![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Ka rolina super, że znalazłaś koleżankę
![]() ![]() ![]() __Sylwia__88 oby to nie było zapalenie piersi... Też szukałam Tuli, ale niestety bardzo się cenią nawet używki, więc odpada. No i mam Womar Zaffiro eco, ale przed kupnem oczywiście czytałam opinie, pytałam na forum chustujących mam i wszyscy wyrażali się pochlebnie. Cena nawet ok. 230zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
mały postęp - Jurek jakoś wystękał jeden bobek a po 2 h kolejny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sylwia działaj działaj to zapalenie nie rozwinie się tak szybko. przystawiaj Miłoszka jak najczęściej, ciepłe okłady + ibuprom, bo działa przeciwzapalnie. wiem, wiem, że podczas kp nie powinno się brać, ale...położna mi zaleciła, więc wzięłam ![]() Karolina z dyni to tylko zupy jem. i w takim celu poleca Ci spożytkować dynię piżmową, wychodzi pyszny krem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |||
Rozeznanie
|
Chyba tak, chociaż z kaszkami jest różnie, raz zje wszystko, raz tak jak dzisiaj tylko pół. Dawałam jej tylko jaglaną, a dzisiaj kupiłam ryżową. Ogólnie to chciałam zamówić z holle, ale weszłam raz do naszego malutkiego zielarskiego sklepiku i były te więc je kupuję. Ale następnym razem kupię zwykłe płatki ryżowe i kaszkę kukurydzianą.
Ta jaglana skończyła mi się wczoraj i tż był na zakupach po pracy więc mówię żeby jakąś kaszkę kupił. No i przywiózł bobowity - na 100g ma 36 g cukru ![]() Kuba jest śpiochem po rodzicach ![]() ![]() Szpinak wrzucałam do gotujących się warzyw - hortexu mrożony rozdrobniony, 3 takie kulki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49641740] Byliśmy z Adasiem dziś u lekarza.. W nocy płakał, nie mógł spać, ciągle coś jest ała.. Niby pokazuje do środka buzi, ale obstawiam brzuch i chyba słusznie. Gardło ma tylko lekko czerwone, więc pediatra twierdzi, że niemożliwe, by jedzenie wywoływało u niego aż taki ból. A ponieważ Adaś oprócz tego, że nic nie je, to robi rzadką kupę (sorry), i przy tym i zaraz po niej leci do mnie i mówi "pfe tam" pokazując na pupę i strasznie płacze, pediatra powiedziała, że to może być jakiś nieżyt żołądka. Mamy dawać enterol i dieta - zero jogurtów, serków, tylko chrupki kukurydziane, krupnik ewentualnie, jakieś wafle ryżowe itp... Jak do piątku będzie gorzej lub bez zmian, to mamy się pokazać znowu... Jak wróciliśmy zjadł parę krakersów, wypił trochę picia z tym enterolem i rozbolał go brzuch. Zaczął znowu płakać i dopiero jak rozmasowałam brzuch, to przeszło i zasnął. Biedulek mój... ![]() Olek od rana był wesoły, ale potem mu się odmieniło. Znowu mnie próbował ugryźć, wszędzie było źle.. Dałam mu przeciwbólowy i poszedł spać...[/QUOTE] O kurczę, biedna Adaś ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że lada moment sypną się jakieś 2 kreski, któa pierwsza chętna? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Czesc :-D
Peter zazdroszcze, ze maly zasypia sam w lozeczku! Beronika- kciuki za zdrowie Adasia. Skoro pokazuje, ze tam go cos boli, moze go cos swedzi? Bogini, gratuluję bycia Ciocia! A co do kupek, to od momentu rozszerzania E. robi co 3 dni. Jedyne co ja mocno zatwardzilo to odrobina mieska. Simka234- współczuję smierci! Sylwia ja tez dosc czedto karmię. 2-3h, czasem tylko chwileczkę, tak jakby chciala sie napic czy przytulać. Wybaczcie moje glupie pytanie- heh slyne z glupich pytan chyba :-D ale czy Wasze dzieci maja dporo gazów? Czy czesto prutaja w ciagu dnia? Ja czasami mam wrazenie, ze w brzuszku malej jest sam gaz, bo prawie przy kazdym gwaltownym ruchu pruta. A po drzemce hak ja podniose to jak z armaty, czasem az ja to budzi. Byly mega kolki na poczatku, teraz jest bardziej ruchliwa, wiec latwiej usunac te gazy itd, ale czy ich az tyle ma byc? Post z fb dot miezdiagnozowanej nietolerancji laktozy sklonil mnie do refleksji i przemyslen i w sumie dlaczego nikt tego nie wzial u nas pod uwagę? Kazali mi nie jesc nabialu, nic to nie dalo, ale przeciez laktoza to cukier, ktory wystepuje w mleku ssakow, jest produkowana w mojej piersi, wiec nie ma znaczenia czy jem nabial, pije mleko krowie, laktoza i tak jest w moim mleku i moze to ona powoduje wzdecia u Ewy??? Nie wiem jakie jest postepowanie w przypadku ko, bo u dzieci na mm sprawa jest prosta, dostaja mleko bez laktozy. A czy ewentualna nietolerancja = koniec kp? Chyba jednak sprobuje dostac sie do jakiegos gastrologa Mama Ssaka
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Hej.
U mnie noce ostatnio znowu kiepsko. I ja tu stawiam na lęk separacyjny. Z tego co widzę, Karolina daje dużo bliskości- przez chustowanie i w nocy jest w miarę ok. Chyba też się zaglebie w temat wiązań, bo w ciągu dnia nic nie idzie zrobić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Zophiee nie skojarzylam jednego z drugim,ale w sumie mogłoby się zgadzać,bo lepsze spanie faktycznie zaczęło się jak zaczęłam małego nosićw chuście.Zresztą wcześniej ogólnie mało go nosiłam,raczej przenosiłam go z miejsca na miejsce.A nocki były przecież fatalne od początku.Co prawda poprawa zbiegła się jeszcze w czasie z rozszerzaniem diety,wiec te dwie rzeczy mogły pomoc.
Dzisiaj mały bardzo ładnie spał.Obudził się po 1 i o 6:30 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Wiess co. U mnie te pobudki na pewno nie sa związane z jedzeniem. Tsk jak u chłopaków Chocolate - robię mm i wypija 30-50 ml i tyle.
Myślę że chodzi o bliskość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Prowansja Hela raczej mało puszcza bączków.. Za to odnośnie tego co pisałaś, Filip miał taki problem z gromadzeniem gazów i też mieliśmy problemy na tle skazy białkowej i nietolerancji laktozy. Odstawienie nabiału nie pomogło tak jak u Was, dopiero zmiana mleka i to najdrastyczniejsza na nutramigen i odstawienie piersi... Dopiero gastroenterolog zdiagnozował problem, do 3 miesiąca męczyliśmy się na siłę z piersią i bebilonem pepti.
Coś jest na rzeczy z tą separacją, Hela ostatnio częściej popłakuje jak wyjdę z pokoju, albo nawet jak jedziemy wózkiem i mnie nie widzi bo jest przodem do kierunku jazdy. Poza tym pochwalę się, znalazł się winowajca niespokojnego snu otóż zadzwonił dziś pierwszy ząbek!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#100 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uporałaś się z zatorem? mam nadzieję że już jest dobrze ![]() Cytat:
![]() Wiadomo że odkąd zmieniła się konsystencja kup to dzieciaki muszą się więcej nastękać ale dobrze że Jerzyka nie boli no i że śliwki i oliwa pomogły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Eh, okazuje się, że to co było Adasiowi, to chyba znowu jakiś wirus. Bo wczoraj mnie strasznie bolał żołądek i od dzisiaj to samo mam co Adaś ![]() ![]() ![]() Wczoraj wieczorem zrobiła mu się na policzkach taka drobna kaszka, nie wiem od czego, bo nic nowego nie jadł i kolorem za bardzo się nie odróżnia od skóry... Tak piszecie o tych chustach, że też mam ochotę kupić, ale póki co mnie nie stać... Olkowi za to zaczęły się bardzo policzki przesuszać i też nie mam pojęcia czemu... Macie pomysły co zrobić z moim dwulatkiem - histerykiem? Cokolwiek jest nie po jego myśli, to od razu wpada w taką histerię, że nic mu się przetłumaczyć nie da. Na środku ulicy potrafi tak zrobić i krzyczy ze 20min albo i dłużej non stop. Oczywiście jak polecę zaraz do niego, to szybciej się uspokaja. A jak nie, to krzyczy, woła mnie, wymyśla nagle że coś go boli... Tż nie pozwala mi do niego wtedy dojść, bo mówi, że ja go tego właśnie uczę, że wszystko może na mnie wymusić i przez to jest coraz gorzej. Ma rację? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() ![]() ![]() Pisałyście o rozszerzaniu diety. U nas puki co trochę monotonnie, z warzyw tylko marchewka, ziemniak, dynia i szpinak; do tego z mięsa cielęcina; w owoców oprócz jabłka, gruszki i banana mamy za sobą mango, brzoskwinię i morele. Bałam się jej dać kalafiora albo brokuła ale skoro te wzdęcia są od mleka to jak się wszystko uspokoi będę powoli wprowadzać. Teraz już z góry odpadają nam wszystkie przetwory mleczne, żadnych twarożków, jogurcików. Tylko kaszki na naszym mleku i ewentualnie Hippa toleruje. Dałam jej do żucia skórkę od chleba ale nie była specjalnie zainteresowana, spróbuje jeszcze z tymi Flipsami. Puki co nasz jadłospis wygląda tak 9:00 Kaszka mleczna 12:00 Owocki 15:00 Zupka 18:00 Kaszka jaglana na wodzie 21:00 MM 3:00/4:00 MM Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Główne objawy nietolerancji laktozy to wodniste, śluzowate kupki z białymi grudkami, mogą być biegunki, wzdęcia trwające od około 30min po wypiciu mleka do 3h i ogólnie bóle brzuszka po mleku. U nas to wszystko było, 3 lekarzy ją widziało i nikt się nie domyślił a to książkowe objawy :p Jak tak myślę, to może i u Ciebie warto byłoby się nad tym zastanowić. A co do kp przy nietolerancji to moja mama też ma i była karmiona piersią ale jak to wtedy wyglądało to nie wiem dokładnie. Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2015-01-09 o 10:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49672087]
Macie pomysły co zrobić z moim dwulatkiem - histerykiem? Cokolwiek jest nie po jego myśli, to od razu wpada w taką histerię, że nic mu się przetłumaczyć nie da. Na środku ulicy potrafi tak zrobić i krzyczy ze 20min albo i dłużej non stop. Oczywiście jak polecę zaraz do niego, to szybciej się uspokaja. A jak nie, to krzyczy, woła mnie, wymyśla nagle że coś go boli... Tż nie pozwala mi do niego wtedy dojść, bo mówi, że ja go tego właśnie uczę, że wszystko może na mnie wymusić i przez to jest coraz gorzej. Ma rację?[/QUOTE] Weź nic nie mów- u nas jest to samo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Berenika współczuję wirusówki... Teraz takich badziewi jest pełno, wszędzie można złapać z powietrza. Organizm osłabiony ciągłymi infekcjami to nic dziwnego, że załapał
![]() Co do buntu, to chyba będą podobnego zdania jak Twój Mąż... Niestety, ale pokazywanie, że prędzej czy później się złamiesz działa tak, że będzie krzyczał do oporu. Z wymyślaniem, że coś go boli to Filip obrał taką samą taktykę, wie, że wtedy się łamię i zawsze go przytulę, zwrócę na niego uwagę czy daruję jakąś winę... Ech, słabości mam ![]()
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Do mamuś chustujących, pomóżcie
![]() http://allegro.pl/lennylamb-chusta-d...946875647.html http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...970551611.html Znalazłam coś takiego ale może doradzicie jeszcze coś innego ![]() Podejrzewam, że jakiś firmy krzak nie warto brać pod uwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Necro na pewno tkana .Te z linków są bardzo dobre,ale na początek łatwiej byłoby Ci wiązać używaną,bo będzie bardziej miękka ( chociaż wyczytałam tez opinie,ze lenny lamb są miękkie od nowości ). I dla Ciebie lepszy byłby rozmiar S,czyli 4,2 m.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja też spróbuje z tym chustowanie.
Aha. Jezeli chodzi o sloiczki dla maluchow- ponoć wszystkie na głowę bije wyrób rossmana. Nigdy nie próbowałam. A wy?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj to Adaś ryczał z pół godziny, ja ryczałam już z nim, a tż mnie trzymał żebym tylko do niego nie poszła... koszmar jakiś myślałam że mi serce pęknie...
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() S nie będzie za krótka? Niby M to rozmiar uniwersalny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pardip- pisałam na fb o zatorze. Chyba czeka mnie antybiotyk bo pojawiła się ropa ![]()
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj poszukać chusty na grupie na fb : chusty sprzedam/kupię/zamienię - ja tam kupowałam, albo na chustoforum tam też jest bazarek ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49673423]Dzisiaj to Adaś ryczał z pół godziny, ja ryczałam już z nim, a tż mnie trzymał żebym tylko do niego nie poszła... koszmar jakiś myślałam że mi serce pęknie... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja wiem, że to jest niby słuszne postępowanie, polecane przez supernianię i w ogóle, ale u nas się jednak lepiej sprawdza przytulanie. Nie mówię, że wtedy godzę się na wszystko co chce, ale jak już się uspokoi to wtedy albo spokojnie jej tłumaczę, że nie może czegoś dostać, albo ją pytam o co jej chodzi. Chociaż czasami ona sama nie wie czego chce i nie chce do mnie przyjść, to wtedy ją zostawiam ryczącą dopóki sama się nie uspokoi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49673423]Dzisiaj to Adaś ryczał z pół godziny, ja ryczałam już z nim, a tż mnie trzymał żebym tylko do niego nie poszła... koszmar jakiś myślałam że mi serce pęknie... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Współczuję, koszmar ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas noc bardzo fajna ![]() ![]() Berenika, może się nie powinnam wypowiadać co do Adasia, bo nie mam doświadczenia, ale oglądając nawet Zawadzką parę razy było powtarzane, że jeśli dziecku nie dzieje się krzywda a ma takie ataki histerii trzeba go zostawić w pokoju, żeby sam się wyciszył. Mój brat też tak robił z swoimi córkami. Że jak miały takie ataki z byle powodu, to odprowadzali je do pokoju dopoki się nie uspokoja. Trochę to trwało, ale pomogło ![]() Aga, jeszcze mam takie pytanie do Ciebie, jak robisz płatki owsiane, to jaką ilość? Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zwykle robię porcje na 2 dni, i robię wtedy 2 łyżki płatków owsianych (suchych bo jak się wygotują to zwiększają objętość), czyli wychodzi po łyżce na danie ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Witam się weekendowo.
Chyba jako ostatni- perzesiedlismy się dziś do spacerowki♡ ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Idę położyć do snu młodego, bo na dziś juz mam dość! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
No to wychodzi na to, że to tż miał rację w kwestii postępowania z Adasiem... No cóż, będę musiała zacząć robić tak jak mówicie,bo kiepsko to widzę, jest coraz gorzej z tymi jego histeriami...
Mam dość. Gotuję Olkowi specjalnie jakieś obiadki. Miksuję na papkę, na lekkie grudki, podaję w całości. Kupiłam kaszę jaglaną, ugotowałam zmieszałam z deserkiem banany i gruszki. Nie tknął kompletnie nic. Zacisk zębów, odwracanie głowy, odpychanie mojej ręki. Na warzywa w kawałkach reaguje tak że wywala na podłogę wszystko. Już nie mam pomysłu w jakiej formie to podać, żeby zjadł... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Aga, no u nas też to głód nie był, bo jak wcześniej robiłam mu mleko jak się tak przebudził, to wypił max 40 ml i zasypiał. Więc mleko szło do wylania a on budził się za 2/3 godz już na jedzenie.
Teraz przed spaniem zjadł tylko 50 ml a zawsze zjadał 180 lub więcej. A na śpiąco nie chce jeść. Zobaczymy jak to będzie.. Ja dzisiaj mam samotny wieczór, bo Tż w pracy do 23, więc będę oglądać 'seks w wielkim mieście' ![]() Berenika, to dużo cierpliwości i wytrwałości jeśli chodzi o Adasia. A jeśli Oli nie chce nic oprócz mleka to może nie dawaj mu na siłę? Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Berenika, synek sąsiadki ma taki sam syndrom, a jest jeszcze 1,5 miesiąca starszy od Twojego Olka. Tylko pierś, absolutnie żadne inne jedzenie, ile się nie nakombinowała swojego czasu żeby go zachęcić do jedzenia stałego to wow
![]() ![]() ![]() ![]() Ooo na którym programie będzie "seks w wielkim mieście"? ![]()
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez będę oglądać. Ostatnio same kryminaly sensacyjne i thrillery. Więc lekkie kino♡ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.