Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-13, 13:52   #3691
olimpia2009
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

u nas bardzo zimno jest -18 a odczuwalna rano byla -35 jak bylam w psem na siku....zostawilam mala w domu bo na takie zimno to nie chce jej wypuszczac a wychodza na dwor kolo 12 na jakies 20 minut....porabany system

moze zaczne pomalu sie pakowac bo za 6 tygodni sie przeprowadzamy....na szczescie wyzej ale mimo wszystko bedzie zamieszanie...I pewnie bez neta bede jak cos to telefon.....

kurde juz testy na glukoze...to pewnie I mi da skierowanie na wizycie za 2 tyg. bo bede w 24 tc....

wczoraj w pracy Alex tak pchal mi nozki pod zebra ze szok...ogolnie wierci sie maly zboj caly czas

u mnie jeszcze 4 miesiace I bede na cc sie szykowac....
Stary 2015-01-13, 14:03   #3692
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
no a niektóre tak właśnie robią
Ja zrobiłam parę kroków z ławeczki do okna to mam nadzieję,że nie zaszkodziło ale musiałam wstać bo mnie brzuch bolał od siedzenia na tej wąskiej ławeczce

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 14:07   #3693
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam parę kroków z ławeczki do okna to mam nadzieję,że nie zaszkodziło ale musiałam wstać bo mnie brzuch bolał od siedzenia na tej wąskiej ławeczce
no tyle to nie ale wiesz, 2 godziny biegać po mieście to po pierwsze zafałszowany wynik a po drugie - można zemdleć i co wtedy?

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 14:11   #3694
weron1
Rozeznanie

Nie no takie chodzenie to nie zaszkodziło
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 14:13   #3695
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
no tyle to nie ale wiesz, 2 godziny biegać po mieście to po pierwsze zafałszowany wynik a po drugie - można zemdleć i co wtedy?
Znam dziewczyny, które załatwiały w tzw międzyczasie inne sprawy..no ale każdy ma swój rozum i czasami nie przegada..

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 14:15   #3696
weron1
Rozeznanie

Kurcze nic mi się dzisiaj nie chce... W mieszkaniu syf-nie chce mi się sprzątać, nie chce mi się prania wstawić jedyne do czego się zmuszę to chyba do wyjścia z psem, bo no bez przesady
W ogóle moja siostra dzwoniła i składała mi życzenia imieninowe-przypomniała mi, że mam dzisiaj imieniny Dlatego moja maleńka tak mamusię dzisiaj kopie-pewnie życzenia składa
To już z góry dziękuję dziewczyny za życzenia
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 14:17   #3697
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość

ja tam imienin nie obchodzę ale Tobie życzę wszystkiego co najlepsze

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 14:27   #3698
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Hej dziopki Ja też po wizycie, miałam cicha nadzieję na USG ale niestety było badanie dwocipne. Wszystko ok, szyjka w porządku, brzuch miękki, po stanie zapalnym ani śladu bo nic nie mówiła Wyniki z krwi i moczu prawie identyczne jak ostatnio, magnez, żelazo i kwasy DHA mam jeść w dalszym ciągu Waga 59, a więc mam już 5,5 na plusie, ciśnienie standardowo 90/45

wygląda bardzo poręcznie

Crumble
za glukoze

super!

Santilia
cieszę się że i u ciebie wszystko ok

Moje plecy ...
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
wyjazd 28go lutego, do 7go marca. Teraz muszę się tylko modlic, zeby na nasteonej wizycie bylo wszystko ok...
pozniej wyślę Ci PW z informacja na 1 str, bo już się umowilam

a jesli chodzi o glukozę, to mi gin właśnie mówiła, ze nie mozna chodzic, chyba że do wc. I zeby pic stopniowo przez ok 10 min, a nie na raz..

loluska, to we 2 jestesmy zadowolone
Łe to fajnie, odpoczniesz sobie troszkę albo i nie bo to różnie bywa

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Kurcze nic mi się dzisiaj nie chce... W mieszkaniu syf-nie chce mi się sprzątać, nie chce mi się prania wstawić jedyne do czego się zmuszę to chyba do wyjścia z psem, bo no bez przesady
W ogóle moja siostra dzwoniła i składała mi życzenia imieninowe-przypomniała mi, że mam dzisiaj imieniny Dlatego moja maleńka tak mamusię dzisiaj kopie-pewnie życzenia składa
A to wszystkiego co najlepsze
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 14:30   #3699
loluska
Zakorzenienie

Dziekuję za ogólną radość z powodu dobrych wizytywowych wieści

Jeju zmobilizowałam się i jestem na dziś po nauce Byle pchnać najgorszy egz w ten week do przodu a reszta jakoś pójdzie

Mieliśmy zacząć dzisiaj sprzątanie strychu przed robieniem mieszkania, a Tż porządził do 4 rano i póki co od 11 zero kontaktu

Cytat:
wyjazd 28go lutego, do 7go marca. Teraz muszę się tylko modlic, zeby na nasteonej wizycie bylo wszystko ok...
pozniej wyślę Ci PW z informacja na 1 str, bo już się umowilam

a jesli chodzi o glukozę, to mi gin właśnie mówiła, ze nie mozna chodzic, chyba że do wc. I zeby pic stopniowo przez ok 10 min, a nie na raz..

loluska, to we 2 jestesmy zadowolone
SI

Cytat:
Wszystkiego dobrego z okazji imienin
Ja wczoraj dostałam kopniaka jak zaczęłam "śpiewać". Mam nadzieję że małej się podobało i że nie miała na myśli mamuśka zrób coś dla muzyki i zamilcz

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 14:30   #3700
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Moje łupy wyprzedażowe
Super łupy!
Stary 2015-01-13, 14:44   #3701
dorka607
Wtajemniczenie

Art. do domu:
-octenisept 250 ml-do pępka, cewki moczowej, brodawek- ogólnie do ran itp.
-ibuprofen 200
-ibuprofen dla dzieci w czopkach
-alantan plus <żółty> lub linomag, ewentualnie bambino ale w pudełku plastikowym- nawilżający
-ewentualnie ciepła parafina do kąpieli-nawilżająca
-duże płatki kosmetyczne- do mycia pupy wodą <na wyjście wiadomo chusteczki>
-nożyczki, pilniczek
-szczotka do włosków
-sól morska do noska- Tetrisal lub Disnemar <te delikatnie psikają,a nie aż do mózgu>
-aspirator do noska
-rurki do odgazowywania
-mydełko Biały Jeleń, Bambino- jak najmniej chemii
-proszek zwykły tylko płukanie 2 razy. Chyba, że dziecko będzie miało wysypkę wtedy poleca Jelp soft bądź inny ale bez fosforanów. Jeśli ktoś oczywiście chce, może od początku używać dziecięcy, ale ponoć mało dzieci ma wysypkę po zwykłym. Ciuchy pierzemy normalnie w 40 st., płuczemy 2 razy i prasujemy <przynajmniej na początku>

SZPITAL:
-grupa krwi-oryginalne wyniki
-koszule, piżamy- 2-3 szt.
-skarpetki bezuciskowe
-szlafrok bądź bluza
-stanik do karmienia
-wkładki laktacyjne
-podpaski
-podkłady itp. zależy od szpitala
-papier toaletowy
-ręczniki jednorazowe
-2 duże ręczniki-przynajmniej
-klapki pod prysznic
-majtki nie muszą być te seksi-siatkowe, mogą być zwykłe bawełniane ale nie mocno obcisłe i lepiej wyższe takie, w razie gdyby cc było
-pampersy
-chusteczki
-butelka <szpital czasem daje swoje a czasem nie>
-skarpetki, czapeczka <jeśli szpital nie zapewnia to body, śpiochy a jak zapewnia lepiej nie brać, żeby nie przynieść żadnych bakterii ze szpitala, bądź po prostu je zostawić>
-ciuszki na wyjście, kocyk do okrycia

-

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

To jest tak na tą chwilę, lista oczywiście będzie się rozszerzać w miarę czasu na pewno nie wszystko zostało na niej ujęto, bo to tak z głowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 14:48   #3702
loluska
Zakorzenienie

Wylicytowałam za 23 z przesyłką Rozmiar 68
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4973807089.jpg (60,9 KB, 16 załadowań)

Stary 2015-01-13, 14:56   #3703
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Rozkręcamy się.
Stary 2015-01-13, 15:04   #3704
jagodowa07
Zadomowienie

Dorka dzięki! A listę może do klubu dodaj albo na 1 str. Jakiś link żeby nam nie zaginęła i dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Stary 2015-01-13, 15:08   #3705
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Dorka dzięki! A listę może do klubu dodaj albo na 1 str. Jakiś link żeby nam nie zaginęła i dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Wrzuciłam do klubu, tam są też listy dziewczyn więc można sobie podpatrzeć i stworzyć swoją na własne potrzeby

Stary 2015-01-13, 15:10   #3706
jagodowa07
Zadomowienie

Ok fajnie! Dziękuję
Stary 2015-01-13, 15:12   #3707
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Eh ja już mam dość tego buntu dwulatka i ząbkowania Kolejna noc z pobudkami na płacz A niedawno chciałam wziąć synka na spacer i do sklepu, to najpierw wpadł w szał, bo założyłam mu nie to spodnie, co chciał A jak je zdjęłam, to była jeszcze gorsza histeria, bo on je chce założyć Jak żyć??
Jak widzę dziecko brata Tż to aż mnie krew zalewa Nie wiem jak ja dam radę z tym buntem

Cytat:
Dobra, to czynię swój obowiązek
Już po wszystkim, wszystko w najlepszym porzadeczku mam kilka zdjęć, gin stwierdziła, że rośnie maly model leżał spokojnie przy pomiarach, dopiero przy sprawdzeniu pepowiny zaczac szaleć
ale najlepsze bylo jak gin mówi najpierw "mała modelka" a ja w takim szoku: a nie model? ;o w szoku byłam, bo myślałam, że jednak dziewczynka.. ale nie, jest synek, potwierdzone po raz trzeci

no i mam przepisane żelazo, brac juz regularnie magnez i znowu zwiekszona dawka euthyroxu. I skierowanie "na ulubione badanie ciężarnych ".. kazała wziąć pół cytryny i książkę do czytania:p

no i na chwilę obecną mam pozwolenie wyjazdu w góry

także jestem szczęśliwa
Gratuluję udanej wizyty!
A to trzeba się spytać o pozwolenie gina? My chcemy pojechać i nawet nie przyszło mi do głowy zapytać czy mogę

Cytat:
Hej dziopki Ja też po wizycie, miałam cicha nadzieję na USG ale niestety było badanie dwocipne. Wszystko ok, szyjka w porządku, brzuch miękki, po stanie zapalnym ani śladu bo nic nie mówiła Wyniki z krwi i moczu prawie identyczne jak ostatnio, magnez, żelazo i kwasy DHA mam jeść w dalszym ciągu Waga 59, a więc mam już 5,5 na plusie, ciśnienie standardowo 90/45
Super, że wszystko ok!

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:13   #3708
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

Rozkręcamy się.
w tempie ekspresowym Tż się smieję żę jakby cykuś urósł to padnie, bo większość rzeczy różowa, czerwona

Stary 2015-01-13, 15:13   #3709
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Hej gratuluje wczorajszych chlopcow

Mi tez przepisal 75 glukoze. Jade w przyszly poniedzialek. Ciekawe czy dam rade po tym badaniu wrocic do pracy...
Ja bylam sama i wracalam autem do domu ale kazdy reaguje inaczej.

Cytat:
Widzę,że dziś obie zaliczyłyśmy test glukozy ja jestem po badaniu i po zakupach, zjadłam coś i piję kawusię..
U mnie 75 g glukozy o smaku cytrynowym rozpuszczone w ciepłej wodzie,ale kobieta dolała mi troszkę zimnej także nie było takie okropne..smakowało jak vibovit taki cytrynowy..wypiłam bez większych problemów a też nie słodzę np kawy, herbaty, czasami jem słodycze,ale teraz dopiero w ciązy
Przez pierwsze 30-40 minut trochę mnie muliło w brzuchu i odbijało mi się,ale nie siedziałam tylko troszkę podreptałam sobie i potem już ok..jakby mnie tak przez 2 godz muliło to nie wiem czym by się to skończyło...
aha i pani mi najpierw w palec ukłucie zrobiła i zbadała cukier na pasku, miałam 3,7 czyli dolna granica, bo mówiła,że czasami zdarza się że ktoś na czczo ma wyniki nieciekawe i taka porcja glukozy by mogła zaszkodzić komuś..

Gratuluję zakupu!

Ha a ja dziś w oczekiwaniu na 3 ukłucie zobaczyłam rodziców malucha z wózkiem x-landera i oczywiście zahaczyłam czy zadowoleni
Bardzo sobie chwalili, mają go już 5 lat, łatwośc składania, czyszczenia, zwrotność, jak popchnęłam małego troszkę w tym wózku to nie czuć,że ma 15 kg..mówili,że już jeździł z nimi na wczasy i trochę przeszedł także polecają..mieli zestaw 3w1 z fotelikiem i zadowoleni bardzo..
także zostaje poczekać na męża, zobaczyć na żywo i kupić

U mnie też problem z żyłam a raczej z ich brakiem, takie zapadnięte..dziś wszystkie 3 ukłucia z tego samego miejsca, także dla pani pielęgniarki
O smaku cytrynowym?! Toz to luksus!
Stary 2015-01-13, 15:19   #3710
dorka607
Wtajemniczenie

Aha, i położna obaliła dziś mój wzorzec dziecka- pięknie pachnące oliwka- ponoć w pierwszych miesiącach oliwka działa kiepsko na skórę maluszka bo zatyka poru. W ogóle jeśli nie ma potrzeby to niczym nie smarujemy żeby zachować naturalną florę bakteryjną. Jeśli są suche miejsca to ten Alantan, Lipomal itp. I od początku nie powinno się używać płynów typu Oilatum z tego samego powodu, chyba, że problemy skórne są to lekarz powinien zalecić co stosować. Główna zasada- im mniej chemii tym lepiej
Tak mi powiedzieli dziś- dziewczyny z doświadczeniem co Wy na to?
Piszcie jak cos jest źle, bądź Wy uważacie inaczej żebyśmy miały jakiś wybór

Stary 2015-01-13, 15:20   #3711
scotasia
Wtajemniczenie

Ruskaa każde dziecko inaczej przechodzi ząbkowanie i bunt, pozostaje nadzieja, że i mój drugi maluch i Wasze maluszki przejdą to łagodniej Ta nadzieja trzyma mnie przy życiu po takim dniu, jak dzisiejszy

Irenka cudne zakupy!!

Tien zdrówka dla Ciebie i synka.

Majaa, Crumble gratuluję przetrwania glukozy i zazdroszczę, że macie to już za sobą
Santilia gratuluję wizyty, fajnie, że planujecie wyjazd

Loluska za wizytę

Weron wszystkiego naj z okazji imienin

Myszonka na szczęście do własnego dziecka ma się więcej tolerancji A nawet śmiem twierdzić, że własne dziecko wyzwala takie pokłady cierpliwości, o których nawet nie wiedziałaś, że masz

Dorka wszystko prawda Im mniej chemii, kosmetyków,tym lepiej.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-01-13 o 15:21
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:29   #3712
loluska
Zakorzenienie

scotasia

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Aha, i położna obaliła dziś mój wzorzec dziecka- pięknie pachnące oliwka- ponoć w pierwszych miesiącach oliwka działa kiepsko na skórę maluszka bo zatyka poru. W ogóle jeśli nie ma potrzeby to niczym nie smarujemy żeby zachować naturalną florę bakteryjną. Jeśli są suche miejsca to ten Alantan, Lipomal itp. I od początku nie powinno się używać płynów typu Oilatum z tego samego powodu, chyba, że problemy skórne są to lekarz powinien zalecić co stosować. Główna zasada- im mniej chemii tym lepiej
Tak mi powiedzieli dziś- dziewczyny z doświadczeniem co Wy na to?
Piszcie jak cos jest źle, bądź Wy uważacie inaczej żebyśmy miały jakiś wybór
Brzmi logicznie więc całkiem możliwe że jest to dobre rozwiązanie, ale niech się wypowiedzą doświadczone mamy
Ja też słyszałam o tym żeby nie myć dzidziusia przez jakiś czas na początku żeby właśnie tą florę zachować jak najdłużej.

Dziewczyny rożki lepiej usztywniane prawda? Kiedyś wymieniałyśmy się linkami ale wszystko co miałam zapisane mi przepadło;/ Wy już macie rożki?

Wygrałam kolejną aukcję z wczoraj:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4959091660.jpg (59,2 KB, 9 załadowań)

Stary 2015-01-13, 15:32   #3713
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Jak widzę dziecko brata Tż to aż mnie krew zalewa Nie wiem jak ja dam radę z tym buntem

Gratuluję udanej wizyty!
A to trzeba się spytać o pozwolenie gina? My chcemy pojechać i nawet nie przyszło mi do głowy zapytać czy mogę

Super, że wszystko ok!

Wszystkiego najlepszego
Ja wolalam to skonsultować, a jeszcze poxzytalam w internecie i wszedzie piszą, żeby koniecznie wyjazd skonsultować no i powoedziala, ze jesli nic się nie zmieni to ok, ale co 2h przystanek na 15 min., żeby rozprostowac kosci itp

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:49   #3714
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
spora to ile?..ja też niemałą..branie tabletek przy stymulacji cyklów też zrobiło robotę..57,5 kg przy 166 cm wzrostu..teraz już 6 do przodu ehh jak tak dalej pójdzie to 7 będzie z przodu na końcówce..
Jezu dziewczyny nie osłabiajcie mnie...
Ja przy podobnym wzroscie ważyłam prawie 20 kg więcej i to jest SPORA waga...
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A ja bym zjadła Milkę bąbelkową z białym nadzieniem.
o kurde...
Stary 2015-01-13, 16:16   #3715
Nadzieja87
Zakorzenienie

witam sie po raz kolejny i częstuje grzybową

dziś mam dzień dostawy... kurierzy dostarczyli poduszkę, piłkę, przewijak drewniany iii ten mieciusi
rano jak dostałam poduszke zabunkrowałam sie pod kołdra to spałam do 13... trzeba przyznać, ze sie póki co sprawdza nawet teraz leżakuje na sofie i tak mi wygodnie..wcześniej nie dało sie wyleżeć bo zaraz wszystko bolało, nawet na lewym boku...ale teraz to mogę leżeć

Cytat:
właśnie kiedyś dawano 50, często wychodziło niemiarodajnie, trzeba było powtarzać i teraz raczej 75 przepisują... ale ja pamiętam, że 2 lata temu miałam krew pobraną 2 razy (przed i po dwóch godzinach) a teraz będę miała 3 razy (przed, po godzinie i po dwóch) no nic, przy okazji tego kłucia morfologię zrobię
żeby było ciekawie ja mogłam sobie wybrać czy chce 50g czy 75g...ale za 75g juz wołają kase...to ja dziękuje bardzo, postoje. wzięłam najmniejsze. kłuć mnie będą 2x na czczo i po 1 godzinie...

Cytat:
W sumie to mnie te kłucia najbardziej denerwowały, bo pielęgniarka za każdym razem szukała żyły :/
u mnie z tego co mówiła znajoma to kłują w palec...

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Eh ja już mam dość tego buntu dwulatka i ząbkowaniaKolejna noc z pobudkami na płacz A niedawno chciałam wziąć synka na spacer i do sklepu, to najpierw wpadł w szał, bo założyłam mu nie to spodnie, co chciał A jak je zdjęłam, to była jeszcze gorsza histeria, bo on je chce założyć Jak żyć??
Biedna, współczujedziewczyn y maja racje niezdecydowany jak kobietka, hehe

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Moje łupy wyprzedażowe
śliczne

Cytat:
Dobra, to czynię swój obowiązek
Już po wszystkim, wszystko w najlepszym porzadeczku mam kilka zdjęć, gin stwierdziła, że rośnie maly model leżał spokojnie przy pomiarach, dopiero przy sprawdzeniu pepowiny zaczac szaleć
ale najlepsze bylo jak gin mówi najpierw "mała modelka" a ja w takim szoku: a nie model? ;o w szoku byłam, bo myślałam, że jednak dziewczynka.. ale nie, jest synek, potwierdzone po raz trzeci

no i mam przepisane żelazo, brac juz regularnie magnez i znowu zwiekszona dawka euthyroxu. I skierowanie "na ulubione badanie ciężarnych ".. kazała wziąć pół cytryny i książkę do czytania:p

no i na chwilę obecną mam pozwolenie wyjazdu w góry

także jestem szczęśliwa
gratuluje, cieszy mnie ze przyniosłaś takie dobre wieści

Cytat:
Hej dziopki Ja też po wizycie, miałam cicha nadzieję na USG ale niestety było badanie dwocipne. Wszystko ok, szyjka w porządku, brzuch miękki, po stanie zapalnym ani śladu bo nic nie mówiła.Wyniki z krwi i moczu prawie identyczne jak ostatnio, magnez, żelazo i kwasy DHA mam jeść w dalszym ciągu Waga 59, a więc mam już 5,5 na plusie, ciśnienie standardowo 90/45

Moje plecy ...
jak ty kobieto z takim ciśnieniem żyjesz
za wizytę

Poduszka juz dotarła?? mówię ci wypas

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
u nas bardzo zimno jest -18 a odczuwalna rano byla -35 jak bylam w psem na siku....zostawilam mala w domu bo na takie zimno to nie chce jej wypuszczac a wychodza na dwor kolo 12 na jakies 20 minut....porabany system

moze zaczne pomalu sie pakowac bo za 6 tygodni sie przeprowadzamy....na szczescie wyzej ale mimo wszystko bedzie zamieszanie...I pewnie bez neta bede, jak cos to telefon.....

kurde juz testy na glukoze...to pewnie I mi da skierowanie na wizycie za 2 tyg. bo bede w 24 tc....

wczoraj w pracy Alex tak pchal mi nozki pod zebra ze szok...ogolnie wierci sie maly zboj caly czas

u mnie jeszcze 4 miesiace I bede na cc sie szykowac....
ojprdl zimno tam macie....

mnie Kacper wieczorem skopał po pępku... bardzo reaguje na mój dotyk...pieszczoch kochany, jak jego tatuś

Cytat:

wszystkiego najlepszego

Cytat:
super

Cytat:
scotasia

Brzmi logicznie więc całkiem możliwe że jest to dobre rozwiązanie, ale niech się wypowiedzą doświadczone mamy
Ja też słyszałam o tym żeby nie myć dzidziusia przez jakiś czas na początku żeby właśnie tą florę zachować jak najdłużej.

Dziewczyny rożki lepiej usztywniane prawda? Kiedyś wymieniałyśmy się linkami ale wszystko co miałam zapisane mi przepadło;/ Wy już macie rożki?

Wygrałam kolejną aukcję z wczoraj:
ja mam ale nieusztywniany no ale mój link to ci sie raczej nie przyda...

ale foto mogę wrzucić

kurcze, pisanie 1 ręką coś mi nie wychodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $_57.jpg (79,3 KB, 5 załadowań)
Stary 2015-01-13, 16:32   #3716
loluska
Zakorzenienie

Nadzieja
poduchę mam od świąt już, ale niestety nie pomaga Tż dwa dni nacierał mnie maścią z żywokostu i mnie puszczało na chwilę, czekam aż przyjedzie żeby pomasował

Co do ciśnienia, zawsze takie miałam więc czuje się dobrze

Rożek super, też właśnie patrzę na szare. Chciałabym to jakoś z pościelą fajnie skompletować, ty już pościel masz? Zwracałaś na to uwagę czy nie?
Myślisz że nieusztywniany da rade?

Stary 2015-01-13, 16:40   #3717
Emilia 25
404 Not Found

A te rożek to taki niezbędny jest?
Stary 2015-01-13, 16:42   #3718
Nadzieja87
Zakorzenienie

Loluska, a widzisz to chyba Capriola z Ruskaa czekają na przesyłkę
Kurcze, a to boli bo coś Cie owiało czy ciążowe dolegliwości ?

Z ciśnieniem miałam ostatnio 90/50 i marzyłam tylko żeby mnie kto dobił

Rożek, ten miękki przewijak i pościel u mnie będą w ten sam deseń
Jak na mój gust lepszy taki rożek, ale co ja tam mogę wiedzieć, przecież ja laik jestem...

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-01-13 o 16:45
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 16:42   #3719
Nadzieja87
Zakorzenienie

Przewijak, trochę wymietolony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421167435233.jpg (135,4 KB, 6 załadowań)
Stary 2015-01-13, 16:48   #3720
loluska
Zakorzenienie

Zdecydowanie ciążowe dolegliwości. Wcześniej mnie pobolewało np. wieczorami, taki ból ciągnący się spod prawej łopatki pod prawą pierś, teraz boli mnie regularnie od jakiegoś tygodnia w ciągu dnia, wieczorem i w nocy, ciężko zasnąć ;/

Co do pościeli i rożka dzięki za odp Póki co dodaję do zakładek co mi wpadnie w oko Twoja kompozycja bardzo mi się podoba

Emilka
kwestia gustu, ja rożek chce mieć, choćby dla kogoś jak przyjdzie

Edytowane przez loluska
Czas edycji: 2015-01-13 o 16:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości