|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Cytat:
Aha a to dawanie nowych rzeczy bez rozpatrywania reklamacji wynika z tego, że szanowny główny kierownik sieciówki wymyśla sobie, że klient ze sklepu ma wyjść zadowolony i obsłuzony na swoją korzyść, czy ma racje czy jej nie ma. Pracownik nie kłóci się więc, że np czajnik nie jest zepsuty a troche zniszczony od używania, bo jak taki Kowalski, który z nim przychodzi zadzwoni na BOK i naskarży na tego pracownika to ten musi się gęsto tłumaczyć, a czasem i dostanie upomnienie. Więc bierze ten czajnik Kowalskiego, wie że gwarancja nie będzie uznana, więc pozostaje mu go wrzucić w straty sklepu. A jak straty duże to premi nie ma. Naprawdę tak jest, jest to chore, kierownik ma w nosie pracownika i to że on premi nie dostanie. Dlatego zastanówcie się czasem zanim takie rzeczy będziecie robić! Edytowane przez I ona Czas edycji: 2015-01-09 o 17:01 |
|
|
|
|
#572 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#573 | |
|
Raczkowanie
|
hola hola dziewczyny troche sie zapedzilyscie. Czy ja napisallam.cos ze oddaje sprzet w 100% sprawny? Nie. Napisalam.tylko ze pracownik nie sprawdzal wady tylko wymienil sprzet czy tez kazal wziac nowy. Zalezy tez co dla kogo jest wada. Dla mnie cos nie musi sie rozwalic do konca zebym to reklamowala, ale moze wystapic usterka.
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj mój post wyżej i tam masz odpowiedź dlaczego pracownik sklepu tak się zachowuje i pozwala Ci wybrać nowy. |
|
|
|
|
#575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie wada sprzetu takiego jak czajnik jest np to ze sam sie wlacza , mialam tak przy 2 czajnikach. i nie zaleznie czy to jst po dniu uzywaninia czy po 1,5 roku, taka sutuacja nie powinna mie miejsca. jak rowniez to ze czajnik przecieka. Jesli to dla Ciebiw niw jeat wystarzajaca wada do reklamacji to szkoda. A co pracownik takiwgo marketu musi zy nie musi to mnie malo obchodzi. co mam.powiedziec; a moze Pan to sprawdzi czy ja czasem nie klamie? Mam mysle o nim.czy o sobie? Swiata nie chce zbawiac. A Gdy jest sytuacja odwrotna jesli chodzi o sprzedaz takiemu sprzedawcy nie jest zal klienta ze wciska.mu jakis tam.produkt? (PRZEYKLAD) Edytowane przez grissini Czas edycji: 2015-01-09 o 17:42 |
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 |
|
Raczkowanie
|
i prosze Was nie jedzcie od razu po kims ani nie oceniajcie z gory jak nie wiecie wszystkiego do konca. Jest to bardzo niemile.
|
|
|
|
#578 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- no jesli taka.sytuacja nastapi to tak. gwarancja trwa 2 lata.to co jak.po roku mi sie przetra to nie mam.isc bo glupio? bo rok w nich chodzilam? |
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz ktoś napisze, że "oszczędza" bo kradnie w sklepach itp
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie widze niz złego w reklamiu sprzętu przed gwarancją. Może ubrań nie, bo to wiadomo różnie ludzie chodzą, ale kiedyś reklamowałam telefon miesiąc przed końce. Okazało się że dotyk do wymiany, wymienili razem z wyświetlaczem i telefon narzeczonemu służy do dziś
![]() Ale z drugiej strony jeśli twierdzą, że spodnie wytrzymają 2 lata to mają tyle wytrzymać a nie że wytrą się po pół roku i "żle nosiłaś". Kiedyś była afera, bo babce się buty podarły (takie do biegania) to jej stwierdzili że nie umie butów zawiązać. Jak rozdmuchała sprawę w Internecie to odezwał się ktoś z centrali firmy, przeprosił i dal nowe.
|
|
#583 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A z tymi spodniami, to ciekawa sprawa. |
||
|
|
|
#584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisze z telefonu. Ale tez mozna dopytac, a nie oceniac z gory i ze niewiadomo jaka ja popelniam zbrodnie i ze jestem nie fair wobec calego swiata. Szczegolnie sklepy sa fair wobec swoich konsumentow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#585 |
|
Konto usunięte
|
Kiedyś też pisałam z telefonu. I o ile polskich znaków nie używałam, to przecinki, kropki, wielkie litery i spacje stawiałam. Mniejsza o to.
|
|
|
|
#586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi spodniami to mi po prostu Scrooge'm zalatuje... Ciuch się zużywa i tyle, jakbyś przez płot przechodziła i gacie rozdarła to też pójdziesz reklamować???
2 razy reklamowałam ciuch - raz torebkę, które miała wadę zamka, a nie zauważyłam jej w sklepie i wypadała ta jeżdżąca część - ale załatwiłam to dzień po zakupie; drugi raz buty - bo strasznie farbowały mi stopy i nie dawało się tego zmyć - tu mi reklamacji nie uznali, a w uzasadnieniu napisali, że widocznie mam nieprawidłowy skład potu ![]() :brzyda l: nigdy więcej nie kupiłam butów w deichmanie... Ale nie szłabym reklamować czegoś, co sama zniszczyłam
|
#588 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spokojnie. grissini, po prostu niejasno się wyraziłaś - ja zrozumiałam Twoją wypowiedź podobnie, jak reszta dziewczyn - że kupujesz czajnik, a po roku co by się nie działo idziesz go oddać, bo kierownik i tak nie sprawdza i daje nowy.
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
I tak lepiej kupic sobie nowe, a co tam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam identyczna sytuacje z potem i garsonka za 1300zl.Wyslalam pismo od adwokata i dostalam wielkie przeprosiny, zwrot i bon. Ja robię ten błąd ze często nie mam paragonow. A jednak warto to mieć bo ani ciuchy ani AGD to nie są jednorazowki i placimy jakas kwotę za produkt który ma wytrzac te dwa lata. Nawet jak to są spodnie.
|
|
|
#593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze gubię paragony i nawet jak mi się coś zepsuje to nie ma jak zreklamować.
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że grissini niefortunnie się wyraziła z tym reklamowaniem jako sposobem na oszczędzanie i tyle
Też chodzę z reklamacją jak mi się zniszczą buty, spodnie akurat mi dobrze wytrzymują Nie ma co dziewczynie wrzucać i porównywać tego do kradzieży
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) po to żeby go wymieniać na nowy, bo i bez znaków da się wyczytać że tak napisała ....
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2015-01-09 o 19:24 |
|
|
|
|
#597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czajnik. Raczej no name 60-70zl w hipermarkecie. Nie kupuje markowych. Moja mama ma zelmera za chyba 160zl. Niedlugo mija jej gwarancja. Odpadla jej taka gumowa raczka jakies pol roku temu. Ale co tam. Paragon pewnie wyrzucila, albo nie chce jej sie szukac. Pewnie za 2 miesiace powie tacie, choc kupimy nowy czajnik, bo tu raczka sie oderwala. I kupia. Zamiast ten oddac. Albo by naprawili, albo by mogli wziac nowy albo zwrot kasy. I taka oszczednosc mialam na mysli. Bo dla mnie jakby nie patrzec jestWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no wiadomo, że jak się coś zepsuje czy jest wadliwe to się reklamuje. To jest oczywiste.
Co do spodni to wiecie no nie do końca tak jest, że wycieranie się zwłaszcza na udach wysoko to nie wina konsumenta, no jak się ma taki układ nóg to się wyciera i nie ważne czy to sa spodnie mega za 500 zł czy z lumpa za 20 zł i wydaje mi się, że nie powinno się mieć o to pretensji do sklepu czy producenta. Zauważyliście pewnie, że nie każdy przecież przeciera spodnie Tak samo jak np. ktoś koslawi nogami i tym samym niszczy buty, ja tak mam, jedną nogą koślawie trochę i zawsze ten but się szybciej niszczy. Wtedy nie patrze że mam jeszcze gwarację bo wiem, że to moja wina.
|
|
|
|
#599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- I nie mam pretensji do sklepu zy producenta. Biore to co mi sie nalezy, korzystam ze swoich praw. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też w życiu zdarzyło mi się coś reklamować, mi. aparat fotograficzny. No był wadliwy i nie była to moja wina, poszłam, zareklamowałam no i został naprawiony. Mówię to do tego, że ja nie jestem anty na reklamacje ogólnie, tylko na niektóre rzeczy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

zaraz ktoś napisze, że "oszczędza" bo kradnie w sklepach itp

Od razu inaczej się czyta 

[/RIGHT]
13.03.2008
Tak samo jak np. ktoś koslawi nogami i tym samym niszczy buty, ja tak mam, jedną nogą koślawie trochę i zawsze ten but się szybciej niszczy. Wtedy nie patrze że mam jeszcze gwarację bo wiem, że to moja wina.