Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-13, 10:42   #3931
ewelina1988_20
Rozeznanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

O

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
O

To mój malec wysłał
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 10:49   #3932
aga00100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
raczej nie zapomniał, to było genetyczne tak?
Kurcze głupio ale nie wiem czy genetyczne. Tzn .mierzył rózne wymiary brzuch, głowa,kość udowa itp.
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 10:49   #3933
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
To mój malec wysłał
Hehe garnie się do kobiet
Popieram Cichą skoro masz, że to 13t6d to musiał zmierzyć malca
Nie masz w karcie ciąży może wpisanego?
Moje badanie w 12 tygodniu też długo trwało, lekarz postukał 3 razy w brzuch delikatnie i się odwróciło
Kagga czasem się tak zdarza, że dziecko ma akurat przerwę czy nawet mniej ruchliwy dzień Uda się podczas następnej wizyty

Ja wyczekuje do 14 oby zrobił usg jak obiecał
Stary 2015-01-13, 10:51   #3934
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kagga Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie i - jeśli można - z przyjemnością się przyłączę Od razu z pytaniem...W sobotę byliśmy na tzw. usg genetycznym, które wykonuje się między 11 a 14 tc i...nie udało się zrobić badania. Trzy razy kładłam się na leżankę, ale dzidzia wciąż była w złej pozycji, uniemożliwiającej pomierzenie. Pani doktor stukała mnie w brzuch mocno, kazała iść na spacer, zjeść coś słodkiego i...nic. Oczywiście trochę spanikowałam, widząc, że bąbel się nie rusza... ale pani dr powiedziała, że to się zdarza, że on się rusza delikatnie "po swojemu" tylko śpi i nie chce się przekręcić na plecki, że serce bije itp. Ponowna próba w najbliższą sobotę, a jak się nie uda, to już po genetycznym, bo będzie za późno, bo to już 13 tc teraz trwa... Niby powiedziano nam, że "tak bywa", ale i tak się stresuje. Czy któraś z Was miała taką sytuację ?
Cześć. No ja tak miałam Tylko u mnie mój dzieć położył się na brzuszku twarzą wciśniętą w macicę (czyt. do dołu) - i o ile można było zmierzyć przezierność karkową to aby dokladnie stwierdzić, czy z kością nosową jest wszystko ok to niestety nie. Na chwile się poruszył tzn. główkę podniósł ale to była chwila i niestety było to niewystarczające.
Miałam przyjść za 2 tygodnie (mimo, że też już po terminie maksymalnym badania między 11-14). No i wczoraj poszłam. I ... znowu ta sama sytuacja Ta sama pozycja - twarz wciśnięta w macicę. Tylko, że teraz w drugą stronę :P wtedy leżał po lewo, a wczoraj na prawo. No nic.. próbowałam pochodzić.. jadłam czekoladę przed badaniem.. No trudno. Lekarz powiedzial, że przezierność karkowa jest ważniejsza. Zmierzył mi ją raz jeszcze mimo że jestem już w 16tc i ta wartość może być niemiarodajna już, bo dziecko może być za duże, ale miałam 1,5 cm mimo tego 16 tygodnia (norma do 3cm)
Tak więc pytanie - czego u Ciebie nie dało rady zmierzyć? Przezierności, kości czy jescze czegoś?
Ja też bylam rozczarowana i Cię rozumiem, mimo ze wiem, że nic się nie stało. Ale po wczorajszej powtórce to tylko śmiać mi się chciało. Ale rozumiem, że to demotywujące jest. Mam nadzieję, że w sobotę będzie już wszystko ok, tylko ja takiego pecha mam i upartego dzieciaka
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 10:51   #3935
ewelina1988_20
Rozeznanie

My śpimy przeważnie z synkiem i nigdy nie zdarzyło sie zeby któreś z nas choćby rękę na dziecko położylo a tez sie bałam tylko byłam tak zmęczona i obolała ze nie miałam siły w nocy wstawać z łóżka budzilam sie w pozycji w której usypialam. Do tej pory budżet sie jak tylko steknie przez sen... Albo jak śpimy we dwoje i dochodzi do krawędzi łóżka to tez sie budze a łóżko specjalnie kupione niskie jak malec zaczął sie wiercić bo mieliśmy bardzo wysokie i bałam sie ze spadnie.
Moja mama kupiła przepiękne spioszki dla noworodka co najlepsze sa białe z fioletowymi kwiatami bo stwierdziła ze na 100% bedzie dziewczynka jeszcze nigdy sie nie pomyliła wiec moze bedzie wymarzona córcia
Stary 2015-01-13, 11:02   #3936
kagga
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Cześć. No ja tak miałam Tylko u mnie mój dzieć położył się na brzuszku twarzą wciśniętą w macicę (czyt. do dołu) - i o ile można było zmierzyć przezierność karkową to aby dokladnie stwierdzić, czy z kością nosową jest wszystko ok to niestety nie. Na chwile się poruszył tzn. główkę podniósł ale to była chwila i niestety było to niewystarczające.
Miałam przyjść za 2 tygodnie (mimo, że też już po terminie maksymalnym badania między 11-14). No i wczoraj poszłam. I ... znowu ta sama sytuacja Ta sama pozycja - twarz wciśnięta w macicę. Tylko, że teraz w drugą stronę :P wtedy leżał po lewo, a wczoraj na prawo. No nic.. próbowałam pochodzić.. jadłam czekoladę przed badaniem.. No trudno. Lekarz powiedzial, że przezierność karkowa jest ważniejsza. Zmierzył mi ją raz jeszcze mimo że jestem już w 16tc i ta wartość może być niemiarodajna już, bo dziecko może być za duże, ale miałam 1,5 cm mimo tego 16 tygodnia (norma do 3cm)
Tak więc pytanie - czego u Ciebie nie dało rady zmierzyć? Przezierności, kości czy jescze czegoś?
Ja też bylam rozczarowana i Cię rozumiem, mimo ze wiem, że nic się nie stało. Ale po wczorajszej powtórce to tylko śmiać mi się chciało. Ale rozumiem, że to demotywujące jest. Mam nadzieję, że w sobotę będzie już wszystko ok, tylko ja takiego pecha mam i upartego dzieciaka
U nas nie dało rady zmierzyć niczego generalnie... Tzn. zmierzyła przezierność, ale po ukosie i sama powiedziała, że to taki pomiar "pi razy oko", zupełnie orientacyjny, nie można tego uznać za miarodajne. Powiedziała, że bardzo bardzo bardzo super-wstępnie wszystko wygląda dobrze, nie widzi, żadnych 'opuchlizn", ale że przy takim ułożeniu dziecka nie może zrobić pomiarów miarodajnych. Powiedziała, że mózg jest prawidłowo podzielony na półkule i że rozwinięty odpowiednio na ten etap ciąży. I że widzi, że serce bije i że tętno jest okej, ale budowy, przepływów w sercu itp. już ocenić nie umie. Więc ani przezierności ani kości nosowej nie zbadano, bo nie było jak
kagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:03   #3937
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dwie godziny się nie udało obudzić nijak, więc się spięłam :-/ A do pani gin nie mam pretensji, to bardzo dobry lekarz i chyba najlepszy ośrodek usg prenatalnych w Wawie, myślę że wiedziała co robi

Nasz na poprzednim usg takim "zwykłym" się ruszał jak szalony. Albo ruszała A teraz nic :-( Serce biło, udało się tylko popatrzeć też, że mózg dobrze rozwinięty. Ale z dokładnej oceny serca, przezierności karkowej, kości nosowej itd. - nici...
w sobotę się uda

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość
Kurcze głupio ale nie wiem czy genetyczne. Tzn .mierzył rózne wymiary brzuch, głowa,kość udowa itp.
no to długość dziecia też na bank zmierzył.. może zapomniał wpisać tylko..

Cytat:
My śpimy przeważnie z synkiem i nigdy nie zdarzyło sie zeby któreś z nas choćby rękę na dziecko położylo a tez sie bałam tylko byłam tak zmęczona i obolała ze nie miałam siły w nocy wstawać z łóżka budzilam sie w pozycji w której usypialam. Do tej pory budżet sie jak tylko steknie przez sen... Albo jak śpimy we dwoje i dochodzi do krawędzi łóżka to tez sie budze a łóżko specjalnie kupione niskie jak malec zaczął sie wiercić bo mieliśmy bardzo wysokie i bałam sie ze spadnie.
Moja mama kupiła przepiękne spioszki dla noworodka co najlepsze sa białe z fioletowymi kwiatami bo stwierdziła ze na 100% bedzie dziewczynka jeszcze nigdy sie nie pomyliła wiec moze bedzie wymarzona córcia
no o trzymam kciuki, oby mama się nie myliła

ja kurcze podświadomie czuję że u mnie w brzuchu tez siedzi babeczka, no ale... we wtorek za tydzień wizyta, może będzie widać kto to jest
Stary 2015-01-13, 11:08   #3938
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas nie dało rady zmierzyć niczego generalnie... Tzn. zmierzyła przezierność, ale po ukosie i sama powiedziała, że to taki pomiar "pi razy oko", zupełnie orientacyjny, nie można tego uznać za miarodajne. Powiedziała, że bardzo bardzo bardzo super-wstępnie wszystko wygląda dobrze, nie widzi, żadnych 'opuchlizn", ale że przy takim ułożeniu dziecka nie może zrobić pomiarów miarodajnych. Powiedziała, że mózg jest prawidłowo podzielony na półkule i że rozwinięty odpowiednio na ten etap ciąży. I że widzi, że serce bije i że tętno jest okej, ale budowy, przepływów w sercu itp. już ocenić nie umie. Więc ani przezierności ani kości nosowej nie zbadano, bo nie było jak
Rozumiem... no i rozumiem to rozczarowanie echhh I to, że się stresujesz. Dobrze, ze byłaś u dobrej lekarki - czasem ginekolodzy mierzą tę przezierność wlaśnie po skosie i potem wychodzą jakieś alarmujące wyniki a na drugi dzień - 2 razy mniejsze. Tak więc plus dla ginekolożki No i nic Ci nie pozostało jak czekać na sobotę. Ja myślałam, że nooo raz ułożyć się niekorzystnie mógł mój dzieć i że dwa razy pecha mieć nie mogę Ale się rozczarowałam, niestety.
Wiesz... też trzeba pamiętać, że nawet super wyniki NT, wymiary kości nosowej i inne parametry nie dają 100% pewności, że dziecko urodzi się zdrowe i że to tylko prawdopodobieństwo Wiem, że to kiepskie pocieszenie, ale tak trzeba myśleć. Ale myślę, że w sobotę będzie już ok.

Jeszcze mam pytanie - co to za super lekarka? Mogłabyś zdradzić nazwisko oraz gdzie przyjmuje? Bo muszę się na połówkowe zapisać, a mój ginek na urlop idzie i dopiero 22 tc mogłabym wykonać to badanie. A ja wolałabym w 20stym
Stary 2015-01-13, 11:12   #3939
agunineczka
Zakorzenienie

Sarrai ale ponoć to nawet i lepiej zrobić w 22 niz w 20 tc
Bo narządy są lepiej rozwinięte i można wiecej ocenić czy jest ok
Stary 2015-01-13, 11:15   #3940
kagga
Rozeznanie

Cytat:

Jeszcze mam pytanie - co to za super lekarka? Mogłabyś zdradzić nazwisko oraz gdzie przyjmuje? Bo muszę się na połówkowe zapisać, a mój ginek na urlop idzie i dopiero 22 tc mogłabym wykonać to badanie. A ja wolałabym w 20stym
Tutaj namiary na ośrodek usg:

http://www.usgecho4d.pl

Ja mam badanie u dr Jalinik, ale inni lekarze z tego ośrodka też są polecani. Moja gin kieruje tam na ważne badania usg ze względu na dobrych diagnostów ultrasonografii z dużym doświadczeniem i doskonały sprzęt.

Edytowane przez kagga
Czas edycji: 2015-01-13 o 11:21
Stary 2015-01-13, 11:23   #3941
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was serdecznie i - jeśli można - z przyjemnością się przyłączę Od razu z pytaniem...W sobotę byliśmy na tzw. usg genetycznym, które wykonuje się między 11 a 14 tc i...nie udało się zrobić badania. Trzy razy kładłam się na leżankę, ale dzidzia wciąż była w złej pozycji, uniemożliwiającej pomierzenie. Pani doktor stukała mnie w brzuch mocno, kazała iść na spacer, zjeść coś słodkiego i...nic. Oczywiście trochę spanikowałam, widząc, że bąbel się nie rusza... ale pani dr powiedziała, że to się zdarza, że on się rusza delikatnie "po swojemu" tylko śpi i nie chce się przekręcić na plecki, że serce bije itp. Ponowna próba w najbliższą sobotę, a jak się nie uda, to już po genetycznym, bo będzie za późno, bo to już 13 tc teraz trwa... Niby powiedziano nam, że "tak bywa", ale i tak się stresuje. Czy któraś z Was miała taką sytuację ?
Witaj.
Ja wczoraj miałam genetyczne. Godzinę byłam na wizycie, bo dzidziuś był uparty i tez nie chciał pokazać sie bokiem. To, ze ginekolog naciska na brzuch indyka, to normalne. U mnie tez mocno kombinowała. Przez pochwę tez. W końcu sie udało. Ale ona powiedziała, ze będziemy tak długo aż sień uda. U mnie był to już 13t2d, a badanie trzeba zrobić max do 13t6d. Który dziec u Ciebie teraz jest?
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:25   #3942
kagga
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Witaj.
Ja wczoraj miałam genetyczne. Godzinę byłam na wizycie, bo dzidziuś był uparty i tez nie chciał pokazać sie bokiem. To, ze ginekolog naciska na brzuch indyka, to normalne. U mnie tez mocno kombinowała. Przez pochwę tez. W końcu sie udało. Ale ona powiedziała, ze będziemy tak długo aż sień uda. U mnie był to już 13t2d, a badanie trzeba zrobić max do 13t6d. Który dziec u Ciebie teraz jest?
Pierwsze dziecko. W sobotę będzie jakoś tak 13t6d/14t0d, więc na granicy terminu już...ech... Może się wybudzi no
Stary 2015-01-13, 11:27   #3943
cicha1990
Rozeznanie

u mnie na poczatku genetycznego tez maluszek spal;p mialam usg dopochwowe i lekarka 'szturchnela' i od tej pory chyba tego zalowala bo malec sie tak ruszal ze i tak miala problemy ze zmierzeniem ale sie udalo
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:28   #3944
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Sarrai ale ponoć to nawet i lepiej zrobić w 22 niz w 20 tc
Bo narządy są lepiej rozwinięte i można wiecej ocenić czy jest ok
hehehe no niby to wszystko wiem ale weź teraz wytrzymaj od wczorajszego dnia do 23 lutego bez wizyty i podejrzenia co tam u didka (ponad miesiąc )
Stary 2015-01-13, 11:28   #3945
kagga
Rozeznanie

Dopochwowo u mnie też próbowała i nici, uparty po tatusiu chyba ten nasz maluch ;-)
Stary 2015-01-13, 11:30   #3946
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem... no i rozumiem to rozczarowanie echhh I to, że się stresujesz. Dobrze, ze byłaś u dobrej lekarki - czasem ginekolodzy mierzą tę przezierność wlaśnie po skosie i potem wychodzą jakieś alarmujące wyniki a na drugi dzień - 2 razy mniejsze. Tak więc plus dla ginekolożki No i nic Ci nie pozostało jak czekać na sobotę. Ja myślałam, że nooo raz ułożyć się niekorzystnie mógł mój dzieć i że dwa razy pecha mieć nie mogę Ale się rozczarowałam, niestety.
Wiesz... też trzeba pamiętać, że nawet super wyniki NT, wymiary kości nosowej i inne parametry nie dają 100% pewności, że dziecko urodzi się zdrowe i że to tylko prawdopodobieństwo Wiem, że to kiepskie pocieszenie, ale tak trzeba myśleć. Ale myślę, że w sobotę będzie już ok.

Jasne, ze badanie nie daje 100% pewności. Ale tez nie tylko prawdopodobieństwo. Oczywiście na podstawie tych wyników oblicza sie prawdopodobieństwo, ale jesli te parametry sa dobre, to już mówi bardzo dużo. Moja gin jest świetna w USG i mówi, ze w znaczącej większości przypadków właśnie wtedy już widać, ze coś jest nie tak. Trudniejsza sprawa z testami z krwi, bo to już a ogóle jest tylko prawdopodobieństwo.
Stary 2015-01-13, 11:31   #3947
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe no niby to wszystko wiem ale weź teraz wytrzymaj od wczorajszego dnia do 23 lutego bez wizyty i podejrzenia co tam u didka (ponad miesiąc )

wiem wiem zwłaszcza ostatni tydzień czekania na wizytę jest najgorszy...

ech swoją drogą jak to sie może zmienić, wcześniej do gina tak chętnie nie chodziłam
Stary 2015-01-13, 11:32   #3948
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
ja swojego maluszka nie widze od 20grudnia:P bo 19mialam wizyte i tez juz poprostu wariuje a wizyte mam w poniedzialek wie caly miesiac musze czekac... ale do poniedzialku juz niedaleko

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
wiem wiem zwłaszcza ostatni tydzień czekania na wizytę jest najgorszy...

ech swoją drogą jak to sie może zmienić, wcześniej do gina tak chętnie nie chodziłam
haha ja tak samo xD teraz nawet nie przeraza mnie ten wziernik itd chociaz nadal tego nie lubie:P ale chodze z usmiechem
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:32   #3949
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Masakra. I lekarz sie poddał? Nie powtórzył badania kolejnego dnia? Dla mnie to jest nieprawdopodobne.
Stary 2015-01-13, 11:32   #3950
elinka21
Zakorzenienie

Ja mam w czwkartek wizyte te ostatnie dni przed sa najgorsze

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:37   #3951
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Ja mam w czwkartek wizyte te ostatnie dni przed sa najgorsze
Fajnie . Ja mam wizytę dopiero 9 lutego! I nie wiem jak mam wytrzymać tak długo!
Stary 2015-01-13, 11:39   #3952
kagga
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Masakra. I lekarz sie poddał? Nie powtórzył badania kolejnego dnia? Dla mnie to jest nieprawdopodobne.
Tzn. próbowaliśmy trzy razy. W międzyczasie spacery, jedzenie, ruch itp. I dalej spał dzieć. Kazali przyjechać za tydzień z założeniem, że też będziemy w razie potrzeby próbować kilkukrotnie. Podobno tego samego dnia była kobitka, która pięć godzin spacerowała i miała kilka podejść i się nie udało i też czeka ją podejście za parę dni.
Stary 2015-01-13, 11:40   #3953
Truskawka31
Rozeznanie

Ja jestem po usg genetycznym - było ok Teraz idę na wizytę do Pani dr, która prowadzi moją ciążę. Jestem zapisana na godz. 17:30. Pokaże jej cytologię, usg oraz wyniki krwi i moczu. Zapytam się też o usg połówkowe Wolę trochę później niż za wcześnie
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:41   #3954
elinka21
Zakorzenienie

Tez w czwartek o polowkowe zapytam

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:45   #3955
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Ja jestem po usg genetycznym - było ok Teraz idę na wizytę do Pani dr, która prowadzi moją ciążę. Jestem zapisana na godz. 17:30. Pokaże jej cytologię, usg oraz wyniki krwi i moczu. Zapytam się też o usg połówkowe Wolę trochę później niż za wcześnie

Super że z dzieciem wszystko ok
Stary 2015-01-13, 11:53   #3956
Truskawka31
Rozeznanie

Ja już usg miałam 31.12.2014 r. - także cudownie zakończyliśmy tamten rok Poza tym nie wiedziałam, że pod koniec lekarz pokaże nam malucha w 3D/4D. Nie spodziewałam się, że dziecko, które ma niespełna 6 cm może wyglądać już tak kształtnie. Było to dla nas cudowna niespodzianka Jak maluch zorientował się, że jest podglądany zaczął zasłaniać dłońmi oczy, potem machał łapkami i nóżkami Polecam tę opcjęMąż zgrał mi te filmiki na komórkę Technika poszła do przodu
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 12:17   #3957
Madzia000
Zadomowienie

Czesc dziewczyny

przed nadrobieniem napisze szybko co tam po naszej wczorajszej wizycie, bo zaraz dzieć m sie moze obudzic i tyle z mojego pisania jak zwykle ;P
a więc wczoraj byl 12tydzien i 3dzien, ginka stwierdzila ze prawdopodobnie będziemy miec dziewczynke taka uradowana wyszłam od niej ze nie wiem, ale z drugiej strony sama powiedziala ze to wczesnie wiec staram sie tez troche podchodzic do tego z dystansem

przedwczoraj mialam skurcze po lewej stronie brzucha, niby z szyjką ok, ale na nastepnej wizycie ma podjąc decyzje o załozeniu pessar czytalam okropne rzeczy o tym na necie, ze nie mozna byc aktywna fizycznie, zero sexu i infekcje są normalnością :/ miała ktoras z Was we wczesniejszej ciązy to ?
Chyba bede chciala sie od tego uchronic, zgodze sie dopiero jak faktycznie będzie sie cos dzialo. Tylko nie zapytalam jej czy ten krążek mozna w kazdym tygodniu ciazy zalozyc...

nastepna wizyta 4 lutego

PS. z innej beczki, macie do polecenia jakies ladne męskie zegarki ? Potrzebuje na prezent urodzinowy tż, taki do 250 zł nei wiecej...

ok nadrabiam buziaki !
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Edytowane przez Madzia000
Czas edycji: 2015-01-13 o 12:51
Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 12:25   #3958
ewelina1988_20
Rozeznanie

Dziewczyny ja mam następne usg dopiero 2 marca wiec co ja mam powiedzieć????
Stary 2015-01-13, 12:42   #3959
Aviskowa
Zadomowienie

Witam się po porannym spacerze.
Wczoraj byłam u Ginki, generalnie wszystko ok. Na ostatniej wizycie Ginka zapomniała mi dać skierowania na badanie moczu i dostałam wczoraj, dzisiaj biegiem musiałam oddać próbkę, a w czw mam zanieść do gabinetu. Na wariackich papierach. Następna "normalna" wizyta 9.02.
Z nowości, udało mi się umówić do Endokrynologa na NFZ, wizytę mam 16.02.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 12:45   #3960
onagory
Zadomowienie

Hey mamuśki poczytuje cały czas .
Ja siedzę w pracy nudze się wczoraj zrobiłam kolejne badania krwi na jutrzejszą wizyte Usg mam wyznaczone na 5 lutego w końcu się dowiemy chłopiec czy dziewczynka . Brzusio rośnie boczki też, za to waga stoi z czego się bardzo ciesze , niestety od kilku dni mam straszne zaparcia .
onagory jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości