Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-10, 12:45   #3181
TienShan
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

Scotasia no super sen

u nas ta różnica wieku nie planowana ale z drugiej strony wymarzona więc dobrze się stało, widzę jak syn lgnie do dzieci i woli się z nimi bawić niż z nami chciałam dla niego brata no ale musi się siostrą zadowolić no chyba, że siusiak sie schował i pokaże się nam w poniedziałek

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Pati ja miałam tak po 5-6 pajacy, bodów na krótki, długi rękaw w 56,62, na 68 to już więcej bo na dłużej wystarcza. Spodenek też tak z 5 szt się przyda, ze 2-3 bluzy czy tam kompletów takich dresowych Na 62 miałam też body bez rękawków bo to na lato miał, jak były upały

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 12:45   #3182
scotasia
Wtajemniczenie

Aaa Mimi myślałam, że już coś cieknie

Tien ja widzę po znajomych, że im dłużej się czeka z decyzją o drugim, tym trudniej się odważyć. Bo praca, to, tamto....
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 12:47   #3183
weron1
Rozeznanie

A mi z piersi nic nie leci, nie znajduję zaschniętych, żółtawych plamek na biustonoszu...kompletna cisza...To też jest normalne?
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 12:50   #3184
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
A mi z piersi nic nie leci, nie znajduję zaschniętych, żółtawych plamek na biustonoszu...kompletna cisza...To też jest normalne?
Tak. Ja w pierwszej ciąży miałam sucho Dopiero pod koniec jak ścisnęłam to jakaś kropla wyleciała ale bez szału

Scotasia no ja się obawiam, że jakby nam się teraz nie przytrafiło to byśmy dłuuugo czekali

Stary 2015-01-10, 12:52   #3185
scotasia
Wtajemniczenie

Weron pewnie, że normalne, jeszcze jest czas
Co do ilości ciuszków, ja miałam jakoś więcej niż Tien. Ale mój młody wiecznie się przesikiwał Te najmniejsze pieluszki na nim wisiały i zawsze musiało mu gdzieś bokiem polecieć, zwłaszcza w nocy. Przebierałam go na okragło Ja myślę, że w lecie mój maluch będzie nosił 56-62.
Stary 2015-01-10, 12:55   #3186
TienShan
Zakorzenienie

Ja mojemu jak podrósł to już wymiennie zakładałam 56 i 62, więc nam wystarczało no i raczej nie przesikiwał, czasem kupa szła bokiem, nie ulewał, więc często wystarczał jeden komplet na dzień

Stary 2015-01-10, 12:57   #3187
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Mi też nic nie leci.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 12:58   #3188
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Kinga gratuluję córeczki! Przeczucie Cię nie myliło

My byliśmy na zakupach, kupiłam ciążowe rajstopy z gatty i serdecznie polecam - fotka w klubie

też mam takie rajtki i są mega wygodne

Cytat:
Scotasia no super sen

u nas ta różnica wieku nie planowana ale z drugiej strony wymarzona więc dobrze się stało, widzę jak syn lgnie do dzieci i woli się z nimi bawić niż z nami chciałam dla niego brata no ale musi się siostrą zadowolić no chyba, że siusiak sie schował i pokaże się nam w poniedziałek

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Pati ja miałam tak po 5-6 pajacy, bodów na krótki, długi rękaw w 56,62, na 68 to już więcej bo na dłużej wystarcza. Spodenek też tak z 5 szt się przyda, ze 2-3 bluzy czy tam kompletów takich dresowych Na 62 miałam też body bez rękawków bo to na lato miał, jak były upały
Z siostrą też się będzie bawił Ja mam rok starszego brata i jesteśmy mega zżyci, odkąd pamiętam zawsze wszystko razem robiliśmy łącznie z walką o miejsce na nocniku czy królewskim tronie

Tortilka do mnie jedzie

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 13:01   #3189
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Z siostrą też się będzie bawił Ja mam rok starszego brata i jesteśmy mega zżyci, odkąd pamiętam zawsze wszystko razem robiliśmy łącznie z walką o miejsce na nocniku czy królewskim tronie
Serio? Ja nie znam mieszanego rodzeństwa które by się dogadywało, więc dajesz nadzieję

Stary 2015-01-10, 13:04   #3190
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Ja nie znam mieszanego rodzeństwa które by się dogadywało, więc dajesz nadzieję
Mam siostrę i brata i nikt nam więcej do zabawy nie był potrzebny codziennie mamy ze sobą kontakt i nie możemy żyć bez siebie

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 13:08   #3191
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Mam siostrę i brata i nikt nam więcej do zabawy nie był potrzebny codziennie mamy ze sobą kontakt i nie możemy żyć bez siebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 13:10   #3192
scotasia
Wtajemniczenie

Tien ja mam siostrę i dwóch braci. W wieku przedszkolnym i szkolnym dużo lepszy miałam kontakt z bratem (2 lata różnicy) niż z siostrą (4lata różnicy). A teraz w sumie z wszystkimi tak samo
Stary 2015-01-10, 13:24   #3193
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Scotasia no super sen

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Co do ilości ciuszków, ja miałam jakoś więcej niż Tien. Ale mój młody wiecznie się przesikiwał Te najmniejsze pieluszki na nim wisiały i zawsze musiało mu gdzieś bokiem polecieć, zwłaszcza w nocy. Przebierałam go na okragło Ja myślę, że w lecie mój maluch będzie nosił 56-62.
Cytat:
Ja mojemu jak podrósł to już wymiennie zakładałam 56 i 62, więc nam wystarczało no i raczej nie przesikiwał, czasem kupa szła bokiem, nie ulewał, więc często wystarczał jeden komplet na dzień
dzięki dziewczyny, jak zawsze można na Was liczyć zaraz sobie gdzieś poszukam ciuszków i dodam do zakładek

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 13:48   #3194
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Tak. Ja w pierwszej ciąży miałam sucho Dopiero pod koniec jak ścisnęłam to jakaś kropla wyleciała ale bez szału
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Mi też nic nie leci.
A to spoko
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 13:50   #3195
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Opulka się odzywala ostatnio?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2015-01-10, 13:52   #3196
dorka607
Wtajemniczenie

Super z f&f fajne są jakościowo

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Piękne!

A ja niedawno wstałam ogarnęliśmy trochę mieszkanie i lecimy na jakieś zakupy, może i mi uda się kupić coś dla maluszka

Jaki magnez bierzecie? Bo mnie już drugą noc z rzędu łapią takie skurcze w łydki że masakra, muszę sobie kupić, niby mam magnez forte, ale nie potrafię połknąć tych tabletek są takie ogromne!
Ja biorę Asmag forte 3x dziennie. Też trochę duże ale daję radę, a jak n9e to zawsze można na pół
Cytat:
Tak na szybko:
Wszystko jest w porządku - dzidziol waży 358g i jest PIĘKNA - prawdopodobnie dziewczynka <3
dla córuni. Mogę już płeć na 1 str wpisać???

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Avatar znalazłam na instagramie i stwierdziłam, że tak nie daleko mi do niego....

Oczywiście na piłce szaleć nie będę, chce tylko sobie jakoś pomoc z tym kręgosłupem, bo nie ogarniam chwilami.

Baset,
1. Rejestracja przynajmniej u mnie daje darmowe prezenty a i w późniejszym czasie próbki produktów danej firmy podobno
Przynajmniej moje wszystkie znajome tak miały
Może to nie jest jakieś wow, ale miło dostać próbki, wypróbować i wiesz czy chcesz tego używać, czy dziecko nie ma alergii itp,
2. białe to i u mnie się pojawia ale konsystencji twarożku....dopóki mi stanika nie brudzi nie zwracam na to uwagi

Kinga, super, gratuluję córeczki
O przepis trzeba zmolestowac Irenke

Ja niedawno się obudziłam, bo znowu pół nocy spać nie mogłam. Ale za to idę o zakład, że chrapalam jak traktor..... Bo ciężko mi się oddycha i normalnie nawet bez wysiłku sapie jak lokomotywa :/
A ponoć będzie jeszcze gorzej bo macica będzie coraz wyżej i przepona ściśnięta ja ostatnio jak szłam do koleżanki na 4 piętro to myślałam że ducha wyzionę...powiedziałam, że w ciąży to ostatni raz do niej lezę

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Mi też nic nie leci.
Mi też nie leci nic
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 13:53   #3197
Kinga_20
Zakorzenienie

Dorka jasne wpisuj

Stary 2015-01-10, 13:58   #3198
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy Opulka się odzywala ostatnio?
Z tydzień - może półtora temu gdzieś odzywała się.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Kinga kłamię Cię- 5 grudnia pisała
A jakieś imię/imiona w głowie są?
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 14:42   #3199
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dorka chyba stycznia? po nowym roku napewno się odezwała....

Kurcze moje dziecko ujawni się jako ostatnie
Baset, tak mam w poniedziałek wizytę w końcu! bo czekam na nią już 2 msc chyba :/

Scotasia, a ten lewek z FP jest jeszcze aktualny?? Bo to była chyba w zeszłym roku akcja...

Jedziemy na zakupy
Stary 2015-01-10, 14:43   #3200
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Z tydzień - może półtora temu gdzieś odzywała się.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Kinga kłamię Cię- 5 grudnia pisała
A jakieś imię/imiona w głowie są?
Imię wybrane już dawno, ale jest bardzo rzadkie i w sumie gdyby nie moja babcia to nie wiedziałabym ze takie istnieje ale wolę je zachować dla siebie

Stary 2015-01-10, 14:46   #3201
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Ja z moim bratem 4 lata starszym też super się dogadywałam..trochę taka chłopczyca za małego byłam ale wyrosłam..

Któraś z Was pytała o marynistyczne "coś" do pokoju dziecka tylko nie wiem co..przypomnijcie bo całą serię jakąs znalazłam..

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 15:19   #3202
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
No poważnie Mama mi opowiadała że na początku był o mnie zazdrosny i nie mogła mnie spuścić z oka bo potem albo miałam pełno miśków na sobie albo dostawałam jakimiś grzałkami czy coś ale tak jak mówię odkąd sięgam pamięcią, zawsze trzymaliśmy się razem, jesteśmy do tego stopnia zżyci że czasem mówią na nas chore rodzeństwo

Nie zapomnę jak walczyliśmy zawsze o miejsce na kibelku, bo oczywiście zawsze w tym samym czasie nam się chciało wszystko, no i jednym razem ja dobiegłam pierwsza, siadam z rozkoszą na muszli, a bratu pozostał nocnik. Wysiusiał się ze smutną miną a potem wylał całą zawartość mi na głowe I wiele innych podobnych sytuacji.

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 15:37   #3203
baelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
No poważnie Mama mi opowiadała że na początku był o mnie zazdrosny i nie mogła mnie spuścić z oka bo potem albo miałam pełno miśków na sobie albo dostawałam jakimiś grzałkami czy coś ale tak jak mówię odkąd sięgam pamięcią, zawsze trzymaliśmy się razem, jesteśmy do tego stopnia zżyci że czasem mówią na nas chore rodzeństwo

Nie zapomnę jak walczyliśmy zawsze o miejsce na kibelku, bo oczywiście zawsze w tym samym czasie nam się chciało wszystko, no i jednym razem ja dobiegłam pierwsza, siadam z rozkoszą na muszli, a bratu pozostał nocnik. Wysiusiał się ze smutną miną a potem wylał całą zawartość mi na głowe I wiele innych podobnych sytuacji.
Super brat Mój mnie kiedyś na spacerze zapodział Miał biedny trochę przechlapane ze mną.
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 16:36   #3204
jagodowa07
Zadomowienie

Ja to myślałam żeby mieć z 3 i pierwsza przerwa tak ze 2 lata ale to tylko plany i to nie doświadczonej mamusi, więc najpierw niech jedno urodzę i zacznę wychowywać, dopiero wtedy się okaże jak to z tymi moimi planami jest ale rodzeństwo to dobra rzecz sama mam i brata i siostrę i inaczej sobie nie wyobrażam.

I zobaczcie co upolowałam - w ciuchu to tylko przy dziale z ubrankami niemowlęcymi stałam a miałam kupić coś dla siebie ale też znalazłam jakieś koszulki więc nie jest źle

Są dwa bodziaki, 2x spodenki i polarowa bluza - rzeczy jak nowe to nie mogłam się oprzeć, pewnie na lato będzie wszystko w sam raz, a może wcześniej

I tatuś też już znalazł dla synka - pierwsza kurtka motocyklowa na takiego małego roczniaka powinna być, tak mi sie wydaje

Stary 2015-01-10, 16:44   #3205
Nadzieja87
Zakorzenienie

Wróciliśmy właśnie ze sklepu i niespodzianka wygrałam aukcje z używaną poduchą normalnie koszt nowej poduszki to 65 euro z przesyłka a ja kupiłam za 15 z przesyłką
Stary 2015-01-10, 18:00   #3206
sylwia01485
Zadomowienie

My dziś byliśmy na obiedzie u kolegi z pracy tża - chłopak jest z Bangladeszu i do tego jest muzułmaninem. Było egzotyczne jedzenie (teraz zgaga jak cholera ) i ciekawe rozmowy o religii i kulturze - moje klimaty

A jutro mam wychodne - idę z przyjaciółkami do opery.

Nie zacytowało mi, więc tylko tyle pamiętam - jak na stan mego mózgu to i tak dobra forma

agnes - biedna jesteś z tymi dolegliwościami. Aż mi wstyd się zrobiło, że sama od początku ciąży tylko narzekam, że źle się czuję... Mam nadzieję, że u Ciebie już tylko lepiej będzie.

kefi - zdrowia dla synka i najserdeczniejsze życzenia z okazji Jego urodzin

asiuk - pytałaś o nietrzymanie moczu. Mnie po dwóch porodach nie dopadło, a teraz w ciąży tak Zaczęło się od I trymestru jak miałam takie wymioty, że nie kontrolowałam zwieraczy i podczas rzygów lałam po nogach Poskarżyłam się ginowi, a ten powiedział, że raz, że torsje miały na to wpływ, a dwa - w ciąży hormony działają jakoś rozluźniająco i on nic na to nie poradzi, a po porodzie to zniknie. Teraz jak skończyłam wymioty, to jest lepiej zdecydowanie, ale parę razy, jak byłam chora, to zdażyło mi się przy kichaniu lekko nie kontrolować Czułam się jak babcia emerytka

gratuluję wizyt i poznanych płci. Ja już bym chciała wiedzieć, bo chcę coś kupić dla malucha...
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 18:58   #3207
agnes188
Zakorzenienie

Sylwia ja za to wymiotow nie mialam takze kazda miala zle ale moja cora mnie obdarzyl dodatkowymi dolegliwosciami ale i tak juz ja kocham nad zycie

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 19:03   #3208
sylwia01485
Zadomowienie

właśnie zerknęłam na 1 stronę i tylko u Nadziei, myszonki i u mnie nie ma wpisanej płci.Wychodzi na to, że z naszej trójki, chociaż mam najwcześniej termin - poznam płeć ostatnia na wątku... Najwcześniej 16 stycznia, jeśli bobas się łaskawie zaprezentuje.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

agnes - ja zaczęłam narzekać, bo poprzednie ciąże przechodziłam średnio, ale teraz jest najgorzej, a do gorszego ciężko się przyzwyczaić Obecnie jestem zdania, że wolałabym przejść kilka porodów niż raz chodzić w ciąży. Jednak ten stan błogosławiony nie jest dla mnie stworzony. Większość z moich znajomych lubiła być w ciąży
Stary 2015-01-10, 19:48   #3209
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cicho wszędzie, głucho wszędzie...co to będzie, co to będzie...?

Wchodziłam dziś tutaj wyjątkowo przez poczekalnie i pacze, ze kwietniówki mają już IX część znaczy my jesteśmy w głębokiej ciemnej

Zaraz pęknę zjadłam spagetti bolognes i poprawiłam pizza i zapiłam gazowanym spłonę w piekle, ale przynajmniej jestem najedzona i napita

Sylwia, mam teorie ze u Ciebie synek tym razem tylko facet może dać kobiecie tak w kość Poza tym nie przejmuj się, ja też całkiem sporo marudziłam....my przyszłe matki tak mamy a patrząc na przykład agnes, nasze przypadki to pikuś

kurcze chciałabym zakupy jakieś zrobić na ebay, ale nie wiem w zasadzie od czego zacząć aż mnie z tego wszystkiego łepetyna rozbolała

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

ale sie ciesze na ta poduchę
Stary 2015-01-10, 19:52   #3210
sylwia01485
Zadomowienie

Nadzieja - ja też obstawiam synka, chociaż przy ostatnim usg lekarz nie widział niczego dyndającego, ale nie mógł się dokładnie przyjrzeć, bo się schowało. Ja czuję, że zadynda

Też chcę się oddać szaleństwu aukcji i licytacji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości