Anglia - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 12:42   #361
VickyD
Raczkowanie

Dot.: Studia w Anglii 2015/2016

A ja mam pytanko. W wyniku nieogaru mojej pani od angielskiego dopiero dziś kończę uzupełniać podanie. Jak wypełnić pole "post/occupation/realationship" przy referencjach, jeśli właśnie to moja nauczycielka ang? English teacher? Brzmi mi to jakoś dziwnie, więc no pytam was :P
VickyD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 14:05   #362
ainavets
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez VickyD Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko. W wyniku nieogaru mojej pani od angielskiego dopiero dziś kończę uzupełniać podanie. Jak wypełnić pole "post/occupation/realationship" przy referencjach, jeśli właśnie to moja nauczycielka ang? English teacher? Brzmi mi to jakoś dziwnie, więc no pytam was :P
Nie pamietam juz, ale ja chyba tak wlasnie wpisalam. ;p
ainavets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 23:30   #363
Sunnivaa
Zadomowienie

Ja dałam "english tutor" ale to był mój prywatny nauczyciel. Mama mu dzisiaj zaniosła czekoladki wiec jeszcze go wykorzystam i sie zapytam czy byłby tak miły przejrzeć mój personal statement
Stary 2015-01-09, 13:05   #364
VickyD
Raczkowanie

Sunnivaa, to nie wysłałaś jeszcze aplikacji, że PS jeszcze do sprawdzenia? Ja sie obudziłam w porę, że przecież to styczeń i nerwów a nerwów. :/ Dzięki za odpowiedzi, ja wpisałam ostatecznie english teacher, tak orzekła koleżanka znajomej z USA
Stary 2015-01-09, 14:50   #365
Sunnivaa
Zadomowienie

Nie wysłałam jeszcze. Deadline jest za 5 dni ;D przez weekend nauczyciel mi sprawdzi i wyślę w poniedziałek. Ja na pomysł aplikowania na studia wpadłam chyba w listopadzie wiec nie miałam za duzo czasu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-10, 07:03   #366
VickyD
Raczkowanie

Nienawidzę robić na ostatnią chwilę, a zazwyczaj tak właśnie wychodzi ;/

Mam jeszcze pytanko. Jak dodawałyście w swoich kwalifikacjach po szkole matury które zdajecie, to dodawałyście też podstawy? Czy same rozszerzenia? No i angielski, osobno oczywiście ustną część i pisemną, tak? Bo ja właśnie najpierw wpisałam same rozszerzenia a teraz stwierdziłam, że może i te podstawy by trzeba tam wcisnąć.

A jak próbne matury wam poszły, skoro już o matury pytam?

Aa, no i jeszcze. Jak dodawałyście IELTS jako kwalifikację, to dodawałyście jako to co po liceum będziecie mieć? Czy osobno dodawałyście liceum i ośrodek, w którym zamierzacie go zdać? Bo w sumie ja bym dodała jako to co po liceum, bo jak mam zaznaczyć początek i koniec nauki na IELTS? Sama nie wiem.

Przysięgam, jestem na diecie przed studniówką, ale jak już to cholerstwo wyślę to zjem słoik nutelli na odstresowanie.
Stary 2015-01-10, 07:54   #367
Sunnivaa
Zadomowienie

Ja wpisałam ośrodek w którym bede go zdawać i datę w przyszłości (kwiecień, tak na oko) bo przeciez bede tam tylko jeden dzien. Tak mi koleś jak do nich zadzwoniłam powiedział.
Ja pisałam wszystko, podstawy, rozszerzenia i ustne, ale ja juz mam wyniki wiec mam sporo latwiej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 08:54   #368
ainavets
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sunnivaa Pokaż wiadomość
Ja wpisałam ośrodek w którym bede go zdawać i datę w przyszłości (kwiecień, tak na oko) bo przeciez bede tam tylko jeden dzien. Tak mi koleś jak do nich zadzwoniłam powiedział.
Ja pisałam wszystko, podstawy, rozszerzenia i ustne, ale ja juz mam wyniki wiec mam sporo latwiej.
Cholera, IELTS-a nigdzie nie dodawalam... ;/
Stary 2015-01-10, 10:49   #369
VickyD
Raczkowanie

Sunnivaa, to jak wpisałaś ten ośrodek, jak to ujęłaś? I dobrze rozumiem, że po prostu zaznaczyłaś i jako datę rozpoczęcia kwiecień, i jako datę zakończenia nauki tam? Dziękuję za odpowiedzi w ogóle, coraz bardziej stresuje mnie to wypełnianie, rozumiem wszystko a głupieję i nie wiem jak wpisywać.
Stary 2015-01-10, 13:48   #370
Sunnivaa
Zadomowienie

Znaczy ja zdaje w Anglii wiec wpisałam dokładnie tak jak sie nazywa (nie było go w Bazie). I tak, wpisałam ten sam miesiąc wszędzie. Przysługuje mi 7 dni urlopu do końca marca, lecę na tydzien do polski 3-11 marca (wykorzystując 4 dni) i chyba pozostałe 3 wykorzystam pod koniec marca zeby jak najwiecej sie nauczyć do IELTS. Musze zacząć sie uczyc tak w ogole

A i co do zapomnienia o IELTS. Na twoim miejscu zadzwonilabym do UCAS. Wiem tez ze oni moga zmieniać aplikacje nawet po terminie (koleś jak chyba nie wiedziałam czy wpisywać UK czy PL jako moj stały adres powiedział ze jak bedą jakieś problemy to potem sie zmieni) mozliwe nie bedzie żadnego problemu, po prostu złoży ci uni ofertę ze musisz zdać IELTS i tyle...

Stary 2015-01-10, 18:21   #371
notosruu
Przyczajenie

Dziewczęta Jak obliczyć całościową ocenę z matury (overall grade)? Po prostu średnią z wyników procentowych z poszczególnych przedmiotów? Jeśli tak to wszystkich? Jeśli nie, jest jakiś magiczny sposób?
notosruu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 19:14   #372
ainavets
Przyczajenie

Cytat:
A i co do zapomnienia o IELTS. Na twoim miejscu zadzwonilabym do UCAS. Wiem tez ze oni moga zmieniać aplikacje nawet po terminie (koleś jak chyba nie wiedziałam czy wpisywać UK czy PL jako moj stały adres powiedział ze jak bedą jakieś problemy to potem sie zmieni) mozliwe nie bedzie żadnego problemu, po prostu złoży ci uni ofertę ze musisz zdać IELTS i tyle...
No wlasnie do takiego wniosku doszlam, ze skoro ewidentnie nie jestem English speaker to i tak dadza mi to w ofercie pozniej. Moze rzeczywiscie sie z nimi skontaktuje... Tylko kurcze, w takim razie bede juz musiala za konkretna szkola sie rozejrzec.
Stary 2015-01-10, 19:27   #373
Sunnivaa
Zadomowienie

Mówię żebyś do UCAS zadzwoniła, nie do uczelni
Gdzie jest ta overall grade? Ja tego nie widzę.
Stary 2015-01-10, 19:45   #374
ainavets
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sunnivaa Pokaż wiadomość
Mówię żebyś do UCAS zadzwoniła, nie do uczelni
Gdzie jest ta overall grade? Ja tego nie widzę.
No nie doprecyzowalam, ale o UCAS mi chodzilo.
Stary 2015-01-11, 17:07   #375
VickyD
Raczkowanie

Dziewczyny, już się uporałam, czekam tylko na referencje. Właśnie, mogłybyście mi powiedzieć, te z was, które już wysłały - jak to było z opłatą za to? Jaką ma formę, nie wiem, przelewu, czy jak? I ile wynosi? Tak bardzo nieogarnięcie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 20:16   #376
Sunnivaa
Zadomowienie

Jeszcze do końca nie dotarłam ale aplikacja na wiecej niz jedna uczelnie to 23 funty.

Stary 2015-01-11, 23:40   #377
notosruu
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczyny, już się uporałam, czekam tylko na referencje. Właśnie, mogłybyście mi powiedzieć, te z was, które już wysłały - jak to było z opłatą za to? Jaką ma formę, nie wiem, przelewu, czy jak? I ile wynosi? Tak bardzo nieogarnięcie.
Chyba tylko karta kredytowa i debetowa. Chociaż może się mylę i lepiej, żeby tak było :p
Stary 2015-01-11, 23:50   #378
FerreroRocher
Raczkowanie

Nie wyrobię się z aplikacją chyba... Mój tutor nie napisze mi rekomendacji do czwartku. Pozostaje aplikacja na styczeń, ktoś się orientuje jak to wygląda? Można zacząć studia w styczniu?
FerreroRocher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 05:58   #379
VickyD
Raczkowanie

notosruu, zdecydowanie lepiej, żebyś się myliła, bo nie mam ani tego ani tego I będę musiała błagać znajomych o pomoc :P

FerreroRocher, nie jestem pewna ale ten styczniowy deadline nie jest ostateczny - możesz zaaplikować później, ale im później to zrobisz, tym mniejsze szanse, że się odezwą, bo najpierw przejrzą podania tych, co się wyrobili. Poprawcie mnie, jeżeli się mylę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 09:23   #380
Seoni
Raczkowanie

Cytat:
FerreroRocher, nie jestem pewna ale ten styczniowy deadline nie jest ostateczny - możesz zaaplikować później, ale im później to zrobisz, tym mniejsze szanse, że się odezwą, bo najpierw przejrzą podania tych, co się wyrobili. Poprawcie mnie, jeżeli się mylę
Dokładnie tak jest, jeśli wyślesz do 15 stycznia to mają obowiązek przejrzeć każdą aplikację, a jeśli po, to nie są do tego zobowiązani. Ale nie wiem czemu tak długo schodzi wam z pisaniem rekomendacji, moja nauczycielka napisała to w pół godziny
Seoni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 10:38   #381
Sunnivaa
Zadomowienie

Mój nauczyciel też napisał to w ciągu jednego popołudnia. Ale jeżeli wiesz, że będzie z tym problem zadzwoń do uniwersytetów na które aplikujesz, powiedz jaka jest sytuacja i możliwe że wyrażą oni zgodę że nie musisz mieć referencji/że dostarczysz je później i wtedy będziesz mogła wysłać aplikacje przed deadlinem.
Co do płatności to piszą że tylko kredytowa i debetowa... Jak Wy nie macie to może Wasi rodzice czy coś?

Edytowane przez Sunnivaa
Czas edycji: 2015-01-12 o 10:40
Sunnivaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 13:10   #382
VickyD
Raczkowanie

U mnie problem z referencjami był tylko taki, że nie spojrzałam na aplikację, wzięłam tylko maila od mojej nauczycielki, potem napisałam jej na przerwie świątecznej, że jeszcze potrzebuję jej innych danych, ale dopiero po świętach to odczytała. No i dziś mi obiecała, że po południu to wypełni.

Ulżyło mi

Zaraz, czyli jak rozumiem, muszę mieć kartę do konta na którym mam pinionżki w funtach, żeby zapłacić za aplikację?

Edytowane przez VickyD
Czas edycji: 2015-01-12 o 19:57
Stary 2015-01-12, 21:17   #383
solaola
Zakorzenienie

Co do ielts to ja nie wpisywalam nic, potem uczelnie przysłały oferty i bylo w nich napisane ze ielts albo inny egzamin jezykowy, mozna sie potem dogadac co i jak.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 21:46   #384
VickyD
Raczkowanie

Ja ostatecznie IELTSa dodałam jako osobną kwalifikację osobnej "szkoły"

A co do płatności bo ja mam konto, z kartą płatniczą, ale no to jest konto w PLN, to mogę zapłacić z tego konta? Oni jakoś to tam po kursie banku przeliczą na funty? Czy bez jakiegoś superhiperduperultraERURO konta nie przejdzie?
Stary 2015-01-12, 23:12   #385
lavendab
Raczkowanie

Cytat:
Ja ostatecznie IELTSa dodałam jako osobną kwalifikację osobnej "szkoły"

A co do płatności bo ja mam konto, z kartą płatniczą, ale no to jest konto w PLN, to mogę zapłacić z tego konta? Oni jakoś to tam po kursie banku przeliczą na funty? Czy bez jakiegoś superhiperduperultraERURO konta nie przejdzie?

Dlaczego jako osobna kwalifikacje? Ja dodalam po prostu number certyfikatu w sekcji z danymi

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

A czy jezeli nauczyciel nie poda przewidywanej oceny to ma to jakies znacznenie, tj. mniejsze szanse? Bo mam napisane matury z tamtego roku, ale teraz zdaje jedna dodatkowa (tamte chyba nie wystarcza, zeby sie dostac).
lavendab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 23:22   #386
Sunnivaa
Zadomowienie

Chyba większość/znaczna część nie zdawała jeszcze IELTS i nie mamy żadnych numerków, dlatego wpisujemy jako osobna kwalifikacje, na której wyniki czekamy.
Stary 2015-01-13, 04:44   #387
VickyD
Raczkowanie

lavendab, dokładnie tak jak napisała Sunnivaa, ja jeszcze nie zdawałam.

Mam nadzieję, że dziś już wyślę toto i będę mogła zjeść obiecany sobie słoik nutelli w nagrodę

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 07:16   #388
notosruu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lavendab Pokaż wiadomość
Dlaczego jako osobna kwalifikacje? Ja dodalam po prostu number certyfikatu w sekcji z danymi

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

A czy jezeli nauczyciel nie poda przewidywanej oceny to ma to jakies znacznenie, tj. mniejsze szanse? Bo mam napisane matury z tamtego roku, ale teraz zdaje jedna dodatkowa (tamte chyba nie wystarcza, zeby sie dostac).
Mój nie podał, a potem się naczytałam, że mogą odrzucić aplikację na dzień dobry, więc dzwoniłam do ucas, żeby odkręcili i żeby mógł napisać znowu.
Jak masz generalnie wyniki, to powinno być ok, ale jak nie masz pewności, czy z tym się dostaniesz, to dla świętego spokoju daj przewidywaną.

Edytowane przez notosruu
Czas edycji: 2015-01-13 o 07:18
Stary 2015-01-13, 09:44   #389
lavendab
Raczkowanie

A mozna edytowac referencje jak sa juz dodane?
lavendab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-13, 12:11   #390
Sunnivaa
Zadomowienie

Nie, po wysłaniu automatycznie traci sie dostęp. Tylko ucas cos moze zmieniać.

Moj tez nie podał ale tylko IELTS-a jeszcze nie znam. Nie straszcie mnie

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Wysłałam właśnie aplikację. I mam pytanie: Po jakim czasie mniej więcej otrzymywałyście pierwsze oferty? Ja mam napisane ze juz przekazali (najpierw napisali ze zajmuje to ok. 48 godzin a 15 minut potem napisali ze juz to zrobili, hmm) i ze uczelnie mają czas do 7 maja Wolałabym zeby zajelo im to troche krócej.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości