Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-11, 20:22   #3331
capriola_87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, moja Mama i teściowa też mi marudzą, "nie kupuj", "to niepotrzebne", "za wcześnie na kupowanie" Kurcze, rozumiem że nie musze kupować od cholery ciuszków bo pewnie dużo dostanę, ale niech zrozumieją że to moje pierwsze dziecko i mi to sprawia niesamowitą frajdę takie kupowanie....
Tak jak przed ciążą byłam zdolna każdą kwotę wydać na dobre kosmetyki tak teraz wszystko bym wepchała w wyprawkę
Teściowa jeszcze coś zaczęła bredzić żebyśmy kupili używany fotelik, a ja nie chcę, nie mam nic przeciwko używanym, ale po prostu wolę kupić nowy, mamy już zresztą wybrany. Chyba po prostu będę wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim a i tak robić swoje...
No i bardzo dobrze! ja też już od jakiegoś czasu tak robie i przestalam sie przejmowac bo bym zwiariowala chyba
Stary 2015-01-11, 20:25   #3332
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, moja Mama i teściowa też mi marudzą, "nie kupuj", "to niepotrzebne", "za wcześnie na kupowanie" Kurcze, rozumiem że nie musze kupować od cholery ciuszków bo pewnie dużo dostanę, ale niech zrozumieją że to moje pierwsze dziecko i mi to sprawia niesamowitą frajdę takie kupowanie....
Tak jak przed ciążą byłam zdolna każdą kwotę wydać na dobre kosmetyki tak teraz wszystko bym wepchała w wyprawkę
Teściowa jeszcze coś zaczęła bredzić żebyśmy kupili używany fotelik, a ja nie chcę, nie mam nic przeciwko używanym, ale po prostu wolę kupić nowy, mamy już zresztą wybrany. Chyba po prostu będę wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim a i tak robić swoje...
Ja mam tak samo Wydaję i wydaję i końca nie widać :P Ale wszystkie wydatki zapisuję, więc jak później sobie wszystko podliczę, to będę gorzko płakać

A co do używanego fotelika - to tylko z pewnego źródła - żeby mieć pewność, że jest bezwypadkowy. Poza tym foteliki też mają swoją przydatność do użycia - tj. około 5 lat, bo plastik się starzeje i po upływie czasu, pod wpływem działania promieni słonecznych traci elastyczność i robi się niebezpieczny.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 20:33   #3333
myszonka88
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilę
Wpadłam pochwalić się co mąż-ojciec kupił naszemu bąblowi
http://www.smyk.com/cool-club-body-z...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-body-z...a-dla-dzieci-p

Ps. nadrobię jutro, bo coś słabo się czuję przez tą wichurę

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 20:36   #3334
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze! ja też już od jakiegoś czasu tak robie i przestalam sie przejmowac bo bym zwiariowala chyba
No i ja też tak zrobię

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo Wydaję i wydaję i końca nie widać :P Ale wszystkie wydatki zapisuję, więc jak później sobie wszystko podliczę, to będę gorzko płakać

A co do używanego fotelika - to tylko z pewnego źródła - żeby mieć pewność, że jest bezwypadkowy. Poza tym foteliki też mają swoją przydatność do użycia - tj. około 5 lat, bo plastik się starzeje i po upływie czasu, pod wpływem działania promieni słonecznych traci elastyczność i robi się niebezpieczny.
Ooo dobry argument z tym plastikiem, chyba go użyję jak znowu teściowa zacznie bredzić o tym używanym foteliku

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 20:38   #3335
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość

i dlatego nie zapisuje i nie podliczam...wole żyć w słodkiej nieświadomości

dziewczyny a podkłady te higieniczne to ile sztuk? Ja nie bede w szpitalu potrzebować, ale tak myśle ze na wyjście czy coś... to ile 5 sztuk na początek?
Stary 2015-01-11, 20:58   #3336
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
bardzo fajne na wertepy

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
dziewczyny a podkłady te higieniczne to ile sztuk? Ja nie bede w szpitalu potrzebować, ale tak myśle ze na wyjście czy coś... to ile 5 sztuk na początek?
ja pewnie kupię w rossmannie paczkę, w niej jest 10sztuk chyba jak dziecko nie zasika to nie są jednorazowe

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 21:04   #3337
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
bardzo fajne na wertepy

ja pewnie kupię w rossmannie paczkę, w niej jest 10sztuk chyba jak dziecko nie zasika to nie są jednorazowe
a właśnie! nie pomyślałam, że w rossku może beda
patrzyłam w necie i są pakowane najmniejsze paczki po 5 sztuk

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 21:05   #3338
capriola_87
Zakorzenienie

Kurczę, ja kupiłam dosłownie kilka ubranek i tyle z wyprawki o kosmetykach, akcesoriach, czy pierdołach typu podpaski czy majtki do porodu nawet nie chcę myśleć zacznę się tym zajmować pewnie na miesiąc przed najwcześniej także podziwiam Was, że już wszystko macie bo ja w ogóle nie mam do tego głowy na razie przecież jeszcze tyyyyyle czasu
Stary 2015-01-11, 21:10   #3339
Nadzieja87
Zakorzenienie

Capriola nic nie mówię, ale nam 117 dni zostało (po północy 116 dni) Za chwilę studniówka i wczoraj stwierdziłam, ze nie ma na co czekać
Stary 2015-01-11, 21:11   #3340
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, ja kupiłam dosłownie kilka ubranek i tyle z wyprawki o kosmetykach, akcesoriach, czy pierdołach typu podpaski czy majtki do porodu nawet nie chcę myśleć zacznę się tym zajmować pewnie na miesiąc przed najwcześniej także podziwiam Was, że już wszystko macie bo ja w ogóle nie mam do tego głowy na razie przecież jeszcze tyyyyyle czasu
teraz najlepiej ogarnąć to, po co faktycznie trzeba podjechać, pochodzić, pooglądać bo miesiąc przed to już się aż tak nie będzie chciało
no i ja miesiąc przed to już torbę pakować mam zamiar powoli

Stary 2015-01-11, 21:12   #3341
scotasia
Wtajemniczenie

Ja podkłady higieniczne kupuję w ilościach hurtowych Paczka 30 szt. Zawsze mam jedną szt w torbie "awaryjnej" jak jedziemy w gości, na przewijaku też leży. I ja się w końcu muszę wziąć za jakieś zamówienie "higieniczne", żeby mieć z głowy

Dobranoc
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 21:16   #3342
majaa86
Zadomowienie

Ja się zakochałam w tym wózku..można dokupić pompowane kółka, ale i tak nie wiem czy by się na wieś nadawał ...

https://www.bociek.eu/w%C3%B3zki-2w1...specjalna.html

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 21:19   #3343
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja podkłady higieniczne kupuję w ilościach hurtowych Paczka 30 szt. Zawsze mam jedną szt w torbie "awaryjnej" jak jedziemy w gości, na przewijaku też leży. I ja się w końcu muszę wziąć za jakieś zamówienie "higieniczne", żeby mieć z głowy

Dobranoc
używacie przewijaka?! my już gdzieś na wiosnę go schowaliśmy bo to niebezpieczne było

też już myślę o tych higienicznych sprawach i chyba kliknę za miesiąc

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Ja się zakochałam w tym wózku..można dokupić pompowane kółka, ale i tak nie wiem czy by się na wieś nadawał ...

https://www.bociek.eu/w%C3%B3zki-2w1...specjalna.html
typowy miejski wózek ale ło matko, nie dałabym 3k

Stary 2015-01-11, 21:23   #3344
capriola_87
Zakorzenienie

Nie przekonujecie mnie do maja ponad 4 miesiące, nie potrafię się zmusić i myśleć teraz o takich rzeczach
Stary 2015-01-11, 21:25   #3345
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przekonujecie mnie do maja ponad 4 miesiące, nie potrafię się zmusić i myśleć teraz o takich rzeczach
nie no wiesz, nic na siłę ale musisz zdać sobie sprawę z tego, że możesz urodzić w kwietniu generalnie można wszystko ogarnąć przez neta w jeden dzień jakby się uprzeć, więc spoko

Stary 2015-01-11, 21:26   #3346
Nadzieja87
Zakorzenienie

jak robiłam za nianie to przewijałam na tym stoliku do przewijania prawie 2latka....da sie? Da Przyzwyczajony był mały do tego przewijaka i nawet nie próbował sie dźwignąć... a jak był już nieznosny to dostawał coś do rąk żeby sie zajął i luzik Kamilek czarnooki słodki chłopiec oj bedzie dziewczynom serca łamać
Stary 2015-01-11, 21:29   #3347
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
a czym się różni miejski wózek od nie-miejskiego?
Stary 2015-01-11, 21:30   #3348
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
To nie wiem czy mamy się czym chwalić, ale przybij piątkę
też mam kilka tylko ubranek a o reszcie póki co tylko czytam.
Myślę że z tych typowo higienicznych rzeczy sporo będę mogła zamówić przez internet, nie wiem myślałam żeby tak w marcu a wózek, łóżeczko i inne rzeczy które będziemy musieli zobaczyć na żywo - to tak między czasie albo jak już będę na l4. Chociaż szczerze mówić przeraża mnie to wszystko na ile rzeczy trzeba się będzie zdecydować - póki co tylko zapamiętuję, czytam, porównuję i zbieram informacje
No i musimy kupić komodę wtedy może łatwiej będzie mi coś kupować, typu pieluchy, kocyki, resztę ubranek - takie rzeczy które przydadzą się 100%.
ale jak o tym wszystkim myślę to z lekka zaczynam panikować a czasu faktycznie coraz mniej zwłaszcza jak pomyślę o tej studniówce Może i ja szybciej polecę z zakupami, kto wie
Stary 2015-01-11, 21:37   #3349
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
nie no wiesz, nic na siłę ale musisz zdać sobie sprawę z tego, że możesz urodzić w kwietniu generalnie można wszystko ogarnąć przez neta w jeden dzień jakby się uprzeć, więc spoko
no i całe szczęście

Ja nigdy nie byłam mistrzem planowania i nie wybiegam nigdy tak daleko w przyszłość, ale np. o ile wózek to jest duży i ważny zakup i ciężko tak jednym kliknięciem na ślepo kupić, o tyle takie art. higieniczne to naprawdę pierdoły, które można kupić zawsze i wszędzie i w ostatniej chwili

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
To nie wiem czy mamy się czym chwalić, ale przybij piątkę
też mam kilka tylko ubranek a o reszcie póki co tylko czytam.
Myślę że z tych typowo higienicznych rzeczy sporo będę mogła zamówić przez internet, nie wiem myślałam żeby tak w marcu a wózek, łóżeczko i inne rzeczy które będziemy musieli zobaczyć na żywo - to tak między czasie albo jak już będę na l4. Chociaż szczerze mówić przeraża mnie to wszystko na ile rzeczy trzeba się będzie zdecydować - póki co tylko zapamiętuję, czytam, porównuję i zbieram informacje
No i musimy kupić komodę wtedy może łatwiej będzie mi coś kupować, typu pieluchy, kocyki, resztę ubranek - takie rzeczy które przydadzą się 100%.
ale jak o tym wszystkim myślę to z lekka zaczynam panikować a czasu faktycznie coraz mniej zwłaszcza jak pomyślę o tej studniówce Może i ja szybciej polecę z zakupami, kto wie
U nas tak samo! póki co wszsytko co kupiłam i dostaję chowam w worki i do szafy ale juz sie nie mieszczą, więc dla mnie podstawą do kompletowania wyprawki jest ogarnięcie pokoju chociaż sama komoda pewnie załatwi sprawę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 21:37   #3350
Nadzieja87
Zakorzenienie

no dobra, nie znam sie nie orientuje, ale podoba mi sie jeszcze ten wózek ewentualnie...

http://www.ebay.de/itm/Kinderwagen-K...item2edb9819ae

znacie moze?
Stary 2015-01-11, 21:38   #3351
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
jak robiłam za nianie to przewijałam na tym stoliku do przewijania prawie 2latka....da sie? Da Przyzwyczajony był mały do tego przewijaka i nawet nie próbował sie dźwignąć... a jak był już nieznosny to dostawał coś do rąk żeby sie zajął i luzik Kamilek czarnooki słodki chłopiec oj bedzie dziewczynom serca łamać
mój ucieka bo bardzo nie lubi przewijania

Cytat:
a czym się różni miejski wózek od nie-miejskiego?
miejski to taki sztywniejszy jest, najczęściej na piankowych, kauczukowych, mniejszych kołach, a taki terenowy ma je większe, pompowane, porządną amotryzację by dziecka nie wytelepało na nierównym terenie

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-01-11 o 21:41
Stary 2015-01-11, 21:45   #3352
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
używacie przewijaka?! my już gdzieś na wiosnę go schowaliśmy bo to niebezpieczne było

też już myślę o tych higienicznych sprawach i chyba kliknę za miesiąc

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Co to znaczy typowy miejski? nawet jakby miał pompowane koła?

Aha mam pytanie..odnośnie wózka to na początek wystarczyłaby gondola prawda? Spacerówkę można dokupić troszkę później dobrze myślę?
I jak to u Was było czy wózek służył Wam do usypiana dziecka, bo moja bratowa namiętnie usypiała dzieci w wózku i tak spały..tylko po co łóżeczko wtedy..nie ogarniam tego..czyli oprócz łóżeczka to jeszcze kołyska by się przydała? Podpowiedzcie coś..bo to telepanie w wózku średnio mi się widzi...

Stary 2015-01-11, 21:45   #3353
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra, nie znam sie nie orientuje, ale podoba mi sie jeszcze ten wózek ewentualnie...

http://www.ebay.de/itm/Kinderwagen-K...item2edb9819ae

znacie moze?
Mi się tak średnio podoba, jakieś dziwne ma te koła?
Cytat:
mój ucieka bo bardzo nie lubi przewijania

miejski to taki sztywniejszy jest, najczęściej na piankowych, kauczukowych, mniejszych kołach, a taki terenowy ma je większe, pompowane, porządną amotryzację by dziecka nie wytelepało na nierównym terenie
dzięki

żegnam się bo zasypiam już a jutro pobudka o 6

Edytowane przez capriola_87
Czas edycji: 2015-01-11 o 21:53
capriola_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 21:49   #3354
majaa86
Zadomowienie

Tien no rzeczywiście między tamtym a Tako to roznica jest..Tako ma amortyzatory jakieś i w ogóle a ten taki sztywny..już widzę na co zwracać uwagę...

Stary 2015-01-11, 21:50   #3355
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Co to znaczy typowy miejski? nawet jakby miał pompowane koła?

Aha mam pytanie..odnośnie wózka to na początek wystarczyłaby gondola prawda? Spacerówkę można dokupić troszkę później dobrze myślę?
I jak to u Was było czy wózek służył Wam do usypiana dziecka, bo moja bratowa namiętnie usypiała dzieci w wózku i tak spały..tylko po co łóżeczko wtedy..nie ogarniam tego..czyli oprócz łóżeczka to jeszcze kołyska by się przydała? Podpowiedzcie coś..bo to telepanie w wózku średnio mi się widzi...
no on może być sztywny, bez dodatkowej amortyzacji i koła mogą nie pomóc

no tak, na pierwsze +/- 6-7 miesięcy gondola, dlatego ja polecam kupić używany wózek a później super spacerówkę

w domu nigdy nie usypiałam syna w wózku kołyskę ja planuje pożyczyć ale nie po to by bujać dziecko a po to by przez pierwsze miesiące nie rozkładać łóżeczka

synek zasypiał głównie przy piersi, w chuście.. a w wózku to na spacerze

Stary 2015-01-11, 21:54   #3356
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się tak średnio podoba, jakieś dziwne ma te koła?

dzięki

żegnam się bo zasypiam już a jutro pobudka o 6
mi sie podoba kolor
Stary 2015-01-11, 22:00   #3357
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
no on może być sztywny, bez dodatkowej amortyzacji i koła mogą nie pomóc

no tak, na pierwsze +/- 6-7 miesięcy gondola, dlatego ja polecam kupić używany wózek a później super spacerówkę

w domu nigdy nie usypiałam syna w wózku kołyskę ja planuje pożyczyć ale nie po to by bujać dziecko a po to by przez pierwsze miesiące nie rozkładać łóżeczka

synek zasypiał głównie przy piersi, w chuście.. a w wózku to na spacerze
A masz na oku super spacerówkę?
Czyli jeżeli ja będę mieć łóżeczko to usypiam małego na rękach, ewentualnie rożek pomaga? i wkładam do łóżeczka tak? kurde ceimna jestem jednak..a ta moja bratowa bez wózka by nie uspała..

Stary 2015-01-11, 22:05   #3358
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
A masz na oku super spacerówkę?
Czyli jeżeli ja będę mieć łóżeczko to usypiam małego na rękach, ewentualnie rożek pomaga? i wkładam do łóżeczka tak? kurde ceimna jestem jednak..a ta moja bratowa bez wózka by nie uspała..
Jest sporo spacerówek, które są lżejsze niż te z zestawów a nadają się i w teren i w miasto Britaxy, babyjoggery np.

A co do tego usypiania kochana, to ja Ci powiem tak - nie nastawiaj się na nic, podążaj za dzieckiem i jego potrzebami. Obstawiam, że na początku 99% przypadków to będzie spanie przy cycusiu, chyba, że bedziesz karmić butlą to dzidziol pewnie przy niej padnie. Niektóre dzieci włożone do łóżeczka zasypiają same bez problemu, inne trzeba nosić i broń boże nie odkładać bo najlepsze miejsce to klata mamy

Rożek może pomóc, albo ogólnie owijanie by maluch miał ciasno jak w brzuszku ale też nie każdy to lubi. Zobaczysz sama, maluszek da znac czego potrzebuje tylko trzeba go słuchać a nie myśleć, że coś robisz źle, że przyzwyczaisz itd.

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-01-11 o 22:06
Stary 2015-01-11, 22:10   #3359
majaa86
Zadomowienie

Tien mówisz to z takim spokojem..zazdroszczę..mu szę na kurs do Ciebie iśc, bo też pierwszego masz chłopca

Ja to im więcej myślę tym bardziej się boję,że będę strasznie chaotyczna w swoich działaniach..

oki zmykam spać jutro będę Was męczyć dalej muszę wstać wcześniej i jechać na badanie gbs a tu gołoledź zapowiadają..hmm

Dobranoc i dziękuję

Stary 2015-01-11, 23:30   #3360
ruskaa
Wtajemniczenie

Fajnie się czyta takie rady dzięki Tien
zaczęłam się zastanawiać nad tym fotelikiem besafe

ja kupiłam książkę ciąża i poród, bo akurat w tesco przecenione były i super w niej wszystko opisują

też myślę, żeby nie zostawiać na koniec zakupów, bo różnie to bywa, ja za miesiąc kupię art. higieniczne i pewnie wózek,fotelik,łóżeczko turystyczne,komodę,szafę, pościel itp

co do golenia bożenki u mnie jest ok, widzą ją jeszcze dobrze więc sobie radzę

mam dwa pytania
gdzie kupię olejek ze słodkich migdałów?
oraz czy w czasie ciąży macie większą ochotę na sex i lepsze doznania ?

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości