|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX
aa wiesz ze zerknelam. na gemini mam 40 pozycji
z czego 6 nie moich, wiec chyba nie jest tak zle ze mna ![]() znalazlam aspirator elektoroniczny dla dzidzia, z 12 melodyjkami odwracajacymi uwage dziecka. zwariowalam ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
to twoja decyzja i nikt nie ma prawa w to ingerowac ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- spoko. mnie w niebie nie chca a w piekle sie mnie boja
|
|
#2852 |
|
BAN stały
|
U mnie to najbardziej na temat chrztu jeczy tesciowa, ktora widzi kosciol raz na ruski rok i to w celach zwiedzania. Mowi, ze co bedzie jak sobie znajdzie dziewczyne katoliczke i bedzie chcial slub koscielny.Ja jej kiedys walnelam, ze go jeszcze obrzezamy tak profilaktycznie bo moze znalezc sobie dziewczyne zydowke i co wtedy zrobi?
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z innych kwestii niech ktoś mnie wygoni z piżamy
|
|
|
|
|
#2854 |
|
BAN stały
|
Ja tez jeszcze w koszuli
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Poza tym sa sluby mieszane |
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
MALA ja korzystalam z baldachimow i teraz komplet tez z nim zamawiam.
MADZIX MIRELKA zaciskamy nogi kochane! Zdrowka dla was. I badzmy dobej mysli moja szyja z 4 ma juz 2,5cm. PAVLINECKA my tak samo sluchamy malej ![]() U nas chlopaki ochrzczone sa, mala juz w czerwcu tez bedzie chrzczona. Chlopaki z nami do kosciola chodza i na religie tez. Mimo iz zylísmy tyle bez slubu to jestesmy wierzacy. Na kolende to u nas swiece, kropidlo, krzyz i woda.
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No widzisz, to zupełnie inna sytuacja, u mnie TŻet nawet na ślubach nie wchodzi do środka, a dziecię chce chrzcić, więc o czym tu mówić... Ale i dali czadu, 10 zł za 50 zł z tym allegro... Ale wykorzystać trzeba ![]() O, a ja dziś nowy tydzień jeszcze 14
Edytowane przez Pavlinecka_21 Czas edycji: 2015-01-09 o 11:59 |
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam juz przesyłkę i jest wszystko ![]() Wzięłam sie za gemini. Pampers premium care "1" wychodzą identycznie cenowo jak w Rosku z ta kartą -3% zniżki i kupię w rosku 2 małe paczki, rozm.2 taniej w gemini w paczce 72szt. szt.ok.0,71zł, a w Rosku paczka 90szt. (1szt.=0,74zł)
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-01-09 o 12:01 |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja zamierzam plecak wziąc do szpitala (tak mały w miarę), bo ma wiele kieszonek i moge miec porzadek jakiś. chociaz chyba plecaki to mało kto bierze tam? Co do chrztu to wieze,ze dla wielu jest to taki hmm "nawyk kulturowy" bardziej niż kwestia wiary, jak obchodzenie świąt Bożego narodzenia np. Ale tez dziecko bez chrztu jeszcze niedawno (nie wiem jak teraz, bo chyba coraz wiecje multikulturowości nawet w Polsce) mogło być wykluczane z grupy, no bo jak to- wszyscy chodza na religie, do komunii sie przygotowuja, a ono biedne nie? no i nie zna tylu ciekawych historii biblijnych co inne dzieci, modlitw, tylu symboli sie nie uczy itp. Mój siostrzeniec w wieku 5 lat w Zakopanym, gdzie na kazdym kroku kapliczki figurki był bardzo zaciekawiony co to za święty, co robił itp. itd. jakby nie patrzec to spora częśc naszej kultury. W pewnym sensie to można nazwac hipokryzją, ale jak dla mnie taką zrozumiałą i jakby więcej korzyści (m.in. społecznych) przynoszącą dziecku niz takie sztywne trzymanie sie reguł i zasad wiary. |
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już dość
jak nie ta biegunka to rano obudzilam się z przewianyn barkiem... boli jak cholera aż rycze z bólu a Tż tylko wyzywa na mnie że nie mam udawać a to boli jak cholera... jeszcze musze iść dziś na poczte paczke nadać. .. w domu mam tylko ibum a w ulotce że można stosować po konsultacji z lekarzem... ostatnio tylko narzekam mam dość ;(
|
|
|
|
#2860 | |||
|
Zakorzenienie
|
gripe water https://ibobo.pl/sklep/na-kolke/woda...er-150ml/c24/1
Cytat:
ale mama zna modlitwy i chodzi do kosciola na msze itp. umie sie zachowac w kosciele Cytat:
Cytat:
Mirelka, Madzix trzymajcie sie tam! Dacie rade i bedzie wszystko dobrze! Musicie sie oszczedzac, ale to juz wiecie i nie ma dobrze sie czuje itp.. tez tak mialam z Maja i tez sie swietnie czulam dopoki tych skurczy nie dostalam, ale pozniej wyluzowalam i ciaze przenosilam ![]() Dzis sie czuje masakrycznie, ledwo mi sie oddycha, czuje, ze nie mam sily na nic
|
|||
|
|
|
#2861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
ROSI biedula. A ta biegunka puscila wreszcie?
PAVLINECKA to fajnie ze sie pomysl moj przydal ![]() MALA ja tez wole odciagacz typu frida bo mniej halasuje i sama decydujesz o sile ssania pieluch 2 mialas nie kupowac juz na zapas
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Rosario ibum nie moesz, tylko paracetamol co ma w skladzie, wspoclzuje boli :/
Goczek tez uwazam podobnie, dla mnie to jak ubranie choinki na swieta i wigilia, moja mama nie ma chrztu to co mialaby nie dostac prezentu ? Wiara to kazdego sprawa, czy sie dziecko ochrzci czy nie to sprawa tylko rodzicow, a nie dziadkow, babc czy sasiadow |
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W jednym kosciele nie chciano ochrzcic nie slubnego dziecka, a w drugim chcieli jakies zaswiadczenie z naszej parafii ze praktykujemy. |
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Cytat:
Wychodzenie z domu to bym sobie odpuściła, TŻ nie mogłby skoczyć na pocztę?
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2869 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Do trzeciegojuz nie poszli |
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam moje zaległe fotki łupów z Pepco. Na koszulkę z mikołajem uparł się mąż więc wzięłam rozmiar na 80cm
Pozostałe to 68 x2 i 74 x3. Najdroższa była po 6.99zł
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do poczty to on nie pójdzie według niego aż tak mnie nie boli on nigdy nie miał przewianej szyi więc nie zna tego bólu. W ogóle wymyśla że nie wie co i jak :/ |
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Zdrowka dla wszystkich potrzebujących mamusiek ! Co do chrztu my starszego chrzest mieliśmy razem z naszym ślubem kościelnym i wsród niektórych osób wywołało to niezdrową sensacje, że jak tak można co za zwyczaj itd jak rok wczesniej braliśmy " tylko" cywilny to ile ja się nasluchalam że dziecko się nacierpi bedzie wytykane
bo ma rodziców grzeszników. Kazdy niech robi po swojemu a wsztscy bedziemy szczęśliwi
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mysle o kościelnym z chrzcinami ale bez imprezy hucznej tylko obiad i grilla zrobic dla najblizszych
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak wasi, ale mój jak się przeziębi to umiera, ciąży by biedaczek nie przeżył![]() A tekst: przecież nie pierwsza jesteś w ciąży, nie tylko Ty rodzisz itp. to mnie dobija i mam ochotę mordować jak go słyszę ![]() A jadę do miasta, nudzić mi się zaczyna w domu, gdyby nie te plecy wróciłabym chyba na trochę do pracy... ( co ja mówię? Ja? ;P) |
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tylko jedna paczke tych chyba 72 szt ![]() baldachim tez wzielam, nie moglam sie oprzec
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Blackberyy, Cashmere fajne lupy
![]() juz pozniej sie nie widzi celu ani sie nie chce, ja sie ciesze, ze rodzice mnie ochrzcili mimo, ze nie chodze do kosciola, jakbym nie byla to pewnie by mi bylo wszystko jedno, ciezko to wytlumaczyc, to tak jak wiary sie nie da wytlumaczyc, po prostu niektore rzeczy sa i sie je przyjmuje, mysle, ze to zalezy tez od potrzeb psychicznych danej osoby, ludzie musza w cos wierzyc, zyje im sie latwiej wtedy gdy cos sie dziecje zlego. Chodzi mi bardziej o rzeczy nie namacalne, np. ktos bliski zachoruje ciezko i masz sie do kogo/czego zwrocic, moze byc to Bog(nie pisze kosciol), moze byc to szczesliwy kamyk, chodzi o sam fakt "wiary" |
|
|
|
#2880 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No i moze nie byla to codzienna sytuacja, ale nie miala z tym jakis wiekszych problemow, musiala bo prawda chodzic na jakies nauki, cos tam zdawac w stylu egzaminu, ale dalo rade bez wiekszych trudnosci. Na religie normalnie chodzila, rodzice jej nie wypisali, bo pewnie chciala. W klasie byl tez chlopak aateista i nie ochrzczony i nikt go nie wytykal palcami, ani zlego slowa nie powiedzial, jak religia wypadala w srodku zajec to sobie mogl siedziec nikt go nie wyrzucil |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

z czego 6 nie moich, wiec chyba nie jest tak zle ze mna 

jeszcze 14 

jak nie ta biegunka to rano obudzilam się z przewianyn barkiem... boli jak cholera aż rycze z bólu a Tż tylko wyzywa na mnie że nie mam udawać a to boli jak cholera... jeszcze musze iść dziś na poczte paczke nadać. .. w domu mam tylko ibum a w ulotce że można stosować po konsultacji z lekarzem... ostatnio tylko narzekam mam dość ;( 
Ślubujemy: 21.10.2017 

Kazdy niech robi po swojemu a wsztscy bedziemy szczęśliwi