|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
PURBLANKA ale mnie to zbulwersowalo!!!
Dzieci nieslubne w sobote!! Pfff dobre sobie!!!
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
No szczerze jestem zbulwersowana. Na dniach idę z matką tżta do ich parafii zobaczymy co nam powiedzą...
Oli miał dziś dzień jedzenia. Mało mi spał, a jak zasnął przed 18 to dopiero po 19 na kąpiel się obudził. Słodziak najkochańszy ! Dziewczyny po CC, dostałyście jakieś odszkodowanie z ubezpieczalni "z okazji operacji" ?Ja miałam cesarkę głównie z powodu epilepsji, leżałam w szpitalu 5 dni, jestem ubezpieczona w Warcie i właśnie próbuję wypełnić wnioski, a co tam, spróbuję. Monic, ciężko po zdjęciach powiedzieć co to. Ale u nas tak nagle zaczął się pojawiać naczyniak- na skroni. Lekarze mówią, że takie cuda znikają do 2 roku życia. U nas nie rośnie wszerz ani wzdłuż a tak do góry. I ktoś mnie ostatnio nastraszył, że taki "kalafior" się może na tym zrobić. Boję się, bo to na główce a każde zahaczenie może być groźne ![]() Także ciężko mi ocenić czy to naczyniak u Twojej niuni, lepiej niech lekarz to oceni... Magsik, ja myślę, że to ksiądz dał takie wytyczne tej starej klempie za przeproszeniem. Żałuje, że jej nie nagrałam, czułam się jak największa grzesznica serio. Trudno, ten kościół już mnie za często u siebie nie zobaczy...Tylko ciekawe czy nie będą robić mi problemu z dokumentami ![]() Katrina, :fajnie: że ktoś mnie rozumie Nie pojmę, czemu oni nie uznają, że masz ślub cywilny. Czyli w ich mniemaniu jesteś grzesznicą też, bo masz dziecko bez ślubu kościelnego ? Serio, popaprane to dla mnie. Żeby oni grzeszyli tyle co ja to każdy święty by był serio...Ever, no niestety. Nic na to nie poradzę. Sama jestem zbulwersowana ale na nic moje nerwy...Mam nadzieję, że jakoś uda mi się ochrzcić Małego w niedzielę i tyle
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
My juz na nogach. Muszę Wam się pochwalić, zaczęłam Adasia odkładać do łóżeczka na pierwszy nocny sen i nawet nie protestował. Zasypia nam już ładnie po kąpieli i śpi do ok.24. W końcu się to uregulowało bo wcześniej potrafił walczyć do 23 i w tym czasie być odkładany do łóżka ok 15 razy.
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
cześć
Michał właśnie robi swoją pierwszą drzemkę, a ja jem śniadanie ![]() pur chyba nie może robić problemu z dokumentami. U nas nocka średnia.
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myslisz ze nie moze? Sama juz nie wiem...Jak beda chcieli mi zrobić na złość bo jie robie u nich to moga zrobić. Bede na biezaco zdawac relacje ![]() Michas Ci szalal w nocy? u nas nocka w miare ale oli nadal czesto sie budzi na cyca. A ja juz nie ogarniam i zasypiam z nim..Oli cycuje i tez cjyba zaraz drzemka...
|
|
#2316 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez srednio... Cyc i jeszcze baczki meczyly... Nie pamietam o ktorej karmilam 😵
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
Pur pierwsze słyszę o kasie z ubezpieczenia za cesarke, ale daj znać co i jak, może akurat
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- U mnie w PZU jest tak ze dostajesz kasę za każdy dzień pobytu w szpitalu, jeżeli jesteś chyba powyżej 5 dni. To chyba o to Ci chodzi
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
tak, tak można dostać kasę za cesarkę jeśli ma się to uwzględnione w ubezpieczeniu, również za pobyt w szpitalu płacą. Moja znajoma dostała prawie 3tysie rok temu ale zaznaczam miała dodatkowe ubezpieczenie wykupione.
Oj pur powiesz, że chrzcicie w parafii Tżta.no chyba że i tam będą robić problemy. Coś od dwóch dni śpi niespokojnie, rzuca się a ja wtedy już na baczność. Dziś obudził się o 00:30 później 3,5 i już wtedy zabrałam go do siebie i ciumkał sobie cyca, od 6ej suszarka chodziła udało się go przeciągnąć do 7ej.
|
#2319 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nowa - u mnie drugie opakowanie tabletek Azalia, tylko kp i jak na razie nie ma plamień czy miesiączki. Ale mój gin potwierdzał to co piszą dziewczyny, że to bardzo indywidualna sprawa, kiedy dostaniemy pierwszą miesiączkę po porodzie. I nawet przy samym kp może się pojawić szybko a może dopiero po zakończeniu. A tak się zastanawiam a propo tych poduszek. Też w łóżeczku nie stosuję, ale Mała często też śpi ze mną i ja np śpię na poduszce, więc ona wtedy też. Mamy, które śpią z Maluchami - śpicie bez poduszek? I mam wrażenie, że woli na tej mojej poduszce, bo w naszym łóżku się tak nie wierci (nawet jak zostaje w nim sama) i śpi dłużej a w swoim to wczoraj np. obróciła się prawie o 180 stopni i częściej się budzi.
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My oboje z mężem mamy nieduże poduszki - ja jaśka a on taką z IKEI 50x40. Jak młody śpi z nami, to kładziemy go po prostu niżej - jego główka jest na wysokości klatki piersiowej taty czy mamy. Jak śpię z nim sama to czasem układam go wyżej, ale wtedy odsuwam poduszkę męża.
|
|
#2321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Pur dzieki za porade z ciepla sola - dzisiaj jest o wiele lepiej 😊 😘
|
#2323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj Ola zrobiła kupkę i śmierdziała (przepraszam za opisy) jak sraczka Zwykle był taki kwaskowaty zapach, co to może znaczyć? Robiła tę kupkę na przewijaku i na końcu była lekko zielona i śluzowata. Ta zielona nie śmierdziała (bo robiła ją już do innego pampera). Ta pierwsza musztardowa śmierdziała a konsystencje miała trochę bardziej zbitą niż zwykle. Sorki za opis, ale może ktoś się zna i pomoże? Czy jednorazowo to nic takiego?I jeszcze jedno pytanko, Waszym maluszkom też się pocą stopy? Moja ma często wilgotnawe skarpetki...
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
kasiag co do kupy to nie wiem, chociaż jednorazowa akcja to bym się raczej ie przejmowała.
Co do stóp - mojemu tak śmierdzą czasem stopy ze szok Wiec chyba się pocą. Zauważyłam tez, że młodemu śmierdzą... ręce. Jak wkłada je to paszczy i ślini śliną z mlekiem i zaciska piąstki to potem ciągną takim skisłym twarogiem Zaczęliśmy mu od niedawna myc rączki w ciągu dnia. Nie jest to specjalnie łatwe
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Elianka lapki brudne znam to 😊 a u nas szyja i za uszkami bo ulewa jak lezy 😖
|
#2326 |
|
Wtajemniczenie
|
Daszna super ciesze sie.Porob jeszcze troche zeby wyleczyc do konca. U nas tfu tfu nie wrocilo do teraz a podobno lubi wracac...
Mojemu tez sie poca stopki i raczki mu smierdza czasem jak spoco e stopy :p tz sie smial jak mowilam do synka ze jest moja smierdziraczka albo smierdzistopka ![]() Co do spania na poduszce to Maly spi ze mna zazwyczaj na mojej poduszce.ale ona jest tak plaska ze prawie jakby jej nie bylo ja dodatkowo mam jaska pod glowa. I kupa u nas byla z rana. Wielka ale troche rzadkawa brz grodek tylko taka papka no i nie musztardowa tylko ciemna musztarda z zielenia... tym bardziej sie ciesze ze dalam wczoraj do badania...
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo "Puszek Okruszek, puszek Smierdziuszek" Opcjonalnie przy przewijaniu śpiewam pod nosem 'Smelly Cat, Smelly cat, how are they feeding you"
|
|
#2328 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiakg mojemu tez się stopy pocą, zwłaszcza po nocy zauwazylam, że ma wilgotne, ale niesmierdzace.
Co do poduszki to Tomek śpi na mojej dużej poduszce, nawet w tej chwili, bo w ciągu dnia tez chętniej sypia tu niż w lozeczku. Tam mu jakoś nie wygodnie, kręci się, kółka robi w lozeczku i szybciej wybudza. Poduszkę mam dość płaską, a mały śpi wyżej, tak że jest na niej praktycznie cały. Tomcio sadzi takie bączyska, że dostał od siostry nową ksywke- pan Swądek
|
|
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
Pur, masakra z tym kościołem
My z TŻtem jesteśmy wierzący, ale do kościoła średnio, np, księdza teraz nie przyjmujemy, bo nie wspuszczę do domu z tego kościoła i kropka! Razem z opłatkiem który kupiliśmy (ministranci chodzili i sprzedawali), dostaliśmy życzenia Bożonarodzeniowe a w drugim akapicie lamet o tym ile to na ogrzewanie idzie i jaka bieda piszczy i GOTOWY blankiet na pocztę żeby wpłacać datki ![]() Jak szłam po pozwolenie na ślub w innej parafii, to proboszcz na bezczelnego do mnie :"płaci pani teraz czy przy odbiorze?" My chrzcimy w innej parafii u zakonnych, gdzie proboszcz chodzi w starym swetrze na codzień, a parafia ma 1 samochód dla wszystkich, jak powiedzieliśmy, że mieszkaliśmy 5 lat bez ślubu to się ucieszył zamiast nas zrugać Mojej też się pocą stopy i czasem nieźle dają czadu
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy niewierzący. I mieliśmy silne postanowienie nie chrzcić małego. Ale zaczynam się uginać pod presją... Wiecie, ja jestem bardzo rodzinna i zżyta z moja rodziną a im wszystkim strasznie na tym chrzcie zależy. Ciężko mi się z nimi wszystkimi kłócić.. Powalczę jak długo dam rade. Jak nie dam rady to akurat zrobimy chrzest w sobotę tylko my, chrzestni (chrzestna) ew. dziadkowie.
Wiem, że to hipokryzja i oportunizm, ale widocznie jestem słaba.
|
#2331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiliśmy naszemu Dziecięciu fotelik do karmienia w Smyku, był w przecenie na 229 zł., czyli jesteśmy do przodu 40zł. Byłam też wczoraj w sh i kupiłam kombinezon zimowy za 6zł i trzy koszulki po 1zł.
|
|
#2332 | |
|
Rozeznanie
|
Hello
My po szczepieniu.. Mały płakał co było do przewidzenie tym bardziej że to jego pora spania.. po drodze do domu zasnął i śpi do teraz.. a co do poduszki , to Juli śpi z nami i ma malutka płaską poduszkę swoją z łóżeczka jest tak płaska, że jakby jej prawie wcale nie było. Cytat:
ale tak troszkę tylko, jest to normalne u dzieci. A rączki nieee , szyjka tak jak mleko się tam uleje i dobrze nie wytrze.
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#2333 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi
U nas stópki nie śmierdzą ale są właśnie wilgotne. A z tą kupką mam nadzieję, że jednorazowy wybryk. My już po spacerku i obiedzie ![]() Dziś mamy dzień mega ulewania Kiedy to powinno się skończyć? Bo już mam powoli tego dosyć...
|
#2334 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taaaak! Też mu walą stopy. Powiedziałam o tym TŻ i mnie wyśmiał gadzina, że jak to, takiemu słodkiemu bobaskowi mogą te śliczne stópki śmierdzieć, co najwyżej fijołkami pachną. A tu widzę, że nie jestem jedyna. ![]() Cytat:
Dziś dzień kąpieli, to może brud odmięknie trochę i odpadnie sam. ![]() Cytat:
U TŻ z kolei chcieli by chrzciny, ale na zasadzie "bo wszyscy robią" - ale z taką krytyką to sobie radzę świetnie ![]() Denerwuje mnie ta nagonka na chrzczenie w społeczeństwie, gdzie imo tak naprawdę niewiele jest wierzących osób. Bez sensu jest dla mnie chrzczenie dziecka, jak potem i tak nie zadbam o jego relację z Bogiem. |
||||
|
|
|
#2335 |
|
Raczkowanie
|
Gosiakk my też dziś szczepienie. Na 16. Nie lubię tego
|
|
#2336 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam Kciukaski!!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2339 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio kupiłam młodemu taki klin który podnosi cały materac pod głową i to jest fajne rozwiązanie, bo dziecko leży lekko pod skosem. Cytat:
Wiecie co, młody nie miał kupki przez 4 dni i martwiłam się już że szykują się jakieś problemy. Kupiłam mu probiotyk Dicoflor i po podaniu do 12 godzin były 2 mega kupy Dzisiaj zaliczyliśmy super spacer, u nas było +13 stopni, a mały nadal śpi... Wczoraj na wieczór wciągnął jakieś 230 ml mleka czyżby to jakiś skok rozwojowy???
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
My tez bylismy na spacerku bo pogoda piekna.
Teraz spi w/wozku. A ja pranie nusze powiesic. Spanie mnie tez/bierze...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

Nie pojmę, czemu oni nie uznają, że masz ślub cywilny. Czyli w ich mniemaniu jesteś grzesznicą też, bo masz dziecko bez ślubu kościelnego ? Serio, popaprane to dla mnie. Żeby oni grzeszyli tyle co ja to każdy święty by był serio...

Wiec chyba się pocą. Zauważyłam tez, że młodemu śmierdzą... ręce. Jak wkłada je to paszczy i ślini śliną z mlekiem i zaciska piąstki to potem ciągną takim skisłym twarogiem 
13.12.13