|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
![]() Ja np uwielbiałam chodzić na siłownie czy fitness a tu potrzebuje godzinę na dojazd w jedną stronę, wiadome przebrać się trzeba, zajęcia minimum godzina i tak 3,5h nie moje ![]() Niestety nie pamiętam na jakich zasadach to było, duże znaczenia ma pewnie ten czas spłaty w tym wypadku Myślałam czy by nie zapytać w banku co mogliby zaoferować bo co chwile dzwonią jako, że mamy lokaty pozakładane tylko później pewnie będą jeszcze bardziej męczyć ![]() Ja dziś spaghetti zrobiłam
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Mistrzyni mniam mniam
podzielisz sie?A tak wogole musialam juz kupic biustonosz bo dotychczasowe male, u Was podobnie? Czy u mnie tylko taki problem? Zawsze mialam duze piersi bo przed ciaza 70f (przy wadze ciala 56kg i wzroscie 164) a teraz to szkoda gadac hehe
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3784 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Raczkowanie
|
Ale naskrobałyście przez week aż mi się już po zapominało co która pisała
Co do opryszczki dobre jest kłaść też czosnek, czosnek zabija bakterie i wysusza ale podobno meeega szczypie. Jeśli wcześniej występowała opryszczka to nie ma czego się bać podobno za pierwszym razem i to w ciąży jest niebezpieczna. Co do własnego lokum my mamy mieszkanie 3 pokoje, kuchnia + łazienka i trochę dla mnie robi się mało tym bardziej ze duży pokój jest połączony z kuchnią więc zostają 2 sypialnie a to już druga dzidzia i może być trochę ciasnawo.. zwłaszcza że nasza sypialnia jest mega mała no ale damy rade W perspektywie mamy budowę ale to za parę lat ![]() Jutro wizyta u gina ale nie sądzę by mi powiedział co tam siedzi on nawet do tego nie podbija pod koniec lutego się dowiem Miłej niedzieli dziewczyny
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam 65g przy 50kg/156cm, teraz to nie wiem bo przeszłam na sportowe, doszłam do wniosku, że kupię porządny do karmienia bo ostatnio wydałam ponad 300zł na dwa staniki i długo ich nie ponosiłam Także szkoda mi kasy na kolejne, które zaraz będą małe. Ja we wtorek I musi mi powiedzieć płeć bo jak nie to nie wyjdę ![]() ![]() A tak na poważnie to jak nie jutro to za 3-4 tygodnie już powinno być pewne
|
|
#3788 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zamierzacie jeszcze trochę tam pomieszkać, czy myślicie już o zmianie?Cytat:
młoda i mam masę zajęć dodatkowych i parę kroków na nie, bo teraz mieszkam w centrum. A potem wyprowadzę się na wieś, gdzie mam ciszę, spokój i będę tam na starość odpoczywać i grzebać w ogródku Także jak widać co osoba, to inna opinia- ważne, żeby każdemu pasowało to, co w życiu robiJa jeszcze nie mam tego problemu, w sumie mogłyby trochę podrosnąć, bo mój rozmiar jest mało oszałamiający ale z drugiej strony jak pomyślę o rozstępach to.... niech pozostanie taki jaki jest![]() Cytat:
więc nie wiem, czy cokowiek to da.Wy takie smakołyki dziś, tu gulasz, tam spaghetti a wiecie co ja jem? Frytki Tak mnie naszło, że aż ślinotoku dostałam i musiałam sobie zrobić Ale tylko jedna porcja, słowo!
|
|||
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rozstępy na prawej piersi miałam już przed ciążą Miałam takie wahania wagi, że w tydzień miałam +7kg ![]() Dzięki Bogu tylko na jednej i praktycznie nie widoczne O ciążę się bardzo nie obawiam, żyję marzeniami, że jak mama i siostra nie miały tego problemu to ja też nie będę miała ![]() Nadzieja matką głupich ale co tam
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
My żyjemy bez kredytu, na razie. Ale jestem już zmęczona mieszkaniem w centrum miasta i do tego w za małym mieszkaniu. Mamy trzy pokoje, ale przy dwójce dzieci to jest za mało. No imogolnie powierzchnia jest za mała, bo 58 m. My sie nie mieścimy. Także czeka nas w końcu podjęcie decyzji i kupno większego mieszkania albo ziemi. Ale to bedzie na pewno kredyt na 30 lat.
|
|
|
|
#3791 |
|
Raczkowanie
|
tak na prawdę ile by się nie miało to mało
![]() My chcieliśmy domek ale zrezygnowaliśmy bo za daleko od centrum, kupiliśmy mieszkanie 80m2 (3 pokoje + garderoba) ale jakoś mi mało przy 2 dzieci też... chociaż będzie 2 chłopaków to w 1 pokoju będą brykać
|
|
|
|
#3792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 80m2 to świetny metraż
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze mi takie 60m, 3 pokoje wystarczylo by, ale wiekszy metrarz to wiekszy czynsz a teraz czynsz mamy no taki fajny
bo ok 350zl, kokezanka przy 60m placi 550zl wiec juz troszki roznicy jest
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W krakowie widziałam czynsze nawet 650zł przy 3 osobach (ok 65m2)
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
A przy kwocie 650 to w moim przypadku dokladam 100 i rata kredytu i czynsz oplacony
|
|
#3796 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny dużo przytyłyście od początku ciąży?
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Ojejc ja 5 kg duuuuzo, ale duzo leze
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Mistrzyni a u Ciebie jak z kg?
|
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
0,5kg
![]() Ale jestem jeszcze aktywna zawodowo, pracę mam stojąco-chodzącą (farmaceutka ) i to chyba dlatego. Staram się też odżywiać racjonalnie, no może pomijając te dzisiejsze frytki
|
|
|
|
#3799 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez juz z 5 do przodu
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie to chyba na 0 jestem ale pewności nie mam ..
Przed ciążą trochę przytyłam, zgadywałam, że ok 60 kg ważyłam ale pewna nie jestem. Na początku ciąży wydawało mi się, że trochę boczki spadły, potem wróciły na swoje miejsce ostatnio byłam ważona na prenatalnych ale na wagę stanęłam tak jak byłam, czyli w ciuchach i butach i wyszło 61,25. Czyli bez ciuchów pewnie ok 60 .. Więc nawet jeśli jestem na plusie (jeśli przed ważyłam jednak mniej) to niewiele.
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
My prawie tyle płacimy za własnościowe 60m2 i 3 osoby (czynsz+ dopłaty woda+prad). I nie mieszkamy w dużym mieście :-/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Nie zacytowało ;-) Chodzi o kwotę: prawie 650\mies. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Anex a skad jestes?
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
Lu blin
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Blok 4piętrowy bez windy Ja na3cim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc, nie myślimy o zmianie na własne. Ja i mój Mąż jesteśmy wiercipiętami i bardzo lubimy się przeprowadzać. Ostatnio (jeszcze przed ciążą) myśleliśmy o przeprowadzce do Wrocławia. Mamy piękną działkę na wsi, ale budowanie domu i potem mieszkanie w nim nie jest dla nas. Zresztą nie stać nas na budowę domu. Lubimy mieszkania bezobsługowe tzn. takie które nie wymagają grzania, kupowania butli gazowych, odśnieżania i robienia 2 milionów innych rzeczy.
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
Juz od jutra do Was wracam i bede na biezaco,bo Hania wraca do przedszkola po ospie. A przy Niej to ciezko bylo wlaczyc komputer,bo chciala bajki albo chociaz piosenki...
Ja tez Lublin i za 60m2 placimy prawie 500zl czynszu,ale juz nie doplacam w zasadzie ani za wode,ani za gaz,ani za ogrzewanie. Jedynie prad dochodzi,a tez trzy osoby. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- A co do wagi,to ja tez na ta chwile jestem na 0... a sporo teraz lezalam,bo to byl jedyny sposob-lezec i nie przelykac |
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
To i tak nie tak źle, ja płacę prawie 400zł za 2 osoby za 48m2, niby w tym mam trochę wody ale mało (2m ciepłej i 2m zimnej) i zawsze dopłacam, no i gaz i prąd osobno (ale gazu mało bo tylko do kuchni).
|
#3807 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
Marudexus,no ja wlasnie dlatego nie narzekam.. za to narzeka moj Maz,bo sasiedzi rozbijaja kotlety w poludnie,bo sie kapia o 23,bo pala na klatce,itd.... ale On to z tych malkontentow.... i chce budowac dom,tylko ja Go znam,to w domu bedzie za duzo roboty,sasiedzi beda buraki bo na pewno Mu jakos podpadna... no a jak sie wybudujemy w srodku lasu,zeby nie bylo sasiadow,to ddrzewa beda za glosno szumiec a sowy pohukiwac,i komary beda gryzly...
Ale swoja droga,to my mamy te 60m2 w tym trzy pokoje,nieduza kuchnie,mala lazienke i oddzielnie wc i dodatkowa tzw szumnie garderobe-czyli malutka klitke cos jak szaf wnekowa obok lazienki. Jeden pokoj maby 24m2 wiec jest spory ale za,to dwa pozostale sa malenkie i fakt,w dwojke bylo super,w trojke w sam raz,ale w czworke jak maluszek podrosnie i bedzie potrzebowal wlasnego lozka,to bedzie ciasno... Mamy kredyt na to mieszkanie wiec trudno bedzie kupic cos wiekszego,a do rodzicow raczej nie wrocimy,bo oboje cenimy sobie nasza wolnosc i niezaleznosc. Fakt,ze czasem by sie babcia przydala na miejscu,bo ciezko spedzic troche czasu razem czy wyjsc do kina,ale nie ma tragedii... |
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na 0
Właśnie koleżanka z Lublina mówiła mi, że ceny niewiele niższe niż w krk Cytat:
wcześniej bardzo dużo ćwiczyłam a teraz nic w brzuszek ewidentnie poszło +6cm a wagowo jestem na 0 bo wcześniej schudłam 2kg a teraz nadrobiłam. Też się zastanawiam czy nie za mało bo na jednej z aplikacji pisze, że wagę mam za małą i powinnam się zgłosić do lekarza ale z drugiej strony to dopiero 17 tydzień wiem, że niektóre dziewczyny zaczynają tyć np w 6 miesiącu dopiero
|
|
#3810 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chodziłam do szkoły rodzenia. To było ciekawe doświadczenie. Poznałam położne z oddziału i dzięki temu pewniej się czułam. Teraz też planuję pójść ale u nas dopiero ok 30 tc się zaczyna Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja poprzednio rodziłam sn i teraz też tak planuję |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

własnie gotuję gulasz wołowy, będzie z kaszą gryczana i ogórkiem kiszonym mniam

podzielisz sie?
Musi być dobrze 
on nawet do tego nie podbija 

więc nie wiem, czy cokowiek to da.