Sierpniowe Panny Młode 2015 i 2016 ;) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 09:27   #2191
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode 2015 i 2016 ;)

Cytat:
Napisane przez asdii Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuszki!
Po pierwsze wszystkiego najlepszego w nowym roku!
PMki 2015 - to już niedługo!
PMki 2016 - już możemy mówić, że jeszcze tylko rok

Oddałam dziś pracę, więc z czystym spokojem mogę częściej wpadać
Choć jakoś tak mi zapał ślubny opadł, ale myślę, że tydzień z Wami i wszystko wróci:P
jej ja już mam 7 miesięcy. Jak ten czas leci

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 09:33   #2192
tyna31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika9999 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rezerwowałyście noclegi dla gości już? Ja mam 17 pokojów w cenie sali, ale to za mało niestety i drugie tyle muszę zarezerwować w jakimś innym hotelu. Zastanawiam się, kiedy to trzeba załatwiać. Myślicie, że tak 1,5 msc wcześniej wystarczy? Wtedy już - teoretycznie - goście powinni ostatecznie potwierdzić przybycie i będę wiedzieć ile dokładnie miejsc mam zarezerwować.
Wydaje mi się że jeżeli nie mieszkasz w turystycznym mieście ani w mieście w którym jest dużo targów/konferencji to powinno wystarczyć, ale ja dla świętego spokoju załatwiłabym to wcześniej. U mnie w Toruniu na pewno byłby problem w sezonie letnim ogarnąć większą ilość pokoi 1,5 miesiąca przed ślubem..
Na Twoim miejscu policzałabym mniej więcej ile tych pokoi może być potrzebnych i zrobiłabym wstępną rezerwację w hotelu, ale z zastrzeżeniem że dokładną ilość miejsc podasz np. miesiąc przed ślubem.

U nas małe postępy ślubne Małe bo nadal nie mamy ustalonego miejsca i godziny ślubu Kombinujemy z plenerem przy sali no i rodzice mają misje zagadania z księdzem.
Umówiłam się z cukiernikiem, zarezerwowałam termin a szczegóły będziemy ustalać w marcu. Na wesele z poprawinami na 90 osób + ciasto do rozdania + tort mamy liczyć ok 1600-1800 zł.

Za to umówiliśmy się na nauki (Poznań - Fara, 3 soboty po 3-4 godziny ), zaczynamy od 7 lutego
No i narzeczony w końcu zaczął działać i załatwiać bierzmowanie - właśnie urodził się jego przyszły chrześniak, chrzciny w Wielkonoc więc w końcu ma motywację żeby to szybko ogarnąć Ślub jakoś nie działał na niego mobilizująco, ciągle miał jeszcze dużo czasu
Stary 2015-01-09, 16:18   #2193
velikaa
Przyczajenie

...

Edytowane przez velikaa
Czas edycji: 2015-09-13 o 14:21
velikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 23:35   #2194
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velikaa Pokaż wiadomość
Melduję się i ja - sierpniówka 2016 mocno zaskoczona naszym tempem przygotowań...
Jestem w szoku, ze tak wcześnie i tak szybko po zaręczynach mamy wydatki związane ze ślubem myślałam że nacieszymy się narzeczeństwem, mocno zdziwiliśmy się jakie są terminy rezerwacji sal i zespołów muzycznych, nie pozostaje nam nic innego jak podjąć szybkie decyzje
Witaj jak pozałątwiacie takie "grube" rzeczy to potem się robi prawie roczny zastój jeszcze się nacieszycie narzeczeństwem u nas od roku przygotowania są dość leniwe - od czasu do czasu coś się załatwi ale w sumie bez spiny, tak raczej na zapas. Chociaż teraz to już trochę czuję, że najwyższy czas zamawiac zaproszenia - mam w wordzie zapisaną formułkę i listę gości i od czasu do czasu szukam błędów - przed wysłaniem muszę mieć 100% pewności, że wszystko jest ok.
Czy u Was też poprawki w zaproszeniach kosztują?
"W cenie" mam ewentualnie 3 drobne poprawki - każda ponad to - 10 zł
Poprawki merytoryczne - każda 10 zł
więc jak mi wyślą już projekt do zatwierdzenia, to nie chcę znaleźć błędu i płacić dychę !!!
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 04:33   #2195
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Witaj jak pozałątwiacie takie "grube" rzeczy to potem się robi prawie roczny zastój jeszcze się nacieszycie narzeczeństwem u nas od roku przygotowania są dość leniwe - od czasu do czasu coś się załatwi ale w sumie bez spiny, tak raczej na zapas. Chociaż teraz to już trochę czuję, że najwyższy czas zamawiac zaproszenia - mam w wordzie zapisaną formułkę i listę gości i od czasu do czasu szukam błędów - przed wysłaniem muszę mieć 100% pewności, że wszystko jest ok.
Czy u Was też poprawki w zaproszeniach kosztują?
"W cenie" mam ewentualnie 3 drobne poprawki - każda ponad to - 10 zł
Poprawki merytoryczne - każda 10 zł
więc jak mi wyślą już projekt do zatwierdzenia, to nie chcę znaleźć błędu i płacić dychę !!!
U mnie chyba też się płaciło za poprawki. Nie przejmuj się, na pewno nie będzie żadnego błędu
my w sumie zaczęliśmy przygotowania w maju, więc nie mam tak rozciągniętych w czasie przygotowań jak większość dziewczyn Ale zaręczyny były w marcu, więc też dość szybko zaczęliśmy wszystko załatwiać. Ja od zamówienia sukni też mam zastój. Chociaż wczoraj byliśmy w futurze, oglądaliśmy buty dla mnie i smokingi dla tż. Nawet znalazłam swoje idealne buty - co prawda nie tak wysokie jak chciałam, ale 11 cm, więc nawet znośnie + były przepiękne - w odcieniu delikatnego, jasnego złota, skórzane, bardzo wygodne. Mierzyłam rozm. 39, ale był za szeroki. Pytam więc o 38 - okazuje się, że jest, ale odłożyli je komuś do godziny...21- dodam, że była 12 (!!!). A mi się często w sklepach zdarza, że z wielką łaską odkładają coś na np. 2h...Wkurzyłam się, zostawiłam nr telefonu na wypadek, gdyby butów nie sprzedali, mają dzwonić. Chociaż znając mojego pecha, to pewnie butki się sprzedadzą
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 16:11   #2196
Paulinagm
Zadomowienie

i co dzwonili? kurcze, szkoda wiem, co czujesz, też już bardzo chciałabym mieć butki, ale czekam cierpliwie na kolekcje wiosenne - panie w sklepach mówią, że już w połowie lutego zaczną się buty na wiosnę i mam nadzieję, że wśród nich znajdę wymarzone różowe lakierki bez obcasów
Stary 2015-01-10, 19:08   #2197
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dziewczyny, czy któraś z was kupowała używaną suknię ślubną?
Czasem da się znaleźć jakąś ładną na olx.pl za małą kasę i się zastanawiam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 20:50   #2198
velikaa
Przyczajenie

...

Edytowane przez velikaa
Czas edycji: 2015-09-13 o 14:22
velikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 10:56   #2199
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
i co dzwonili? kurcze, szkoda wiem, co czujesz, też już bardzo chciałabym mieć butki, ale czekam cierpliwie na kolekcje wiosenne - panie w sklepach mówią, że już w połowie lutego zaczną się buty na wiosnę i mam nadzieję, że wśród nich znajdę wymarzone różowe lakierki bez obcasów
tak, niestety, sprzedały się trudno, będę szukać dalej, tak jak mówisz- na wiosnę powinno być więcej modeli

velikaa - jesteś z Bielska? Gdzie organizujecie wesele?
Stary 2015-01-11, 11:35   #2200
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velikaa Pokaż wiadomość
Wszyscy wokoło zdziwieni jak to możliwe że już musieliśmy rezerwować sale i zespół i kolejno inne rzeczy. My tez w dalszym ciągu zdziwieni jesteśmy, ale w sumie tak na spokojnie i niedługo odetchniemy z ulgą mam nadzieje :rolle yes:
u nas w zasadzie zdziwieni byli tylko dziadkowie TŻ a cała reszta rodzin sama niedawno organizowała wesele i się nikt nie dziwił, każdy wie co i jak.
To ja byłam zdziwiona, jak moja koleżanka w Warszawie w grudniu 2014 załatwiła praktycznie wszystko na sierpień 2015. W porównaniu z terminami u nas to na prawdę ogromna różnica, a twierdzi, że ma wszystko właśnie takie jak planowała, kościół, salę w ogóle bez problemu
Stary 2015-01-11, 12:24   #2201
Casssssie
Rozeznanie

Dziewczyny od kilku dni zaczyna mi odbijać Mianowicie chodzi o moją przyjaciółkę - świadkową. Wstępnie rozmawiałyśmy (bardzo wstępnie) jaką ona widziałaby dla siebie sukienkę itp. Ona sama wie jaką ja mam (Nabla-Mercedes) - nie jest to wielka balowa sukienka wg mnie jest nawet dość skromna... Świadkowa powiedziała mi że na pewno chce mieć długą i myślała o kolorze kremowym. Szczerze troszkę mnie wmurowało, bo myślałam że jeżeli zdecyduje się na długą, to wybierze kompletnie inny kolor - tym bardziej, że ona w ogóle nie chodzi w jasnych/pastelowych kolorach. Ma ona śniadą karnację i super wygląda w czerwieni, pomarańczy, granacie, zieleni, fuksji... myślałam że będzie szła w te kolory.
Co prawda to ja pojadę z nią na zakupy, ale ona i tak kupi to co będzie uważała. Myślicie że powinnam zwrócić jej uwagę odnośnie tego czy to tylko moja paranoja i odpuścić sobie ? Od kiedy jest 2015 na prawdę zaczyna mi odwalać
Casssssie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 12:34   #2202
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Casssssie Pokaż wiadomość
Dziewczyny od kilku dni zaczyna mi odbijać Mianowicie chodzi o moją przyjaciółkę - świadkową. Wstępnie rozmawiałyśmy (bardzo wstępnie) jaką ona widziałaby dla siebie sukienkę itp. Ona sama wie jaką ja mam (Nabla-Mercedes) - nie jest to wielka balowa sukienka wg mnie jest nawet dość skromna... Świadkowa powiedziała mi że na pewno chce mieć długą i myślała o kolorze kremowym. Szczerze troszkę mnie wmurowało, bo myślałam że jeżeli zdecyduje się na długą, to wybierze kompletnie inny kolor - tym bardziej, że ona w ogóle nie chodzi w jasnych/pastelowych kolorach. Ma ona śniadą karnację i super wygląda w czerwieni, pomarańczy, granacie, zieleni, fuksji... myślałam że będzie szła w te kolory.
Co prawda to ja pojadę z nią na zakupy, ale ona i tak kupi to co będzie uważała. Myślicie że powinnam zwrócić jej uwagę odnośnie tego czy to tylko moja paranoja i odpuścić sobie ? Od kiedy jest 2015 na prawdę zaczyna mi odwalać
Odpuść sprawdziłam, jak wygląda Twoja suknia - jest typowo ślubna, księżniczkowata, i jeżeli świadkowa ubierze prostą, kremową suknię - nawet jeśli będzie długa - to naprawdę nikt nie pomyli jej z panną młodą :P musiałaby chyba założyć jakąś bezę co innego gdybyś miała bardzo skromna i prostą sukienkę, ale tak to nie widzę problemu Z tym że ja w ogóle się takimi rzeczami nie przejmuję - mojej świadkowej powiedziałam, że może założyć, co tylko jej się podoba. Jeżeli jakaś dziewczyna założy białą kieckę, to pewnie też nawet nie zwrócę na to uwagi - będę mieć w tym dniu ważniejsze rzeczy na głowie niż stroje moich gości. W dodatku, tak jak już pisałam, zazwyczaj jest spora różnica między białą/kremową sukienką wieczorową, a suknią ślubną. Nie przejmuj się tym Poza tym może się jeszcze okazać, że świadkowa wybierze inny kolor.
Stary 2015-01-11, 12:41   #2203
Casssssie
Rozeznanie

Cytat:
Odpuść sprawdziłam, jak wygląda Twoja suknia - jest typowo ślubna, księżniczkowata, i jeżeli świadkowa ubierze prostą, kremową suknię - nawet jeśli będzie długa - to naprawdę nikt nie pomyli jej z panną młodą :P musiałaby chyba założyć jakąś bezę co innego gdybyś miała bardzo skromna i prostą sukienkę, ale tak to nie widzę problemu Z tym że ja w ogóle się takimi rzeczami nie przejmuję - mojej świadkowej powiedziałam, że może założyć, co tylko jej się podoba. Jeżeli jakaś dziewczyna założy białą kieckę, to pewnie też nawet nie zwrócę na to uwagi - będę mieć w tym dniu ważniejsze rzeczy na głowie niż stroje moich gości. W dodatku, tak jak już pisałam, zazwyczaj jest spora różnica między białą/kremową sukienką wieczorową, a suknią ślubną. Nie przejmuj się tym Poza tym może się jeszcze okazać, że świadkowa wybierze inny kolor.
Powiem szczerze ja nie miałam w ogóle z tym problemu... jednak jak usłyszałam o czym myśli moja świadkowa pojawił się jakiś dziwny niepokój. Nie mam problemu z tym czy ktoś założy jeszcze kolor biały (tym bardziej że jeżeli to będzie biel to w 90% zakładam że będą to krótkie sukienki, bo lato i gorąco).
I jakoś tak od kilku dni ten temat za mną po prostu chodzi

Myślę że to po prostu dopada mnie już stres przedślubny, że to załatwić i to i tamto

Edytowane przez Casssssie
Czas edycji: 2015-01-11 o 12:45
Stary 2015-01-11, 12:53   #2204
weronika9999
Zadomowienie

Oj tam masz fajną suknię, będziesz ślicznie wyglądać, to jest wasz dzień i to jest najważniejsze. A to, czy świadkowa przyjdzie w długiej kremowe kiecce czy też w worku na ziemniaki to akurat najmniej istotna kwestia
A stres przedślubny jest straszny - mnie na razie nie dopadł, bo cały czas mi się wydaje, że mam tyyyyle czasu, ale z drugiej strony mam świadomość, że jeszcze kupa rzeczy do załatwienia. Poza tym mam na głowie magisterkę i to tym się teraz stresuję, pewnie ślubem zacznę się stresować dopiero po obronie
Stary 2015-01-11, 12:58   #2205
Casssssie
Rozeznanie

Cytat:
Oj tam masz fajną suknię, będziesz ślicznie wyglądać, to jest wasz dzień i to jest najważniejsze. A to, czy świadkowa przyjdzie w długiej kremowe kiecce czy też w worku na ziemniaki to akurat najmniej istotna kwestia
A stres przedślubny jest straszny - mnie na razie nie dopadł, bo cały czas mi się wydaje, że mam tyyyyle czasu, ale z drugiej strony mam świadomość, że jeszcze kupa rzeczy do załatwienia. Poza tym mam na głowie magisterkę i to tym się teraz stresuję, pewnie ślubem zacznę się stresować dopiero po obronie
znam ten ból - też mam magisterkę i na razie mam z nią przestój ...
Dzięki za wsparcie
Stary 2015-01-11, 13:01   #2206
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
znam ten ból - też mam magisterkę i na razie mam z nią przestój ...
Dzięki za wsparcie
Daj spokój, ja mam napisane na razie 20 stron promotor nas w ogóle nie "ciśnie" i takie tego efekty - ja sama nie potrafię się zmobilizować, jeżeli nie mam przysłowiowego bata nad tyłkiem. Koleżanki u innej promotorki mają już po 2,3 rozdziały napisane :P
Stary 2015-01-11, 14:09   #2207
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
pojdziesz z nią na te zakupy i zobaczysz sukienka sukience nierówna - jak ją zobaczysz w kilku różnych kremowych, długich to wtedy ewentualnie możesz jej zaznaczyć, że ta jest okej, ale tamta inna to może nie, bo za bardzo przypomina moją ślubną wiesz, tak już na konkretach lepiej komuś wytłumaczyć. A świadkowa nie chciałaby sukienki w kolorze przewodnim?
Stary 2015-01-11, 15:39   #2208
Casssssie
Rozeznanie

Cytat:
pojdziesz z nią na te zakupy i zobaczysz sukienka sukience nierówna - jak ją zobaczysz w kilku różnych kremowych, długich to wtedy ewentualnie możesz jej zaznaczyć, że ta jest okej, ale tamta inna to może nie, bo za bardzo przypomina moją ślubną wiesz, tak już na konkretach lepiej komuś wytłumaczyć. A świadkowa nie chciałaby sukienki w kolorze przewodnim?
problem w tym że nie ma koloru przewodniego tzn niby jest ale nie jednoznaczny... bo sala jest bardzo strojna (duże, charakterystyczne zielone tapety z kwiatowym wzorem). Ciężko jest do tego coś dobrać - na stołach najprawdopodobniej nie będzie kwiatów, tylko na stole dla pm będą kremowe kwiaty - żeby coś było ale żeby nie zrobić efektu "naćpania"... zaproszenia chyba będą też zielone, przynajmniej taką mam wstępną wizje.

Z tą sukienką to po prostu pojedziemy i zobaczymy
Stary 2015-01-12, 08:54   #2209
BlutAsiunia
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Wszystkiego najlepszego w Nowym roku

Mam suknie Demetrios z kolekcji 2015

Wybrałam zaproszenia te bo te z serduszkami były za bardzo delikatne i tak jak by im coś brakowało ale jakość bardzo dobra Śliczne wykonane były wszystkie. Tylko będę musiała panią poprosić żeby z jednej strony tą środkową kartkę mi przykleiła do tej grubszej. Bo otwiera się okładka i tył kartki głównej albo da tam wierszyk albo niech coś napisze jakby to był tył to mogłyby być nr tel albo dać mapkę na ten przód
Co myślicie

http://bdesign.pl/pl/zaproszenie-slubne-bds-1033.html

Makijaż też mam zarezerwowany fryzjer też jest i nawet torebkę sobie kupiłam cała z oczek (torebkę przed sukienką)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg C213.jpg (142,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg C213_2.jpg (72,7 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez BlutAsiunia
Czas edycji: 2015-01-12 o 08:55
BlutAsiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 09:38   #2210
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez BlutAsiunia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wybrałam zaproszenia te bo te z serduszkami były za bardzo delikatne i tak jak by im coś brakowało ale jakość bardzo dobra Śliczne wykonane były wszystkie. Tylko będę musiała panią poprosić żeby z jednej strony tą środkową kartkę mi przykleiła do tej grubszej. Bo otwiera się okładka i tył kartki głównej albo da tam wierszyk albo niech coś napisze jakby to był tył to mogłyby być nr tel albo dać mapkę na ten przód
Co myślicie

Makijaż też mam zarezerwowany fryzjer też jest i nawet torebkę sobie kupiłam cała z oczek (torebkę przed sukienką)
Śliczne zaproszenie takie eleganckie

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 09:59   #2211
pati0090
Zakorzenienie

ładna suknia! gratulacje zakupu
dla mnie bardzo proste te zaproszenia ale ja lubię jak coś się dzieje na zaproszeniu więc na mnie nie patrz

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2015-01-12 o 10:00
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 10:19   #2212
BlutAsiunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
Śliczne zaproszenie takie eleganckie
Do tych zaproszeń jeszcze menu zamówię. Te zaproszenia są bardzo ładnie na żywo można zamówić w jakim się chce kolorze pani bardzo szybko odpowiada. Ja zamówiłam w srebrze i w różu. To pani doradziła mi żebym wzięła biały papier bo będzie lepiej wyglądał I wyglądał super wrzucę fotkę jak zrobię zdjęcie próbki
Stary 2015-01-12, 10:34   #2213
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Do tych zaproszeń jeszcze menu zamówię. Te zaproszenia są bardzo ładnie na żywo można zamówić w jakim się chce kolorze pani bardzo szybko odpowiada. Ja zamówiłam w srebrze i w różu. To pani doradziła mi żebym wzięła biały papier bo będzie lepiej wyglądał I wyglądał super wrzucę fotkę jak zrobię zdjęcie próbki
Bardzo ładne chyba odgapie xd

Stary 2015-01-12, 11:34   #2214
BlutAsiunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne chyba odgapie xd
Nie ma sprawy to od gap Zobacz jeszcze powiązane produkty to będą winietki, menu i zawieszki na butelkę nie wiem czy tablic rejestracyjnych nie robi pod zamówienie bo na stronie nie ma

Z tego typu zamówiłam jeszcze parę młodych ale panna młoda jest na tych zaproszeniach jakby nie widoczna ale są tez inne wzory typu kwiaty auta
Stary 2015-01-12, 11:55   #2215
Saaheli
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Co myślicie

piękna suknia gratuluję wyboru i że masz to już za sobą
Saaheli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 12:05   #2216
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Nie ma sprawy to od gap Zobacz jeszcze powiązane produkty to będą winietki, menu i zawieszki na butelkę nie wiem czy tablic rejestracyjnych nie robi pod zamówienie bo na stronie nie ma

Z tego typu zamówiłam jeszcze parę młodych ale panna młoda jest na tych zaproszeniach jakby nie widoczna ale są tez inne wzory typu kwiaty auta
Okej popatrzę sobie na spokojnie ale strasznie mi się podobają

Stary 2015-01-12, 14:40   #2217
BlutAsiunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Saaheli Pokaż wiadomość
piękna suknia gratuluję wyboru i że masz to już za sobą
No zobaczymy jak to będzie wyglądać jak będzie 4 rozmiary mniejsza bo tak naprawdę nie była moją faworytką tylko mnie namówili bo nie chciało im się do Olsztyna jechać
Ja osobiście nie jestem do niej przekonana ale mam nadzieję że będzie dobrze na mnie wyglądać jakaś taka strasznie chuda w niej jestem sama sobie się nie do końca podobam ale może łapie mnie stres Chyba dziewczyny zaczynam panikować każda z was coś takiego miała jak podpisała umowę czy tylko mnie to łapie

Fajny bukiet ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ognisty bukiet ślubny.jpg (75,7 KB, 11 załadowań)

Czas edycji: 2015-01-12 o 14:42
Stary 2015-01-12, 15:00   #2218
BlutAsiunia
Rozeznanie

Moje zaproszenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (105,1 KB, 17 załadowań)

Czas edycji: 2015-01-12 o 15:02
Stary 2015-01-12, 15:10   #2219
Saaheli
Zadomowienie

mnie się ta suknia bardzo podoba i owszem trzeba do niej być szczupłą moim zdaniem, choć zaokrąglona pupa i biodra na pewno by tutaj pasowały cóż Ty za rozmiar mierzyłaś, że twoja będzie 4 roz. mniejsza? :O
bukiet bardzo egzotyczny, taki inny, na pewno nie pasuje do tej sukni
Saaheli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 15:20   #2220
weronika9999
Zadomowienie

Wow, suknia przepiekna! Gdyby nie ta zabudowana gora, to juz w ogole bylby ideal gratuluje wyboru!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości