|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Tymek tez najpierw wstawal (i łaził przy meblach) a dopierompo pozniej zaczął raczkować...
Myślałam, ze ominie raczkowanie. Do raczkowania u nas zachęcił go odkurzacz (i robot- ulubiona zabawka ).A o pracy mi nie mów. tak ten czas zleciał szybko ![]() Strasznie wracać mi sie tam nie chce. Ale moge sobie nie chcieć... ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Perse, podczytalam wątek o dwumiesięczniaku. Normalnie ręce opadają. Marharet wymiata normalnie... |
|
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Lekarz informował, że wylew może się jeszcze powtórzyć. Jeśli chodzi o siare to Mały jak najbardziej ją dostaje. Są w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach. Rodzice Malucha są bardzo młodzi, mają już jednego 2,5 latka, ta ciąża też nieplanowana, są w takim szoku że ciężko się z nimi dogadać. Tak naprawdę to milczą, a my z TŻtem już osiwieliśmy. Codziennie się o to modlimy...
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2015-01-13 o 13:38 |
|
|
|
|
#3483 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49731489]My jutro USG. Ale Artek już nic nie ma na nodze.[/QUOTE]
ciesze się, że guzek znikł Cytat:
ty jesteś mądra kobieta i wiesz, że nie ma się czego wstydzić, zdrowie najważniejsze Cytat:
Cytat:
czemu niedobrze? ja nie raczkowalam. a chyba wszystko ze mna ok
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia ostatnio wstala. Z pelzania. Nie raczkuje, nie siada, nie siedzi a wstaje. J. rozkrecil sie z raczkowaniem i wstal dopiero przed roczkiem, za to siadal wczesniej. Nie wiem jak zachecic jesli nie probuje, nie potrafi. Ja bym unikala mozliwosci wstawania, odsuwala sie zeby po mnie nie wchodzila, odciagala od mebli itp.
|
|
|
|
#3485 |
|
Konto usunięte
|
Artek bardzo mało raczkował, też szybko wstał i polazł
Kubek, m. to taki trochę mzkowy trollik Jak się pojawia, to wiadomo, że będzie dym, dlatego ja jej nawet już nie odpisuję.
|
|
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
No i wyników jeszcze nie ma. Mam dzwonić około czwartku/ piątku dopiero. I na przyszły tydzień szpital dopiero. Mam nadzieję że wyrobię się do 23, czyli mojego wyjazdu na ferie. A jak nie to dopiero w lutym pójdę do szpitala bo ostatni tydzien stycznia mój gin jest na urlopie, a ja chcę iść do niego do szpitala. A on twierdzi że tydzien i tak nas juz nie zbawi. Czekamy dalej.
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
cały czas liczę, że minie... w grudniu było idealnie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49731489] Który to tc?[/QUOTE]30t5d Cytat:
nic na siłę. T. popełzł za Gazetą Wyborczą a poraczkował za piłką. dreszczy dostałam po tej historii ![]() No ja leżę w końcu. Musiałam podjechać do zakładu mikrobiologii, bo mi leukocyty w sikutach wyszły, lekko podwyższone CRP, no i przy tych przepływach doktorek kazał natychmiast zrobić dokładne badania :/ z ojcem byłam łaził za mną jak kwoka strasznie przeżywają (rodzice) te moje ciąże...
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
adunia, straszne to, ale ufajmy, że maleństwo wyjdzie z tego
Cytat:
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubek dawałam słoiki (hipp, baby sun, marchewka z babydrema sie trafiła). Brokuł hortex z mrożonki ( po nim skóra super). Ziemniaki z Fresha Ale podejde po te eko ziemniaki.Anita chyba nie da sie zachęcić albo samo dziecko chce albo nie. Maks np zaczyna wstawać Lapie sie mebli, kanapy i wstaje. Masakra.
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Zarejestrowałam sie na kolonoskopie. W jednym szpitalu mieli termin na 12 czerwca
Także juz sie boję i wstydze strasznie, ale co tam. Dam radę. No i zarejstrowałam się w końcu na tomografię głowy (od listopada dzwoniłam codziennie i nikt nie odbierał- dziś odebrali pierwszy raz). Termin na 2 kwietnia.
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
chcę się trochę pożalić. pewnie moje dzisiejsze rozważania są związane z faktem, że mam słaby dzień, ale co tam, trochę sobie ulżę. czuję się jak kosmita. matka-kosmitka, przez niektórych zwana matką polką. nie znajduję w swoim otoczeniu żadnej osoby, która by rozumiała moje podejście do Krzysia. dziwna jestem, bo nie pójdę nawet raz na jakiś czas na jakąś nocną imprezę a Krzysiowi nie zostawię butli. dziwna jestem bo nie daję innych pokarmów niż pierś. dziwna jestem bo nie sadzam Krzysia, nie podpieram poduszkami. dziwna jestem bo nie włączam telewizora, nie daje Krzysiowi oglądać bajek. dziwna jestem bo nie daję Krzysiowi paluszków i chrupek. a jeszcze to, że nawet lampki wina nie chcę wypić to już w ogóle w głowie mi się poprzewracało.
i w tym wszystkim jest najgorsze, że ja te wszystkie opinie słyszę od osób, które naprawdę lubię. nie chcę się z nimi kłócić, dyskusja też nie ma sensu, bo to matki kilkorga dzieci, więc wiedzą lepiej. kucyk wy dziś szczepienie?
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem dziwna bo nie daje produktów które go uczulają ("przecież to tylko czerwone plamy") , dziwna jestem bo mam wyrzuty sumienia że nie kp ("przecież wszyscy prawie mm dają")dziwna jestem bo chodziłam z nim na rehabilitacje ("wszystkie dzieci się prężą"), dziwna jestem bo nie puszczam tv, chodze na spacery w każdą pogode , dziwna jestem bo pilnuje rytmu dnia ("jak w wojsku"), i wiele ,wiele wiele innych Jestem przekonana, że większość tak mam ma. Tak dzisiaj szczepimy (ale mam ochote odwołać |
|
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
No wiec melduję się po wizycie. Moje maleństwo ma 1,3 cm długości i pięknie bije mu serduszko. Dostałam zalecenie brania Akardu, ze względu na nadciśnienie w pierwszej ciąży i obumarcie drugiej. Następna wizyta za 4 tyg.
Zeberko na twoje pytanie odpowiem ci później, jak będę miała więcej czasu, teraz córka mnie wzywa. |
|
|
|
#3494 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
pomyśl, że już dziś będziecie po pierwszej dawce. ja się dalej biję z myślami? powiesz ile zapłacicie? to 2 dawki będą?
Cytat:
mam dziś nerwa jak rzadko. chyba coś komuś zrobię.
|
|
#3496 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pełza i turla się. Przyjmuje czasami pozycje do raczkowania, czyli podnosi ciężar ciała na wyprostowanych ramionach i na zgiętych nóżkach, kilka razy widziałam, że w takiej pozycji się "kołysała" do przodu i tyłu, może więc załapie i ruszy do przodu. Nie będę jej w takim razie w żaden sposób zmuszać. No chyba, że kupię wyborcza ![]() Dziękuję za rady i opinie dziewczyny Się im nie dziwię.. My przeżywamy, a co dopiero rodzice. Super, że dbają i pomagają jak tylko mogą leż grzecznie.Cytat:
to już tak jest, że jak ma się inne poglądy i inne metody na wychowanie dzieci niż większość to się będzie "wytykanym". Też znam ten ból, to postępuję podobnie jak ty, więc ostatnio np. usłyszałam, że jestem dziwna bo nie daję E. jeszcze wędlinki, nie pije bobofrucika ani mleczka z pusi na noc, ani chodzika nie mamy Czasem nie wchodzę już po prostu w dyskusje, bo wiem, że nie przegadam "mądrzejszych" ode mnie, a kij im w oko One wiedzą co jest najlepsze dla ich dzieci a ja wiem, co jest najlepsze dla mojego, a Ty kochana wiesz co najlepsze dla Krzysia! Koniec kropka. I chociaż też lubię i szanuję niektóre z tych osób, bo nie mają prawa ingerować i kwestionować moich metod.---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Kucyk,Barbi czemu tak mocno boicie sie tego szczepienia na pneumokoki? Barbi u mnie koszt ok. 200zł. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak ma większość mam, mi wydaje się, że te które mam w koło myślą wszystkie tak samo, tylko ja jakaś dziwna jestem. Cytat:
przypomniałaś mi o zdziwieniu gdy powiedziałam, że nie mam chodzika i nie planuję kupić. toż to szok! i całą sobą podpisuję się pod tym, że każda mama wie, co dla jej dziecka najlepsze. co do szczepienie słyszałam, że bardzo boli. kiedy szczepiłaś Emilkę?
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Pierwsza dawka była jakoś końcem listopada a druga teraz. Szczerze, to podczas tych szczepień E. prawie w ogóle nie płakała. |
|
|
|
|
#3499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki i duzo siły Cytat:
ehhh znam to dobrze.Najlepiej jednym uchem wpuścić drugim wypuścić. Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#3500 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak spałaś na pałacach, to ja już się nic nie odzywam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() znam dokładnie to uczucie...obyś to zakończyła w tym m-cu II na teście ![]() Cytat:
![]() przyjmie dołączam i trzymam ![]() Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------------------- dziękuję dziewczyny za opinie odnośnie spania tak czułam, że trochę schizuję ale wolałam się upewnić ![]() dopięłam swego i doktorek przyjmie mnie dziś - mam być około 20
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Rena no to czekamy na wieści
Anita boję się bo jak zwykle się naczytałam... Berbie rytm dnia bardzo dobrze działa na Maksa. Dopiero jak wprowadziłam "reżim" to zaczął lepiej sypiać, mniej płakać itd. Ja tez się lepiej czuje gdy wiem co i jak. Ale jestem przez to strasznie krytykowana. Bo np. ustawiam spotkania pod drzemki maksia. Ale dla mnie to logiczne że skoro o 16-16:30 będzie zmęczony, będzie marudził to po co nam z nim gdzieś jechać. Pojadę na 17:30 albo 14. Płaciłam 280zl,druga dawka za miesiąc. Kolejna z 6w1 w 16-18 miejscu. Pikaso Maks histeria juz przy wejściu do gabinetu niemalże :/ ale teraz spoko, ładnie się bawi. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- A i waży 8410 gram ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- A i gaworzy "mama, baba, kyky" (tż przed szczepieniem " ciekawe czy po tym szczepieniu też cofnie się w mowie" Czyli to nie mój wymysł! Zawsze miałam wrażenie że po szczepieniach mniej zaczynał "gadać", piszczeć itd. Nic nie mówiłam tż..
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
a bycie "dziwnym" wynika chyba też z niedopuszczania przez przynajmniej część mam istnienia innych, być może równie słusznych, poglądów i praktyk. jednak częściej sama spotykam zdziwienie: jak to? robisz tak? nie dajesz tego? zamiast zwykłego stwierdzenia: a widzisz, ja po prostu robię/robiłam inaczej, ile mam tyle opinii. |
||
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia S. też miał wrodzoną infekcję, leżał kilka dni w cieplarce, pod cepapem, dostał antybiotyk i wszystko było później ok. Tylko, że on był praktycznie donoszony. Więc miał większe szanse.
Oby Wasz Maluszek miał w sobie wiele siły do walki ![]() Barbie Ja też jestem uznawana za dziwną bo- nie daję krowiego mleka- wszyscy pili i było ok, brak tv, sadzania, odpowiednie noszenie, ograniczenie słodyczy, płatne szczepienia, reguralny tryb. Jednym słowem Nie nadaję się na matkę i nie powinnam wychowywać ![]() Rena Jak po wizycie? |
|
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rena, ja też czekam na wieści
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
nie działał mi wizaż i dlatego dopiero teraz
wszystko ok - dzidzia ma 11cm i mamy niespodziankę, bo będzie chłopak
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Konto usunięte
|
O
czyli jednak obstawianie na chłopaka się udało gratuluję Renuś ![]() Pikaso Tobie też gratuluję Adunia trzymam kciuki za maluszka! Dwakolory za Was też I za wszystkich potrzebujących, bo nadrabiałam na raty i już nie pamiętam... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#3510 |
|
Konto usunięte
|
A i umówiłam się na 24.02 do Poznania... Na wizytę do tej ginki od poronień nawracających, a męża na badanie nasienia z oceną DNA.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

).
tak ten czas zleciał szybko 

) to warto poprosić.

mimo ze starałam się długo to w sumie niewiele miałam takich sytuacji że czekałam na test lub @, bo zazwyczaj już wczesnej wiedziałam że owu nie było i nie ma na co czekać (łącznie z cyklem kiedy zaszłam w ciąże, bo wtedy owu przegapiłam 

łaził za mną jak kwoka 

Także juz sie boję i wstydze strasznie, ale co tam. Dam radę. 

leż grzecznie.
Czasem nie wchodzę już po prostu w dyskusje, bo wiem, że nie przegadam "mądrzejszych" ode mnie, a kij im w oko
rosi: