|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Aga jak duze rozwarcie??????
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3632 |
|
Konto usunięte
|
Łooo Aga rodzi
Aga, Aga, Aga, daleeej! Kciuki!
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
O rany Agunia to lekkiego porodu kochana czekamy tu wszystkie na newsa czerwonego
|
|
|
#3634 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
![]() Jestem po dłuższym czasie, ale za to nadrobiłam sumiennie ![]() Mała - super, że jesteście już w domku! I fajnie, że choć trochę mogłyśmy pomóc! Majulmi - super, że z maluszkiem wszystko ok Niech rośnie zdrowo ![]() Marsi - piękna Marinka Gojka - kciuki za starania Nawijko - nie dziwię się absolutnie Twojej reakcji na brak wieści od taty, sama bym tak zareagowała Silver - powodzenia z remontem, mocno trzymam kciuki Szaja - super miejscówka na wakacje My w tym roku pewnie zostaniemy w domu, za to na swojej własnej trawce ![]() Fewciu - ślicznie Blanka mówi Debrah - bardzo mi się kuchnia podoba Pstryczku - buziaki dla Kuby. Mam nadzieję, że z policzkiem już ok Lady - powodzenia w realizacji planów związanych z bieganiem btw - oglądałam "Holiday" we wtorek ![]() Wybaczcie, nie dam rady się do wszystkich odnieść. Chciałam jeszcze tylko złozyć zaległe życzenia urodzinowe oraz życzyć zdrówka wszystkim potrzebującym. A co u nas... Powoli przygotowujemy się do przeprowadzki. Do końca stycznia musimy opróżnić sprzedane mieszkanie, klucze do chaty dostaniemy pewnie w połowie lutego, więc przez 2-3 tygodnie będziemy się gnieździć z gratami i moimi rodzicami u nas w mieszkaniu. Właściciel domu zgodził się na szczęście, by część rzeczy wielkogabarytowych przewieźć wcześniej, zatem pewnie za dwa tygodnie zaczniemy pierwsze kursy "wyprowadzkowe". Nie zamknęłam jeszcze sprawy z kredytem, bo mimo tego, że wszystkie banki potwierdziły moją zdolność, to wymogiem formalnym było, by minęły 3 miesiące od legalnego zatrudnienia mnie u nas. Moja koncepcja urządzenia domu zmienia się milion razy na tydzień. Dziś byłam w IKEI, jutro jedziemy do BRW obejrzeć tę serię http://www.brw.com.pl/katalog-produk...=201,antwerpen bo bardzo mi się podoba. W pracy dużo roboty, z tz często się mijamy w ciągu tygodnia, więc staramy się wykorzystywać te nieliczne chwile, które mamy dla siebie. Ostatnio doszło juz do tego, że zrobiliśmy sobie wieczorem espresso, by znów nie usnąc i nadrobić zaległości w ![]() Młoda w porządku, weszła w dość trudny dla mnie okres, wiążący się z dużą ilością kp (Nancy, rozumiem Cię w 100%) i bardzo małą tolerancją na to, jeśli coś nie idzie po jej myśli albo jej nie wychodzi. Czasami trudno mi sobie poradzić z tym, że np. ona chce być karmiona tylko w danym miejscu, tylko w określony sposób. Podobnie ze spaniem. Mówi coraz więcej, ale po swojemu, co jednak i tak mnie cieszy i jest urocze Z zabawek nadal na topie książeczki, rysowanie i piłki, ostatnio doszły wszelakie sortery i układanka. Puzzli nie lubi, klocki też nie bardzo, czasem coś "ugotuje" na swojej kuchence. No i nadal jest mega żywiołem - skacze, podskakuje, wspina się, robi fikołki i biega. Ale długi post mi wyszedł ![]() Miłego wieczoru, laski ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Aga - lekkiego porodu! Kciuki za Ciebie i maleństwo!!! |
|
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow Aga to powodzenia,trzymamy kciuki!!! Btw. Moja siostra dwoch swoich synow urodzila 9listopada,tyle ze 7lat po sobie
))
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Aga kciuki trzymam!!!!! Moja siostra ma jutro urodziny, to Wielka indywidualistka
![]() Nancy w tym czasie Mała biega między mną a Tż. Czasem siada na blacie w kuchni i pomaga robić śniadanie, czasem przyniesie zabawki do łazienki i siada na podłodze bawiąc się. A czemu pytasz? |
|
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
Aga kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#3638 |
|
Konto usunięte
|
Ewulka! co u was?
|
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Silver właśnie o ABC chodzi i w tych zwykłych Domisiach nie ma kota, więc Ewa co pół minuty o niego woła. No nic, jakoś musi się przyzwyczaić.
Aga no to powodzenia! Jejku znowu mam ciary, że będzie dzidziuś ![]() Ultra fajne te meble Szaja fajne, że wrzuciłaś zdjęcie tej układanki bo się zastanawiam nad nią
|
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
aga kciuki
My jesteśmy juz z Kajtkiem w szpitalu, rozpoznanie: zapalenie oskrzeli i duszności. Ja juz tak bardzo tesknie za Bartkiem.
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka biedactwa! Zdrówka dużo dla Kajtusia
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej. Trzymamy kciuki oby szybko puscilo i zebyscie szybko wyszli. Skoro sa dusznosci to bardzo dobrze, ze pojechaliscie do szpitala. A na jakim poziomie obturacja?
|
#3643 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, z całego serca polecam te mozaiki Quercetti
http://1.bp.blogspot.com/-_IhSVSPUH-...0/mikolaj2.JPG A ile razy wyciągała, to Dorotka też chciała. No to ma, ta, co Agatka dostała i teraz ten kwiatek to w pakiecie były kołeczki średnicy 15mm, ja dokupiłam jeszcze tubę 10mm i 20mm. Są też kwadratowe i może z czasem wezmę. Jakościowo to jest bardzo dobre, ten plastik nie jest taki... twardy, pękający. Barwy piękne. No i kołeczki fajnie wchodzą w dziurki, nie trzeba na siłę, ale też nie wypadają. Ja pomijam, że potem dziewczyny zaczęły robić obiad ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Iffonka, dobrze, że pojechaliście! szybkiego powrotu do zdrowia dla Bartusia! |
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka biedny Kajtus nie martw sie o Bartusia przeciez ma najlepsza opieke zycze duuuzo zdrowka a Tobie sily
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Iffonka
dużo zdrowia i trzymajcie się dzielnie!
|
|
|
|
#3646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale możesz z zostać prawda? zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49698053]Ewulka! co u was?[/QUOTE] a dziękuję, niezbyt dobrze nie no, na warunki w jakich zostaliśmy postawieni to nie ma źle. T. dostał się do ośrodka rehabilitacyjnego w reptach, więc to najlepsza informacja. Z tżem bez zmian w sumie, a jeśli już to delikatnie na plus. W pracy lipa, ale mam to już gdzieś, mam ważniejsze sprawy z tego też powodu pierwszy raz od niepamiętamkiedy nie poszłam w sobotę do pracy. Za to wzięłam pracę do domu ale w tesco był lech w promocji, więc się wzięłam najpierw za niego i to był chyba zły wybór, bo za pracę już się na pewno teraz nie wezmę ![]() a widzę jak Fewciowa Blanka pięknie mówi na co Ania: "mama, nie ma onien, nie ma onien!" nie wiem skąd wzięła słowo ogień, ale szczena mi opadła. A np ostatnio tż wstał rano żeby jej zrobić mleko, bo sobie zażyczyła, poszedł do kuchni a puszka z mlekiem została w sypialni, więc ją wzięła, pomaszerowała do niego i na kuturce: "tata to plosie, tata plosie TOOOO!"
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka : zdrówka dla małego i siły dla ciebie
*Aga: do boju! kciuki! Ultra : dobrze cię widzieć! Szaja: to już wiem co będzie następną zabawką Ami, własnie kołeczki takie jej kupię Fewcia : specjalnie włączyłam kompa, żeby odsłuchać Blaneczkę - i mówią tak samo z Ami, tylko Twoja Blanka pięknie wymawia "K" u nas K" jest "t", nie jest takie czyste i dźwięczne jak u Was. Brawo Blanka. Aż może spróbuję moją nagrać kiedyś, ale ciężko tak na poczekaniu. Temperament i zachowanie jak Ami ![]() Tylko moja nie zna piosenek, u was pewnie to zasługa żłobka. Muszę zacząć jej puszczać. Ewulka: no mowa dziecka cudowna jest. Kciuki za tż, teścia, i Twoją pracę. Amelka podłapała kolejne powiedzonko, jak czegoś nie chce nie zgadza się to jest " nie, no coś ty!" |
|
|
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
debrah - piosenki u nas to też zasługa żłobka, ania pięknie śpiewa - to czego nie umie to po swojemu, a po tem to co umie
![]() chociaż ostatnio ja śpiewałam jej "zuzia lalka nie duża" i pięknie złapała "ziuzia nie ma duzia"
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah Blance się buzia nie zamyka więc w gruncie rzeczy u nas nie jest problemem ją nagrać, choć tu widziała że nagrywam I dlatego tak mało mówiła.
Piosenek uczy ją Mariusz no i oczywiście żłobek. Dzisiaj uczyli się z tż "sto lat!" I chodziła i sobie śpiewała. Dziękuję Wam za wszystkie komentarze! Miałam obawy przed wstawieniem tego filmu bo Mała tam w brudnej bluzce (tuż po zjedzeniu jogurtu). Tym niemniej dziękuję! |
|
|
|
#3650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie ma takiej opcji, żebyśmy oboje z tż coś w tej samej chwili robili. Jedno z nas (teraz głównie ja) MUSZĄ być przy Kubie.Fewciu, dobrze kojarzę, że Ty masz maszynę do chleba? Polecasz? Jaką macie?Cytat:
biedne Maleństwo dużo, dużo, dużo zdrowia ![]() Aga kciuki
|
||
|
|
|
#3651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na razie tylko patrzymy na necie tam, bo jednak, kurde, wolałabym na początek bliżej "swoich"... I tż by miał bliżej do pracy. Ale jak nic nie będzie tutaj, to już tam się skupimy.
Cytat:
A nie mam pojęcia, co mogłaby odreagowywać ![]() Kochana, nabierzecie wprawy i nauczycie się wszystkiego Cytat:
Cytat:
![]() W k. jest to, jak Blancia siedzi na zjeżdżalni, a Kuba obok niej na piasku ![]() Szaja, nie zacytowało mi - o matkoicórko, przecie ja pamiętam, jak 10 (?) lat temu sama się takimi mozaikami bawiłam!! Aga, dajesz, dajesz! ![]() Wszystkiego dobrego dla świętujących
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2015-01-10 o 22:46 |
|||
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może jak będzie okazja to się uda.
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Konto usunięte
|
Hje, no widzisz
![]() Tylko naprawdę patrz na jakość, ja dawno temu kupiłam w kiosku chińszczyznę za 7,5zł - masakra. Tzn. ok, wzięłam to teraz do pracy, ale niedorobione kołeczki, BARDZO ciężko wchodzą, ja sama mam problem z wciśnięciem - a przed naszą mozaiką Agatka się tym strasznie chciała bawić i tylko płacz, bo nie dawała rady. A ta, którą Dorotce wzięłam, 23,90zł kosztuje. Też nie jest to kwota zawrotna, a warto. |
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, na all kupiona? U kogo?
|
|
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas coś innego, ale podobnego
![]() http://allegro.pl/quercetti-mozaika-...842525730.html dostała pod choinkę i jest szał!!! przebiło nawet klocki i zwierzątka i okazało się, że moje dziecko świetnie oreintuje się w tych 4 kolorach, oczym nawet nie wiedziałam ![]() za to jest mega zawiedziona jakością produktów firmy granna. zawsze myślałam, że to porządna firma (choć nie znałam) ale na chwilę obecną na pewno nic z jej produktów nie kupię. Ania dostała pod choinkę jedne puzzle od nich i jedną "grę" od 2rż. i schowałam, bo i ona się denewrwowała i ja :/
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oooo kogo ja tu widze ![]() I to jeszcze w krotkich wloskach. Czas na kolejna wizyte u fryzjera, bo znow mi syn zarosl. |
|
|
|
|
#3658 |
|
Konto usunięte
|
Hje, tam gdzie Ewulka pokazuje właśnie
![]() http://allegro.pl/quercetti-ukladank...895682460.html i tam też kołoeczki 20mm dokupowałam i 10mm, te 20mm dla naszych polecam, fajne. Takie, jak Ewulka pokazuje (tzn inna firma, ale ta sama zasada) miałam dla Agatki, ale niestety nadepnęła na planszę i popękała cała. |
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
Ewulko mamy to samo, jeszcze po Gabi, wstawialam chyba kiedys zdjecie nawet
u nas tez spoko chociaz dla Gabi za pozno kupilam, chyba z 2,5 roku juz miala i za latwe bylo i bardzo szybko sie jej znudzilo ![]() Iffonko zdrowka dla Kajtusia hje milo Cie widziec! Ultra sliczne te meble Silver, jak takie herezje glosisz, ze juz Was nie lubimy, itp. to jak tu sie nie odezwac Aga jak tam, czekamy na czerwonego newsa!!!
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha nic się nie dzieje. Nadal w dwupaku.
Zresztą ja rozwarcie mam od tygodnia. Dzięki za kciuki. Skurcze ustały. Szaja ja czekam na 13 ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Aga, Aga, Aga, daleeej!
Kciuki!

dużo zdrowia i trzymajcie się dzielnie!
*
A nie mam pojęcia, co mogłaby odreagowywać