|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Ilona pytałam kiedyś o to ojcostwo i konkretnie się nie dowiedziałam. Wszyscy tam muszą iść bo ja w ogóle nie w temacie jestem.
A mi w tym banku raz dwa poszło, nastawiłam się na głupią babę która będzie robiła problem że chce zamknąć konto a trafiłam na fajną dziewczynę, miłą i raz dwa mnie obsłużyła Jeszcze zdążyłam jechać na zakupy przed odebraniem Zuzki A wiecie jaka u nas pogoda dzisiaj była, wiosna normalnie, słoneczko pięknie świeciło, wiatr wiał, ptaszki śpiewały, bajka Plac zabaw zaliczony. A co na nim zobaczyłam to mnie przeraziło. 10latek ( na pewno nie więcej) pilnujący 2 dziewczynki ok 2 lat, miałam ochotę zadzwonić do kolegi policjanta żeby podjechał i oznajmił mamie tych dzieci jakie są konsekwencje za zostawienie dzieci bez opieki ale obawiałam się żeby dalej tego nie pociągną Bo mogli by zabrać dzieci a te dziewczynki takie fajne, brat nie mógł sobie poradzić z rękawiczkami żeby im założyć i ja wkroczyłam na pomoc
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
MamaZuzi niech te choróbska idą jak najdalej!
Aga tamten ciemny szary zamówił w końcu (bo przecież ja niezdecydowana jestem), on teraz ma numer 303, stelaż czarny bo to już mieliśmy ustalone od początku i koła szprychowe ![]() Ilona noo zamówiony mamy ale zanim on przyjdzie to nie wiem A ja właśnie siadam w wannie normalnie.. wydaje mi się, że tylko dlatego że ona jest duża... gorzej z myciem swoją drogą dzisiaj jak tak siedziałam to tak pomyślałam "Aga się tak cieszy z prysznica, a ciekawe jak ona się tam mieści "
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I już Ci mówię: nie wszyscy My z Tż nie jesteśmy jeszcze małżeństwem i dlatego poszliśmy to załatwić Bo np. jak umrę przy porodzie to Tż musi mieć prawa rodzicielskie, bo potem bedzie musiał o to walczyć I np. jak będziemy chcieli zarejestrować małego, to wystarczy, że sam Tż pojedzie i to zrobi Ja nie chcę z tygodniowym dzieckiem po urzędach jeździć, a nigdzie go nie zostawię Bo tak to byśmy musieli być oboje
|
|
|
#874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do 5 miesiąca nie kąpałam się bo mnie wkurzało leżenie w wannie ale teraz to takkk poleżeć wygrzać się milutko. Nie wylatuje z niej jak skowronek ale jest nieźle Nawet nogi na siedzą do kolan ogoliłam Pięty wyszorowałam A u mnie to już 100 dociągło
|
|
#875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A zdjęciami pochwalę się jak wyjmę z pralki. Od razu dałam do prania, żeby na czwartek były suche. Chociaż wiecie, łudzę się ciągle, że może będzie tyle ludzi w szpitalu, że mnie tylko przebadają i od razu wypuszczą... . No bo po co ja mam tam kwitnąć, jak tu tyle dzieciowego prania na mnie czeka
|
||
|
|
|
#876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam że coś się zmieniło w tej kwestii, bo nie tylko Ty pisałaś o tym urzędzie i się zastanawiałam czy to wszyscy muszą.
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Zuzi no poważnie
![]() Ajj to zazdroszczę Ci kąpieli w wannie I doczytałam teraz na spokojnie o tych samych dzieciach na placu zabaw, masakra, aż szczęka opada co taka mamusia szanowna ma w głowie
|
|
#878 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy zwykłą wannę z dorobionym zasuwaniem. Takie 2 w 1. Wykonanie i wygląd porażka ale pomysł fajny. A że to wynajęte to mi nie przeszkadza jego brzydota :P
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, ze jeszcze Mlebi o tym pisała
![]() Madzia ja też zawsze musiałam się jeszcze rozbujać najpierw i złapać kranu i się podciągnąć Incognito no takie niestety czasy, że wszyscy zakopani w kredytach ehh
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
przeklete_pragnienia
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz u mnie to cała podłoga w wodzie i mop w pogotowiu
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#882 |
|
Konto usunięte
|
my bez kredytu ale wynajmujemy
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję wam kochane za miłe słowa, ja wiem że za tydzień to już za chwilę, ale wcale bym się za ten piątek nie pogniewała, bo już troszkę jestem zmęczona tymi bólami, no ale zdrówko Agaty ważniejsze niz moje widzimisię. tylko jak nic młoda na bank będzie miała ponad 4kg, jak już tydzień temu było 3800. Ha a tym sposobem mam na zbyciu ubranka na 56 która chce ![]() Magda super że lepiej się czujesz, na gardło kup sobie tabletki do ssania tandum verde one mi pomogły i na drapanie w gardle. Powiem ci że ja po cichu też liczyłam że mój gin tak zrobi no i nie pomyliłam się. No i jak mogę narzekać na obsługę lekarska na nfz nie mogę , bo mój gin jest zajefajny Ha a pamiętasz chociaż na jaki wózek się zgodziłaś Daria- o położonych na Kościuszki słyszałam takie sobie opinie, kumpela rodziła na winiarach teraz 2 stycznia, miała cc, to fakt warunki sanitarne do dupy ale o położnych mówiła w samych superlatywach i żadnej nic nie dała, dopiero jak wychodziła zaniosła im bombonierkę. I mówi że bardzo jej pomogły w pierwszej dobie przy karmieniu ja znowu miałam styczność z położnymi i pielęgniarkami z Kruka i tam też jest super plus warunki sanitarne też są ok, no i oddział dla noworodków też maja na wysoki, poziomie, bo rozmawiałam o tym z moim ginem dzisiaj. Bo jak u mnie cukrzyca to zawsze jest ryzyko jeśli chodzi o dzidzię i powiedział żebym się nie denerwowała bo w niczym nie ustępuje szpitalowi w Płocku A tak przy okazji to jak już nasze bąble będą na świcie to musimy się na jakiś spacer umówić tym bardziej że ja często jestem na Błoniach u rodziców, a ty mieszkasz gdzieś niedaleko starego szpitala A do jakiej przychodni zapisujesz synka aga no to fajnie , trzymam kciuki za to żeby się udało no to faktycznie teraz z rodzeniem musisz poczekać aż skończycie remont Paulina- u nas też cieplutko 12 stopni było, |
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Inco ojj dlatego też mi się do tej przychodni wcale nie spieszy... boję się że tym bardziej coś załapie...
No a z kredytami to racja my dopiero zaczynamy spłacać i boję się jak to będzie bo tu tyle kasy na dziecko poszło i dalej potrzeba a teraz ten kredyt aj jajMamaZuzi ehehe, no jak się tak w wannie położyć można <3 ![]() Ja to sobie tylko tak pozwalam jak tż jest, to mi pomaga wstawać czy zmieniać pozycje ![]() Ilona ja jakbym za kran pociągnęła to by chyba mi w ręce został A i przypomniało mi się... zrobiłam kolejną rzecz w sprawie pakowania torby.. - dołożyłam ręcznik
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogłoby by ich nie być kurka
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
emdzik widzę,że ty jak i ja na raty wsadzasz do torby rzeczy
ja niby wszystko mam, ale smoczki spakowałam niewyparzone
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja wolę tego nie uskuteczniać ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- O właśnie ja też mam jeszcze smoczki, butelki niewyparzone!
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
Kinga no masz babo placek ja tak samo , mam chowany a nie wyparzony - no blondynka naturalna ze mnie wyłazi
|
|
|
|
#889 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahahahahahahahahaha mamy prysznic brodzik 90 ładny ten wózio będzie też dumałam nad czarnym stelażem,ale stanęło na męzowym braliście z fotelikiem Jedowskim jakimś czy Maxi cosi ?Cytat:
w porodowej jakis kremowy na wywalenie ![]() A kredyty eeeee no cóż, takie głupie czasy, pamietam nasze pierwsze raty hipot. to byly malutkie, potem wzroslo na szczescie teraz Euro nam sprzyja ![]() z tym kranem dobre :hahaha" ale jak dojdzie bejbi i macierzynski 80% to bedzie nie za wesolo ![]() Cytat:
musze to zrobic i laktator tez biore swoj to tez musze wyparzyc te lejki itd nie chce szpitalnego laktatora
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to już mam dość swojej głupoty
|
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja jakieś monstrum jestem bo mi Tż tylko przychodzi plecy myć
![]() I to jest w sumie wszystko przy czym Tż mi pomaga ale to robił też przed ciążą. A dzisiaj jak wrócił z pracy powiedziałam że chce żeby umył karnisz w pokoju i kuchni podkreślając że jak tego nie zrobi jutro zrobię to sama (wiecie mobilizacja) Jest godzina 18 Tż zmywa naczynia i na 19 jedzie na trening, a jeszcze musi wziąć prysznic. Kto będzie jutro mył karnisze? Ale łaski bez, okna myłam firanki zmieniłam, karnisze to pikuś :P
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Paula mi mycie karniszy nawet by do glowy teraz nie przyszlo
Przeciez one sa tak wysoko
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa tak wiem jaki wózek
![]() Nie oddawaj ciuszków- no co Ty... jakiego wzrostu będzie Agatka to jeszcze nie wiesz.. poza tym te rozmiary wiesz jakie są nierówne.. a może większość będzie pasować Nooo ja na raty robię .. jakoś ostatnio przestało mi się spieszyc ![]() kładę wszystko na torbe bo już się nie mieści i stwierdzam że jak dołoże wszystko to dopiero poukładam tak co naprawdę jest potrzebne i ile i wtedy całkiem spakuje ![]() o wyparzeniu czegokolwiek to nie wspomnę... zostawie to chyba dla tżta jak będę w szpitalu zeby chłopak się nie nudził
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Moj M ma za zadanie sciagac mi buty jak wracamy pozno ze SR bo nie mam juz sil i mam spuchniete nogi
a tak to tez na razie daje rade wszystko sama robic
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wyparzyłam a nie schowałam do torby oo
Ewa duża dziewczynka z Agatki, ciekawe ile Madzula będzie miała
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa, kąpiel w wannie jest cudowna w tym okresie - wychodząc z niej bardziej czuję się zmęczona niż wskakując
O matko... karnisze i firanki - nie dla mnie teraz robota
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie moge znalezc moich nakladek na sedes :/ gdzie one sie podzialy
no nic musze kupic nastepne jedne wezme na porodowa , bo pewnie jak mnie siusiu przydusi to na skurczach nie bede Małysza cisnac a druga do poporodowej
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
siku mi sie chce... niech ktoś pójdzie za mnie
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pojde za Ciebie, bo sie ze mnie ciagle nabijasz
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- A dzis w ogole wąchałyśmy z mamą kosmetyki Tymcia i jej , tak mama wzdychała, że dzidziusiowo Ale Hipp moim zdaniem mocno dzidziowy nie jest ale to jest zapach cudny , nie ma co ![]() Powiedzcie mi doswiadczone mamy, kapalyscie bejbi wieczorem i wiadomo oliwka mozna wysmarowac czy cos cialko jak suche, a buzie ?? sie smaruje czyms na biezaco ? tak w codziennej pielegnacji ? Bo mysle,czy nie kupic tego nawilzajacego kremu z hippa tez
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

Jeszcze zdążyłam jechać na zakupy przed odebraniem Zuzki
Bo mogli by zabrać dzieci a te dziewczynki takie fajne, brat nie mógł sobie poradzić z rękawiczkami żeby im założyć i ja wkroczyłam na pomoc 
(bo przecież ja niezdecydowana jestem), on teraz ma numer 303, stelaż czarny bo to już mieliśmy ustalone od początku i koła szprychowe 

mi z moim będzie się żyło ciężko

no to faktycznie teraz z rodzeniem musisz poczekać aż skończycie remont
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)