|
|
#2311 |
|
Okrutna, podła i zła
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
33 dni to raz a dwa, jeżeli L4 zaczęło się Wam w grudniu, to 33 dni licz się od nowego roku- czyli 1 stycznia. Grudniowe L4 nie wlicza się w te 33 dni. Ja jestem od 15 grudnia na L4 ale 33 dni dla pracodawca może liczyć dopiero od 1 stycznia.
|
|
|
|
#2312 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się!
Nosz cholera, chyba dziś do Was nie napiszę Od godziny próbuję odpisać to mi się co chwilę Internet wyłącza i wszystko się kasuje ![]() Cytat:
Biorę na podtrzymanie, bo poroniłam poprzednią ciążę w 11tygodniu Ja też miałam robione wyniki na kiłę i toxo a o różyczkę zapytał czy byłam szczepiona Cytat:
No właśnie nie wiem ile dokładnie, chyba coś lekko ponad 1,70m Nie tak się przejmuje, jak się zdziwiłam, bo ostatnio ważyłam się w lutym, i nie myślałam, że ważę prawie 70kg ![]() Ja już przy pierwszej wizycie (6w6d) nie zakładałam moich dżinsów, bo mnie cisnęły, przerzuciłam się na legginsy, a teraz w domu latam w dresach Cytat:
Ja musiałam kupić, bo jak się okazało o dwa rozmiary większe (nosiłam E a teraz G) i to takie całkiem miękkie I jakaż ulga, kupiłam dwa, w jednym właśnie chodzę , to moje piersi czują się o niebo lepiej, nic nie ciśnie Poza tym mężowi się spodobały, z samej koroneczki Cytat:
Aż mnie dreszcz przeszedł U mnie też zbliża się moment, kiedy poprzednią ciążę poroniłam, dlatego też mam wizytę kontrolną za dwa tygodnie żeby sprawdzić czy nic złego się nie dzieje. Mam jednak ogromna nadzieję, że to się nie powtórzy ![]() [QUOTE=Papusia28;49737401]cześć dziewczyny witam po przerwie nie bylo mnie kilka dni bo trafilam do szpitala z duzym krawieniem ale już wszystko ok dzidzia też rośnie ale było kiepsko myślałam że już po.... ehh widze że tu też nie ciekawie dla wszystkich mam nie ma sie co martwic bedzie dobrze ze mną na sali byla dziewczyna co poronila w 8 tyg ale tez od poczatku nie bylo serduszka podziwiałam ją że tak spokojnie to przyjeła i miała tyle energi do zycia ja bylam kompletnie rozsypana na środkach uspokajających w niedziele mam nadzieję że już żadna przykra niespodzianka mnie nie spotka Odpoczywaj teraz dużo i dbaj o Was oboje Cytat:
Naprawdę nieprzyjemne przeżycia, wyobrażam sobie jak bardzo się bałaś, najważniejsze jednak, że już teraz jest wszystko dobrze Wiecie byłam dziś wykupić te receptę na duphaston i dostałam trzy opakowania, tj. 60 tabletek, czyli na miesiąc, więc wychodzi, że będę brać do 14tygodnia ![]() No i się w reszcie udało napisać
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png Edytowane przez 8katharina8 Czas edycji: 2015-01-13 o 18:19 |
|||||
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
jo_manh trzymaj się
Papusia28 ![]() Ja też w niedziele byłam w szpitalu, bo miałam wieczorem nitkę krwi. Też się strachu najadłam, ale na szczęście wszystko ok. Więcej krwi nie było, na usg też wszystko ok - serduszko bije, dziecię ma 13 mm. Lekarz mówił, że może to drobne krwawienie w terminie miesiączki, bo faktycznie tak wychodzić po datach.
|
|
#2314 | ||
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
oo to cenna dla mnie wiadomość, ja jestem na l4 od 4 grudnia, czyli też od 1 stycznia może liczyć. Dobrze. Widzę, że jesteś zoorientowana-wiesz może, czy potem ZUS płaci 80%, czy 100??
|
#2316 |
|
Okrutna, podła i zła
|
L4 jeżeli jest B to 100 % natomiast macierzyńskie wybierasz albo 6 miesięcy 100% a jak chcesz iść na rok to albo pół roku 100%, drugie 60% albo się od razu deklarujesz, że chcesz cały rok 80 %
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Super. A powiedz mi jeszcze, jeżeli ja mam dwie prace to macierzyński liczą mi z tych dwóch prac, czy tylko z jednej?? Jedną mam umowę o pracę, a drugą kontrakt menadżerski.
|
#2318 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Witam się w 9 tygodniu. Dzisiaj miałam wizytę i dlatego rzadko pisałam. Czekałam na serduszko, ponieważ w 6 tyg nie było widać. I się doczekałam. Dwóch! Boże, nigdy nie pomyślałam, że będę miała bliźniaki. Poryczałam się podczas usg. Normalnie dalej jestem w szoku...
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje podwójnego szczęścia
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podwojne szczescie ![]() |
|
|
|
|
#2321 |
|
Okrutna, podła i zła
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) gratulacje!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2323 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
A wiec dziewczyny wykrakałam! Zaraziłam sie od synka. Wczorajszy wieczór i dzisiejszy cały dzien wyciety z kalendarza. Wymioty, biegunka, bol zoładka, bol kosci i stawow... TRAGEDIA jednym słowem. Teraz zaraziła sie mama i siostra, obie nie wychodza z WC. Mi juz pomału przechodzi! Nie ma nic gorszego niz wymioty!!! Jak ja współczuje dziewczynom co w ciazy maja z tym problemy!
Gratuluje springtime ciązy blizniaczej podwójne szczescie za jednym razem
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2327 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Jest jest jest
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.. woooooow
|
|
#2328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje !!!!!! ))))) ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Zdrowka ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Fajnie, ze udało Ci sie temat mieszkanka ogarnac no i przenosić nie bedziesz daleko hihi Ja to sie bardziej zastanawiam jak ja sie ogarne z łóżeczkiem itd w moim mieszkaniu. Niby mam w sam raz 60m2 natomiast mamy same okna balkonowe i to niestandardowych wymiarów (większe niż zwykle) wiec pokoje sa mega nie ustawne... Nie mam gdzie nawet łóżeczka wstawić
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
niespodziewajka26 super Wams ie udało z tym mieszkaniem
springtime ale super!gratuluje papusia dobrze ze i u Ciebie wszystko sie wyjasniło aliczka88 zdrówka! 8katharina8 ja tez mam nieco ponad170cm przy 2 bede miala dosc biegania i okazji by schudnac.moze dzis sie uda zwazyc choc od 63 do 70 jeszcze daleko..ale 65 to pewniak ..nie lubie chodzic w dresach ..juz wole leginsy musze sobie kupic kilka par bo mam sporo tunik w tym jeansowe ciazowe to bede miala na zaś.. u mnie ok apetyt wraca ze zdwojoną siłą..albo bylam rzeczywiscie głodna albo mialam wielka ochote na bułencję bo zjadlam na koalcje 2,5 ale kajzerki.. roxana_lu duze okna balkonowe rzeczywiscie moga utrudniać ulozenie pokoju,mzoe zrobcie przemeblowanie? jeszcze masz duzo zcasu na myslenie co i gdzie i jak..ja bede musiala wyrzucic lawe i kupic taki maly ikeowski stoliczek wyruszamy do przedszkola wroce to pocwicze..
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() Przy kawce ![]() Wooooow gratuluje bliźniaków!!!! Ale wątek sie trafił juz druga para bliźniat ![]() Niespodziewajka super ze z przeprowadzką sie udało i wszystko fajnie sie układa . Niech wam sie dobrze mieszka
|
|
|
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Jestem dzisiaj w pracy Wczoraj poczułam się troche lepiej i stwierdziłam że spróbuje. Jeszcze nie wymiotowałam dzisiaj to już dobrze ale mnie strasznie muli i kręci się w głowie. Oby do 16.
|
|
|
|
#2332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Kolejna mama z podwójnym szczęściem ![]() Byłaś stymulowana czy a naturalnym cyklu ? No i pytanie czy zadowolona ? Cytat:
Jak się teraz czujesz ? Cytat:
![]() Z tymi kajzerkami to ładnie pochłonęłaś, ale co zrobić, jak człowiek głodny ![]() Cytat:
A widzisz u nas to trwa już 3 rok, gdzie męża nie ma średnio 7 miesięcy w roku
|
|
#2333 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cena też naprawdę baaaaardzo przyjemna. Jeśli możesz to napisz proszę w jakim to mieście takie okazje można trafić ![]() Cytat:
Pokombinujesz i na pewno coś się uda wymyślić . A myślałaś może o dostawce do Waszego łóżka? One są chyba mniejsze niż standardowe łóżeczko. To oczywiście nie rozwiązuje tematu na przyszłość. Tylko chwilowo![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Jak sobie w ogóle radzisz w takich rozjazdach już tak długo?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W październiku zjechał z delegacji i pracuje na miejscu. Nie pamiętam kiedy tak długo był w domu , ale mieliśmy już ostry przesyt wyjazdów.Teraz chce jechać w następnym miesiącu i siedzieć, aż do czerwca/lipca żeby później być z nami dłużej( tzn liczę na 2 miesiące pracy na miejscu ), jak maluch przyjdzie na świat. Obecnie nie mam pracy, a żyć za cos trzeba zwłaszcza, jak dwójka maluchów będzie w domu. Utrzymanie domu też kosztuje. A zresztą same o tym wszystkim dobrze wiecie.
|
|
#2335 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Jakby jeszcze parka się trafiła to już w ogóleCiąży bliźniaczej się nie spodziewałam, ponieważ byłam na usg w 6 tygodniu i był jeden pęcherzyk. No może miałam jakąś myśl, że jednoowodniowe mogą być, ale zaraz pomyślałam, że przecież niemożliwe A wczoraj okazało się, że jeden schował się za drugim i dlatego nikt go nie zauważył wcześniej. Na szczęście dwukosmówkowe dwuowodniowe. Nie dość, że popłakałam się podczas usg, to jak tylko wyszłam z gabinetu to się rzuciłam w ramiona Tż i się całkowicie poryczałam. A on biedny myślał, że coś złego się stało. Starania całkowicie naturalne, zaskoczyło w drugim cyklu. W rodzinie Tż są bliźniaki. A ja już kołyskę kupiłam hheheh ![]() Chyba mi umknęło, ale kto jeszcze spodziewa się bliźniaków?
|
#2336 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jo_manh serdecznie współczuję ale trzymaj się i myśl pozytywnie ! Trzymam kciuki za Ciebie !Drogie mamusie jak traktujecie seks na tym etapie ciąży? Jak myślicie jest całkiem bezpieczny, czy lepiej zostać abstynentem ? Pytam, bo sama nie zapytałam mojej ginekolog, a boje się bo jestem już po jednym poronieniu zatrzymanym i wolę dmuchać na zimne. A przyznając się szczerze to nabrałam wielkiej ochoty na poprzytulanie się z mężem jednak strach o zdrowie dzieciątka jest większy
|
||
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
haniusia jeżeli nic się nie dzieje tzn nie masz żadnych plamień to można się przytulać.
Chociaż ja osobiście nie mam no to w ogóle ochoty .
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
U nas abstynencja od początku :P lekarz zalecił a poza tym ja w ogole nie mam na to chęci wiec mi tam pasuje moze jak samopoczucie sie poprawi to i ochota wróci, na razie TŻ cierpliwy jest. zapytaj gina czy nie ma przeciwskazan ![]() ____ Któregoś dnia zrobie jakies fotki i wstawię do klubu, zeby Wam zobrazować moje mieszkanie, moze Wy mi cos doradzicie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-01-14 o 10:08 |
|
|
|
|
#2339 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje libido wynosi - 100, więc Tż mocno zawiedziony i czeka cierpliwie na słynny czas wielkiej ochoty w ciąży Ja zresztą też![]() Gdyby były jakieś przeciwwskazania Twoja gin na pewno by Ci o tym powiedziała.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

widze że tu też nie ciekawie dla wszystkich mam 
Gratulacje podwójnego szczęścia

.. woooooow
jednak strach o zdrowie dzieciątka jest większy