Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 15:15   #3031
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore sa na zwolnieniu L4 macie na zwolnieniach zaznaczone, że mozecie chodzic? i czy miałyście kontrole z ZUS-u?
Ja jestem na l4 od 12 tc i póki co kontroli nie miałam.

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja też do tej pory miałam podany adres zameldowania ale już od dawna tam nie mieszkam, a teraz przechodzę już na stałe na zwolnienie więc kontrola się może zdarzyć więc zmieniłam w przychodni adres na zamieszkania, jeszcze tylko w pracy muszę druczek wypełnić żeby mi w aktach osobowych ten adres zmienili, bo też PIT wysyłają czy cokolwiek to na adres zameldowania a ja tam muszę potem lecieć na pocztę i odbierać.

Ja na L4 nawet za bardzo nie wychodzę, tyle co do sklepu po jakieś jedzenie jak mi czegoś zabraknie czy do lekarza, czy na jakąś przechadzkę jak pogoda pozwala, ale potem temu zusowi się tłumaczyć to też niepotrzebny stres że coś sobie ubzdurają i jeszcze zasiłek zabiorą
A jak zmienisz na pit adres zamieszkania to zmieni Ci się urząd skarbowy? Bo wtedy w urzędzie musisz też złożyć deklarację zmiany i wysyłać rozliczenie podatku do odpowiedniego US.
Stary 2015-01-09, 15:35   #3032
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

A jak zmienisz na pit adres zamieszkania to zmieni Ci się urząd skarbowy? Bo wtedy w urzędzie musisz też złożyć deklarację zmiany i wysyłać rozliczenie podatku do odpowiedniego US.
żadnej deklaracji zmiany w urzędzie skarbowym nie trzeba składać - po prostu wpisujesz na PIT podczas rozliczania adres zamieszkania i wysyłasz czy też zanosisz to do właściwego urzędu (ja już kilka razy się przeprowadzałam i zawsze rozliczałam się tam gdzie mieszkałam - zmieniałam nie tylko miasto, ale też dzielnice) i zawsze było dobrze i w pracy też zmieniałam adres zamieszkania żeby PIT dostawać tam gdzie mieszkałam.

Ale mnie plecy bolą - chyba od siedzenia przy kompie! I do tego zakwasy mam na brzuchu nie wiem skąd to jakbym ćwiczyła a nie ćwiczę

Edytowane przez jagodowa07
Czas edycji: 2015-01-09 o 15:37
jagodowa07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:36   #3033
mimi_77
Zakorzenienie

No to teraz mi dałyscie do myslenia. Czyli jak bede na l4 to nie można wyjsc z domu ?? Głupota....

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:37   #3034
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

Na PIT nie chcę zmieniać, chodzi mi tylko że jak HR-y wysyłają jakąś dokumentację to żeby przychodziła bezpośrednio do mnie a nie na mój adres zameldowania
A na Picie chyba musi być adres zameldowania, jest oddzielna rubryka na adres do korespondencji ale liczy się zameldowanie

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:40   #3035
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też do tej pory miałam podany adres zameldowania ale już od dawna tam nie mieszkam, a teraz przechodzę już na stałe na zwolnienie więc kontrola się może zdarzyć więc zmieniłam w przychodni adres na zamieszkania, jeszcze tylko w pracy muszę druczek wypełnić żeby mi w aktach osobowych ten adres zmienili, bo też PIT wysyłają czy cokolwiek to na adres zameldowania a ja tam muszę potem lecieć na pocztę i odbierać.

Ja na L4 nawet za bardzo nie wychodzę, tyle co do sklepu po jakieś jedzenie jak mi czegoś zabraknie czy do lekarza, czy na jakąś przechadzkę jak pogoda pozwala, ale potem temu zusowi się tłumaczyć to też niepotrzebny stres że coś sobie ubzdurają i jeszcze zasiłek zabiorą
Dziady i tak pewnie trafią jak będziemy w sklepie albo co. Ale ponoć wystarczy wtedy jakiś paragon

Cytat:
No wiem no w sumie mój błąd z tym adresem Muszę to pozgłaszać i pozmieniać.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Dziewczyny jade z tz-em na zakupy (czyli znów mnie nie będzie w chacie) musze sobie kupić coś dobrego na pocieszenie. Do później
ZUS tylko do 15 stej pracuje więc spoko-jedź.

A u nas burza Tż do pracy właśnie pojechał i ja sama...
Jak chodzi o wypłaty to mnie też szlag trafia jak widzę ile odciągają. A później Zus miga się od płacenia, o emeryturze mogę pomarzyć już nie wspominam o służbie zdrowia. Ginekolog, endokrynolog, dentysta prywatnie...tylko z rodzinnego korzystam <z raz w roku> . Teraz mam skierowanie do kardiologa od rodzinnego żeby prywatnie nie iść i dzwonię dziś a Pani mówi mi, że na kwiecień jak jej mówię, że w kwietniu to ja rodzę i już mi kardiolog nie pomoże to jeszcze z gębą do mnie że to nie jej wina. Jak jej powiedziałam, że mają obowiązek przyjąć ciężarną szybciej to posapała mi przez tel i zaproponowała 5 luty. Można? można! Ale co mnie zdrażniła to moje
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:46   #3036
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Na PIT nie chcę zmieniać, chodzi mi tylko że jak HR-y wysyłają jakąś dokumentację to żeby przychodziła bezpośrednio do mnie a nie na mój adres zameldowania
A na Picie chyba musi być adres zameldowania, jest oddzielna rubryka na adres do korespondencji ale liczy się zameldowanie
Na Picie też adres zamieszkania jest ważniejszy - rozliczasz się wtedy tam gdzie mieszkasz faktycznie i żyjesz i wybierasz urząd odpowiedni ze względu na miejsce zamieszkania. mi dopiero teraz adres zamieszkania i zameldowania się pokryją ale do tej pory zameldowana byłam u rodziców a mieszkałam od kilku lat gdzie indziej, i rozliczałam się zawsze tam gdzie mieszkałam. Póki co nikt się nie przyczepił ani mnie nie ścigał, więc chyba spoko
Stary 2015-01-09, 15:46   #3037
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
eee nie odpadnie

TZ przyłożył rękę do brzucha i tekst "ooo smyrnał mnie, pewnie mu kuśka stanełą"
Przeraża mnie ta jego pewność, ze to chłopiec

Cytat:
Dziewczyny ktore sa na zwolnieniu L4 macie na zwolnieniach zaznaczone, że mozecie chodzic? i czy miałyście kontrole z ZUS-u?
Ja jestem na zwolnieniu od 1 listopada i póki co kontroli nie miałam. Mam chodzące. Moja znajoma będąc na chorobowym chodzącym miała kontrolę akurat pod jej nieobecność. Natychmiast napisała usprawiedliwienie że musiała wyjść po dziecko do przedszkola, zus jednak wstrzymał jej zasiłek, po jakimś czasie wznowił ale dostawała już mniej pieniędzy.

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
powodzenia na wizytach dzisiaj

jak spadam do pracy...oczy mam dalej jak krolik...chociaz az tak juz nie pieka/swedza...chociaz rano byly zaropiale....

dziekuje za komentarze nt mnie I Alexa...rosnie rosnie baby...

a co do wagi to ja waze 55 kg..a przed ciaza kolo 48...z Olimpia wazylam na koniec chyba 58/59 kg...takze moze sie wyrobie w tej granicy

btw...jak u was z pokarmem w cycach? u mnie pomalu cos sie zaczyna dziac obym potopu nie miala
U mnie na razie po pokarmie ani śladu ale sutki mnie swędzą coraz bardziej, makabra

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
a ja wlazłam na wagę i ważę 60,1 kg.
myślałam, ze waga krzywo stoi, ale nie.. w kazdym miejscu tyle samo.
czyli waze kg mniej , u gin zawsze mam kg mniej jak w domu. :P
no to zaczynam z 52,8 a teraz wychodzi 59

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

ja się bardziej boję, ze nie bd umiala przystawić
Idziemy z waga łeb w łeb, ja też jak ostatnio stanęłam na wagę miałam 59 stwierdziłam że na pewno się zepsuła okaże się we wtorek na wizycie :P co do tych grudek na sutkach to są chyba ujścia gruczołów mlecznnych, wydaje mi się że tak gdzieś kiedyś czytałam

Napisałam ostatni projekt Od poniedziałku ruszam już z nauką, oby sesja zleciała jak najszybciej...

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:46   #3038
dorka607
Wtajemniczenie

W ogóle ostatnio zaczynam twierdzic, że po dobroci nic się nie załatwi. Zamówiłam na allegro olejki, dokładnie 30 grudnia o 16:00 i kurierem. Nie było żadnej inf, że przesyłka może się opóźnić to sobie myślę środa, piątek pracują to w pn powinna być. A w środę<tydzien po zamówieniu> wchodzę na maila a tam, że jednego z olejków nie ma, że w pn powinni mieć dostawę to wyślą no myślałam, że szlag mnie trafi-tydzień szukali w magazynie??? To jak miłej Pani odpisałam, to mail wczoraj, że wysłali paczuszkę, ten jeden olejek doślą i dorzucą gratisik
Stary 2015-01-09, 15:51   #3039
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Na Picie też adres zamieszkania jest ważniejszy - rozliczasz się wtedy tam gdzie mieszkasz faktycznie i żyjesz i wybierasz urząd odpowiedni ze względu na miejsce zamieszkania. mi dopiero teraz adres zamieszkania i zameldowania się pokryją ale do tej pory zameldowana byłam u rodziców a mieszkałam od kilku lat gdzie indziej, i rozliczałam się zawsze tam gdzie mieszkałam. Póki co nikt się nie przyczepił ani mnie nie ścigał, więc chyba spoko
Ja jestem zameldowana i mieszkam w Wawie jest tylko różnica dzielnicy, zresztą wstyd przyznać ale ja się za bardzo na tym nie znam i nie interesuję bo od lat rozlicza mnie mama

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
W ogóle ostatnio zaczynam twierdzic, że po dobroci nic się nie załatwi. Zamówiłam na allegro olejki, dokładnie 30 grudnia o 16:00 i kurierem. Nie było żadnej inf, że przesyłka może się opóźnić to sobie myślę środa, piątek pracują to w pn powinna być. A w środę<tydzien po zamówieniu> wchodzę na maila a tam, że jednego z olejków nie ma, że w pn powinni mieć dostawę to wyślą no myślałam, że szlag mnie trafi-tydzień szukali w magazynie??? To jak miłej Pani odpisałam, to mail wczoraj, że wysłali paczuszkę, ten jeden olejek doślą i dorzucą gratisik
Hahahaha nie ma gorszej furii niż złość ciężarnej

pierogowamama.com
Stary 2015-01-09, 15:51   #3040
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość

Ja jestem na zwolnieniu od 1 listopada i póki co kontroli nie miałam. Mam chodzące. Moja znajoma będąc na chorobowym chodzącym miała kontrolę akurat pod jej nieobecność. Natychmiast napisała usprawiedliwienie że musiała wyjść po dziecko do przedszkola, zus jednak wstrzymał jej zasiłek, po jakimś czasie wznowił ale dostawała już mniej pieniędzy.

U mnie na razie po pokarmie ani śladu ale sutki mnie swędzą coraz bardziej, makabra

Idziemy z waga łeb w łeb, ja też jak ostatnio stanęłam na wagę miałam 59 stwierdziłam że na pewno się zepsuła okaże się we wtorek na wizycie :P co do tych grudek na sutkach to są chyba ujścia gruczołów mlecznnych, wydaje mi się że tak gdzieś kiedyś czytałam

Napisałam ostatni projekt Od poniedziałku ruszam już z nauką, oby sesja zleciała jak najszybciej...
No coś Ty- to po jaką cholerę jest oznaczenie czy może chodzić czy nie? No idioci!
Stary 2015-01-09, 15:54   #3041
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
No coś Ty- to po jaką cholerę jest oznaczenie czy może chodzić czy nie? No idioci!
Gdzieś czytałam że chodzi o to że jak masz chodzące to możesz chodzić, ale... po domu

pierogowamama.com
Stary 2015-01-09, 16:06   #3042
loluska
Zakorzenienie

Dorka
no właśnie ja tez tego nie rozumiem i sama staram się uważać. Do 15 raczej nie wychodzę bo do wtedy pracują. W razie czego jest też opcja że się było u lekarza ale trzeba to udokumentować. Druga koleżanka miała L4 leżące bo miała ciąże zagrożoną, kontrolę miała akurat jak była u lekarza. Panie były sfrustrowane że ma leżące a nie ma jej w domu, brat Tż się wkurzył i im trochę nagadał, że co jak co ale do lekarza chyba musi chodzić ;/ Na szczęście nie wpłynęło to na zasiłek ale oczywiście usprawiedliwienie z datą godziną musiała natychmiast zawieźć.

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:07   #3043
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Gdzieś czytałam że chodzi o to że jak masz chodzące to możesz chodzić, ale... po domu
Ok a jak masz kontrole i nie ma nikogo w domu to dostajesz info,że byli i w zwiazku z tym masz obnizoną pensje? Czy pełna samowolka?

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:08   #3044
201606011622
Konto usunięte

a to jak masz niechodzące to jak wpadną to musisz w wyrku leżec i się nie ruszać? bezsens!
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:16   #3045
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Ok a jak masz kontrole i nie ma nikogo w domu to dostajesz info,że byli i w zwiazku z tym masz obnizoną pensje? Czy pełna samowolka?
Nie mam pojęcia Dostaje się tylko info że była kontrola i zastała puste mieszkanie, a co będzie dalej to już zależy jak rozpatrzą Twoje usprawiedliwienie

Cytat:
a to jak masz niechodzące to jak wpadną to musisz w wyrku leżec i się nie ruszać? bezsens!
No bezsens.

Ja generalnie nie mam problemu z siedzeniem w domu, ale wiadomo że są osoby które nie mają takiej opcji żeby non stop siedzieć w domu, bo już mają dzieci którymi też trzeba się zająć czy coś, no ale jednak L4 to L4 nie służy temu żeby biegać po centrach handlowych. Myślę że w granicach rozsądku usprawiedliwienia typu wyjście do apteki, do sklepu po chleb czy do lekarza są rozpatrywane normalnie, ale kto to wie, nie wiem sama

Ciekawe czy w weekendy kontrolują, ja w weekendy niektóre mam studia i nie zamierzam ich odpuszczać

pierogowamama.com
Stary 2015-01-09, 16:22   #3046
201606011622
Konto usunięte

dokładnie, to ze jest się na l4 to nie znaczy ze nie bd sie pierwszym dzieckiem zajmowac.
przeciez trzeba. nawet jak jestes na zwolnieniu ze wzgledu na zdrowie. to przeciez dziecka samego nie zostawisz.
trochę głupie te kontrole. skoro lekarz wystawił l4 to widocznie miał powody. nie powinno ich to interesowac i nie powinni kontrolowac, zwłaszcza, ze tyle z pensji ścinają.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

ale to je Polska, tego nie ogarniesz
Stary 2015-01-09, 16:23   #3047
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, to ze jest się na l4 to nie znaczy ze nie bd sie pierwszym dzieckiem zajmowac.
przeciez trzeba. nawet jak jestes na zwolnieniu ze wzgledu na zdrowie. to przeciez dziecka samego nie zostawisz.
trochę głupie te kontrole. skoro lekarz wystawił l4 to widocznie miał powody. nie powinno ich to interesowac i nie powinni kontrolowac, zwłaszcza, ze tyle z pensji ścinają.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

ale to je Polska, tego nie ogarniesz
Też gdzieś czytałam że kontrolują zazwyczaj wtedy jak podejrzewają że ktoś pracuje w czasie L4, albo jak pracodawca naskarży.

pierogowamama.com
Stary 2015-01-09, 16:24   #3048
201606011622
Konto usunięte

albo ogólnie ktoś Cie pod☠☠☠ie.
no ale przesadzają naprawdę... zeby bac sie wyjsc do sklepu przez nich i paragony zbierac? masakra...

ooo fusiacola widzę Cię co u Ciebie?
Stary 2015-01-09, 16:28   #3049
Nadzieja87
Zakorzenienie

Jestę gupia i wylicytowałam komplet dżinsowy z koszulą dla chłopca na 86 za 4,5
najwyżej da sie w prezencie koleżance
Stary 2015-01-09, 16:36   #3050
201606011622
Konto usunięte

eeej a 62 to chyba w miarę szybko zacznie dzidzia nosić, nawet jak się urodzi powiedzmy 56 lub 58 nie?
Stary 2015-01-09, 16:38   #3051
07_Pati_07
Raczkowanie

Cześć Wam, ja powoli wracam do żywych, wczoraj rano dopadła mnie jelitówka i to taka full opcja
ja to muszę mieć pecha, to już drugi wirus w ciąży
cały wczorajszy dzień kursowałam tylko między wc a łóżkiem :/
no ale dzisiaj jest już lepiej, aczkolwiek dalej żyje tylko na kisielu i chrupkach kukurydzianych :/
a teraz lece nadrabiać to co napisałyście

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:46   #3052
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Cześć Wam, ja powoli wracam do żywych, wczoraj rano dopadła mnie jelitówka i to taka full opcja
no ale dzisiaj jest już lepiej, aczkolwiek dalej żyje tylko na kisielu i chrupkach kukurydzianych :/
bidulko
Stary 2015-01-09, 16:52   #3053
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie.... bez przerwy szukają jakiegoś pretekstu żeby się przyczepić i żeby Polak za dużo pieniędzy przypadkiem nie miał, a ciężarne to już w ogóle, no jak to tak, w domu leżeć i 100% pensji brać? Jak tak można!!
ZUS to jeden z głównych powodów dla których mam ochotę wyjechać w cholerę z tego kraju..... jak patrzę co miesiąc na pasek płacowy ile oni kasy zdzierają to mnie szlag trafia

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Miłych zakupów
mi szkoda słów na ZUS...Ja od 3 lat prowadze działalność gospodarcza i po 2 latach zaczęłam płacić wysokie składki-to ponad 1000zł i aż mnie skręca jak myślę, że teraz mnie kontrolują i sprawdzają czy mogą dalej płacić mi tą żałosną zapomogę. Dodam, że nie kombinowałam żeby mieć wyższy zasiłek, bo właśnie między innymi bałam się, że w ogóle nie dostanę zasiłku. Już teraz oświadczam, że jak mi zabiorą albo wstrzymają ten zasiłek i będę musiała się tłumaczyć to rejestruję działalność za granicą!!! O I na pewno przyczyni się to do upadku ZUS-u w Polsce

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
No to teraz mi dałyscie do myslenia. Czyli jak bede na l4 to nie można wyjsc z domu ?? Głupota....
mimi ja już sama nie wiem...

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość

co za skur....ny...aż żal. A ta koleżanka dostała jakieś zawiadomienie, że była kontrola? Jakiś list czy cos?

Cytat:
jakbym miała niechodzące i bym musiała w wyrku leżeć to nawet by mnie nie sprawdzili, bo bym po prostu nie otworzyła, bo może za samo przejście z łózka do drzwi by mi cofnęli zasiłek- wieśniaki...
Cytat:
Też gdzieś czytałam że kontrolują zazwyczaj wtedy jak podejrzewają że ktoś pracuje w czasie L4, albo jak pracodawca naskarży.
No m,oj pracodawca na mnie nie naskarży, bo go nie mam pracować też nie pracuję, nawet na czarno bo bym się zwyczajnie bała o ciążę. Ach w dupie ich mam- idę z psem...I jak tu nie wychodzić z domu?

Ale się wyżyłam. Jeszcze parę przekleństw i obelg mi siedzi w głowie, ale nie będę uprzykrzała wam życia, poza tym są na sali maluchy
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:52   #3054
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Wróciłam od fryzjera
Jutro wstawie fotkę xD

Jadę teraz kupić pralkę, normalnie szaleje

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:58   #3055
201606011622
Konto usunięte

daj spokój...

hmm no podobno dzieci juz mogą słyszeć także z kwiecistymi słowami się wstrzymujmy
Stary 2015-01-09, 17:00   #3056
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie czy rejestrowałyście się na jakiś stronach żeby dostać darmowe próbki kosmetyków dla dzieciaczków?
ja nie ale chętnie przyjmę gdzie się rejestrowałaś?
Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
buziak Joleczko taki dzień chyba dzisiaj
Imiona które wcześniej mi się podobały nie pasują do mojego nazwiska na tę chwilę mam 3 typy: Pola, Ada i Nina.
mój nr 1 ale tż się nie zgadza
Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
tak piszecie o tych pajacykach, śpiochach i body do szpitala i jak zaczęłam to sobie wyobrażać to chcę maj!
ja tak samo! tym bardziej że ciuszki wczoraj przyszły i są takie malutkie i taaaaaakie słodkie zaczyna mi odbijać powoli chyba
Cytat:
btw, zaczynamy 24 tydzien z Blackie
jeszcze ja! jeszcze ja!
Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Wyszukują aukcji z kończącym się terminem do 3 godzin i daje maksymalą cene jaką mogę zaoferować i wygram albo nie.
eeeee ja mam zegar zsynchronizowany z allegro i licytuję w ostatniej sekundzie - 3 razy się udało

Jeśli chodzi o wagę, to ja jestem w szoku, bo od początku ciąży przytyłam jakieś 2,5 kg (a zaczynałam od 75 kg przy 168 cm ) i byłam pewna że 5-6 kilo już conajmniej mam na plusie, tym bardziej że w święta się nie oszczędzałam a tu szok pozytywny
w ogóle oglądałam ostatnio jakiś program i tam była laska, która przytyła 38 kg i się zaczęłam zastanawiać skąd się to bierze - co takiego trzeba jeść i w JAKICH ilościach, żeby tyle utyć??? Ja mam wrażenie, że jem naprawdę bardzo dużo, nie odmawiam sobie słodyczy ani fastfoodów i tu nagle 2,5 kg przez 6 miesięcy??? no szok

Pytanko o poduszki Motherhood:

Myślicie że jest sens kupować używaną?? na allegro chodzą po 80-90 zł i mam wrażenie że to strasznie dużo jak za używkę, trochę mi szkoda prawie 150 zł za nową, ciekawe czy te używane nie są np. zniekształcone/wyrobione już? kupowała któraś???
Stary 2015-01-09, 17:05   #3057
201606011622
Konto usunięte

capriola gratki
co do poduchy ja nie mam pojęcia jak jest z używką.
co do Wagi, zazdroszczę, ja mam ok. 6kg na plus.
a nie widac, tylko co brzuch i cycoliny
Stary 2015-01-09, 17:13   #3058
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
aha, to super

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
dostajesz inf że byli i nikogo nie zastali i musisz się wytłumaczyć dlaczego

Cytat:
Nie mam pojęcia Dostaje się tylko info że była kontrola i zastała puste mieszkanie, a co będzie dalej to już zależy jak rozpatrzą Twoje usprawiedliwienie

No bezsens.

Ja generalnie nie mam problemu z siedzeniem w domu, ale wiadomo że są osoby które nie mają takiej opcji żeby non stop siedzieć w domu, bo już mają dzieci którymi też trzeba się zająć czy coś, no ale jednak L4 to L4 nie służy temu żeby biegać po centrach handlowych. Myślę że w granicach rozsądku usprawiedliwienia typu wyjście do apteki, do sklepu po chleb czy do lekarza są rozpatrywane normalnie, ale kto to wie, nie wiem sama

Ciekawe czy w weekendy kontrolują, ja w weekendy niektóre mam studia i nie zamierzam ich odpuszczać
W weekendu Zus nie pracuje, więc kontroli raczej nie ma

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Współczuję, bidulko wracaj do zdrówka
Stary 2015-01-09, 17:23   #3059
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o wagę, to ja jestem w szoku, bo od początku ciąży przytyłam jakieś 2,5 kg (a zaczynałam od 75 kg przy 168 cm ) i byłam pewna że 5-6 kilo już conajmniej mam na plusie, tym bardziej że w święta się nie oszczędzałam a tu szok pozytywny
w ogóle oglądałam ostatnio jakiś program i tam była laska, która przytyła 38 kg i się zaczęłam zastanawiać skąd się to bierze - co takiego trzeba jeść i w JAKICH ilościach, żeby tyle utyć??? Ja mam wrażenie, że jem naprawdę bardzo dużo, nie odmawiam sobie słodyczy ani fastfoodów i tu nagle 2,5 kg przez 6 miesięcy??? no szok

Pytanko o poduszki Motherhood:

Myślicie że jest sens kupować używaną?? na allegro chodzą po 80-90 zł i mam wrażenie że to strasznie dużo jak za używkę, trochę mi szkoda prawie 150 zł za nową, ciekawe czy te używane nie są np. zniekształcone/wyrobione już? kupowała któraś???
brawo za wagę podziwiam a jesli chodzi o poduszke to ja mam od koleżanki czyli używana wcześniej, a mimo to jestem bardzo zadowolona. Poza tym one sa wypchane takim sztucznym czymś, że spokojnie możesz wyprać po praniu roztrzepać i jest jak nowa

Własnie a propo prania idę wstawić...ech...
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:26   #3060
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
brawo za wagę podziwiam a jesli chodzi o poduszke to ja mam od koleżanki czyli używana wcześniej, a mimo to jestem bardzo zadowolona. Poza tym one sa wypchane takim sztucznym czymś, że spokojnie możesz wyprać po praniu roztrzepać i jest jak nowa

Własnie a propo prania idę wstawić...ech...
hehe, może dlatego mi mało przybyło że już i tak mam dużo tłuszczu

dzięki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości