![]() |
#3181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Przyczajenie
|
Waga 109 ! Nie martw sie ja mam tak samo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Rozeznanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Dziadzia237 sama poprosiłam o skierowanie bo musisz miec niestety bez tego nie zrobią
Robiłam glukozę na czczo +insulinę oraz po obciążeniu 75 ( sama kupujesz glukozę w aptece) i pózniej godzinę po podaniu znowu insulina +glukoza i pózniej po 2 h Jest trochę siedzenia w labie ale uważam ze to badanie warto robić mam ogrom koleżanek którym to pomogło jak unormowaly cukier, do tego jeszcze robiłam hormony tarczycy , pełna morfologię ,lekarze generalnie tego nie chcą ale ja szukałam powodu niepowodzenia i stad te badania , toksoplazmoza i wirusowe typu HIV, hbc total Ale jak będziesz przystępować do rzadowego to wirusowe badania będziesz miała za darmo ![]() Jak jeszcze chcesz o cos dopytać to śmiało , powoli staje sie ekspertem niestety
Nadzieja - marzenia i oczekiwania zawinięte w jedną paczkę. Edytowane przez nanka30 Czas edycji: 2015-01-10 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o cukier i insuline to pani w labie jak pytałam nic nie mówiła o skierowaniu na badanie:/ jeszcze pytałam czy glukoze dostane w aptece bez skierowania to powiedziała, że tak... muszę dopytac zanim się wybiore, bo się tylko zdenerwuje jak się okaże, że rzeczywiście muszę mieć skierowanie. A dostałaś skierowanie od gina czy od internisty? mam zaplanowane krzywe cukrowe i insulinowe wiec moze w lutym juz je zrobie. Bo teraz póki co mam doła i osłabienie psychiczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Rozeznanie
|
Postawa do kwalifikacji jest wysokość AMH musi byc powyżej 0,5 i fsh ponizej 15 miedzy 2-3 dc.
#3186 |
Raczkowanie
|
Nanka dziękuje, utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że wszędzie próbują nas nabić na kasiore. I tak bym tych badań nie robiła w klinice tylko w swoim labo, bo jest taniej, no ale cóż, nie mają skrupułów nawet w tak powaznym dla nas problemie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zadomowienie
|
Wszedzie tylko kasa i kasa...
---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Ostatnio myslalam ze tez by mi sie przydalo zrobic jakies badania znowu,ale wszystkich na raz tez nie zrobie bo za duzo tego chyba na raz ![]() ![]() W ogole jestem ciekawa jak ten moj cykl bedzie wygladal (11dc sie rozpoczal ![]() ![]() Waga trzymaj sie ![]() Takze wszystkie sie rozumiemy najlepiej.. ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Nanka rowniez trzymam kciuki ![]()
#3188 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powtórzyłam dzisiaj test i od razu 2 kreski po minucie! Myślicie, że moge isc do lekarza już po niedzieli w tygodniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nanka a co Ci lekarz przepisał? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Rozeznanie
|
#3191 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Siva to jestesmy w tym samym miejscu cyklu, ja tez dzisiaj 11dzien. Planowo kolejna inseminacja wtorek lub środa. Kolejny cykl przerwa od lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Przyczajenie
|
Hej, witam się,
piszę w tym wątku pierwszy raz. Dziewczyny, nie wiem co myśleć o wynikach testów ciążowych - pomóżcie... Wczoraj, 24 dc, test wyszedł raczej pozytywny - blada druga kreska, jak na foto, ale na żywo jest trochę wyraźniejsza. Drugi test dzisiaj - 25 dc - negatywny... Oba mają taką samą czułość. Jak to interpretować? Robić kolejny? Dodam od razu, że nie chcę iść na ten moment na badanie krwi |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Raczkowanie
|
Umowie się jutro do lekarza moze na czwartek uda mi się wcisnąć
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Przyczajenie
|
Mam cykle 30-dniowe, ale zdarzają się 29, 26 dni.
Zrobiłam test wcześnie, bo męczyły mnie okropne nudności ostatnio... Zrobię za kilka dni jeszcze raz, ale już się kurcze wczoraj z mężem nastawiliśmy na dziecko... :/ Gratulacje dla Ciebie! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3196 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam za ciebie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Lec do lekarza lec ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3197 |
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny! A wam życzę powodzenia!!!
![]() Astoria zrobiłaś bardzo wcześnie test ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, które pozachodziły już urodziły a my co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3202 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny jestem tu nowa, mam 25 lat i razem z mężem od 3 miesięcy staramy się o dzidziusia. Niestety jak narazie sie nie udaję i zaczynam łapać doła,... od poczatku wiedziałam, że to nie takie proste ale nie sądziłam, że starania będą aż tak frustrujące. Niby staram sie nie myśleć o tym ale samo wychodzi...
W tym miesiacu okres powinnam dostać 9.01 i wtedy też zrobiłam test niestety był negatywny, okres dalej nie przychodzi... czuje tylko cały czas od paru dni przelewanie sie w brzuchu. Poczekam chyba do piątku i znów zrobie test, no chyba że @ przyjdzie. Pozdrawiam wszystkie starające się kobitki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Raczkowanie
|
wild_girl1, ja też tak miałam, narobiłam sobie nadziei mimo, że testy wychodziły negatywne, pobiegłam do dr, na usg nic nie było widać, to był piątek, na pon miałam iść na bete a w niedzielę pojawiła się @
Teraz staramy się 2 cykl po HSG, więc mam nadzieję że się w końcu nam uda, dr powiedział że widzi duże szanse w tym cyklu, że po HSG często kobiety zachodzą w ciąże, więc liczę na to że i nas dopadnie to szczęście ![]() Wild_girl1 życzę Tobie 2 kreseczek na teście, jesteś jeszcze młoda, więc szanse ogromne :-*
#3204 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Raczkowanie
|
agu88sia, przykro mi z powodu poronienia. 3 miesiące to znowu nie taka tragedia, tutaj są dziewczyny które latami czekają na II. Co poradzić, do lekarza, zdiagnozować, ew.leczyć no i najważniejsze działać jak to mówi mój dr i to nie tylko w dni płodne, bo zawsze może się coś przestawić.
My staramy się już od ponad roku, ale nie tracę nadziei i Tobie też życzę upragnionego dzidziusia.
#3206 |
Rozeznanie
|
Afrodyta77 nie dziękuję żeby nie zapeszyć i Tobie też zyczę 2 kreseczek
![]() A powiedzcie mi dziewczyny jak wyglądają Wasze starania? Czy już po @ zaczynacie współżycie czy czekacie na dni płodne? Używacie testów owulacyjnych? Agu88sia współczuję poronidnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Raczkowanie
|
wild_girl1 ja kiedyś stosowałam testy owulacyjne i mogę stwierdzić,że nie kłamią, przynajmniej te które ja stosowałam, pewnego razu rano zrobiłam test i wyszedł pozytywny, akurat tego samego dnia byłam u dr i na usg potwierdził mi owulację, jednak mimo naszych starań nic nie wyszło. Mój lekarz mówi, że mogę sobie robić te testy, ale mamy działać cały miesiąc regularnie.
Pytasz czy już po@ zaczynamy, otóż tak. Jestem tak zdeterminowana, że od tego cyklu współżyjemy po @. Dziś mam 9dc więc staranek przed nami jeszcze wiele ![]()
![]() |
#3208 |
Rozeznanie
|
Zastanawiałam się właśnie nad tymi testami dlatego pytam bo zastanawiałam sie czy dają wiarygodny wynik. My również od zakończenia @ współżyjemy co 2 dni a Wy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Zakorzenienie
|
Waga, nie poddawaj sie
Marti gratuluje ![]() Maz pojechal w delegacje.. dzialalismy... i teraz czekam na @ lub brak Wysłane z malego pożeracza czasu ![]()
#3210 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czuję się ochrzaniona ![]() ![]() najlepiej wszystkie ![]() ![]() ![]() musiałam wytrzeć monitor w pracy, tak mnie rozśmieszyłaś ![]() Cytat:
ja proponuję powtórzyć test, zwłaszcza, że @ się spóźnia (chyba, że masz nieregularne miesiączki). i nie przejmuj się, 3 miesiące to na prawdę niewiele. jeśli chcesz wybierz się do ginekologa na kontrolne badanie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nanka, sprawdziłam skład, będziesz brała to samo co ja, tylko ,że moje nazywa się metformax. moje wyniki faktycznie się po nim poprawiły. ja z kolei cukier miałam niski, nie drgnął nawet po glukozie, za to insulina mi szalała. mam nadzieję, że przyniesie Ci ten lek upragniony cud ![]() a ja odebrałam dzisiaj wreszcie wyniki histopatologiczne. polip okazał się niegroźny (uff!). wszystkie przeszkody u siebie chyba juz wyeliminowałam. to nasz ost cykl bez niczego, w przyszłym chcemy juz podejść do inseminacji. Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2015-01-12 o 14:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.