!

Witam się w 22 tygodniu

Baset, ja liczę termin porodu wg USG, ponieważ cały czas dzieć jest większy o tydzień.

Weron, ja nic nie robię - umówiłam się z kumpelą po pracy, skoczymy sobie na pizzę

Dziewczyny, dopadło mnie to, co po pierwszej ciąży - problem z trzymaniem moczu Czy któraś też ma taką wstydliwą dolegliwość?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hmm ja chyba też mam czasami taki problem. Jaka tam wstydliwa dolegliwość. Dużo kobiet bez ciaży z wiekiem na nią zapada. Ja mam taki sposób, że ćwiczę sobie jak pamiętam mięsnie Kegla i pomaga

Pizze tez bym zjadła, w ogóle mam ochotę na coś nietypowego i nie wiem co
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:13   #2945
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziś po nocce jak tylko otworzyłam oczy podjęłam męską decyzję. Zakup poduszki z motherhood.szczerze i od serca mam dość budzenia się w jeszcze gorszym stanie niż szłam spać. jestem dzisiaj tak połamana, ze każdy gnat czuje :/
Poza tym gardło nadal czuje tym razem nie drapie, a boli...I czuje, ze dzisiaj znowu będę zrzedzić Tżtowi..
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
btw, zaczynamy 24 tydzien z Blackie
True! ijemy:
Cytat:
Napisane przez Kumpela_123 Pokaż wiadomość
Witma dziewczyny, widze ze wiekszosc ma juz imiona dla swoich pociech, ja mam termin na 15 maja ( prawdopodobnie dziewczynka) ale imienia dalej jakos nie możemy wybrać .
Witaj, imienniem się nie przejmuj, macie jeszcze czas do maja zdarzy was natchnac
Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
ja na początku ciąży rejestrowałam się na jakichś stronach (nie pamiętam już jakich), ale jak na razie dostałam tylko tą płytę. w większości przypadków była informacja, że wyślą próbki "po maju"
Mi mają wysłać z samej okazji rejestracji
Póki co hipp, dm, a dziś pampers bo mi się przypomniało

Macie jeszcze jakieś strony? Chętnie przygarne
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A jaką masz taktykę? Licytujesz w ostatniej minucie czy jak?
Na eBay kiedyś mnie przelicytowali w ostatnich 3 sek . Idzie się wkurzyć
Stary 2015-01-09, 10:13   #2946
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Pokaż co kupiłaś .
A synek przesłodki .

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Nie licytuj na ostatnią chwile bo to grozi bankructwem. Człowiek się nakręca i nie myśli racjonalnie .
Dzięki za rady.
Stary 2015-01-09, 10:19   #2947
TienShan
Zakorzenienie

Ja jak już coś licytuję na allegro to za pomocą snajpera

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 10:20   #2948
ruskaa
Wtajemniczenie

Hanka za wizytę.

co do poduszki to mąż mi kazał kupić po moich narzekaniach, że wszystko boli i spać nie mogę

przejadę się dzisiaj do sh może jakies fajne większe ciuszki wynajdę dla młodego i dla siebie cienki szlafrok

któraś mnie natchnęła i u mnie dziś naleśniory będą :P

a stanik do karmienia kupię pewnie pod koniec ciąży żeby do szpitala już był

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:21   #2949
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Ja jak już coś licytuję na allegro to za pomocą snajpera
snajper? a co to?

ja już noszę stanik do karmienia, Pani w sklepie doradziła, wziełam kupiłam i jestem zadowolona
Z alles mama mam stanik

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Edytowane przez Baset
Czas edycji: 2015-01-09 o 10:22
Stary 2015-01-09, 10:21   #2950
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziś po nocce jak tylko otworzyłam oczy podjęłam męską decyzję. Zakup poduszki z motherhood.szczerze i od serca mam dość budzenia się w jeszcze gorszym stanie niż szłam spać. jestem dzisiaj tak połamana, ze każdy gnat czuje :/
Poza tym gardło nadal czuje tym razem nie drapie, a boli...I czuje, ze dzisiaj znowu będę zrzedzić Tżtowi..

True! ijemy:

Witaj, imienniem się nie przejmuj, macie jeszcze czas do maja zdarzy was natchnac

Mi mają wysłać z samej okazji rejestracji
Póki co hipp, dm, a dziś pampers bo mi się przypomniało

Macie jeszcze jakieś strony? Chętnie przygarne

Na eBay kiedyś mnie przelicytowali w ostatnich 3 sek . Idzie się wkurzyć
mi też mają wysłac z okazji samej rejestracji ale niestety dopiero po planowanym tp

mnie od wczoraj żebra bolą:/ tak jakby mnie rozpychało od środka:/

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:22   #2951
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Ola to już nie Piotruś?
Santilia zaciekawiłaś mnie tym karmelowcem.. rzuć przepis

Witam nową mamę

Fistaszek dobra jesteś Ja zwykle kupuję poprzez "kup teraz". Nie mam szczęścia w licytacjach. Albo jak widzę, że nikt inny nie licytuje, to wtedy się zgłaszam A wczoraj też zrobiłam niezłe zakupy, Pani wystawiała ciuszki na dwuletniego chłopca i na dziewczynkę 0-6mcy. Wszystko "kup teraz" po 1zł, 2 zł, max 5zł.

Mój synek mnie rozbraja. Po wczorajszym ciężkim dniu dziś mnie obudził buziakami Głaskał mnie po buzi i powtarzał: "pięęę " (piękna), "łana" (ładna).

Baset podobno najbardziej wiarygodny termin porodu podany jest na usg z 12 tyg. Później to już różnie wychodzi, bo dzieci róznie rosną

Weron
ja mam rosół i właśnie rybkę wyjęłam z zamrażarki, tylko nie mam na nią jeszcze pomysłu...
Słodziaczek z synka

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Co dziś robicie na obiad?
Mąż będzie miał bigos a ja dorzucę sobie makaron do tego i będą łazanki <bo on nie lubi> właśnie się odmraża ze Świąt jeszcze

Cytat:
Dzień dobry Kochane,
Idę dzisiaj w ramach poprawy nastroju do fryzjera. Wstawię potem fotkę.

Wysypało mnie na twarzy, same wulkany, wkurza mnie to. Mam nadzieje, że mi alergia się nie daje we znaki.

Kochane, mam pytanie.

Wczoraj zjadłam prawie całe opakowanie Rafaello i dziś mnie mdli.
Widzę, że MYko już wyjaśniła
Cytat:
Dziewczyny a Wy już te staniki kupujecie? Czy po porodzie dopiero?

Fistaszku kilka rzeczy było dla chłopca (koszulki na lato, dwie pary spodni, fajny bezrękawnik na wiosnę), dla maluszka m.in.:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4966415602
http://allegro.pl/show_item.php?item=4966415653
http://allegro.pl/show_item.php?item=4966417171
http://allegro.pl/show_item.php?item=4966415556
http://allegro.pl/show_item.php?item=4966415543

Za wszystko wyszło ok 40zł Ciekawe tylko, jaki stan Ale to i tak "na podwórko"
śliczne i za taką kasę. Aż czasem żałuję, że ja kupiłam taką mega pakę że nie ma co więcej kupować bo już za dużo jest
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 10:25   #2952
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
snajper? a co to?

ja już noszę stanik do karmienia, Pani w sklepie doradziła, wziełam kupiłam i jestem zadowolona
Z alles mama mam stanik
http://www.snajper.net/

gdybym kupiła stanik do karmienia już teraz to po porodzie mogłabym go wyrzucić bo piersi miałam większe nawet jak już było po nawale, laktacja się ustabilizowała, nie miałam piersi przepełnionych to były większe niż w ciąży

Stary 2015-01-09, 10:29   #2953
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:

gdybym kupiła stanik do karmienia już teraz to po porodzie mogłabym go wyrzucić bo piersi miałam większe nawet jak już było po nawale, laktacja się ustabilizowała, nie miałam piersi przepełnionych to były większe niż w ciąży
Oooooo Dzięki

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-01-09, 10:32   #2954
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Hej

Z terminami jest tak:
Witam sie i ja.

Na obiad dziś barszczyk zabielany z ziemniakami. A drugiego mi się nie chce robić

Myko dzięki za te info. Ja już nie bedę mieć kolejnego usg i właśnie zastanawiałam się jak sprawdzanie ręczne brzucha ma się do określenia wielkości dziecka. Profesjonalnie wytłumaczone
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:33   #2955
201606011622
Konto usunięte

no już nie Piotruś, bo jakoś.. nie pasuje mi to, przestało nam się podobać

a co do aukcji z allegro, polecam snajpera
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:46   #2956
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
no już nie Piotruś, bo jakoś.. nie pasuje mi to, przestało nam się podobać

a co do aukcji z allegro, polecam snajpera
Ooo, zarejestrowałam się.
Stary 2015-01-09, 10:52   #2957
myszonka88
Zakorzenienie

Mam pytanie z cyklu tych głupich Wasze dzieciaczki tez są takie wstydliwe? Bo jak Tż przyłoży rękę do brzucha, to bąbel od razu odkręca się dupką. A jak zabierze to po chwili znowu daje czadu z kopniakami i tak w kółko Na ostatnim usg nawet pomiarów nie można było zrobić, bo Tż był z nami i patrzył się na bąbla, a ten jak się odwrócił, tak koniec oglądania. Normalnie aż się cieszę że na połówkowe idę sama

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:56   #2958
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ooo, zarejestrowałam się.
No to teraz płać i płacz

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Mam pytanie z cyklu tych głupich Wasze dzieciaczki tez są takie wstydliwe? Bo jak Tż przyłoży rękę do brzucha, to bąbel od razu odkręca się dupką. A jak zabierze to po chwili znowu daje czadu z kopniakami i tak w kółko Na ostatnim usg nawet pomiarów nie można było zrobić, bo Tż był z nami i patrzył się na bąbla, a ten jak się odwrócił, tak koniec oglądania. Normalnie aż się cieszę że na połówkowe idę sama
Z synkiem było tak, że kręcił się jak szalony a jak wyjęłam aparat by nagrać to przestawał z kopniakami podobnie

Stary 2015-01-09, 10:59   #2959
201606011622
Konto usunięte

ja się nie wypowiadam, bo moje to szaleje czy ktos jest w poblizu czy nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 11:12   #2960
myszonka88
Zakorzenienie

Pytam się, bo widziałam jak wczoraj było szkoda Tż, taką miał smutą minkę

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:15   #2961
agnes188
Zakorzenienie

Myszonka h mnie roznie czesto jak tz przylozy reke to zaczyna tak kopac ze caly brzuch mi chodzi. Czasem lekko jej dotknie i czuje ze sie przesuwa.na druga strone ale tz tez czuje od razu jak mala sie przekreca

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:21   #2962
loluska
Zakorzenienie

hej majówki, ledwo dziś żyję, miałam ciężką noc i wszystkiego mam dość obiad ugotowałam, zaraz będę kończyć projekt.

Kinga_20
Dziękuje, przyda się

hanka
za wizytę

Cytat:
Co dziś robicie na obiad?
zupa jarzynowa, a na drugie ziemniaki, jajko i buraczki

Cytat:
Ola to już nie Piotruś?
Santilia zaciekawiłaś mnie tym karmelowcem.. rzuć przepis

Witam nową mamę

Fistaszek dobra jesteś Ja zwykle kupuję poprzez "kup teraz". Nie mam szczęścia w licytacjach. Albo jak widzę, że nikt inny nie licytuje, to wtedy się zgłaszam A wczoraj też zrobiłam niezłe zakupy, Pani wystawiała ciuszki na dwuletniego chłopca i na dziewczynkę 0-6mcy. Wszystko "kup teraz" po 1zł, 2 zł, max 5zł.

Mój synek mnie rozbraja. Po wczorajszym ciężkim dniu dziś mnie obudził buziakami Głaskał mnie po buzi i powtarzał: "pięęę " (piękna), "łana" (ładna).

Baset podobno najbardziej wiarygodny termin porodu podany jest na usg z 12 tyg. Później to już różnie wychodzi, bo dzieci róznie rosną

Weron
ja mam rosół i właśnie rybkę wyjęłam z zamrażarki, tylko nie mam na nią jeszcze pomysłu...

Co do staników, ja mam zamiar kupić dopiero przed samym porodem

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:26   #2963
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to samo jak tatko specjalnie kładzie reke zeby poczuć to wstydzioch milknie
ewentualnie jak tatuś śpi i bezwiednie położy rękę mi na brzuch to obrywa soczyste kopniaki

jak działa snajper?
Stary 2015-01-09, 11:28   #2964
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
No to teraz płać i płacz

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Z synkiem było tak, że kręcił się jak szalony a jak wyjęłam aparat by nagrać to przestawał z kopniakami podobnie
haha u mnie tak samo, co mąż przyłoży rękę to cisza na połówkowym byłam sama ale młody wtedy był obrażony i nie chciał się pokazać

Teraz troszkę lepiej jak mąż rękę przyłoży to kilka kopniaków poczuje ale nie to co ja i jak chcę nagrać to cisza

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-01-09, 11:31   #2965
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
u mnie to samo jak tatko specjalnie kładzie reke zeby poczuć to wstydzioch milknie
ewentualnie jak tatuś śpi i bezwiednie położy rękę mi na brzuch to obrywa soczyste kopniaki

jak działa snajper?
ustawiasz strzał na daną godzinę i minutę aukcji i wysokośc przebitki największej i cene [ chyba, nie pamietam dokładnie, dawno nie uzywałam ] .
i bardzo możliwe, ze możesz trafić

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

3 strzały darmowe, potem mozna wykupić, nie tak drogo, widze ze 20 strzałów za dyche.
Stary 2015-01-09, 11:33   #2966
majaa86
Zadomowienie

Santilia ja już bóle żeber od 2 tyg czuję..

Nadzieja ja kupiłam poduszkę z motherhood w smyku za 130 zł..kręgosłup mnie nie boli jak wcześniej..zobaczymy czy tak do końca będzie..

Mam pytanie z innej beczki-czy któraś z Was ma może chłodziarko zamrażarkę z firmy beko? Albo słyszała jakieś opinie na temat tej firmy? Pomagam bratu w poszukiwaniach agd do zabudowy stąd moje pytanie

A ja dziś wg OM - 24t1d

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:33   #2967
201606011622
Konto usunięte

i chyba tylko za celne strzały się płaci
to tez nie tak tragicznie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 11:40   #2968
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Santilia ja już bóle żeber od 2 tyg czuję..

Nadzieja ja kupiłam poduszkę z motherhood w smyku za 130 zł..kręgosłup mnie nie boli jak wcześniej..zobaczymy czy tak do końca będzie..

Mam pytanie z innej beczki-czy któraś z Was ma może chłodziarko zamrażarkę z firmy beko? Albo słyszała jakieś opinie na temat tej firmy? Pomagam bratu w poszukiwaniach agd do zabudowy stąd moje pytanie

A ja dziś wg OM - 24t1d
ja mam lodówkę z zamrażarką z beko jestem zadowolona, lodówka na najmniejszej temp mocno chłodzi a zamrażarka jest noł frost haha jest OK

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-01-09, 11:44   #2969
weron1
Rozeznanie

spojrzałam na mamusie styczniowe i tam dużo dziewczyn urodziło cc...
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:45   #2970
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
spojrzałam na mamusie styczniowe i tam dużo dziewczyn urodziło cc...
no jak ostatnio oglądałam to tylko jedna miała poród sn, masakra!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości