|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4972064 6]aha
![]() Chodzi o sam fakt, że szczepienie na NFZ jest możliwe, tyle że płaci się za sam lek. Prywatnie płacisz za jedno i drugie. Dlatego wg mnie pojęcie szczepienia rozróżnia się na lek i zastrzyk ![]()
#1412 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A wiecie ze człowiekowi zmienia się grupa krwi? koleżanka musiała zrobić badanie na grupę- oczywiście za kasę ponieważ, jej badanie które miała kilka lat temu jest NIEAKTUALNE ![]() To się nazywa wyłudzanie pieniędzy. Tak więc radzę wam sprawdźcie grupę krwi bo może się wam zmieniła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie też w takim razie nie jest darmowe. Darmowe były szczepienia jak chodziłam np. Na różyczke itd :p Wtedy za nic się nie płaciło. A tu wychodzi ponad 200 zl za całość... :p Ale jak mus to mus. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
W czwartek byłam na rozmowie o pracę, teraz ten Pan z którym ta rozmowę miałam napisał maila czy mogłabym my wysłać skany "swiadect gimnazjalnych oraz świadectwa maturalnego " (pytał mnie o nie na tej rozmowie tez). I teraz się zastanawiam czy mam mu wysłać tylko tych przednich stron gdzie pisze ze te szkoły ukończyłam, bo potrzebuje tylko zobaczyć czy faktycznie te szkoły ukończyłam6,czy może po prostu chce zobaczyć moje oceny
![]() ![]()
![]() Edytowane przez Dusiia Czas edycji: 2015-01-12 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanko do korzystających z LuxMed. Ostatnio gin skierował mnie na trochę badań, tzn ja dostałam tylko karteczkę z napisanymi jakie i powiedział, że wszystkie skierowania mogę wydrukować z portalu pacjenta. I nigdzie nie mogę znaleźć tych skierowań. Któraś wie, gdzie one powinny być?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Jaki polecacie szampon przeciwłupieżowy? Najlepiej ogólnodostępny w drogeriach. Chyba sobie zrobiłam problem za pomocą suchego szamponu...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez portal można się rejestrować też bez skierowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4972064 6]aha
![]() Idąc tym tropem wszystkie badania krwi są bezpłatne, płaci się tylko za wynik ![]() Nie do końca. W przychodni w mojej dzielnicy placi się za usluge pobrania krwi + za badanie. czyli np. pobranie krwi 10 zł, morfologia 10 zł,. cukier 10 zł. Cytat:
![]() Nie wiedziałam, że coś takiego jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to pewnie zależy od pakietu, bo ja bez skierowania od ginekologa na USG piersi nie mogłam się umówić. A jak dostałam skierowanie to w e - rezerwacjach jak rozwijałam "usługa" to się pojawiało na liście na końcu i mogłam wybierać w terminach... Odległych ![]()
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2015-01-12 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]()
#1423 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4972081 2]dla mnie szczepienie to szczepionka i uklucie
A wiecie ze człowiekowi zmienia się grupa krwi? koleżanka musiała zrobić badanie na grupę- oczywiście za kasę ponieważ, jej badanie które miała kilka lat temu jest NIEAKTUALNE ![]() To się nazywa wyłudzanie pieniędzy. Tak więc radzę wam sprawdźcie grupę krwi bo może się wam zmieniła ![]() ![]() Pewnie bo upie dochtory nie chcą przetaczać krwi na podstawie NIEWAŻNEGO papierka lub wpisu do dowodu- btw starego? to sprzed ilu lat 20? Czyli ktoś miałby na poważnie brać wynik zrobiony 20 lat temu i wpisany w nieważny już dokument? Aha logika. I nie grupa się nie zmienia ale przeciwciała po przetoczeniach/ porodach mogą się pojawić, no ale dochtory się nie znają pohejtujmy w necie bo to fajne jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wątpię by cokolwiek zmieniło się u osoby która nie rodziła, nie miała operacji ani nic podobnego. Skoro im się nie podoba powinni zrobić badanie za darmo. A nie zdzierać bezpodstawnie kasę. To to samo jak wystawianie przez lekarza zaświadczenia do ZUS że pacjent nie ma nogi ważnego tylko przez pół roku. I potem ten pacjent musi iść jeszcze raz i tak co pół roku ![]() Wszędzie jest napisane że kartę wyrabia się raz na całe życie. No ale widocznie jest inaczej i mimo że posiada się 3 dokumenty potwierdzające grupę krwi- świstek z badania, kartę i nawet stary dowód człowiek dowiaduje się że badanie jest już nieważne. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2015-01-12 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Konto usunięte
|
Btw, owszem, człowiekowi może się zmienić grupa krwi, po przeszczepie szpiku choćby :P Co do tego, że chcą badania aktualnego a nie sprzed 20 lat - moja koleżanka, która urodziła się nieco ponad 20 lat temu miała po urodzeniu zrobione badania grupy krwi. Wyszła jej grupa bodajże A. Teraz po 20 latach życia z przekonaniem, że ma grupę A i taką miała wpisaną, przy okazji oddawania krwi dowiedziała się, że a guzik - AB. Nie miała przeszczepu, najprawdopodobniej ktoś schrzanił jej badanie po urodzeniu, dobrze, że w tak zwanym międzyczasie nie miała potrzeby nagłego przetaczania krwi. Wiadomo, wtedy zawsze się robi i tak próbę krzyżową, ale mimo wszystko...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Konto usunięte
|
to po co zachęcają do wyrabiania kart z grupą krwi skoro badania i tak się nieaktualne?
Koleżanka miała 3 badania z grupa krwi- każde z nich robione w innym czasie, najstarsze to wpis w starym dowodzie. Pomylić się 3 razy i wpisać taką samą grupę to nie lada wyczyn. no ale widocznie to jest mało. Nikt mnei nie przekona że chodzi o zdrowie i zycie a nie o kase Jestem w stanie zrozumieć że będą mi kazali zrobić badanie na grupę, bo mogą nie uwierzyćw to co mam wpisane w książeczce zdrowia z lat 80. Ale bez przesady, po co kazać robić to badanie komuś, kto miał je robione trzykrotnie- ostanie chyba 5 lat temu, bo gdzieś było potrzebne. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2015-01-12 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4972349 6]Nikt nikomu krwi nie przetaczał.
wątpię by cokolwiek zmieniło się u osoby która nie rodziła, nie miała operacji ani nic podobnego. Skoro im się nie podoba powinni zrobić badanie za darmo. A nie zdzierać bezpodstawnie kasę. To to samo jak wystawianie przez lekarza zaświadczenia do ZUS że pacjent nie ma nogi ważnego tylko przez pół roku. I potem ten pacjent musi iść jeszcze raz i tak co pół roku ![]() Wszędzie jest napisane że kartę wyrabia się raz na całe życie. No ale widocznie jest inaczej i mimo że posiada się 3 dokumenty potwierdzające grupę krwi- świstek z badania, kartę i nawet stary dowód człowiek dowiaduje się że badanie jest już nieważne.[/QUOTE] Przerażają mnei ludzie widzący wszędzie spisek. Wiele laboratoriów wielu ich właścicieli i nie ważne w którym pacjent zrobi badanie, byleby było ważne i zgodne z przepisami, no ale SPISEK, bo znajoma wie lepiej ![]() Cytat:
![]() Nie ważne, że badanie musi spełniać standardy, ważne że edyta wie lepiej ![]() Próba krzyżowa owszem - ale najpierw trzeba zamówić krew np gruby B rh- a później robi się próbę ( bo w krwi sa jeszcze inne grupy i mogą być przeciwciała) dlatego żeby zrobić próbę trzeba znać grupę, żeby nie marnować krwi, czasu i życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Konto usunięte
|
Oj może faktycznie macie racje i grupa krwi zmienia się co kilka lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
now or never
|
Cytat:
no chyba, ze są 5 os góry do dołu, no to wtedy calość ![]() ![]() dziewczyny weźcie z tą grupą krwi boją się igły panicznie i powoli dorastam zeby isć zrobić je i dowiedzieć sie jaka mam grupę ale na serio to sie tak szybko zmienia ? ![]()
![]() |
#1431 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4972432 7]mi mówiono że karta z grupa krwi będzie ważna przez całe życie ( o ile nie będzie przeszczepu itp rzeczy o których pisały dziewczyny) A to jak się okazuje chyba zalezy od przychodni
![]() Nie zależy od tego czy ktoś rozumie słowo mówione i pisane, jak nie rozumie to już jego problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Konto usunięte
|
Znacie jakiś fajny pojemnik na shake, który nie przecieka? Najlepiej coś do upolowania na allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Konto usunięte
|
czyli bój się igły dziewczyno
![]() Nawet jak się wyrabia karty grupy krwi to w wielu miejscach po prostu spisują ze starego dowodu lub innego dokumentu i płaci się tylko kilka zł a nie 40. Ważne żeby przy tym "starym" badaniu byłą pieczątka laboratorium i było to czytelne Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2015-01-12 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/shaker-scitec-spor...823265498.html sztuk 3 i nic mu nie dolega ![]() Mam też czwarty z jakiegos bialka i też jest okej, a przypuszczam, ze tez z tych tanszych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Wtajemniczenie
|
Czy jeśli miałam włączoną automatyczną subskrypcję wątków i mam ich 20+ stron w subskrypcjach na wizażu, mogę to jakoś wszystko jednocześnie usunąć?
I jak dodać w aplikacji mobilnej wątki do ulubionych? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
A płatność za wkłucie w prywatnej przychodni to jeszcze inna kwestia. [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4972081 2] A wiecie ze człowiekowi zmienia się grupa krwi? koleżanka musiała zrobić badanie na grupę- oczywiście za kasę ponieważ, jej badanie które miała kilka lat temu jest NIEAKTUALNE ![]() To się nazywa wyłudzanie pieniędzy. Tak więc radzę wam sprawdźcie grupę krwi bo może się wam zmieniła ![]() Nie zmienia się, co za bajki. ![]() Cytat:
Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2015-01-12 o 17:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
Kto czytał trylogie "Niezgodna"- dopiero teraz dowiedziałam sie, ze jest tom "Cztery", powinnam to przeczytać przed pierwsza częścią "Niezgodna", czy wszystko jedno, bo to te same wydarzenia tylko z puntu widzenia Tobiasa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.