Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 21:06   #3721
misiaa91
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu!

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Chwalę się
Weszłam do Ryłki tak w sumie z marszu. Ekspedientka podeszła do mnie i się pyta czego szukam. Wzięłam z półki szare czułenka na niewielkim obcasie i mówię, że takie ale koralowe (z nastawieniem na pewno nie ma). A dziewczyna, że są, dzisiaj dostali dwie pary, jedna w rozmiarze 35, a druga 39 i poszła szukać. Przyniosła mi te 39, kolor idealny z lekkim stresem przymierzam bo 39 nie zawsze jest dla mnie dobre no i butki wygodne i super leżą. Także mam moje wymarzone koralowe buty ślubne na 5cm obcasie. Śmiałam się z paniami w sklepie, że musiały być moje
Wydałam na nie 269 zł, ale są skórzane i z porządnej firmy. Bo raz już mało nie kupiłam jakiś plastików :
Zdjęcia przekłamują trochę kolor. Pierwsze zrobione przy naturalnym świetle. Kolejne przy sztucznym z lampa i bez. Ciężko jest oddać kolor koralowy. Jest taki z tonami różu. I to mi się też podoba bo czasami ten koral jest taki bardziej pomarańczowy.
Relacja jakbym conajmniej kupowała suknię Ale już wiem jak to jest czuć "to coś"

Kolor
Ładne, klasyczne butki.
Stary 2015-01-09, 21:08   #3722
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Ja Ci odpowiem że ciężko powiedzieć..
W Bronowicach np jest bardzo malutki ale mieli inne modele niż w salonie w Krakowskiej.. W Bonarce jest bardzo duży chociaż porównywalny do krakowskiej :P przeglądnij sobie na internecie jakie są modele, które mogłyby Ci się przypodobać i chyba mają możliwość podglądu w jakich salonach dany model jest dostępny zrób listę w którym z salonów jest najwięcej pod Ciebie butów i tam się udaj (idealna odskocznia i odpoczynek od nauki, prawda? :P)
Nie pomyślałam o tym, dobry pomysł a każdy pretekst do przerwy jest dobry

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:09   #3723
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
O, no to superowe promocje.
Ja w Polsce chodziłam tylko na IPL, to tam jedna część ciała 99zł, więc sporo taniej, a bardzo dobre efekty miałam. Tutaj chyba laser jest bardziej popularny.
Jeśli dobrze pamiętam to prosiłaś o opinię na temat tej "maszyny" do depilacji którą dostałam.

Jutro pierwsza próba, więc cokolwiek już będę mogła Ci powiedzieć (jeśli chodzi o tempo np.)
Mam nadzieję, że po 2-3 zabiegach będą jakieś rezultaty, więc będę Cię informować na bieżąco
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:09   #3724
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Ja jestem brunetką, więc u mnie już nawet IPL bardzo dobrze działało. Myślę, że włosków w okolicach bikini, to już nigdy nie będę mieć jak w 100% naturalna kobieta. Czasem wręcz przeżywam szok, jak np. na filmach widzę nie wydepilowaną kobietę i nie mogę uwierzyć, że tak może wyglądać kobieta. xD
Ale właśnie IPL jest lepszy do jasnniejszych, laser LS tylko do ciemnych
Ja po latach depilacji też mam mniej włosów, ale wg mnie i tak wciąż za dużo Mam nadzieję, że uda mi się ich pozbyć prawie na amen

Ale depilacja, zęby chciałabym wybielić, twarz ogarnąc, do tego postanowiłam, że czas zmienić meble w sypialni, parę rzcey w mieszkaniu trzeba zrobić, wesele... ten rok finansowo bedzie baaaaardzo ciężki

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:10   #3725
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Na mnie IPL w ogóle nie działał... także zdecydowałam się na LightSheer, al on z kolei łapie tylko ciemne włosy, a ja jestem blondynką i różnie z tym bywa. Mam ich dużo, ale nie wszystkie są bardzo ciemne. Ale już po jednym zabiegu jakis tam efekt widzę, więc będę chodzila do skutku. Przed latem planuję jeszcze dwa zabiegi (trzy w sumie), ostatni pod koniec kwietnia. W czerwcu zaczynam opalanie Jak będzie potrzeba to od paździenrika znow będę robic.
sejm hir
Stary 2015-01-09, 21:10   #3726
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Joasia, TŻ po operacji. Wycięta. Śmiga, trochę nawet prowadził (bo ja srajtałam w portki jak zwykle). Zadowolony bardzo, nic go nie boli totalnie
Oby tak dalej
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:12   #3727
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość

mi ksiądz jeden mówił, że nie ma rejonizacji i możesz barć ślub w parafii jakiej chcesz ale musisz się dopytać.
no szukamy właśnie, znaleźliśmy na tej samej ulicy co nasza sala jeden bardzo ładny i z wtykami wśród znajomych, także... będziemy uderzać

pociesza mnie też to, że pozwolenie można uzyskać z parafii TŻ i nie muszę więcej widzieć tego... buraka...

tylko boję się, że nie będzie już tak lajtowo z godziną i terminem
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:14   #3728
sQuaara
Zakorzenienie

istapp juz prowadził? juz pochodził? i co teraz? rehabilitacja? ile?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
no szukamy właśnie, znaleźliśmy na tej samej ulicy co nasza sala jeden bardzo ładny i z wtykami wśród znajomych, także... będziemy uderzać

pociesza mnie też to, że pozwolenie można uzyskać z parafii TŻ i nie muszę więcej widzieć tego... buraka...

godzina w tą czy w tą! to WASZ dzien! bedzie pieknie o 15 i 16:30 i o 14 jak bedzie trzeba!!
Stary 2015-01-09, 21:14   #3729
joasia-a
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;49682616]Joasia, TŻ po operacji. Wycięta. Śmiga, trochę nawet prowadził (bo ja srajtałam w portki jak zwykle). Zadowolony bardzo, nic go nie boli totalnie
Oby tak dalej[/QUOTE]

O matko!!! super!! to teraz rehabilitacja! jezu jaka ulga! no po takiej opini mogę się podjąć artroskopii obu kolan To do wesela na pewno się zagoi!!
Ja właśnie chyba w następny piątek wybiorę się na USG bo będe u dentysty u siebie a u mnie usg z wizytą 120 zł (w krk 250 płaciłam ) .. Na tym kolanie z którym nie miałam problemów coś mi wyskoczyło.. tzn nad rzepką, od tygodnia jak dotknę to ciarki mnie przechodzą i mam jakąś jakby narośl.. tego mi brakowało
Stary 2015-01-09, 21:15   #3730
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

no to szukajcie może się uda

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:15   #3731
Vivienne
... choć nie Westwood

O takie buty są najbliższe mym potrzebom slubnym. Tylko boję się tak w ciemno z rozmiarem W ostateczności zamówię dwie pary i jedna zwrócę. Ale poszukam czegoś stacjonarnie,może już w przyszłym tygodniu zacznę, żeby mieć z głowy.

Jak na stronie Rylko brak rozmiaru, to mam rozzumiec, że i w stacjonarnych go raczej nie uświadczę?
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
sejm hir

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;49682616]Joasia, TŻ po operacji. Wycięta. Śmiga, trochę nawet prowadził (bo ja srajtałam w portki jak zwykle). Zadowolony bardzo, nic go nie boli totalnie
Oby tak dalej[/QUOTE]

Super

Stanisław Lem

Stary 2015-01-09, 21:15   #3732
zonamojegomeza
Zakorzenienie

U mnie był dziś ksiądz i wypytał mamę jak jej się przyszły zięć podoba.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:16   #3733
pati0090
Zakorzenienie

Oby tak dalej[/QUOTE]

no to super, że go nie boli i że już po wszystkim

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:16   #3734
gr8ania
Zakorzenienie

dlaczego są takie wysokie
http://sklep.gino-rossi.com/ona,gino...-333021-p.html
Stary 2015-01-09, 21:17   #3735
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale hm.. u mnie nigdy wcześniej nie było takich problemów.. jakieś 4 lata temu odstawiałam na 3-4miesiące tabletki i było wszystko ok.. aleprzez te 4 lata brałam hormony cały czas i w lipcu zmieniłam tabletki z 21 dniowych na 28dniowe (w blistku są 4 rodzaje tabletek, każda o innych stężeniu hormonów) i od lipca przytyłam wspaniałe 7 kg, woda mi się masakrycznie w organiźmie zatrzymała i ogólnie jest źle. Postanowiliśmy z TŻtem odstawić (co jest straszne bo już nie skomentuję gumek i tego że niby uniwersalne a takie male ;p) i po odstawieniu jest odlot totalny ;p także yasmin tabletki polecam, qlairy juz nie ale to jest indywidualna spraawa..

A kasa... jezu ja w najblizszym czasie wydam ok 1400 zł na zęby, dwie kanałówki pod mikroskopem plus jeszcze 3 ubytki a już wydałam z 500 i jak tu na ślub odkładać?
to bardzo infywidualna sprawa, bo ja takie objawy jak ty po qlairy miałam po yasmin i yasminella

Cytat:

nie ma obowiązku brać w swojej parafii, ale trzeba licencję załatwiać
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:18   #3736
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
No własnie mnie to wkurza, że taaaaaki jest wybór butów na min 10 cm obcasie, a niższych prawie nie ma A ja tak z 5 cm potrzebuję.

Stanisław Lem

Stary 2015-01-09, 21:19   #3737
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale właśnie IPL jest lepszy do jasnniejszych, laser LS tylko do ciemnych
Ja po latach depilacji też mam mniej włosów, ale wg mnie i tak wciąż za dużo Mam nadzieję, że uda mi się ich pozbyć prawie na amen
Z tego co ja wiem, to właśnie IPL jest głównie do ciemnych włosów.
IPL jak to działa?
IPL jest metodą trwałej depilacji wykorzystującą impulsy światła i opartą na zasadzie selektywnej fototermolizy. Powierzchnia skóry z niechcianym owłosieniem jest eksponowana na działanie serii bardzo krótkich i skoncentrowanych impulsów światła. Włos pochłania światło ( w rzeczywistości pochłania je znajdująca się we włosach melanina ), które następnie przekształcane jest w energię cieplną. Energia światła rozgrzewa mieszek włosowy blokując mechanizm wzrostu w jego macierzy. W mieszkach włosowych znajduje się większe skupienie melaniny, światło pochłaniane jest przez pigment włosa , a nie otaczające go tkanki skóry . Stąd zasada działania nazywana jest selektywną fototermolizą.
A z tego, co mi się wydaje, to im więcej melaniny, tym ciemniejszy włos.

Dobra, już się nie mądrzę, bo nie mam szczerze pojęcia, jak to wszystko działa. xD

A powiedzcie jeszcze, czy do lasera trzeba zapuszczać włoski? Czy się idzie z ogolonymi?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Jeśli dobrze pamiętam to prosiłaś o opinię na temat tej "maszyny" do depilacji którą dostałam.

Jutro pierwsza próba, więc cokolwiek już będę mogła Ci powiedzieć (jeśli chodzi o tempo np.)
Mam nadzieję, że po 2-3 zabiegach będą jakieś rezultaty, więc będę Cię informować na bieżąco
Dzięki.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Oby tak dalej[/QUOTE]
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:20   #3738
sQuaara
Zakorzenienie

idziesz 1 dzien po goleniu..ew jak ja chodze na 18-19 to gole sie rano (6) bo mi juz cos tam do tej 18 sie pojawi
Stary 2015-01-09, 21:22   #3739
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Z tego co ja wiem, to właśnie IPL jest głównie do ciemnych włosów.
IPL jak to działa?
IPL jest metodą trwałej depilacji wykorzystującą impulsy światła i opartą na zasadzie selektywnej fototermolizy. Powierzchnia skóry z niechcianym owłosieniem jest eksponowana na działanie serii bardzo krótkich i skoncentrowanych impulsów światła. Włos pochłania światło ( w rzeczywistości pochłania je znajdująca się we włosach melanina ), które następnie przekształcane jest w energię cieplną. Energia światła rozgrzewa mieszek włosowy blokując mechanizm wzrostu w jego macierzy. W mieszkach włosowych znajduje się większe skupienie melaniny, światło pochłaniane jest przez pigment włosa , a nie otaczające go tkanki skóry . Stąd zasada działania nazywana jest selektywną fototermolizą.
A z tego, co mi się wydaje, to im więcej melaniny, tym ciemniejszy włos.

Dobra, już się nie mądrzę, bo nie mam szczerze pojęcia, jak to wszystko działa. xD

A powiedzcie jeszcze, czy do lasera trzeba zapuszczać włoski? Czy się idzie z ogolonymi?
Ja też się cale G znam, ale z tego co mi wiadomo ogólnie wszystkimi matodami łatwiej usunąć ciemne włosy (przy czym im jaśniejsza skóra, tm lepiej), ale tylko IPL ma możliwości redukcji też jasnych.

Z ogolonymi Minimum miesiąc bez depilacji woskiem czy depilatorem.

Stanisław Lem

Stary 2015-01-09, 21:23   #3740
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie mnie to wkurza, że taaaaaki jest wybór butów na min 10 cm obcasie, a niższych prawie nie ma A ja tak z 5 cm potrzebuję.
Mnie też to wkurza
Tyle samo co i Ty potrzebuje.

Istaap, super, że z Tż już ok Oby tak dalej!
Stary 2015-01-09, 21:25   #3741
misiaa91
Zakorzenienie

Istapp, świetna wiadomość. Oby tak dalej.
Stary 2015-01-09, 21:25   #3742
Welderka
Raczkowanie

Cytat:
O matko!!! super!! to teraz rehabilitacja! jezu jaka ulga! no po takiej opini mogę się podjąć artroskopii obu kolan To do wesela na pewno się zagoi!!
Ja właśnie chyba w następny piątek wybiorę się na USG bo będe u dentysty u siebie a u mnie usg z wizytą 120 zł (w krk 250 płaciłam ) .. Na tym kolanie z którym nie miałam problemów coś mi wyskoczyło.. tzn nad rzepką, od tygodnia jak dotknę to ciarki mnie przechodzą i mam jakąś jakby narośl.. tego mi brakowało
Hej wszystkim, wchodzę tu czasem z ciekawości i podczytuję jak daleko jesteście z organizacją Kiedyś tu pisałam, bo mam ślub w czerwcu :P
No ale do rzeczy, Joasia przeczytałam Twój post, to o kolanie.
Masz jakieś objawy poza tym zgrubieniem/naroślą?

Pytam, bo od marca praktycznie mam problem z lewą nogą, wydałam już kupę kasy na lekarzy i badania. A mam właśnie zgrubienie nad rzepką/nad kolanem. Ortopedzi u których byłam to konowały, w ogóle bez komentarza. A wszystko prywatnie.
Odczuwasz jakiś ból?
Bo mnie to nie boli, ale czuję okropny dyskomfort.
Jest to od kilku miesięcy mój problem nr 1 :/ Głównie z tego względu, że ostro trenowałam, a teraz nie mogę robić nic!! Usg i rtg nic nie pokazało, byłam na fizjoterapii. Głównie przestałam trenować i jak oszczędzam nogę to jest całkiem znośnie, ale pomyślałam sobie ostatnio, że może już się "zagoiło" i poszłam biegać.. Od dwóch dni jest porażka :/
Uczucie jakbym miała coś nie tak z mięśniem trzymającym rzepkę, jakby puchł od środka i mam taką fałdę nad rzepką.
Serio już nie wiem co jest grane i wariuję.
We wtorek idę do podobno najlepszego ortopedy w moim rejonie i zobaczę co powie. Ale już się nauczyłam, żeby nie rzucać hasła "kolano" bo nie patrzą na nic dookoła, tylko powiem "mięsień" może to coś da.
Cholera sorry, że zaśmieciłam trochę wątek, ale serio nie wyrabiam już z tą nogą.

Poza tym, widzę znajome nicki z czerwcówek, już wiem czemu u nas tak cicho :P Może tu się przerzucę
Welderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:26   #3743
_groooszek_
Zakorzenienie

Byłam mierzyć suknie - chyba ze 30 miałam dziś na sobie mam zdjęcia tylko dwóch modeli, bo oczywiście nigdzie nie można robić, ale akurat to dwie moje faworytki

Jak na moje 46/48 jest nieźle nie zwracajcie uwagi na biustonosz, zapomniałam że nie odpinają się w nim ramiączka

Pierwsze zdjęcie rozmazane, bo robione z ukrycia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150109_1223511.jpg (51,8 KB, 135 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150109_1214331.jpg (74,5 KB, 103 załadowań)

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:26   #3744
Justuus
Zakorzenienie

Tak mówiłyście o tym Ryłko, aż postanowiłam popatrzeć co mają i znalazłam TAKIE cudeńka - niby proste i klasyczne, ale jakieś takie... fajne

Szkoda, że mnie nie ma, już by były zamówione
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:27   #3745
sQuaara
Zakorzenienie

Was przy slubnych obecnosc 10cm obcasów wkurza...a mnie w codziennym życiu! co nie mysle "moglabym miec nude szpilki/białe/brązowe/grafitowe do pracy" to wszytko 10.. a latem 13cm bo z podsuwką
Groszek co za atrakcje 30 sukni!!

ta "bandażowa" mnie nie zachwyca..za dużo bioder zaznacza..
ta muslinowa okejka, choc reką talie zakrywasz i niedokładnie widac jak wyglada... choc miedzy ramionami ktoś z tyłu różowy prześwituje wiec Cię ladnie ścisnęło pieknie
jakies decyzje? bliżej wyboru?

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2015-01-09 o 21:30
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:28   #3746
aneta_91
Zakorzenienie

Groszek, wg mnie druga
Stary 2015-01-09, 21:30   #3747
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Byłam mierzyć suknie - chyba ze 30 miałam dziś na sobie mam zdjęcia tylko dwóch modeli, bo oczywiście nigdzie nie można robić, ale akurat to dwie moje faworytki

Jak na moje 46/48 jest nieźle nie zwracajcie uwagi na biustonosz, zapomniałam że nie odpinają się w nim ramiączka

W drugiej widać, jaką ładną robi Ci talię, ale ona jakos mi nie leży. Jeśli w pierwszej też masz tak podkreśloną figurę, to dla mnie pierwsza.
Stary 2015-01-09, 21:32   #3748
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość

Mi się bardziej pierwsza podoba.

W jakich salonch bylas? Jak wrażenia?

I mam jeszceze pytanie co do makijażystki Gdzieś pisałas z tego co pamiętam, że p. Berta będzie Cię malowac. Skąd ten wybór? Malowała Cię już kiedyś? Zadowolona byłaś? Dojeżdża do klientek?

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2015-01-09 o 21:33
Stary 2015-01-09, 21:33   #3749
sQuaara
Zakorzenienie

ale ogolnie dobrze ze Groszek wróćiłaś zadowolona bo wiadomo że różnie bywa )))

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2015-01-09 o 21:49
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:33   #3750
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
O takie buty są najbliższe mym potrzebom slubnym. Tylko boję się tak w ciemno z rozmiarem W ostateczności zamówię dwie pary i jedna zwrócę. Ale poszukam czegoś stacjonarnie,może już w przyszłym tygodniu zacznę, żeby mieć z głowy.
piękne są te buty!!!
Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
to bardzo infywidualna sprawa, bo ja takie objawy jak ty po qlairy miałam po yasmin i yasminella
No dlatego dodałam to że to indywidualna sprawa.. Trzeba próbować idealnie trafić w organizm heh..
I mam nadzieje że te objawy szybko miną.. ciekawe jak będzie z pierwszą @, bo po odstawieniu yasmin miałam wszystko regularnie.. a teraz aż się boje
Cytat:
Napisane przez Welderka Pokaż wiadomość
Hej wszystkim, wchodzę tu czasem z ciekawości i podczytuję jak daleko jesteście z organizacją Kiedyś tu pisałam, bo mam ślub w czerwcu :P
No ale do rzeczy, Joasia przeczytałam Twój post, to o kolanie.
Masz jakieś objawy poza tym zgrubieniem/naroślą?

Pytam, bo od marca praktycznie mam problem z lewą nogą, wydałam już kupę kasy na lekarzy i badania. A mam właśnie zgrubienie nad rzepką/nad kolanem. Ortopedzi u których byłam to konowały, w ogóle bez komentarza. A wszystko prywatnie.
Odczuwasz jakiś ból?
Bo mnie to nie boli, ale czuję okropny dyskomfort.
Jest to od kilku miesięcy mój problem nr 1 :/ Głównie z tego względu, że ostro trenowałam, a teraz nie mogę robić nic!! Usg i rtg nic nie pokazało, byłam na fizjoterapii. Głównie przestałam trenować i jak oszczędzam nogę to jest całkiem znośnie, ale pomyślałam sobie ostatnio, że może już się "zagoiło" i poszłam biegać.. Od dwóch dni jest porażka :/
Uczucie jakbym miała coś nie tak z mięśniem trzymającym rzepkę, jakby puchł od środka i mam taką fałdę nad rzepką.
Serio już nie wiem co jest grane i wariuję.
We wtorek idę do podobno najlepszego ortopedy w moim rejonie i zobaczę co powie. Ale już się nauczyłam, żeby nie rzucać hasła "kolano" bo nie patrzą na nic dookoła, tylko powiem "mięsień" może to coś da.
Cholera sorry, że zaśmieciłam trochę wątek, ale serio nie wyrabiam już z tą nogą.

Poza tym, widzę znajome nicki z czerwcówek, już wiem czemu u nas tak cicho :P Może tu się przerzucę
Wiesz co.. ja ogolnie mam wypadające rzepki, zwichające się oba kolana, a żeby było śmiesznie to lewe zwicha mi się na zewnątrz a prawe wewnątrz ogromny problem mam z lewym bo mam pękniętą łąkotke, nie mogę wyprostować nogi w 100 %, czasami jak idę to kolano samo się zegnie, nie potrafię biegać i taakie tam.. tu czuję dyskomfort straszny - polecam zrobić tomografię, badanie jest bardzo dokładne tylko ktoś musi Ci je zlecić bo prywatnie kosztuje dość dużo..

A to zgrubienie na prawym kolanie pojawiło mi się tydzień temu, nie wiem czy coś mi się uszczerbiło? od 1,5 roku, czyli odkąd zwichnęłam lewe kolano, nie uprawiam sportów, nie przeciążam kolan - boję się przed ślubem, więc nie wiem skąd to się wzięło, i normalnie nie sprawia problemów ale gdy dotknę, albo gdy uklęknę na materacu to nie mogę z bólu wytrzymać..

Ale ogólnie to tak napodsumowanie cieszę się wiadomością istapp bo ostatnim razem gdy byłam u lekarza to mi powiedział że powinnam mieć artroskopie na oba kolana czego panicznie się boję a tutaj jednak to jest bardzo motywująca wiadomość :P

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości