![]() |
#721 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
hejo
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja po kolejnej masakrycznej nocy...z chęcią bym się położyła, ale może jak się dziś wymęczę to uda mi się coś pospać...
![]() ![]() Ewcia - rozmawiałam z ginką i z interistką - robiłam już badania w kierunku cholestazy w grudniu - wtedy wyszło wszystko przy dolnych granicach. Powtarzałam badania wczoraj, bo ginka chciała - zobaczę na wizycie co wyjdzie...Pewnie nic, a to taki mój urok:/ Trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę...Mogę i ja te wnioski do macierzyńskiego? ![]() Kinga - witaj ![]() ![]() ![]() Ja dziś rano tak się jakoś dziwnie czułam, że aż się zastanawiałam czy to nie będzie mój dzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a to nie pracodawca powinien dać taki wniosek do macierzyńskiego?
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
ale żeście naprodukowały ..a ja dopiero wstałam. Idę śniadanko zjeść ![]()
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tuli jaki duży dzidziuś! Szybko będzie z Tobą, zobaczysz ![]() Monnia wielkie gratulacje! Dzielnie się spisałaś ![]() A ja dziś wstałam i patrzę mokra plama na spodniach. Ogólnie to ja mam mega dużo wydzieliny, więc nie przypuszczałam że to wody. No i poszłam się wysikać, wróciłam do pokoju i coś mi leci... czop to też raczej nie był bo nie było to na tyle zwarte. Ni to galareta ni to wydzielina jak przy jajeczkowaniu. Nie mam pojęcia co to się uaktywniło. w każdym razie w brzuchu mnie ćmi. Pewnie jakieś przepowiadacze się zaczęły, a może Synio próbuje się przekręcać bo momentami brzuch mam kwadratowy. Nie panikuję bo z córą też miałam podobnie tzn. takie dni w których brzuch ćmił mnie bardzo konkretnie jeszcze sporo czasu przed porodem.
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- a u nas ... Jesteś w 38 tygodniu ciąży ![]() (37 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 9 Trymestr: 3 Wiek płodu: 35 tydzień Data porodu: 3 lutego 2015 (pozostało 21 dni) jeszcze 7 dni i ciąża donoszona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Konto usunięte
|
asia gratulacje
moja ginekolog liczy downoszoną od 37+0 Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Kasia ja tak już mam jakiś miesiąc , wkładki wymieniam co godzinę bo ciągle mam mokre i nie wiem co to jest ale nie wody, bo nie leci ciurkiem
ale obserwuj bo u ciebie to mogą być wody Uera- powinienem, mi wysłał , ale my mamy umowy do dnia porodu i wtedy z pracodawca bywa różnie, u mnie wszystko załatwia pracodawca, ale np Luizie księgowa wciska że jej się nie należy roczny macierzyński węgielek możesz , ale to podaj mi swój adres email Dodatkowo wklejam informację co mi kadry napisały jak to się ma z tym urlopem, może wam się te informacje przydadzą Uprzejmie informuję, że w celu udzielenia urlopu macierzyńskiego należy przesłać do Departamentu Kadr oryginał skróconego odpisu aktu urodzenia dziecka, który stanowi podstawę do udzielenia urlopu macierzyńskiego od dnia porodu, w wymiarze 20 tygodni (140 dni kalendarzowych). Ponadto, bezpośrednio po zakończeniu podstawowego urlopu macierzyńskiego, pracownik może skorzystać również z dodatkowego urlopu macierzyńskiego, którego wymiar wynosi maksymalnie 6 tygodni (42 dni), a następnie, bezpośrednio po zakończeniu dodatkowego urlopu macierzyńskiego, także z urlopu rodzicielskiego- maksymalnie 26 tygodni (182 dni). Jeżeli wnioski o wszystkie wymienione urlopy, w pełnym przysługującym wymiarze, zostaną złożone w terminie do 14 dni od dnia porodu- zasiłek macierzyński za cały okres (tj. 20 tyg + 6 tyg + 26 tyg) będzie wypłacany w wysokości 80 % podstawy wymiaru. Jeżeli natomiast wnioski zostaną złożone w terminie późniejszym (nie później jednak niż na 14 dni przed planowaną datą rozpoczęcia każdego z urlopów) świadczenie będzie wypłacane w wysokości 100 % podstawy wymiaru za pierwsze 26 tygodni i 60 % za kolejne 26 tygodni. W załączeniu przesyłam druki. |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
Padam aaaa
![]() Będzie pachnąco ![]() ![]() Mała za co foch? Chyba za to że mi buzia spuchła ![]() Musze dać Tż popalić przez te ostatnie dni jak cały czas byłam grzeczna haha
#731 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to już wszystko jasne, u mnie pewnie też będę musiała się sama martwić bo księgowe się pozwalniały i są jakieś młodziutkie i prawdopodobnie nieogarnięte w temacie w ogóle. Czy ja też moge na PW podać maila i poprosić i druczki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Uera- jasne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
jaki krzyż przyszło im dźwigać ani jak bardzo potrzebują twojego wsparcia” Edytowane przez Uera Czas edycji: 2015-01-13 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
dziewczyny wysłałam wam już te wnioski
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
ewek dziękuję Ci bardzo
![]() ja właśnie wstałam po raz drugi, muszę jechać do pracy z l4, wejść do lidla, rossmana i do apteki... ale mam niemoc! chcę spaaaać. Miałam jeszcze iść do banku ale to już chyba ponad moje siły będzie... daria trzymaj się tam jeszcze i nie patrz na psychiatrię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Jestem maksymalnie wkur......Czekam 40min.Pielegniarka wyczytuje kolejne 3nazwiska i znow nie moje.Pytam o co chodzi.a ta zzdziwko,ze nie ma mojej karty.jak to noe ma,skoro polozylam 40minut temu,upss..oddala omylkowo z powrot.Zaje.....a ja mam parking do 11.09.wykupiony
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Konto usunięte
|
zielona a możesz się wepchać jakoś?
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
no to jej mowie,niech Pani mnie wezmie a potem szuka tej karty....to nie,bo zostaly same aparaty na male ku....ciaze.i siedze i czekam.jest mi tak goraco z tych nerwow,ze zaraz wykipie.jak dostane mandat,to co mam zrobic,przyjsc do niej,niech pisze oswiadczenie?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Rozeznanie
|
Ewcia - bardzo dziękuję
![]() Zielona- porażka... ![]() chyba jednak ogarnę kuchnię i się chwilę zdrzemnę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Hej, czy mogę dołączyć się z prośbą o wysłanie wniosków, będę bardzo wdzięczna. Na takiego mejla agimikolajczyk@gmail.com.
#742 |
Zadomowienie
|
zielona a daleko masz do samochodu może wyskocz i dopłać
Daria a u ciebie coś juz wiadomo z tym badaniem Wiecie co pierwszy raz się denerwuję przed wizytą, hm jedyny plus że nie będzie dzisiaj problemów z załatwianiem się ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Agata sprawdź sobie wysalam ci |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Konto usunięte
|
ja po gbs. nie było tak strasznie jak myślałam
![]() no i ostatnia wizyta u diab bo nawet jak cukier skoczy to dziecku już nie szkodzi:p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
Ja od paru dni śpię dobrze, tyle że budzę się średnio koło 11. Ale jestem zła wczoraj piekłam ciasto marchewkowe i zakalec mi wyszedł brrrrrrrr a tak się na niego cieszyłam. Chyba za dużo marchewki dałam tak mi to wygląda. Miłego dnia Wam życzę i biorę się za nadrabianie bo o 13 zmykam z domu na spotkanie z koleżanką. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Kinqaa a czemu teraz masz mieć cesarke jak mogę się spytac? Ja tez jestem po jednej i bije się z myślami czy próbować SN czy iść na kolejna CC jak radzi moja ginka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Mlebi- super że już po badaniu, ja już też bez wizyt u cukrzyka
A propo cukrów wczoraj wrzuciłam przepis na szarlotkę sypana , zrobiłam ja bez orzechów, z mąką orkiszową i zamiast cukru dolałam stewie, tylko nie cała szklankę jak w przepisie tylko pól i wyszło super i cukry tez mam piękne a opycham się nią od wczoraj, tak więc polecam |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Agata, nawet zakalec jest dobry
![]() Kasiulka, ja bym panikowała ![]() ![]() Obserwuj ![]() Logoasia, gratuluję 38 tygodnia ![]() Paulina, ale już duzo zrobiłaś ![]() ![]() Zielona, nie mam słów na te Panie tam siedzące... ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Mlebi wow, super, że ostatni raz
![]() ![]() Ola przecież ten gbs nie boli! Ja w ogóle nie poczułam. Nie panikuj, będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Obudziłam się.. Przez moją mamę bo dzwoniła haha. A mówiłam by wyłączyć tel tak mi się super spało.... Za 1,5 godz będą na kawce a co to oznacza dla mnie.. Ze musze wstać i sprzątać
![]() Najgorzej ze we wiadrze mam brudna wodę z wczoraj bo zapomniałam M poprosić by wylal.. I będę musiała sama dźwigać.. Już się boje No nic idę myć łazienkę,podłogi odkurzac i mopowac, kuchnie.. I sama się ogarnąć.. Nie chce .. Wole jak nikt mnie nie odwiedza grrrr
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.