![]() |
#3691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
u nas bardzo zimno jest -18 a odczuwalna rano byla -35 jak bylam w psem na siku....zostawilam mala w domu bo na takie zimno to nie chce jej wypuszczac a wychodza na dwor kolo 12 na jakies 20 minut....porabany system
moze zaczne pomalu sie pakowac bo za 6 tygodni sie przeprowadzamy....na szczescie wyzej ale mimo wszystko bedzie zamieszanie...I pewnie bez neta bede ![]() kurde juz testy na glukoze...to pewnie I mi da skierowanie na wizycie za 2 tyg. bo bede w 24 tc.... wczoraj w pracy Alex tak pchal mi nozki pod zebra ze szok...ogolnie wierci sie maly zboj caly czas u mnie jeszcze 4 miesiace I bede na cc sie szykowac....
#3692 |
Zadomowienie
|
Ja zrobiłam parę kroków z ławeczki do okna to mam nadzieję,że nie zaszkodziło
![]() ![]()
#3693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3694 |
Rozeznanie
|
Nie no takie chodzenie to nie zaszkodziło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Zadomowienie
|
Znam dziewczyny, które załatwiały w tzw międzyczasie inne sprawy..no ale każdy ma swój rozum i czasami nie przegada..
#3696 |
Rozeznanie
|
Kurcze nic mi się dzisiaj nie chce... W mieszkaniu syf-nie chce mi się sprzątać, nie chce mi się prania wstawić jedyne do czego się zmuszę to chyba do wyjścia z psem, bo no bez przesady
![]() W ogóle moja siostra dzwoniła i składała mi życzenia imieninowe-przypomniała mi, że mam dzisiaj imieniny ![]() ![]() To już z góry dziękuję dziewczyny za życzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ja tam imienin nie obchodzę ale Tobie życzę wszystkiego co najlepsze ![]()
#3698 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | ||
Zakorzenienie
|
Dziekuję za ogólną radość z powodu dobrych wizytywowych wieści
![]() ![]() ![]() Jeju zmobilizowałam się i jestem na dziś po nauce ![]() ![]() Mieliśmy zacząć dzisiaj sprzątanie strychu przed robieniem mieszkania, a Tż porządził do 4 rano i póki co od 11 zero kontaktu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj dostałam kopniaka jak zaczęłam "śpiewać". Mam nadzieję że małej się podobało i że nie miała na myśli mamuśka zrób coś dla muzyki i zamilcz ![]()
![]() |
#3701 |
Wtajemniczenie
|
Art. do domu:
-octenisept 250 ml-do pępka, cewki moczowej, brodawek- ogólnie do ran itp. -ibuprofen 200 -ibuprofen dla dzieci w czopkach -alantan plus <żółty> lub linomag, ewentualnie bambino ale w pudełku plastikowym- nawilżający -ewentualnie ciepła parafina do kąpieli-nawilżająca -duże płatki kosmetyczne- do mycia pupy wodą <na wyjście wiadomo chusteczki> -nożyczki, pilniczek -szczotka do włosków -sól morska do noska- Tetrisal lub Disnemar <te delikatnie psikają,a nie aż do mózgu ![]() -aspirator do noska -rurki do odgazowywania -mydełko Biały Jeleń, Bambino- jak najmniej chemii -proszek zwykły tylko płukanie 2 razy. Chyba, że dziecko będzie miało wysypkę wtedy poleca Jelp soft bądź inny ale bez fosforanów. Jeśli ktoś oczywiście chce, może od początku używać dziecięcy, ale ponoć mało dzieci ma wysypkę po zwykłym. Ciuchy pierzemy normalnie w 40 st., płuczemy 2 razy i prasujemy <przynajmniej na początku> SZPITAL: -grupa krwi-oryginalne wyniki -koszule, piżamy- 2-3 szt. -skarpetki bezuciskowe -szlafrok bądź bluza -stanik do karmienia -wkładki laktacyjne -podpaski -podkłady itp. zależy od szpitala -papier toaletowy -ręczniki jednorazowe -2 duże ręczniki-przynajmniej -klapki pod prysznic -majtki nie muszą być te seksi-siatkowe, mogą być zwykłe bawełniane ale nie mocno obcisłe i lepiej wyższe takie, w razie gdyby cc było -pampersy -chusteczki -butelka <szpital czasem daje swoje a czasem nie> -skarpetki, czapeczka <jeśli szpital nie zapewnia to body, śpiochy a jak zapewnia lepiej nie brać, żeby nie przynieść żadnych bakterii ze szpitala, bądź po prostu je zostawić> -ciuszki na wyjście, kocyk do okrycia - ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- To jest tak na tą chwilę, lista oczywiście będzie się rozszerzać w miarę czasu ![]()
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
Wylicytowałam za 23 z przesyłką
![]() ![]()
#3705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A to trzeba się spytać o pozwolenie gina? My chcemy pojechać i nawet nie przyszło mi do głowy zapytać czy mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zakorzenienie
|
w tempie ekspresowym
![]() ![]()
#3709 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 |
Wtajemniczenie
|
Aha, i położna obaliła dziś mój wzorzec dziecka- pięknie pachnące oliwka- ponoć w pierwszych miesiącach oliwka działa kiepsko na skórę maluszka bo zatyka poru. W ogóle jeśli nie ma potrzeby to niczym nie smarujemy żeby zachować naturalną florę bakteryjną. Jeśli są suche miejsca to ten Alantan, Lipomal itp. I od początku nie powinno się używać płynów typu Oilatum z tego samego powodu, chyba, że problemy skórne są to lekarz powinien zalecić co stosować. Główna zasada- im mniej chemii tym lepiej
![]() Tak mi powiedzieli dziś- dziewczyny z doświadczeniem co Wy na to? Piszcie jak cos jest źle, bądź Wy uważacie inaczej żebyśmy miały jakiś wybór ![]()
![]() |
#3711 |
Wtajemniczenie
|
Ruskaa każde dziecko inaczej przechodzi ząbkowanie i bunt, pozostaje nadzieja, że i mój drugi maluch i Wasze maluszki przejdą to łagodniej
![]() ![]() Irenka cudne zakupy!! Tien zdrówka dla Ciebie i synka. Majaa, Crumble gratuluję przetrwania glukozy i zazdroszczę, że macie to już za sobą ![]() Santilia gratuluję wizyty, fajnie, że planujecie wyjazd ![]() Loluska ![]() Weron wszystkiego naj z okazji imienin ![]() Myszonka na szczęście do własnego dziecka ma się więcej tolerancji ![]() ![]() Dorka wszystko prawda ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-01-13 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | |
Zakorzenienie
|
scotasia
![]() Cytat:
![]() Ja też słyszałam o tym żeby nie myć dzidziusia przez jakiś czas na początku żeby właśnie tą florę zachować jak najdłużej. Dziewczyny rożki lepiej usztywniane prawda? Kiedyś wymieniałyśmy się linkami ale wszystko co miałam zapisane mi przepadło;/ Wy już macie rożki? Wygrałam kolejną aukcję z wczoraj:
![]() |
#3713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja przy podobnym wzroscie ważyłam prawie 20 kg więcej i to jest SPORA waga... ![]() o kurde... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3715 | ||||||||
Zakorzenienie
|
witam sie po raz kolejny i częstuje grzybową
![]() dziś mam dzień dostawy... kurierzy dostarczyli poduszkę, piłkę, przewijak drewniany iii ten mieciusi ![]() rano jak dostałam poduszke zabunkrowałam sie pod kołdra to spałam do 13... trzeba przyznać, ze sie póki co sprawdza ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() śliczne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poduszka juz dotarła?? mówię ci wypas ![]() Cytat:
![]() mnie Kacper wieczorem skopał po pępku... bardzo reaguje na mój dotyk...pieszczoch kochany, jak jego tatuś ![]() Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego ![]() super ![]() Cytat:
![]() ![]() ale foto mogę wrzucić ![]() kurcze, pisanie 1 ręką coś mi nie wychodzi ![]()
![]() |
#3716 |
Zakorzenienie
|
Nadzieja
poduchę mam od świąt już, ale niestety nie pomaga ![]() ![]() Co do ciśnienia, zawsze takie miałam więc czuje się dobrze ![]() Rożek super, też właśnie patrzę na szare. Chciałabym to jakoś z pościelą fajnie skompletować, ty już pościel masz? Zwracałaś na to uwagę czy nie? Myślisz że nieusztywniany da rade? ![]()
#3718 |
Zakorzenienie
|
Loluska, a widzisz to chyba Capriola z Ruskaa czekają na przesyłkę
![]() Kurcze, a to boli bo coś Cie owiało czy ciążowe dolegliwości ? Z ciśnieniem miałam ostatnio 90/50 i marzyłam tylko żeby mnie kto dobił ![]() Rożek, ten miękki przewijak i pościel u mnie będą w ten sam deseń ![]() Jak na mój gust lepszy taki rożek, ale co ja tam mogę wiedzieć, przecież ja laik jestem... ![]()
Op. 11.03.2019. ![]() Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc ![]() Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-01-13 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Zakorzenienie
|
Przewijak, trochę wymietolony
![]()
#3720 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie ciążowe dolegliwości. Wcześniej mnie pobolewało np. wieczorami, taki ból ciągnący się spod prawej łopatki pod prawą pierś, teraz boli mnie regularnie od jakiegoś tygodnia w ciągu dnia, wieczorem i w nocy, ciężko zasnąć ;/
Co do pościeli i rożka dzięki za odp ![]() ![]() ![]() Emilka kwestia gustu, ja rożek chce mieć, choćby dla kogoś jak przyjdzie ![]()
Najszczęśliwsza mama pod słońcem ![]() 19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie ![]() Edytowane przez loluska Czas edycji: 2015-01-13 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.