|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Silver, kilka obejrzanych, ale
Nie wiem, może mamy za duże wymagania? Ale to, co niektórzy proponują, to się w pale nie mieści...
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze ze jesteście w domu i Wszytsko juz ok. Natomiast jestem pełna podziwu dla Was wszytskich. Za tą mobilizację, za chęć i dobre serce. . Nie po raz pierwszy i zapewne nie ostatni. DZIĘKI DZIEWCZYNY ZE JESTEŚCIE.
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane, ja idę spać. Mam nadzieję,że ta nocka będzie spokojna.
Dobranoc
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za zyczenia urodzinowe!!!
Dadusiu sto lat rowiesniku ))Mialam wczoraj mega zakrecony dzien;-)))ale pozytywnie!!! Mega sie dzieje ![]() Silver, zdrowka dla Darunii!! ![]() Kochana, wiem, co przezywasz z mieszkaniem, my co prawda mielismy "tylko" kuchnie do generalki, ale spedzalo nam to sen z powiek ![]() za to moja przyjaciolka dostala mieszkanie z pkp (na podobnych zasadach co z um) - mieszkanie bez drzwi, bez okien, bez podlog, a w miejscu, w ktorym teraz stoi ich piekna i wielka kanapa zastali mega wielki stos....ludzkich odchodow i dlugi czas w czasie remontu nachodzily ich zule, ktore sie przyzwyczaily przez te kilka lat, ze mieszkanie stoi puste i zonk, bo nagle drzwi sa i nie ma gdzie przekimac ;-)))bedzie dobrze kochana ![]() Mala ![]() no i - witojcie w domu! ![]() Dziewczyny, jesresmy tak mega masakrycznie chorzy..... Ja ciagle zatoki (antybiotyk bralam 10dni, pomogl na 3dni i historia od nowa), michal tez zatoki zlapal ,Pietraszko wiadomo..... Dzisiaj az mi sie czarno zrobilo przed oczami gdyby nie jakas sila ktora mnie powtrzymala bo przeciez nie moge zemdlec przy Pietraszku to bym sie serio poddala i padla;/nie wiem juz co mam ze soba zrobic takich akcji jeszcze nie mialam
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
spojrz na to w ten sposob. jesli ruina to BYLA! teraz jest remont i z dnia na dzien bedzie juz tylko lepiej |
||
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
od 19 stoje w kuchni, nogi mi do doooopy wchodza!!!
a zrobilam tylo farsz na pierozki z ciasta francuskiego i 3bita
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Lady wpaść? pomóc?
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to u Ciebie sie "mega duzo dzieje"? Zwolnij troche! to nie przelewki! Chcesz wyladowac w szpitalu? teraz juz serio pisze...
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... Łapiesz wszystkie chorobska Piotrusiowe, Lady kurczę zadbaj w końcu o siebie bo się dorobisz powikłań! |
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
mala ciesze sie, ze mpglysmy pomoc, jak sie ogarniecie w domu, daj nam znac jak sobie radzicie.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LADY, wykuruj sie porzadnie,ja wiem, ze kochasz biegac, ale sama widzisz, ze cos tych chorobsk u Was za duzo.
|
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Lady zwolnij! Wiesz czym grożą niedoleczone zatoki? To Ci powiem, bo jestem na bieżąco, przygotowuje się do operacji. Otóż to co zalega w zatokach,jeśli w pewnym momencie się tam nie zmieści to "wylewa" się w okolice oczu, zbiera się w ropień I powstaje ropień podtwardówkowy. A to już operacja na mózgu. Zastanów się czy warto.
Przepraszam że tak ostro. Ja też żyje szybko, mam pracę, korepetycje, bieganie, czytanie książek, codzienne gotowanie, awans w pracy, itp. Ale tak jak mi kiedyś dziewczyny napisały-czasem trzeba żyć wolniej, zwyczajnie wybrać to, co jest ważniejsze. A teraz tym "czymś" jest na pewno zdrowie! Jest nas tu dużo, każda z nas ma różne doświadczenia , ale każda powie to samo-jak zdrowie zawodzi to wszystkie plany legną W gruzach. Także zastanów się Lady czy chcesz przechodzić przez to wszystko kosztem zdrowia. ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Silver wierzę że po remoncie będzie pięknie! Już widzę jak się będziesz cieszyć
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Boze jaki moj Leo jest chory
rosi: znowu ucho ale tak go choroba powalila ze to inne dziecko lezy w lozeczku i nie ma sily na nic.Teraz usnal normalnie plakac mi sie chce jak patrze na niego przeciez on zawsze taki zywiolek Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Lady zgadzam się z dziewczynami. O siebie też musisz zadbać, a to już któryś raz z kolei jak chora jesteś !!!!!!
Marsii zdrówka dla Leosia !!! Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pech to na calego skusilam sie na promocje w biedrze i kupilam pudlo dady nigdy ich nie uzywalam bo Leo mial kiedys uczulenie i co? Marina dostala babli na dupie i wyje niemilosiernie....
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za życzenia PIOTRUSIU, AMELKO WSZYSTKIEGO DOBREGO KOCHANE SKARBY Zdrowia dla Lejdowej rodziny Zdrowia Leosiu! Mala witajcie w domu. Ciesze sie że Was ciut odciążylysmy ![]() Mika zdrowia dla taty! Silver dla Darii zdrowka i powodzenia i cierpliwości z mieszkaniem. Hje a w sączu coś oglądałas? Neti te pędzle to Sunshide Minerals. A odkurzacz mam taki jak Gojka. Zelmer Dot taki maly. Ale zadowolona jak na ta cene jestem. Nawijko ja bym z paniki o sciane sie zabila pewnie. Ostatnio mialam sytuację że rodzice mieli oboje brak zasięgu poznym wieczorem i to ze 3 godziny. Oczywiście zaczęłam panikowac że coś sie stało. Tz do nich pojechał. Okazało się że po prostu walneli oboje telefony w takie miejsce ze faktycznie tego zasięgu nie mieli. |
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Chciałyście wiedzieć co u nas. No więc przez ten dwutygodniowy pobyt w szpitalu działo się mnóstwo rzeczy. Nasze życie tam nabrało takich obrotów że nie mieliśmy czasu dla samych siebie. Ale to akurat nie ważne. Opieka nad Oskarem w pierwszych dniach po wybudzeniu ze śpiączki była bardzo trudna. Do dziś czuje ból kręgosłupa i wszystkich części ciała które wtedy pracowały. Teraz jest trochę lepiej ale Oskar albo po szpitalu się tak zachowuje (zaraz napisze jak)albo coś jeszcze jest na rzeczy. Chodzi o to że potrafi wpaść nagle w taki szał jakby go opętało. Rzuca się na podłoge,kopie co tylko jest w jego zasięgu,płacze i krzyczy. Coś chce a jak mu to dam to mówi że nie albo tym rzuca.Takie ataki zdarzają się nawet w nocy. - Nie wydaje mi się żeby był to objaw złych cukrow bo w tych momentach wyniki glikemii są dobre. Być może coś jeszcze mu dolega a być może odreagowuje. Nie wiem. Ale zgłosze to przy następnym spotkaniu z lekarzami jeśli nie ustąpi. Szajka co o tym myślisz? Za dwa tygodnie mamy już umówioną wizytę w diabetologii w celu założenia karty. Poza tym życie z dzieckiem chorym na cukrzyce nie jest łatwe. Bynajmniej początki. Wszystko trzeba planować,ważyć i pilnować dobrych cukrow. W nocy też trzeba tego pilnować więc wstaje co 2 godziny na pomiary. W dzień jest tak samo. Cukier co 2 godziny. Jedzenie najmniej co 2,5 h. Trzeba chować przed nim jedzenie i pilnować na każdym kroku żeby sobie czegoś nie znalazł. Nie możemy też jeść przy nim-więc to też utrudnia życie bo musimy się chować. Póki co nie jem normalnie tylko podjadam jak mam jakąś wolną chwilę. Wczorajszy dzień jakoś zleciał i ku mojemu zdziwieniu cukry były dobre. Zobaczymy jak dziś będzie. Poza tym szkolenia które mieliśmy były tak męczące mózg że może połowę z tego zapamiętałam. Resztę będę uczyć się w domu z książek. Chociaż Pompę opanowałam. Dziś pierwsza zmiana wkłucia bez pilnowania przez pielęgniarke. Cykam się trochę ale mus to mus. W domu mamy pół apteki więc wszystkie nasze rzeczy z pokoju zrobiły ewakuację. W pokoju teraz jest szpital Jeśli coś jeszcze chcecie wiedzieć to pytajcie.
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Mala ale Ty dzielna jestes podziwiam niesamowite ze tak w ciagu jednego dnia wdzystko moze sie wywrocic do gory nogami
MENEQ mam pytanie pisalas kiedys o zimnych okladach przy goraczce mozesz powtorzyc co poza glowa????? Please Leo caly czas spi Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ![]() Cytat:
Dziewczyny ile potrzeba ml moczu badania? ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Na all kupon 10zł
|
|
#3560 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, przedramiona, łydki. Ew. kąpiel 2-3 stopnie chłodniejsza niż temp. ciała.
Mała, najlatwiej będzie chyba jakbyście i wy przeszli na zdrowe jedzenie, mlody będzie widział że jecie to samo i nie będzie pokus. Zachowanie - wg mnie odreagowuje, on przez ten pobyt w szpitalu jednak stracił poczucie bezpieczeństwa trochę, to dla dorosłego jest stres a co dopiero dla dziecka. Ale wspomnij lekarzom, jak najbardziej. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Lady, popieram dziewczyny, nie dość, że ty padniesz to w koło Pietraszka będziesz zarażać też. |
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile ml moczu do badania potrzeba. Many tylko 8 ml i nie wiem. .
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, kochana, będzie wszystko dobrze.
Widzisz, wczorajszy dzień był dobry i wszystkie nastepne też będą - zobaczysz! Wszystko wejdzie Wam w krew i pilnowanie cukru oraz diety stanie się rutyną i czymś normalnym. Najważniejsze, że Oskar ma się już dobrze i jego zdrowiu nic nie zagraża. A co do "ataków złości", to myślę, że to na pewno wina szpitala, ostatnich wydarzeń itp itd, w końcu dziecko to mały człowiek, też ma uczucia itp itd. Przytulam Was mocno.
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi Meneq pisała że jeszcze kark okładać. Może wybierz się z Małym po wszystkim do laryngologia? Blanka miała w ubiegłym roku dwa razy zapalenie ucha więc dostaliśmy skierowanie, byłam wczoraj i okazało się że głęboko jest dużo wydzieliny która powoduje stany zapalne. I nie jest to kwestia higieny. Dostałam środek do ucha, aby zmiękczyć ta wydzielanie i za tydzień na czyszczenie.
Co do pieluch, ja też nie kupuje tych w paczkach bo zawsze uczulały Małą. Ciekawe czy te pieluchy mają inny skład??? Mała jestem pełna podziwu dla Was!!! |
|
|
|
#3564 |
|
Konto usunięte
|
Fewciu, w aptece można bez problemu bez recepty to kupić (różne nazwy), my Agatce stosujemy, bo ona ma bardzo lepką wydzielinę. Przy mocnym zapchaniu przez kilka dni codziennie, potem profilaktycznie 2 razy w tygodniu.
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy voskolix. I właśnie codziennie mamy stosować przez tydzień a po czyszczeniu raz w tygodniu właśnie profilaktycznie.
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam za każde słowo otuchy i wsparcia. Jesteście kochane
![]() Dziewczyny jeszcze coś ważnego. Proszę was bądźcie czujne,jeżeli widzicie że dziecko jest senne,dużo pije w ostatnim czasie i oddaje dużo więcej moczu niż zwykle proszę zróbcie badania na krew. Jeżeli są takie objawy to znak że dziecko ma bardzo wysokie cukry i zaczyna się rozwijać kwasica-przez to moje dziecko mogło już się nigdy nie obudzić. Bądźcie czujne proszę
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kark, pachy, nogi - ogolna zasada jest taka, zeby schladzac miejsca, gdzie jest sporo duzych naczyn krwionosnych |
|
|
|
|
#3568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja wina moglam czytac od poczatku, jakbym teraz jakos mogla pomoc, to pisz? Pompe dostaliscie? Cytat:
|
||
|
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mala ciesze sie , ze juz jest lepiej. Napewno nowa sytuacja jest dla Was trudna, ale wszystkie tu wierzymy , ze dacie rade😄
Cytat:
Cytat:
Wczoraj mielismy powazna rozmowe z tz. Po przeanalizowaniu plusow i minusow doszlismy do wniosku, ze nie ma co czekac do wiosny. Staramy sie juz teraz. Pierwsze proby poczynione, wiec prosze o kciuki. W tym miesiacu raczej juz po ptokach, ale.. Obym w najblizszych miesiacach miala owulke, bo u mnie to roznie bywa. Mam policystyczne jajniki. Milego dnia. Tz dzis w domu, trzeba wykorzystac. Pare rzeczy do zrobienia meska reka sie nazbieralo😄
|
|
#3570 |
|
Konto usunięte
|
Gojka, kciuki! dobrze, że nie czekacie, wiadomo, że może być strzał za pierwszym razem ale i za kolejnymi dopiero.
Która tu pisała o zajście w ostatnim dniu @? Można, koleżanka zaszła dzień po z 3 dzieckiem, wpadła.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

Nie wiem, może mamy za duże wymagania? Ale to, co niektórzy proponują, to się w pale nie mieści...

i dlugi czas w czasie remontu nachodzily ich zule, ktore sie przyzwyczaily przez te kilka lat, ze mieszkanie stoi puste i zonk, bo nagle drzwi sa i nie ma gdzie przekimac ;-)))

spojrz na to w ten sposob. jesli ruina to BYLA! teraz jest remont i z dnia na dzien bedzie juz tylko lepiej 

) to u Ciebie sie "mega duzo dzieje"? Zwolnij troche! to nie przelewki! Chcesz wyladowac w szpitalu? teraz juz serio pisze...

rosi: znowu ucho ale tak go choroba powalila ze to inne dziecko lezy w lozeczku i nie ma sily na nic.Teraz usnal normalnie plakac mi sie chce jak patrze na niego przeciez on zawsze taki zywiolek

strach się bać