|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
Mam plana ale co z tego wyjdzie - zobaczymy ![]() Dziękować Boszzz dziewczyno serce mi stanęło Tyle, że ja głupa jak but - nie zwracaj uwagi. Po takiej akcji wszystko mam opadnięte ![]() Szkoda pazurków ale kwadraty będą cudne Cytat:
|
|
|
#3962 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
Ale jak maluch i wtyczka... |
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
nie będę się licytować, bo jak wiadomo każdy jest bardziej krytyczny wobec siebie samego ![]() Cytat:
Aga, jakby się coś złego działo, to bym leciała do klubu napisać, raczej na wątku się aż tak nie obnażam straciłam jedynie swoje paznokcie ![]() nie będzie kwadratów, jestem na nie ofochana, bo się porozszerzały na brzegach (musiałam spiłować maksymalnie do samych przyrostów..) i czuję się w nich do ![]() z tego wszystkiego zapomniałam skomplementować Twoje pazurki, śliczne i ten lakier także ![]() Cytat:
dzisiaj miałam je skracać, bo już mi zaczęły trochę zawadzać i się dorobiłam ![]() normalnie, jak się jest niezdarą to łatwo o takie przypadki parę lat temu złamałam sobie kciuka, też wyciągając wtyczkę z kontaktu (taką którą ciężko mi włożyć i wyciągnąć -.-), ręka mi się omksnęła i tak było też w tym przypadku, więc jestem na siebie wściekła
look in the mirror, see that badass bitch? that's the only person you should ever worry about. Edytowane przez meeow Czas edycji: 2015-01-09 o 17:34 |
||
|
|
|
#3964 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Dobrze, że wtyczkę wyciągałaś z kontaktu... ![]() Pokaż te bidy. Zjajcz je od razu, będzie łatwiej potem migdałki zrobić i się już nie skrzywdzisz
|
|
|
|
|
#3965 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
nie załapałam Twojej aluzji nie mam jak zjajczyć, bo maluch mi się złamał na mięsie i musiałam spiłować wystający przyrost, nie chcę po skórze piłować i jeszcze bardziej nadrywać przyrostów a nie zrobię przecież na każdym innego kształtu, jak podrosną to je zjajczę
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
I nie kupiłam odżywki, miałam pójść teraz, ale pogoda taka, że psa szkoda wygnać, mało mnie nie zwiało
![]() Wybieram się jak sójka za morze, na razie wcieram ile się da maski bawełnianej Ziaja, podobno jest do rąk i paznokci. |
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie lepiej chyba nie wiedzieć co zjadamy ale coś mi się kojarzy, że było tu pisane, że go zmienili? jakieś inne te odcienie były. uuu, najgorzej, że przez taką głupotę w sumie no i niespodziewanie ![]() fajnie, mi też mam niebieściaka UNT ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pazurków szkoda - buuuuuu ja chcę kwadraty Cytat:
Było spokoju raptem 4 dni a dziś znowu wiatrem pizga i do tego burza była Grzmiało i lało- w zimie, grzmiało i lało ![]() Cytat:
Jest tylko jeden w sklepie, żółto- pomarańczowy. Też ładny ![]() IDEALNIE
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
I potem byłoby w "Fakcie":
"Ryzykowała życiem idąc w wichurę do Rossmana (tu fotki pozwalanych drzew), a wszystko to (znacząca pauza)... dla odżywki do paznokci (tu fotka odżywki na tle złowieszczych błyskawic i ciemności)."
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
no zdenerwowałam się trochę na siebie, taka głupota w sumie, a ja złość, jakbym nie wiem co zrobiła teraz jak je jeszcze podpiłowałam trochę, pozbyłam się zadziorków, naoliwkowałam, nakremowałam dłonie to nie wyglądają tak źle.. później pomaluję odżywką i może jakiś nierzucający się w oczy kolor rzucę i przeboleję to, że są takie krótkie. odrosną przecież ![]() przepiękny Cytat:
oj zwolnij Aga, zwolnij prędkość była niebezpieczna ![]() no szkoda pewnie Wam pokażę te kalekie mikrokwadraty, ale jak tylko odbiją i będę mogła je zaokrąglić.. to będą migdałki
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nooo, nie doczytałam słowa paznokcie
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3973 |
|
leśny stwór
|
nooo
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- to taki niebieski, że jeszcze mi się podoba ładny jest i ma shimmer
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
To zdjęcie z niebieskimi paznokciami jest ze strony producenta czy Twoje? Jeżeli Twoje to zdradzisz jak się robi takie zdjęcia? Mi zdjęcia z komórki średnio wychodzą, z aparatu zresztą też przeciętnie
|
|
|
|
#3975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie ten stary mi się bardziej podobał ale może kiedyś się skuszę ![]() dziękuję Cytat:
![]() no pewnie, odrosną, nie ma co płakać choć rozumiem wkurzenie hehe na razie chyba nic niebieskiego w planach, w sumie nie wiem co w planach mam sporo tych UNT do swatchy, takie miłe wiosenne kolory ![]() o masz, w ogóle ciekawa jestem jak postępy w kwadraceniu? dawno nie pokazywałaś.bo jak na niebieski to ten nie jest taki nachalny Cytat:
![]() Hmm... Aparat mam zwykły, żaden cudak, więc chyba w największej mierze będzie to kilkuletnia praktyka (ciągle na tym samym aparacie). Światło dzienne, przy oknie, czasem na zewnątrz, bez doświetlania sztucznym światłem i bez flesza (z małymi wyjątkami czasem). Tryb makro, ustawiam balans bieli (taka funkcja w aparacie, jest kilka trybów). To wstęp, a potem jeszcze trochę pracy w programie graficznym. Kadrowanie, wg potrzeby rozjaśnianie, przyciemnianie, zmiana kontrastu, zabawa z kolorami by lakier wyszedł jak najbliżej rzeczywistości, bo wiadomo jak aparaty często przekłamują. Niby takie podstawowe sprawy, ale mimo wszystko, obrobić kilka zdjęć schodzi trochę.
|
|||
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Moje moje, to nawet miłe
![]() Hmm... Aparat mam zwykły, żaden cudak, więc chyba w największej mierze będzie to kilkuletnia praktyka (ciągle na tym samym aparacie). Światło dzienne, przy oknie, czasem na zewnątrz, bez doświetlania sztucznym światłem i bez flesza (z małymi wyjątkami czasem). Tryb makro, ustawiam balans bieli (taka funkcja w aparacie, jest kilka trybów). To wstęp, a potem jeszcze trochę pracy w programie graficznym. Kadrowanie, wg potrzeby rozjaśnianie, przyciemnianie, zmiana kontrastu, zabawa z kolorami by lakier wyszedł jak najbliżej rzeczywistości, bo wiadomo jak aparaty często przekłamują. Niby takie podstawowe sprawy, ale mimo wszystko, obrobić kilka zdjęć schodzi trochę.[/QUOTE]Dzięki, a w jakim programie graficznym obrabiasz? Jest jakiś dobry darmowy? |
|
|
|
#3978 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeej
Mogę z czystym sumieniem nadrobić zaległości!Paznokietek mi odrasta, podpiłuje w weekend jeszcze raz wszystkie ![]() Cytat:
![]() Kurcze a ja już mam dosyć chyba takich lakierów :P Ciemne z drobinkami mi się przejadły ;p Cytat:
Które kontrowersyjne? ;> Śliczne połączenie <3 ale mam innego faworyta w Twoich wkupnych o którym dowiesz się niżej ;D Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
widziałam na insta już wcześniej, ale co do kształtu to zgadzam się ze słowami Śniegowej:Cytat:
Czemu na nowy kształt w takim razie ;>---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- [QUOTE=AnulaPPP;49641423 mam piaseczka ![]() oczywiście polecam zdjęcia na blogu, bo tu to masakra jakaś zapewne wyjdzie...[/QUOTE] Oj, piasek mi się nie podoba... Ja właśnie też nie wiem xD Cytat:
U mnie jakbyś zjadła z podłogi to na bank złapałabyś sepsę i kłaki od psa ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Ja też nad tym ubolewam... teraz są tylko brzydkie połączenia kolorów :< Myślałam, że miałaś wycinane Aż tak źle? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
No migdałki są mega wygodne |
||||||||||
|
|
|
#3979 |
|
Konto usunięte
|
hej
![]() jakich firm lakiery polecacie do malowania na co dzień - czyli trwałe, dobrze kryjące i wygodne w użytkowaniu? jakie najlepsze?? |
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49683630]hej
![]() jakich firm lakiery polecacie do malowania na co dzień - czyli trwałe, dobrze kryjące i wygodne w użytkowaniu? jakie najlepsze??[/QUOTE] Hej. Chyba ciężko cokolwiek wymienić, ponieważ prawie każda z Nas używa top coat'u, który przedłuża trwałość lakieru. U mnie nie ma różnicy czy mam Essie, China Glaze, Golden Rose czy Rimmela- z topem każdy lakier nosze tydzień. |
|
|
|
#3981 | ||||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
ja jestem przekonana do kwadratów, ale na obecną chwilę wygodniej mi w migdałach na początku ciężko mi z nimi było, a potem się przyzwyczaiłam.. no i tak fajnie bo żadnych boczków, niczym nie zahaczałam zbyt szybka, zbyt wściekła Cytat:
pierwsza moje myśl to było 'noż ku&^*a' a potem 'może uda się podkleić' a jak zobaczyłam, że nie ma co się cackać (połowę paznokcia mi urwało ) to poszły wszystkie pod pilnik ![]() w sam raz na poprawę humoru przy tej beznadziejnej pogodzie tzn. nie wiem jaką u siebie masz, ale u mnie w tym momencie zrobiły się kałuże i błocko ![]() Cytat:
zapamiętam sobie na przyszłość oeeesu ![]() no trochę mi łyso.. oby szybko odrosły ![]() oj tak.. nie ma boczków, niczym się nie zahacza ![]() Cytat:
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Obudziłam się dziś o 10 i mam zamiar bezczelnie przeleniuchować cały dzień i nadrobić kilka ostatnich stron ![]() Tymczasem, zgodnie z obietnicą, wrzutka dla Malinki ![]() Savina Envy - tylko jedno zdjęcie i to porządnie "poprawiane", bo aparat nie zdołał złapać tego genialnego koloru :x ![]() CC Ruby Slippers, no kocham ![]()
|
#3983 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ok ok, dzięki
Cytat:
![]() To będzie dla mnie jedno z najlepszych Twoich mani ![]() Taki trochę ludowy charakter mają - uwielbiam! ![]() Cytat:
Ale znam Twoją genialną płytkę i chcę zobaczyć nowy kształt ![]() Cytat:
Połączenie świetne Mi tez jest coraz trudniej zabierać się do lakierowych porządków, bo te wyrzucone nie były wcale zgęstniałe czy z jakimiś innymi defektami - po prostu już nimi nie malowałam, a do oddania raczej się nie nadawały z racji nieatrakcyjności czy zużyć :x No ale co zrobić... twardym trza być ![]() Cytat:
![]() Wygląda(ł) fantastycznie Cytat:
Ja rękawiczki odpuszczam, bo mi niewygodnie Nawet pranie dywanu mi nie straszne Ale na początku regeneracji, kiedy płytki są słabsze, to jak najbardziej rękawiczki mogą być dodatkowym zabezpieczeniem.Taki TWÓJ ![]() Wyrobiłaś sobie już markę w takich mani, piękne!
|
|
#3984 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no jak zwykle, lepsze wrogiem dobrego :/ Cytat:
![]() no niby tak ale mam jeszcze trochę innych, bardziej neutralnych to pewnie jakoś na zmianę wyjdzie w zależności od nastroju ![]() taa u mnie też od wczoraj odwilż :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie najwięcej jest chyba: JESZCZE nim nie malowałam, stąd jakoś trudniej idzie odrzucenie nawet dupa czy coś... ![]() A wiesz, że moje chyba też choć czasem lubię coś totalnie na bogato ![]() dziękuję 100dniówkowe
|
||||||
|
|
|
#3985 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
I mani, i makijaż powalające ![]() Cytat:
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;49627743]Wrzucam zdjątko skróconych pazurów ^^[/QUOTE] Już abstrahując od długości, wycinasz/zwężasz boki? ![]() Cytat:
I Tobie takoż wszystkiego ![]() Drobinki na drobinki, dla mnie za dużo, ale nie mówię, że niefajne ![]() Cytat:
![]() Niesamowite, genialne, piękne! A większy kamyk tylko dopełnia efektu, poza tym - kiedy jak nie na karnawał? ![]() Cytat:
![]() No nie powiem - nawzdychałam się przy tej wrzutce ![]() Cytat:
Anula powiedziała to co i ja sądzę o kształcie ![]() Cytat:
Cytat:
Daj coś aktualnego ![]() Lubię jak dzieci trafiają do odpowiedzialnych domów
|
|
#3986 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to nie tak, że mi się te dzieciaki odpodobały, one mi się właśnie dalej zayebiście podobają, więc tym bardziej mi szkoda było, że stoją i się kurzą, a za miesiące czy lata byłyby całe do wyrzucenia ![]() Choć jak patrzę teraz na foto na SC, to nie wykluczam, że może jeszcze kiedyś (kiedy znów nawiedzi mnie faza glassflecków) go kupię [1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49667597]hej ![]() podczytuję was czasami, oglądam zdjęcia, a wpadłam teraz tylko po to, żeby się z wami czymś podzielić, bo jak tu się nie podzielić takim zjawiskiem natrafiłam na to szukając swatcha jakiegoś lakieru z essie:http://forum.purseblog.com/attachmen...y-dscf8306.jpg aż boli, co nie? [/QUOTE]Eee tam, widywało się gorsze ![]() Ale, oczywiście, nie widzę sensu publikowania takich "słoczy". Cytat:
![]() Pazurki boskie Cytat:
![]() Mrrroźny, brrrr! ![]() Uwielbiam takie szklane drobinki w lakierach, a jeszcze z takimi odcieniami to połączenie idealne Cytat:
Dzięki No no, to nie ma co się dziwić, skoro nie używane, zawsze lepiej spróbować może akurat zaskoczą ![]() Mieć mani od Anuli... chciałabym
|
|
#3987 | |||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
ale piękna ta Savina ![]() Ruby to już klasyk, niezmiennie mi się podoba ![]() Cytat:
nie no, od takich pomysłów to ja się z daleka trzymam tak samo, jak od sklejania paznokcia, który w połowie jest oderwany (if you know what I mean) ![]() no to ja już się nie mogę doczekać co zaprezentujesz ![]() no to nie jestem sama, u mnie dzisiaj cały dzień deszczowo ![]() w dobre ręce trafiły i wcześniej też były w dobrych rękach, nie marudziły ![]() Cytat:
nie wiem, jak można nie malować takimi cudami ![]() kurczę, ja tak właśnie z niektórymi lakierami miałam i mi zgęstniały, będę musiała zrobić porządek i wyrzucić te, które się do niczego nie nadają.. a inne może podratuję rozcieńczalnikiem ![]() jesteś tak samo szalona, jak Aga ja też
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem ich ogarnąć, jak są dłuższe ale nie całkiem długie to jakoś łatwiej mi to idzie coś tam podziabałam tym pilnikiem ale szału nie ma
|
|
|
|
|
#3989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zależności od światła czasem widać je bardziej, czasem mniej Cytat:
chociaż latem też może być super do opalonej skóry ![]() a teraz... jeszcze mroźniejszy? dziękuję ![]() o to chodzi właśnie ![]() oj nie wiem, nie wiem nie mam wprawy i kiepsko mi idzie poza tym sobie mogę dopieszczać szczegóły w nieskończoność, a komuś to tak dziwnie. No ale wyszło dziś myślę całkiem ok, wiedziałam już co robić z tym gęstniejącym brokatem ![]() Cytat:
![]() może oprócz swatchy uda się jakiś mani ![]() a weź, paskudnie jest - chciałam zrobić, tzn zrobiłam sesyjkę pazurom, ale światło lipne, dłonie wychodzą takie ciemne, czarne... :/ to miłe ale to co pisałam do Vivv ![]() mani mam ![]()
|
|||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zawsze cudne i perfekcyjne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

straciłam jedynie swoje paznokcie 

Mogę z czystym sumieniem nadrobić zaległości!