![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Jurek nadal ma stan podgorączkowy, ale humor i apetyt mu dopisuje. trochę się pobawimy i odpływa. właśnie ponownie zasnął
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ślini się? Bo kaszel od śliny może być. A gorączka od zębów. Ale te wymioty i brzydka kupa?? No nie wiem. .. Za dużo tego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjada 180, tylko po kąpieli wciąga 210. Czasami się zdarzy ze w dzień wypija dodatkowo 100, ale to raczej rzadkość.
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
U nas jest de facto porcja na kolacje- przed snem i jedna w nocy.
Ta wieczorem też 210- nie zawsze zjada; a w nocy około 150. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- I to tyle z mm. Na śniadanie kaszka, jak jest mocno głodny, a jak zaczeka to płatki jaglane z owocem. Potem zupka- tu zjada z 80 ml Około 14 obiadek-już teraz duży słoik. Około 17 deserek - owoc pieczony, surowy lub marchew z jabłkiem na tarce. Co tam mam pod ręką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny napiszcie jak przygotowujecie ![]() A czy któraś wprowadziła już rybę- jeśli tak to jak przygotowujecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rybka ja nie dawałam jeszcze ryby, ale będę gotowała ją w parowarze a potem rozpaćkam ją widelcem, nie będę blendowała. Jaki gatunek ryby chcesz wprowadzić? ![]() dziś poszalałam trochę w aptece gemini ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia właśnie ![]() ![]() Moja jakoś nie może załapać niekapka i zastanawiam się w czym podawać picie, czy kupić ten kubek doidy i próbować, czy dalej próbować niekapkiem, czy na razie olać temat i podawać w butelce picie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie blenduje więc nie ma konsystencji papki- kremu. Obiadek- jest najbardziej tresciwym posilkiem. Tu jest mięsko lub rybka. Ja robię z krolika cieleciny lub indyka lub piersi z kurczaka. Ryby- ja kupiłam świeże filety: pstrąg i sola- pokroiłam w paski i wrzucam do parowaru. Tu dodaje też ryż lub jaglana lub kukurydziana kaszke. I rozdziabuje widelcem na drobne kawałeczki- tu jest bardzo gęsta konsystencja. Będę też wprowadzać pomału przyprawy ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Dziewczyny jak macie jakieś lepsze pomysły na gatunek ryb to poproszę. Wiem zr panga i mintaj to syf, z łososiem też różnie bywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | ||||
Zakorzenienie
|
ale Ci dobrze
![]() Cytat:
Myślałam że fotelik samochodowy kupiliście ale i tak super że młody zadowolony (tak w temacie myślałyście już o kolejnym foteliku do auta?) Super że Tż kipi miłością oby wyszło Ci z pracą i do roboty ![]() które? u mnie ślinotok się nie wyłącza ![]() Karolina, Berenika super że staracie się dawać dzieciom to czego Wam brakowało a nie postępować tak jak Was wychowywano ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dokładnie to samo pytanie zadaje mężowi ale faktycznie widzę że młody jest przyzwyczajony że ja go na ręce biore tylko jak muszę i u mnie nie robi awantury zerkając co chwila czy już po niego sięgam czy jeszcze musi pokrzyczeć a mężowi tak |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |||||||
Rozeznanie
|
Hej Mamusie! My też jeszcze śmigamy w gondoli, ale ostatnio jesteśmy udoopieni w domu, bo albo wieje, albo pada
![]() ![]() Co do ataków histerii/furii/szału to Młody miewał, ale na szczęście rzadko i nie w miejscach publicznych tylko w domu, najczęściej w odpowiedzi na to, że coś chce, a nie może. To jest taki stan, że nic do niego nie dociera, cokolwiek się powie, nawet po jego myśli to jest źle, co 5 minut sobie zaprzecza, płacze, że aż się zanosi. Dlatego w takich sytuacjach najlepiej było przeczekać to apogeum, poczekać aż się uspokoi i dopiero wtedy na spokojnie przegadać sobie tą sytuację, poprzytulać i w ogóle. Teraz ma fazę raczej na trzaskanie drzwiami i "strzelanie focha" ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- U mnie w sobotę nie było parę godzin i już ciężko się odnaleźć było, tż jechał do teściowej zagotować wodę na mleko ![]() Cytat:
![]() Witaj w klubie, też jestem 82 rocznik ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Ja jeszcze nie dawałam ryby Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Hej nocą
![]() O jak mi za Wami tęskno, ale ostatnio brak czasu na wszystko. Szkoda, że doba nie ma więcej. Nie wiem w co ręce włożyć. Zosię zęby męczą, tzn. ich brak ![]() ![]() Cały dzień próbowałam Was nadrobić i z tego co pamiętam ![]() Dziękuję w imieniu synka i za kciukasy ![]() Karolkya Twoja Zośka jest niesamowita, idzie jak burza ![]() Miałam nie porównywać dzieciaczków do siebie, ale się kurde nie da ![]() agaaga89 to u nas jest odwrotnie. Przed urodzeniem było super, później były chwile zazdrości, teraz w końcu się przyzwyczaił do roli brata i jest na prawdę dobrze i oby tak dalej, bo chciałabym żeby dzieciaki miały między sobą dobry kontakt. Nie to co ja z siostrą (no ale u nas 11lat różnicy, więc każda z nas chowana jak jedynaczka ![]() Berenika współczuję buntu, po prostu trzeba to przetrwać i tyle ![]() Co do pomysłu na bunt, to przerabialiśmy wszystko, zimny chów również, bo tonący brzytwy się chwyta i chyba nie ma złotego środka, bo każde dziecko jest inne. Więc wspierajcie się z tż i grajcie do jednej bramki, pamiętając również o tym żeby być konsekwentnym. pater super, że Wam tak ładnie idzie usypianie ![]() ![]() ![]() NecroKitty i jak nowe mleko? lepiej? Karolina biedna Ty, dwójka ząbkujących to hardcor, normalnie jazda bez trzymanki ![]() ![]() ![]() Simka przykro mi, współczuję fatalnego zakończenia roku i tule mocno ![]() Pradip i Sylwia widzę, że u Was cyc króluję tak jak i u nas i nie da się oszukać. Teraz to nawet nie ma czym, bo smoka z miesiąc temu odrzuciła. Ostatnio usłyszałam tekst od babci, że jak młoda tak długo wisi na cycku, tzn. tyle je, to pewnie mam mało pokarmu. Myślałam, że wzrokiem zabiję. Litości, 9kg i mało pokarmu ![]() Bogini Bastet gratuluję ciociu i zdrówka dla Jeżyka, oby to były tylko ząbki ![]() Kamilla co do porządków w pokoju to Kuba wypisz wymaluj Adam, krasnoludki wymiatają ![]() ![]() ![]() Sola podłączam się do dziewczyn, mi też się miło Ciebie czyta i Twoje rady. Mądra kobieta jesteś ![]() Prowansja u nas gazów było więcej jak była młodsza, teraz pruta w normie ![]() Co do chusty, dopóki było ciepło chustowałyśmy się i było super, w zimę zrobiłyśmy przerwę. Jedynie zabieramy chuste ze sobą jak jedziemy na dłuższe zakupy. Co do nosidła, też mi się podoba tula. Zophiee daj znać jak przyjdzie. Ubiór.U nas w domu body dł lub krótki/legginsy lub rajtki, ale u nas gorąco 22C Gratuluję zębów ![]() ![]() Co do kolejnego dziecka, to my zaczniemy staranie pod koniec roku, albo dopiero w przyszłym. Wszystko zależy od naszych planów inwestycyjnych. Kasa wiąże nam ręce, tzn. nie ręce ![]() Śmiać mi się chciało, zapytaliśmy Adasia czy chciałby mieć więcej rodzeństwa (liczyłam się z tym, że odpowie że nie ![]() ![]() Co do diety, to u nas też fatalnie nam idzie, więc wzięłam się za słoiczki i tylko dzięki nim jako tak coś ruszyło. Cały zamrażalnik jedzenia czeka ![]() Teraz to i tak lepiej wygląda jedzenie, bo kupiliśmy nowe krzesełko. Polecam te z ikeii. Młoda kocha w nim siedzieć, a nie przykuta pasami jak w tym fb. Można z krzesłem podjechać do stołu i super się czyści. Zophiee Ty się chyba pytałaś, my kupujemy słoiczki z Rossmana. U nas się super sprawdzają, młoda nie grymasi, skład jest ok, a i cena dobra, bardzo często robią promocje i za duży słoiczek płacimy wtedy ok 3zł. Boli mnie głowa, więc lecę spać. Ten dzień mnie wykończył ![]() Postaram się zajrzeć za niedługo, jak wyjde na prostą. ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2015-01-12 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Bogini jak Jurek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
No może mu się teraz uda odpisać
![]() Ale kurde nic nie pamietam ![]() Jak czytam o tych przebojach ze starszakami i myślę co to mnie jeszcze czeka ![]() ![]() Nie wypowiadał się w kwestii postępowania bo mnie to nie dotyczy narazie i nie wiem co podziale na mojego ,,gamonia,, Każde dziecko jest inne i co innego działa -ale wiem ze dziecko trzeba kochać i przytulac i w tym wszystkim pamiętać ze musi mieć wytyczone granice i regoly -wtedy czuje się bezpieczne A ze sprawdza na ile może sobie pozwolić to standard bogini wspolczuje ![]() Mój tez cos kaszel i zastanawiam czy nie podjechac do pediatry zophiee daj znać z tym nosidlem -bo tez chce go kupić bo mój kręgosłup wysiada czasem..wspolczuje kataru u nas juz po ale teraz zaczol kaszlec ale to czasem i często jak spi Polecał 3% sol do inhalacji jest dużo lepsza nebu-dose Wspołczuje wszystkim zabkujacym dzieciaczkom i ich mamom
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tyle dobrego, że Hela jak do tej pory jeszcze ani razu nie spała z nami, bo chyba któreś z nas musiałoby lądować na podłodze ![]()
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny, trochę źle się zrozumiałyśmy, bo ja Kacpra teraz nie zostawiam samego płaczącego, bo jak płacze to mi serce pęka. Pisalam o starszych dzieciach, które są na tyle cwane, że wszystko wymuszają płaczem. Kurde, wczoraj byliśmy na szczepieniu i nasza super Pani Doktor powiedziała, że Kacper jest za duży ![]() ![]() ![]() No i wczoraj Młody pierwszy raz jadł buraka, ale kompletnie mu nie podszedł ![]() Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O tak u nas cycek będzie chyba do 30stki ![]() ![]() ![]() I jeszcze niech Zosi zęby nie dokuczają ![]() Cytat:
Kuba ma 3 zęby i 4 na wylocie mamle pięknie już od jakiegoś czasu właśnie płatki, chleb czy warzywa a Hela wypluwa czy się dusi jak trafi na grudkę? Cytat:
![]() To lekarka wymyśliła ![]() Buraczek niedobry? dziwne ale nie chciał wcale czy się krzywił? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | ||||
Zadomowienie
|
czołem
![]() dzięki Dziewczyny za troskę o Jurka, kochane jesteście ![]() u nas wszystko już dobrze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
U nas też niekapek się na razie nie sprawdza.
Do picia wody używamy buteleczki 60 ml. Jest łatwa w uzytkowaniu dla małych rączek ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- My mamy 2 niekapki- i na szczęście nie kapie z nich ![]() Młody lubi się nimi bawić hihi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a wiesz, że ostatnio też mnie zaczęły nachodzić myśli o jeszcze jednym dziecku (najlepiej dziewczynce)? Ale raczej nie... Cytat:
![]() i brawa za samodzielne picie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas bez zmian.. Ostatnie dni przed wyjazdem spędzamy z tżtem cały czas razem ![]() ![]() Jutro mamy Olka szczepienie, trzymajcie kciuki ![]() Czy któraś z podwójnych mamuś daje pić starszakowi w kubku Avent 360st? Bo zażyczyłam sobie go pod choinkę dla Adasia, bo taki ładny i łatwiejszy w czyszczeniu.. I jest beznadziejny! Lekko naciśnie się ustami i leci tyle, że Adaś cały zalany. Na sobie nawet wypróbowałam i się ulałam cała ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zadomowienie
|
ale szarówa za oknem
![]() ![]() podajecie dzieciakom surowe owoce? Jakie? ![]() ![]() ![]() Blue nie smakował Kacperkowi buraczek? daj mu szpinak to zobaczysz jak buraczka będzie wsuwał ![]() Sylwka jak zator w piersi? ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze kicha ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Bogini ja podaje surowe w kawałku: banan gruszka różne odmiany jabłek kaki melon- to blw więc zjadł tyle o ile, ale posmakował na pewno hihi ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Warzyw o wiele więcej próbował. A jak przyprawiacie jedzenie maluchom? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Spróbuję coś nadrobić, chociaz nie wiem, czy zdążę, bo moje dzieci mnie ostatnio nie rozpieszczają jeśli chodzi o długość drzemek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W końcu dzisiaj zaliczyliśmy minispacer i padało tylko przez jego połowę ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49736310]no to może teraz jako pierwsza z naszego wątku zaciążysz ![]() a wiesz, że ostatnio też mnie zaczęły nachodzić myśli o jeszcze jednym dziecku (najlepiej dziewczynce)? Ale raczej nie... Mnie jak tu czytam o staraniach o trzecie dziecko to też jakieś dziwne myśli nachodzą ![]() ![]() ![]() ![]() tja, uwielbiam takie lekarki ![]() ![]() ![]() Niektóre lekarki nie dopuszczają myśli, że dzieci mogą być różne ![]() ![]() U nas bez zmian.. Ostatnie dni przed wyjazdem spędzamy z tżtem cały czas razem ![]() ![]() To cieszcie się sobą przez te ostatnie dni ![]() ![]() Jutro mamy Olka szczepienie, trzymajcie kciuki ![]() Trzymam ![]() Czy któraś z podwójnych mamuś daje pić starszakowi w kubku Avent 360st? Bo zażyczyłam sobie go pod choinkę dla Adasia, bo taki ładny i łatwiejszy w czyszczeniu.. I jest beznadziejny! Lekko naciśnie się ustami i leci tyle, że Adaś cały zalany. Na sobie nawet wypróbowałam i się ulałam cała ![]() ![]() ![]() My mamy ten kubek i jakiegoś dramatu z rozlewaniem nie ma. Na początku Izie też się tak lało jak z niego piła, ale po pewnym czasie chyba wyczuła kubek i teraz jest ok ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kamila to kiepsko masz z tym wychodzeniem z domu ![]() ![]() Pradip my fotelik kupimy taki sam jak Izie tj. Recaro Young Sport, ale mały jeszcze trochę pojeździ w obecnym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję zakupu Tuli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Kurcze nie zdążyłam ogarnąć referatu Majkeli , bo mały już się obudził ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Łączę się w bólu z mamami ząbkujących maluchów, u nas niby nie ma tragedii, ale mały cały czas jojczy, skamle i wyczystko jest źle... Bogini Bastet ciesze się, że z Jurkiem już lepiej ![]() Pradip my w sumie o foteliku następnym jeszcze nie myśleliśmy, ale postawimy chyba ma MaxiCosi. Mam jeszcze plan przeczytać ten blog o fotelikach (http://osiemgwiazdek.blogspot.com/) może oś mi podpowie ![]() majkela12 brawo ze decyzje o kolejnym maluchu ![]() ![]() ![]() Dobrze, że się nie zdecydowaliście na mieszkanie, które nie jest takie jak chcecie, lepiej poczekać i być zadowolonym niż pluć sobie w brodę... Na pewno coś znajdziecie ![]() O jak mi za Wami tęskno, ale ostatnio brak czasu na wszystko. Szkoda, że doba nie ma więcej. Nie wiem w co ręce włożyć. Zosię zęby męczą, tzn. ich brak ![]() ![]() Co do reagowania na histerie starszaków to nie wiem jak ja będę się zachowywać, podpatruję tylko u bratowej, która ma dwóch chłopaków jeden 3, drugi 5 lat, ogólnie armagedon ![]() ![]() ![]() Będę dziś gotować zupę na indyku domowym, myślicie że mogę trochę dać małemu takie zupki? Czy będzie za ciężka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Zophie, no tak nam lekarka zasugerowała, że Kacper za dużo je, a tyle nie powinien.
![]() Pradip, no głupia torba z niej ![]() ![]() Bogini, super, że z Jureczkiem już dobrze ![]() Berenika, no to też na mądra lekarke trafiłas ![]() Naciesz się mężem porządnie ![]() ![]() Karolina, też mi się wydaje, że Kacper jest taki miarowy. Kurde zrozumiałabym, gdyby przy takim wzroście ważył z 12 kg.. ale tak.. ![]() Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio byliśmy na spacerze, bo u nas tak wieje, że łeb urywa ![]() ![]() Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49736310] a wiesz, że ostatnio też mnie zaczęły nachodzić myśli o jeszcze jednym dziecku (najlepiej dziewczynce)? Ale raczej nie... [/QUOTE] Wszystko z czasem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam nosidło todler- dla dzieci powyżej 11 kg. To mniejsze- ergonomiczne dla mniejszych będzie lepszym wyborem. A że Borys się nie skurczy- to zakupiłam wieksze. Dam znać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Berenika_26 kciuki za jutrzejsze szczepienie
![]() ![]() zophiee faktycznie lepiej wykurować się w domku, zdrówka dla Boryska ![]() Ka rolina hehehe ale obliczeń dokonałaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.