|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
Gdzies w Lublinie.. pff.. dzieki Czuje sie zaproszona
|
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde to czemu mi tak zjeżdżają
![]() Nie mają ściągacza tylko zwykły panel. Dostałam w końcu moje zamówienie-bluza z kotem fajna tylko jak u góry są szerokie to dół ledwo wcisnęłam. Musiałam je ponaciągać tak, że szwy popuszczały ale o wiele lepiej![]() Natomiast ta bluzka typowo ciążowa-tragedia. Jest tak malutka i w ogóle nierozciągliwa ![]() Czekam jeszcze na jedną paczkę. Jak dotrze to dam znać ![]() Ja dzisiaj na obiad mam rosół i cycki z ziemniakami i mizerią. A jutro robię gołąbki Teraz przez ten zus boję się z domu wyjść ![]() Muszę zrobić zakupy bo tż wraca późno a w domu nic nie ma ale boję się, że znowu przyjdzie babka. Słyszałam, że przychodzą szybko po 1 kontroli na której Cię nie zastali w domu...:/
|
#2434 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja robię barszcz czerwony z ziemniakami...no mój młody z makaronem
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też chyba jutro będę gołąbki robić ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- szuuu - mój też był taki no grubszy... ![]() co do połówkowego....ja tam się zdaję na lekarkę....skoro mam przyjść 20tego to 20tego...myślę, że jednak ona wie lepiej niż ja bo lekarz ze mnie żaden |
|||
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tz wczoraj narobił gołąbków bez zawijania chyba na 3dni
|
|
|
|
#2436 |
|
Raczkowanie
|
U mnie brzuch po pierwszej ciąży był okrrrropny
![]() Strasznie duży, miękki i obwisły. ja po 6 tyg po ciąży , po połogu nosiłam ten pas uciskowy i super brzuch się wchłonął. Potem to ważyłam nawet mniej niż przed ciążą a brzuch miałam taki ze nie było można poznać że jestem po ciąży. Jedynie ta blizna po cc... ale jest bardzo nisko więć nawet w kostiumie 2-częściowym jej nie widać. Nawet rozstępów nie miałam w tamtej ciąży. A teraz.... brzuch mnie już mega swędzi. Smaruję kilka razy dziennie oliwką ale i tak widzę już pojedyncze rozstępy. Szybko mi urósł więc aż się boje jaki zostanie po ciąży. Ale ten pas tez teraz na pewno będę chciała nosić. Tym bardziej że jak go założyłam pod sukienkę czy bluzkę to lepiej to wyglądało niż bym go nie miała założonego. |
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie wczoraj był dzień bez obiadu
Mięsko nie zdążyło mi rozmarznąć (czyściłam zamrażarkę ) i zajęłam się tak sprzątaniem że nie chciało mi się już robić. A BLanka na wsi była także my zjedliśmy kanapki Ale dziś Tż musi zrobić tą karkówkę bo znów wywalę
|
|
|
|
#2438 |
|
Raczkowanie
|
U mnie na obiad ogórkowa i tortille z kurczakiem i warzywami. Chociaż ja chyba z samymi warzywami zjem bo mięsa jakoś nie mogę jeść
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Co do brzucha.. na pewno wiecej go i dluzej zostaje po cc. Jest taki.. hmm.. poczatkowo jak w polowie ciazy. Pasow bym nie uzywala, naczytalam sie ze po nich miesnie same juz tak nie pracuja i bardziej utrudnia niz pomaga tak na dobra sprawe. Lepiej na jakas okazje zalozyc gacie wyszczuplajace ale raz na jakis czas, jak trzeba a nie pas na co dzien.
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś robiłam jak jechałam w delegację na chyba 4 dni....ale robiłam oczywiście tysiąc rzeczy na raz i mi się rozgotowały...chłopaki mieli sos z mięsem
![]() Cytat:
w sumie robię co mogę żeby zapobiec ale wiadomo...co ma być to będzie.. właśnie zjadłam musli z mlekiem (moje śniadanie) matko jaka jestem pełna
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po ciąży też ważyłam mniej niż przed ciażą |
|
|
|
|
#2444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na mnie zapewne tez. Ale spodnie ciążowe tak jak i poprzednim razem, tak i teraz zamówiłam dłuższe, na pewno gregorkax i Belka13 na all uszyją dłuższe. Moze spróbuj? Za cenę 2 par zapłaciłam mniej niż na 1 w h&m... Cytat:
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Country mi brzuch po porodzie szybko wyglądał jak przed ciążą ale ja wtedy malutko przytyłam no i brzuch miałam malutki.
coś czuję, ze teraz nie bedzie tak kolorowo...
|
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Abz ale. Większość spacerowej masz przodem i tyłem wiec to nie problem
Cytat:
Mnie brzuch wyglądał tak ze wyszlab na plaże po 3 dniach. A po 6 tygodniach co najmniej tak dobrze jak przed ciąża. Cytat:
|
|
|
#2448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
niestety ale nie na wszystko mamy wpływ także nie zawsze jest kolorowo
|
||
|
|
|
#2449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też je widziałam moja znajoma np przytyła 37 kg po ciąży a brzuch cały w rozstępach. Zresztą tak jak pisałyście, na to nie ma reguły. Ja jedynie pilnuję żeby jeść zdrowo i regularnie to wtedy może tak dużo nie przytyje. |
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądałam jakiś program ostatnio a tam babka mówi, że przytyła 38 kg...no ja pierdykam
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo ale czyjś wygląd to nie moja sprawa
|
|
|
|
|
#2453 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Wczoraj dzień lenia, pojechaliśmy do moich rodziców na obiad. Moja mama szaleje zakupowo dla wnuka. My mamy łóżko sypialniane w salonie, tam tez stoi tv. W drugim pokoju stoi komputer i jakieś graty tż. Tak jest wygodniej, bo tż często siedzi po nocach przed kompem, a ja jestem wrażliwa na światło. Planujemy przenieść komputer do dużego pokoju- salonu, a w małym zrobić pokoik dla dziecka. To tylko przejściowe, bo budujemy dom i szczęśliwie bliżej końca niż dalej jesteśmy. Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda mi pieniędzy na coś co założę kilka razy. Wolę kupić jakieś luźniejsze bluzki i tuniki albo sukienki. Zainwestuje kilkanaście złotych w leginsy i ciążowe rajstopy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka ogólnie to rzadko bywam ostatnio to tylko po te spodnie ale to na pereca mnie wywiało. Jak nic musimy spotkać się na kawę bo tu tyle tematów trzeba obgadać
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem za!
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wygląda jakby dopiero z łóżka wstała a czasem babka w tym samym rozmiarze wygląda naprawdę oszałamiająco |
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozstepy,wyglad brzucha itp to kwestia indywidualna no i geny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko bardzo sie troszczy o "zadbana" mame.. wczoraj nie zamierzal wspolpracowac, spac w dzien, wiec wiele nie zrobilam, w nocy nie spal od 22 do 2. Uroczo nam sie rano wstawalo do pracy..
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w rodzinie takie mam, i z dalszych znajomych, czy spotykam na ulicy. Bo jak po ciazy przytyła 30kg to później jeszcze zwieksza masę zamiast chociaż w części wrócić do dawnej wagi... i jak jest np jakaś para podobnych rozmiarów, a póxniej ciąza i przez kolejne lata babka 3 razy większa od swojego faceta i totalnie zaniedbana.. po prostu nie ogarniam dlaczego tak sie dzieje
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem jak kobieta która przez ciąże przytyła 3 razy tyle ma na swoje tłumaczenie "nie mogę się zebrać" i wpiernicza kolejnego batonika.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

A głupio tak rodzinie odmawiać, jak mieszkają gdzieś w Lublinie i nad morze tak daleko mają, a tu drogo...
Czuje sie zaproszona

Mam takie plany co do mojego porodu
06.09.2014
bo wygląda jakby dopiero z łóżka wstała a czasem babka w tym samym rozmiarze wygląda naprawdę oszałamiająco