Czy ten zwi±zek w ogóle ma sens? Pomocy! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Poka¿ wyniki sondy: Rozstaæ siê, czy zostaæ??
Zostaæ z mê¿em 3 5,45%
Odej¶æ od mê¿a 47 85,45%
Poczekaæ 5 9,09%
G³osuj±cy: 55. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-01-10, 07:07   #1
pingi91
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Czy ten zwi±zek w ogóle ma sens? Pomocy!

Witam wszystkich,
wiem, ¿e podobne w±tki ju¿ by³y, ale jak wiadomo ka¿dy jest inny... :)
Mam mê¿a lat 29, ja 23 i synka w tym roku skoñczy 4 latka. Od jakich¶ 3 miesiêcy zastanawiam siê, czy siê z nim nie rozstaæ. Kocham go, naprawdê, wiele razem prze¿yli¶my, narodziny dziecka, ¶mieræ jego bliskich, wiem, ¿e oprócz mnie i synka nie ma nikogo. Jak to na pocz±tku zwi±zku by³o cudownie, do tej pory jak to wspominam, to robi mi siê ciep³o w ¶rodku. Jednak moim zdaniem, problem zacz±³ siê w momencie, kiedy urodzi³ siê syn. Wtedy ja go w ogóle nie interesowa³am i mam wra¿enie, jakby od tego czasu kocha³ tylko jego. A ja jestem tylko po to, ¿eby posprz±taæ, ugotowaæ i zrobiæ laskê, bo nawet kochaæ siê ze mn± nie chce. Jest styczeñ a ostatni raz, kiedy spali¶my ze sob± to by³ pocz±tek pa¼dziernika.. :/ Wiem, ¿e dziecko kocha bardzo mocno, jest bardzo dobrym ojcem, ale niezbyt udanym mê¿em. Jeszcze wiêkszy problem siê zacz±³, gdy straci³am pracê ( po³owa listopada ) i do tej pory nie uda³o mi siê niczego znale¼æ, tak wiêc siedzê z dzieckiem w domu, a on tylko wielce wymagania ma... Mam odczucie takie, ¿e mêczy mnie psychicznie, drêczy... Mam dosyæ, p³aczê po katach, jak go nie ma a jak jest to siê praktycznie nie odzywamy, bo wiem, ¿e jak zaczniemy rozmawiaæ, to bêdzie k³ótnia. Ostatnio on zacz±³ mówiæ, ¿e jak do koñca stycznia nie znajdê pracy, to siê rozstaniemy. Nie chce mi daæ nawet 10 z³otych ¿ebym mog³a sobie cokolwiek kupiæ, nigdy taki nie by³. Ja rozumiem, ¿e teraz jest mniej pieniêdzy, ale bez przesady, na rachunki i jedzenie jest. Jeszcze co mnie denerwuje to to, ¿e jak od jego babci po¿yczymy pieni±¿ki, to oddajemy, a jak moja wziê³a nam kredyt na wynajêcie mieszkania, to on mi wczoraj powiedzia³, ¿e to moje zmartwienie i ¿e mi tych pieniêdzy nie da na ratê. Przecie¿ nie bêd± ¶cigaæ za to mnie, tylko moj± babciê, która nam pomog³a. Wiêc sama siê zastanawiam, ¿e skoro on daje mi czas do koñca stycznia, to czy nie lepiej zrobiê, jak odejdê pierwsza... Problem, tylko jest taki, ¿e skoro nie pracujê to nikt mi nie wynajmie mieszkania, on na jaki¶ czas móg³by siê wynie¶æ, bo ma gdzie i¶æ i ja niby te¿, mam mamê, ale nie chcê u niej mieszkaæ z dzieckiem, bo du¿o pije ze swoim mê¿em, a jak pij±, to siê pó¼niej tylko bij± i k³óc±... Wiêc wola³abym zostaæ w naszym mieszkaniu i dopiero, jak stanê na nogi, to poszukaæ czego¶ innego. Teraz tylko bojê siê, ¿e nie bêdê mia³a na rachunki i na jedzenia dla dziecka, bo sama ju¿ 3 dzieñ nie jem, bo mi nie wolno... Chyba tylko to jest przeszkod± w podjêciu decyzji-pieni±dze. Mam mêtlik w g³owie, waham siê, czy odej¶æ, czy zostaæ, ale na 60 % jestem zdecydowana go zostawiæ. Tylko jeszcze te cholerne 40%... Mo¿e co¶ mi doradzicie, mo¿e by³y¶cie w podobnej sytuacji?? Pozdrawiam :) !!
pingi91 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 07:34   #2
beatkqa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 178
Dot.: Czy ten zwi±zek w ogóle ma sens? Pomocy!

Odejd¼ od niego. Nie mo¿na daæ siê tak traktowaæ. Poradzisz sobie
beatkqa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 08:10   #3
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 395

Cytat:
Napisane przez pingi91 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam wszystkich,
wiem, ¿e podobne w±tki ju¿ by³y, ale jak wiadomo ka¿dy jest inny...
Mam mê¿a lat 29, ja 23 i synka w tym roku skoñczy 4 latka. Od jakich¶ 3 miesiêcy zastanawiam siê, czy siê z nim nie rozstaæ. Kocham go, naprawdê, wiele razem prze¿yli¶my, narodziny dziecka, ¶mieræ jego bliskich, wiem, ¿e oprócz mnie i synka nie ma nikogo. Jak to na pocz±tku zwi±zku by³o cudownie, do tej pory jak to wspominam, to robi mi siê ciep³o w ¶rodku. Jednak moim zdaniem, problem zacz±³ siê w momencie, kiedy urodzi³ siê syn. Wtedy ja go w ogóle nie interesowa³am i mam wra¿enie, jakby od tego czasu kocha³ tylko jego. A ja jestem tylko po to, ¿eby posprz±taæ, ugotowaæ i zrobiæ laskê, bo nawet kochaæ siê ze mn± nie chce. Jest styczeñ a ostatni raz, kiedy spali¶my ze sob± to by³ pocz±tek pa¼dziernika.. :/ Wiem, ¿e dziecko kocha bardzo mocno, jest bardzo dobrym ojcem, ale niezbyt udanym mê¿em. Jeszcze wiêkszy problem siê zacz±³, gdy straci³am pracê ( po³owa listopada ) i do tej pory nie uda³o mi siê niczego znale¼æ, tak wiêc siedzê z dzieckiem w domu, a on tylko wielce wymagania ma... Mam odczucie takie, ¿e mêczy mnie psychicznie, drêczy... Mam dosyæ, p³aczê po katach, jak go nie ma a jak jest to siê praktycznie nie odzywamy, bo wiem, ¿e jak zaczniemy rozmawiaæ, to bêdzie k³ótnia. Ostatnio on zacz±³ mówiæ, ¿e jak do koñca stycznia nie znajdê pracy, to siê rozstaniemy. Nie chce mi daæ nawet 10 z³otych ¿ebym mog³a sobie cokolwiek kupiæ, nigdy taki nie by³. Ja rozumiem, ¿e teraz jest mniej pieniêdzy, ale bez przesady, na rachunki i jedzenie jest. Jeszcze co mnie denerwuje to to, ¿e jak od jego babci po¿yczymy pieni±¿ki, to oddajemy, a jak moja wziê³a nam kredyt na wynajêcie mieszkania, to on mi wczoraj powiedzia³, ¿e to moje zmartwienie i ¿e mi tych pieniêdzy nie da na ratê. Przecie¿ nie bêd± ¶cigaæ za to mnie, tylko moj± babciê, która nam pomog³a. Wiêc sama siê zastanawiam, ¿e skoro on daje mi czas do koñca stycznia, to czy nie lepiej zrobiê, jak odejdê pierwsza... Problem, tylko jest taki, ¿e skoro nie pracujê to nikt mi nie wynajmie mieszkania, on na jaki¶ czas móg³by siê wynie¶æ, bo ma gdzie i¶æ i ja niby te¿, mam mamê, ale nie chcê u niej mieszkaæ z dzieckiem, bo du¿o pije ze swoim mê¿em, a jak pij±, to siê pó¼niej tylko bij± i k³óc±... Wiêc wola³abym zostaæ w naszym mieszkaniu i dopiero, jak stanê na nogi, to poszukaæ czego¶ innego. Teraz tylko bojê siê, ¿e nie bêdê mia³a na rachunki i na jedzenia dla dziecka, bo sama ju¿ 3 dzieñ nie jem, bo mi nie wolno... Chyba tylko to jest przeszkod± w podjêciu decyzji-pieni±dze. Mam mêtlik w g³owie, waham siê, czy odej¶æ, czy zostaæ, ale na 60 % jestem zdecydowana go zostawiæ. Tylko jeszcze te cholerne 40%... Mo¿e co¶ mi doradzicie, mo¿e by³y¶cie w podobnej sytuacji?? Pozdrawiam !!
Przemoc psychiczna i ekonomiczna. Nawzajem siê mêczycie, mi³o¶ci tu dawno nie ma i jak zgadujê ¶lub by³ bo pojawi³o siê dziecko?
My¶lê, ¿e dla niego wasze ma³¿eñstwo jest ju¿ dawno skoñczone, trzyma go przy Tobie jedynie dziecko. W czsie rozodu mo¿esz wyst±piæ o alimenty na siebie i dziecko, ale to potrwa, wiêc znajd¼ teraz choæby co¶ dorywczego, ¿eby mieæ jak±kolwiek kasê.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 09:55   #4
kaskarze
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491

Heh to mo¿e ja trochê na odwrót do moich poprzedniczek Pamiêtaj, ¿e po ci±¿y zmienili¶cie na pewno siê oboje. Zauwa¿amy jednak wiêcej wad u naszego partnera ni¿ u samych siebie ;/ Je¿eli partner nie krzywdzi Ciê i nie znêca siê psychicznie upodlaj±c Ciebie dajcie sobie szansê. Zmieñcie tryb ¿ycia Wiem, ¿e to mo¿e brzmi prostacko, ale wierz mi ja te¿ przechodzi³am przez horror. Przynajmniej tak mi siê wydawa³o patrz±c z up³ywu czasu. Do¿o nas obojga to kosztowa³o i wysz³o nam to na dobre. A co najwa¿niejsze nasi ch³opcy nie stracili ¿adnego z rodziców.
Stary 2015-01-10, 10:12   #5
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

Cytat:
Napisane przez kaskarze Poka¿ wiadomo¶æ
Heh to mo¿e ja trochê na odwrót do moich poprzedniczek Pamiêtaj, ¿e po ci±¿y zmienili¶cie na pewno siê oboje. Zauwa¿amy jednak wiêcej wad u naszego partnera ni¿ u samych siebie ;/ Je¿eli partner nie krzywdzi Ciê i nie znêca siê psychicznie upodlaj±c Ciebie dajcie sobie szansê. Zmieñcie tryb ¿ycia Wiem, ¿e to mo¿e brzmi prostacko, ale wierz mi ja te¿ przechodzi³am przez horror. Przynajmniej tak mi siê wydawa³o patrz±c z up³ywu czasu. Do¿o nas obojga to kosztowa³o i wysz³o nam to na dobre. A co najwa¿niejsze nasi ch³opcy nie stracili ¿adnego z rodziców.
co za g³upota

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 11:06   #6
czacha_dymi
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Zostaw go dziewczyno. Nasz partner powinien byc naszym przyjacielem przede wszystkim, a czy tak zachowuja sie przyjaciele? Podejrzewam, ze z takim przyjacielem juz dawno zerwalabys kontakt. Mam wrazenie, ze on potrzebowal Cie tylko po to bys urodzila mu dziecko. A gdzie w tym wszystkim jestes TY i TWOJE potrzeby?
To co on robi jest trzymaniem Cie na krotkiej smyczy(wybacz okreslenie). Normalnie partner powinien Cie wspierac, szczegolnie w przypadku utraty pracy, dopingowac, mobilizowac, dodawac skrzydel. A on Ci je tylko podcina!!! Jestes mloda, musisz od niego odejsc i ulozyc sobie zycie po swojemu a nie pod niego. Piszesz, ze nie masz gdzie pojsc, nigdzie isc nie musisz, to on niech spada na bambus. Twoja babcia wziela kredyt na wynajecie mieszkania. Jak tylko znajdziesz prace pokaz mu drzwi!

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Mam jeszcze pytanie. Nie jesz od 3 dni bo on Ci nie pozwala? Jesli tak, to ja bym to zglosila na policji. To czyste znecanie sie nad Toba.
czacha_dymi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 11:09   #7
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 276

Cytat:
przepraszam, ale je¶li dla Ciebie nie pozwalanie w³asnej ¿onie, matce swojego dziecka je¶æ przez 3 dni nie jest znêcaniem siê i upodlaniem, to bojê siê pomy¶leæ, przez jaki horror Ty przechodzi³a¶.
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 11:15   #8
Lady Audrey
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 656

Cytat:
Chyba nie do koñca zrozumia³a¶ to co napisa³a Autorka.W³a¶nie, ¿e jest dla niej pod³y, wykorzysta³ j±, nie karze je¶æ(!!!), stawia chore warunki, nie wspiera jej. Czy to jest mi³o¶æ? To znêcanie i nic wiêcej. Wydaje mi siê, ¿e potrzebowa³ Ciê jedynie po to ¿eby¶ mu dziecko urodzi³a. Partner powinien byæ twoim przyjacielem a tu nie ma nawet sympatii. Jestem obecnie bezrobotna i od d³u¿szego czasu, mimo poszukiwañ nie mam tej pracy i nie wyobra¿am sobie, ¿eby mój partner mi dawa³ ultimatum, ¿e albo t± pracê znajdê albo wypad Odesz³abym od niego. Pisa³a¶ o babci, mo¿e wprowad¼ siê tymczasowo do niej? Je¶li nie udaj siê do MOPSu, porozmawiaj z pracownikiem socjalnym czy przypadkiem nie wiedz± gdzie tanio mo¿na wynaj±æ mieszkanie.

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 17:15   #9
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Wiadomo¶ci: 2 956

Cytat:
Witam wszystkich,
wiem, ¿e podobne w±tki ju¿ by³y, ale jak wiadomo ka¿dy jest inny...
Mam mê¿a lat 29, ja 23 i synka w tym roku skoñczy 4 latka. Od jakich¶ 3 miesiêcy zastanawiam siê, czy siê z nim nie rozstaæ. Kocham go, naprawdê, wiele razem prze¿yli¶my, narodziny dziecka, ¶mieræ jego bliskich, wiem, ¿e oprócz mnie i synka nie ma nikogo. Jak to na pocz±tku zwi±zku by³o cudownie, do tej pory jak to wspominam, to robi mi siê ciep³o w ¶rodku. Jednak moim zdaniem, problem zacz±³ siê w momencie, kiedy urodzi³ siê syn. Wtedy ja go w ogóle nie interesowa³am i mam wra¿enie, jakby od tego czasu kocha³ tylko jego. A ja jestem tylko po to, ¿eby posprz±taæ, ugotowaæ i zrobiæ laskê, bo nawet kochaæ siê ze mn± nie chce. Jest styczeñ a ostatni raz, kiedy spali¶my ze sob± to by³ pocz±tek pa¼dziernika.. :/ Wiem, ¿e dziecko kocha bardzo mocno, jest bardzo dobrym ojcem, ale niezbyt udanym mê¿em. Jeszcze wiêkszy problem siê zacz±³, gdy straci³am pracê ( po³owa listopada ) i do tej pory nie uda³o mi siê niczego znale¼æ, tak wiêc siedzê z dzieckiem w domu, a on tylko wielce wymagania ma... Mam odczucie takie, ¿e mêczy mnie psychicznie, drêczy... Mam dosyæ, p³aczê po katach, jak go nie ma a jak jest to siê praktycznie nie odzywamy, bo wiem, ¿e jak zaczniemy rozmawiaæ, to bêdzie k³ótnia. Ostatnio on zacz±³ mówiæ, ¿e jak do koñca stycznia nie znajdê pracy, to siê rozstaniemy. Nie chce mi daæ nawet 10 z³otych ¿ebym mog³a sobie cokolwiek kupiæ, nigdy taki nie by³. Ja rozumiem, ¿e teraz jest mniej pieniêdzy, ale bez przesady, na rachunki i jedzenie jest. Jeszcze co mnie denerwuje to to, ¿e jak od jego babci po¿yczymy pieni±¿ki, to oddajemy, a jak moja wziê³a nam kredyt na wynajêcie mieszkania, to on mi wczoraj powiedzia³, ¿e to moje zmartwienie i ¿e mi tych pieniêdzy nie da na ratê. Przecie¿ nie bêd± ¶cigaæ za to mnie, tylko moj± babciê, która nam pomog³a. Wiêc sama siê zastanawiam, ¿e skoro on daje mi czas do koñca stycznia, to czy nie lepiej zrobiê, jak odejdê pierwsza... Problem, tylko jest taki, ¿e skoro nie pracujê to nikt mi nie wynajmie mieszkania, on na jaki¶ czas móg³by siê wynie¶æ, bo ma gdzie i¶æ i ja niby te¿, mam mamê, ale nie chcê u niej mieszkaæ z dzieckiem, bo du¿o pije ze swoim mê¿em, a jak pij±, to siê pó¼niej tylko bij± i k³óc±... Wiêc wola³abym zostaæ w naszym mieszkaniu i dopiero, jak stanê na nogi, to poszukaæ czego¶ innego. Teraz tylko bojê siê, ¿e nie bêdê mia³a na rachunki i na jedzenia dla dziecka, bo sama ju¿ 3 dzieñ nie jem, bo mi nie wolno... Chyba tylko to jest przeszkod± w podjêciu decyzji-pieni±dze. Mam mêtlik w g³owie, waham siê, czy odej¶æ, czy zostaæ, ale na 60 % jestem zdecydowana go zostawiæ. Tylko jeszcze te cholerne 40%... Mo¿e co¶ mi doradzicie, mo¿e by³y¶cie w podobnej sytuacji?? Pozdrawiam !!
Odpowiadaj±c na pytanie zawarte w tytule: nie ma sensu.

Dziecko nie jest g³upie. Wyczuwa relacje miêdzy rodzicami. Tak jak dziewczyny wy¿ej napisa³y, m±¿ stosuje wzglêdem Ciebie przemoc psychiczn± i ekonomiczn±. Masz jaki¶ zawód? Powiedz mi, skoro od pocz±tku ma³¿eñstwa by³o ¼le, to czemu nie odesz³a¶ od mê¿a gdy mia³a¶ pracê? Pomys³ z powrotem do pij±cej matki jest oczywi¶cie z³y, pewnie wyrwa³a¶ siê z domu po poznaniu T¯? Jak najszybciej pakuj manatki, znajd¼ pracê, we¼ dziecko i wynajmij co¶, choæby pokój. Poradzisz sobie. Byle jak najdalej od przemocy.
Cherry Blossom Girl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 18:26   #10
Nameria
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 508

Dziewczyno co Ty robisz z takim facetem? Uciekaj od niego i to jak najszybciej. Z³ó¿ pozew o rozwód, wyci±gnij alimenty.
Co to za facet który zamiast siê troszczyæ o Ciebie nie pozwala Ci je¶æ. Co to za facet, ojciec, je¶li jego ¿ona boi siê, ¿e dzieci nie bêd± mia³y co je¶æ
Nameria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 18:31   #11
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Zaczê³a¶ doros³e ¿ycie stanowczo za wcze¶nie, z przypadkowym w sumie facetem (bo to nie by³ ¶wiadomy, doros³y wybór, ale nastoletnie zauroczenie kim¶ starszym, kto pewnie wydawa³ Ci siê dojrza³y). Có¿, nie ma tego z³ego, co by na dobre wyj¶æ nie mog³o. Mo¿esz zmieniæ swoje ¿ycie i nie musicie byæ w zwi±zku, aby byæ dobrymi rodzicami dla dziecka.

Acha, i zmieñ my¶lenie o pieni±dzach. Nie, to nie s± "pieni±¿ki", tylko pieni±dze. To jak o czym¶ my¶limy, jak nazywamy, warunkuje nasz± rzeczywisto¶æ. Pieni±dze s± wa¿ne, bez w³asnych daleko w ¿yciu nie zajdziesz, nie bêdziesz nigdy w pe³ni samodzielna. Podchod¼ do nich powa¿nie. Lekk± rêk± po¿yczanie, a potem... czarna dziura, co robiæ. Có¿, facet nie jest anio³em, ale mo¿e te¿ Twoje podej¶cie sprawi³o, ¿e sytuacja jest taka, a nie inna. Ostatecznie przecie¿ wszystko, je¿eli chodzi o kasê, jest tylko i wy³±cznie na jego g³owie.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-01-10 o 18:33
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 18:50   #12
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 694

Dziewczyno uciekaj i to szybko ! Jestes mloda i chcesz pozwolic na to zeby twoj maz po prostu cie zniszczyl psychicznie... Rozumiem ze chcesz dobrze dla synka... Ale gdzie w tym wszystkim ty i twoje szczescie?

Zloz pozew o rozwod wyciagnij alimenty, dostaniesz zasilki do czasu az nie znajdziesz pracy i jesli mieszkanie jest twoje to spakuj go i niech sie wynosi... Dasz sobie rade. ZAWALCZ O SIEBIE
Skoro jest takim dobrym ojcem to od dziecka sie nie odsunie, a maly jak podrosnie to zrozumie.. Dobrze,ze chociaz otworzyly ci sie oczy... I nie daj sie nabrac na jego gierki kiedy bedziesz chciala odejsc bo taka osoba nigdy sie nie zmieni !
xXBlankaXx jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 19:26   #13
I ona
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 490

Wspó³czuje sytuacji, tylko pamiêtaj, napewno nie jest tak, ¿e on nagle siê zmieni³ tylko on taki by³ zawsze, a Ty tego nie widzia³a¶. Jak mia³a¶ pracê i kasê to wiadomo, ¿e nie móg³ Ci zabroniæ np. je¶æ. Natomiast jego zachowania musia³y mimo wszystko nie byæ do koñca normalne...
Wesz³a¶ w toksyczny zwi±zek, pewnie chcia³a¶ siê wyrwaæ z domu, gdzie przelewa³ siê alkohol.
Radziæ jest ciê¿ko, bo nie ukrywajmy sama z dzieckiem, bez jakichkolwiek pieniêdzy i miejsca do zamieszkania sytuacja jest ciê¿ka. Dziewczny radz± zasi³ki i ci±ganie o alimenty - to popieram, tylko tego wszystkiego nie za³atwisz w jeden dzieñ, a jak odejdziesz to co bêdziesz je¶æ - Ty i dziecko z reszt±.
Ja bym bardziej proponowa³a udaæ siê do o¶rodka samotnej matki i tam postaraæ siê o pomoc.
I ona jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 19:31   #14
xXBlankaXx
Zakorzenienie

W domu samotnej matki udziela wszystkich informacji ... Jesli mieszkanie jest wspolne to albo on moze cie splacic albo sprzedacie je i podzielicie sie kasa... Wszystko da sie zalatwic ale musisz chciec..
Stary 2015-01-10, 21:03   #15
pingi91
Przyczajenie

Mo¿e i za wcze¶nie, faktycznie wesz³am w to "doros³e" ¿ycie... Nie by³ moim pierwszym facetem, a tylko przy nim czu³am siê wtedy bezpiecznie. Jak ju¿ wspomnia³am mama lubi sobie wypiæ, nieraz mnie wyrzuca³a z domu, ale wtedy to w³a¶nie on by³ dla mnie oparciem. Zawsze wiedzia³, co mi doradziæ, co zrobiæ, ¿eby by³o lepiej... Zasz³am w ci±¿ê, wiadomo, przypadkiem, nie chcieli¶my mieæ dzieci... No ale mamy. Fakt, znali¶my nieco ponad pó³ roku, jak siê okaza³o, ¿e jestem w ci±¿y, my¶la³am ,¿eby usun±æ ci±¿ê, ale razem doszli¶my do wniosku, ¿e nie, ¿e chcemy, ¿eby to dziecko siê pojawi³o na ¶wiecie. Kiedy¶ pracowa³ gdzie¶ indziej, zarabia³ wiêcej. My¶lê, ¿e mo¿e te¿ zmiana pracy tak na niego wp³ywa, a konkretnie mniejsze zarobki... Nie próbujê go w ¿aden sposób usprawiedliwiaæ, tylko próbujê sama znale¼æ odpowied¼ na pytanie co siê sta³o... Mo¿e go to przeros³o i wy¿ywa siê na mnie, w³a¶nie dlatego, ¿e wszystko spoczywa na nim.
Ale to nie powód, ¿eby tak mnie traktowaæ.
Mo¿liwe, ¿e mo¿e w³a¶nie lepszymi rodzicami dla syna bêdziemy na odleg³o¶æ, ni¿ razem...
Stary 2015-01-10, 21:07   #16
raita
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 354

Ja bym pierwsze poszuka³a pracy, a potem odesz³a, ¿eby siê w ciemno nie pakowaæ w koszty nie majac na ich op³acenie.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Mo¿e i za wcze¶nie, faktycznie wesz³am w to "doros³e" ¿ycie... Nie by³ moim pierwszym facetem, a tylko przy nim czu³am siê wtedy bezpiecznie. Jak ju¿ wspomnia³am mama lubi sobie wypiæ, nieraz mnie wyrzuca³a z domu, ale wtedy to w³a¶nie on by³ dla mnie oparciem. Zawsze wiedzia³, co mi doradziæ, co zrobiæ, ¿eby by³o lepiej... Zasz³am w ci±¿ê, wiadomo, przypadkiem, nie chcieli¶my mieæ dzieci... No ale mamy. Fakt, znali¶my nieco ponad pó³ roku, jak siê okaza³o, ¿e jestem w ci±¿y, my¶la³am ,¿eby usun±æ ci±¿ê, ale razem doszli¶my do wniosku, ¿e nie, ¿e chcemy, ¿eby to dziecko siê pojawi³o na ¶wiecie. Kiedy¶ pracowa³ gdzie¶ indziej, zarabia³ wiêcej. My¶lê, ¿e mo¿e te¿ zmiana pracy tak na niego wp³ywa, a konkretnie mniejsze zarobki... Nie próbujê go w ¿aden sposób usprawiedliwiaæ, tylko próbujê sama znale¼æ odpowied¼ na pytanie co siê sta³o... Mo¿e go to przeros³o i wy¿ywa siê na mnie, w³a¶nie dlatego, ¿e wszystko spoczywa na nim.
Ale to nie powód, ¿eby tak mnie traktowaæ.
Mo¿liwe, ¿e mo¿e w³a¶nie lepszymi rodzicami dla syna bêdziemy na odleg³o¶æ, ni¿ razem...
W waszym zwi±zku nie ma szacunku, a bez tego nigdy nie zbudujecie normalnej relacji. Zw³aszcza, ¿e na to patrzy te¿ wasze dziecko i pamiêtajcie, ¿e kszta³tujecie ju¿ jego ¶wiatopogl±d i wasze k³otnie odbijaj± siê na jego psychice.
Niewa¿ne jakie m±¿ mia³by problemy, nie ma prawa mówiæ do Ciebie w taki sposób i traktowaæ Ciê tak.

raita jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 21:08   #17
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ale to ze wszystko spoczywa na nim nie znaczy, ze moze cie tak traktowaæ... Mimo wszystko jest facetem i to w wiekszosci na nim ma spoczywax obowiazek utrzymania rodziny tak ? Szczegolnie, ze macie dziecko i kazdy ma swoje role i obowiazki w zwiazku... A jak bylo w czasie ci±¿y? Tez nie dawal ci pieniêdzy? Jedzenia ? Ja rozumiem ze nie musi,nie ma obowiazku ci dawac 200zl na swoje zachcianki ale ty tez masz swoje potrzeby ....
Stary 2015-01-10, 21:09   #18
pingi91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyno uciekaj i to szybko ! Jestes mloda i chcesz pozwolic na to zeby twoj maz po prostu cie zniszczyl psychicznie... Rozumiem ze chcesz dobrze dla synka... Ale gdzie w tym wszystkim ty i twoje szczescie?

Zloz pozew o rozwod wyciagnij alimenty, dostaniesz zasilki do czasu az nie znajdziesz pracy i jesli mieszkanie jest twoje to spakuj go i niech sie wynosi... Dasz sobie rade. ZAWALCZ O SIEBIE
Skoro jest takim dobrym ojcem to od dziecka sie nie odsunie, a maly jak podrosnie to zrozumie.. Dobrze,ze chociaz otworzyly ci sie oczy... I nie daj sie nabrac na jego gierki kiedy bedziesz chciala odejsc bo taka osoba nigdy sie nie zmieni !
No ja w³a¶nie wiem, ¿e od dziecka siê nie odsunie. Kocha go naprawdê, wiem, ¿e zrobi³by dla niego wszystko, sama ojca nie mia³am, ale my¶lê, ¿e taki powinien byæ prawdziwy tata. Dziecko ju¿ rozumie wiele rzeczy, dzi¶ p³aka³am, przyszed³ do mnie i zapyta³: mamusiu, co siê sta³o, czemu p³aczesz? ja ciê mocno kocham, nie p³acz. I siê wtedy rozbecza³am...
Alimenty, ja wiem, ¿e sobie mogê za³atwiæ, nawet rozwód jest niepotrzebny, wystarczy mieæ pozew w s±dzie, ale to i tak potrwa oko³o 2 m-cy. A co w tym czasie??
Powiem tak jestem zdecydowana na 80% na odej¶cie...
Stary 2015-01-10, 21:14   #19
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziecko juz teraz duzo rozumie ale rowniez szybko zapomina.. Im ma wiecej lat tym gorzej... A im dluzej i ty i syn bedziecie w tym tkwic tym gorzej dla WAS. Co z tego ze dziecko ma z ojcem dobre relacje skoro twoje z mezem sa zle? Kiedys to sie na nim odbije bo wyniesie z domu to jak tata traktowal mame i mozliwe bedzie tak traktowal swoja dziewczyne/zone... Albo znajdz prace i zacznij planowac rozwod alimenty itp... Albo dom samotnej matki tam ci pomoga zasilki + alimenty i inne dodatki ci sie naleza. Predzej czy pozniej prace znajdziesz. Dasz rade. Co z mieszkaniem ? Jest twoje/wspolne ?
Stary 2015-01-10, 21:15   #20
pingi91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Poka¿ wiadomo¶æ
Ale to ze wszystko spoczywa na nim nie znaczy, ze moze cie tak traktowaæ... Mimo wszystko jest facetem i to w wiekszosci na nim ma spoczywax obowiazek utrzymania rodziny tak ? Szczegolnie, ze macie dziecko i kazdy ma swoje role i obowiazki w zwiazku... A jak bylo w czasie ci±¿y? Tez nie dawal ci pieniêdzy? Jedzenia ? Ja rozumiem ze nie musi,nie ma obowiazku ci dawac 200zl na swoje zachcianki ale ty tez masz swoje potrzeby ....
Mi nie chodzi, ¿eby mi dawa³ 200 z³ na moje potrzeby, bo wystarczy³oby jakby mi raz w miesi±cu kupi³ fluid, tusz, czy co¶ do ubrania.. jak nie ma na to, te¿ to rozumiem.
Tylko denerwuje mnie fakt, ¿e nie pracujê 2 miesi±ce, i mi mówi, ¿e jak do koñca miesi±ca nie znajdê pracy, to nara. Albo, ¿e mam nie je¶æ, bo nie przynios³am z³otówki w tym miesi±cu do domu... Jak on mia³ pracê sezonow±(odk±d siê poznali¶my), to zawsze przez ok. 4-5 miesiêcy nie pracowa³. Wtedy by³ na moim utrzymaniu i jako¶ mu nie mówi³am, ¿e ma nie je¶æ, czy ¿e mu spodni nie kupie czy butów, jak potrzebowa³. A w tym roku to jest dopiero pierwszy rok, kiedy on w zimie pracuje.
Stary 2015-01-10, 21:17   #21
xXBlankaXx
Zakorzenienie

No wlasnie o tym mowie 200zl dawac ci na twoje potrzeby nie musi ale czy na kosmetyk czy ubranie przeciez to jest jakas podstawa norma... Przynajmniej dla mnie.. I widzisz sama ? Nie dostaniesz jedzenia bo nie przynioslas zlotlowki do domu ? To jest chore to jest znecanie sie. Jak on moze odmowic ci jedzenia !
Stary 2015-01-10, 21:19   #22
pingi91
Przyczajenie

No dok³adnie, my¶lê o rozstaniu ale tak jak napisa³am wczêsniej, ¿e mo¿e dopiero, jak stane na nogi...mam dziecko, nie mogê byæ bez ¶rodków do ¿ycia, bo nikt mi nie da..
Stary 2015-01-10, 21:20   #23
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wiem ze sama mysl o domu samotnej matki jest straszna... Ale tam ci naprawde pomoga.

Nagraj rozmowe kiedy mowi ci ze nie da ci jedzenia, sprowokuj go do tego zeby to powodzial i zawsze masz jakies dowody tego jak cie traktuje, a nie tylko twoje slowa bez zadnego pokrycia.. Mysl trzezwo i tak jak ktos napisal nie zaslaniaj sie dobrem dziecka zeby wychowywalo sie w pelnej rodzinie... Bo to bez sensu i w koncu cie wykonczy.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2015-01-10 o 21:24
Stary 2015-01-10, 21:21   #24
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612

Jeste¶ jeszcze bardzo m³od± kobiet±, wiêc masz bardzo realne szanse u³o¿yæ sobie ¿ycie na nowo z kim¶ innym, kto Ciê bêdzie kocha³ i szanowa³, a w razie jaki¶ pora¿ek - wspiera³. Nie marnuj sobie wiêcej ¿ycia z takim cz³owiekiem i nie zas³aniaj siê dobrem dziecka. Dziecko równie¿ nie jest szczê¶liwe, gdy który¶ z rodziców p³acze.
Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 21:45   #25
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

To, ¿e powinna¶ go zostawiæ, to sprawa oczywista. Facet stosuje wobec Ciebie przemoc ekonomiczn±. Odmawianie jedzenia w³asnej partnerce jest naprawdê oburzaj±ce.

Postaraj siê, tak, jak razi xXBlankaXx, nagraæ wypowiedzi faceta, w których mówi, ¿e masz nie je¶æ, bo nie pracujesz.
Szukaj pracy. Jakiejkolwiek, ¿eby w ogóle dostaæ pieni±dze na jedzenie.
Pomy¶l o przedszkolu dla dziecka. Bêdzie Ci ³atwiej znale¼æ pracê.
Zastanów siê, czy kto¶ z rodziny by Ci nie pomóg³ na samym pocz±tku. Mo¿e babcia?
Stary 2015-01-10, 22:38   #26
pingi91
Przyczajenie

mieszkanie wynajmujemy, poprosili¶my moj± babciê, ¿eby wziê³a kredyt na odstêpne 5 tys... nie jest nasze... czyli tak na dobr± sprawê ani ja, ani on nie mamy gdzie pój¶æ... moja babcia mieszka w kawalerce, jego ma 2 pokoje, wiêc my¶lê, ¿e jemu prêdzej babcia po¶pieszy³aby z pomoc± ni¿ mi. Jego babcia mnie akceptuje, pomaga³a nam niejednokrotnie, ale jakby nie by³o, to zawsze bêdzie dla mnie obca osoba...
Chcia³am i¶æ na studia, bo mam tylko liceum skoñczone i maturê, zapisa³am siê na studia dzienne, syn chodzi³ do przedszkola, mia³am stypendium socjalne 480 z³ co miesi±c ( bo konkubinat siê nie liczy), to jemu nie pasowa³o, bo nie by³o obiadu, jak wraca³ z pracy i ,¿e musia³ chodziæ po pracy po syna do mojej mamy(bo to ona go odbiera³a jak ja mia³am zajêcia, na których musia³abym byæ). Mama jaka jest taka jest, lubi sobie wypiæ niestety, ale wiele razy nam pomog³a, a on tego nawet nie docenia, Widzi tylko swoj± babciê i brata(bo rodzice nie ¿yj±... ) nie wiem... czasami sobie my¶lê, ¿e to mo¿na wina tego domu, w którym on siê wychowywa³... ojciec i brat bili mamê, znêcali siê nad ni±,wyrywali w³osy, strach pisaæ, co tam siê dzia³o. on mi nigdy tego nie powiedzia³, wiem od kolegów... mo¿e to ma jaki¶ wp³yw na jego zachowanie... ojciec zmar³ rok przed narodzeniem naszego syna, mama 7 dni... czeka³a na to, choæ na pocz±tku nie chcia³a nawet nic s³yszeæ o dziecku, spojrzeæ na fotografiê USG, jak jego brat przyszed³ z córk± do mamy, powiedzia³a, ¿e ma wyj¶æ z tym bêkartem. Nie zerknê³a nawet okiem na dziecko...
Nie wiem, próbujê go zrozumieæ, ale chyba nie umiem...
Stary 2015-01-10, 22:42   #27
xXBlankaXx
Zakorzenienie

A wobec ciebie jaki jest bo jesli wychowywal sie w domu w ktorym tak traktuje sie kobiety to to ze nie pozwala ci jesc to moim zdaniem dopiero poczatek... Gdyby babcia wyrazila zgode to mieszkanie z nia w kawalerce jest zawsze jakims krokiem na przod,znalezienie jakiejkolwiek pracy nawet na pol etatu i pozew o alimenty jest lepszy niz zycie z tym czlowiekiem

Czas edycji: 2015-01-10 o 22:44
Stary 2015-01-10, 22:48   #28
Elfir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 836

dla dobra dziecka, zaproponuj przynajmniej terapiê ma³¿eñsk±!

Kiedy stwórca sk³ada³ ten ¶wiat, mia³ mnóstwo znakomitych pomys³ów, jednak uczynienie go zrozumia³ym jako¶ nie przysz³o mu do g³owy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-10, 22:50   #29
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Pingi91, nie masz co go t³umaczyæ i usprawiedliwiaæ. Dom, w którym dorasta³ na pewno mia³ na niego wp³yw, ale to nie znaczy, ¿e on ma prawo stosowaæ wobec Ciebie przemoc. Nie, po prostu nie.

Ca³y czas szukasz pracy? Choæby jakiejkolwiek?
Dowiadywa³a¶ siê, czy nie przys³uguj± Ci teraz jakie¶ zasi³ki? Socjal to nie jest co¶, z czego powinno siê ¿yæ, ale w kryzysowej sytuacji mo¿e pomóc stan±æ na nogi.

Czy Twoje dziecko nadal chodzi do przedszkola?

Bêdziesz próbowa³a nagraæ, jak Twój „partner” siê do Ciebie odzywa? Jak mówi, ¿e nie masz prawa je¶æ, bo nie zarobi³a¶ w tym miesi±cu?
Stary 2015-01-10, 22:53   #30
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Moim zdaniem jestes juz ofiara przemocy domowej psychicznej i oby nie fizycznej. Myslisz ze on sie zmieni, usprawiedliwiasz sie tym ze macie dziecko... A ty po prostu boisz sie go zostawic i boisz sie tego wszystkiego co moze nastapic i konsekwencji... Wiele kobiet jest w takiej sytuacji i daje sobie rade ! Ty tez dasz

Czas edycji: 2015-01-10 o 22:56
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-01-14 11:54:44

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.